NBA - National Basketball Association
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Neelix
#3376 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
- Neelix
#3377 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
mozel se kako na sopcastu iskljucit ovaj kinez?
- bato99
#3378 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
jašta već go celticsrado_vidjen wrote:lakersi zavrsise pos'o![]()
go celtics![]()
..cekam stoju
- jutarnji
#3379 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
gone fishingbato99 wrote:jašta već go celticsrado_vidjen wrote:lakersi zavrsise pos'o![]()
go celtics![]()
..cekam stoju
1700 čekam...
- karanana
#3380 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
jesi se osiguro prije ovoga debakla karinasha iz bostona pa kontriro x2 na orlando? mene oborise na 70 pa hocu da se pojedem.bato99 wrote:jašta već go celticsrado_vidjen wrote:lakersi zavrsise pos'o![]()
go celtics![]()
..cekam stoju
1700 čekam...
- madner
#3381 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Orlando je bolji tim, ali su me iznenadili sto su to uspjeli i pokazati.
Nadam se da ce pobjedit lebrick-a
- karanana
#3382 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
nema teorije. serija ide maximalno 6, ali maximalno.madner wrote:Orlando je bolji tim, ali su me iznenadili sto su to uspjeli i pokazati.
- Neelix
#3383 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Ja se ne nadammadner wrote:Orlando je bolji tim, ali su me iznenadili sto su to uspjeli i pokazati.
Kobe - LeBrick : 2-0
Kobe - Howard - 0-2
Nuggetsi su vec ispali.
- madner
#3384 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Nisam siguran, Billups ima strasan mismatch.
Orlando ne bi trebao lezati LeBricku.
Orlando ne bi trebao lezati LeBricku.
- Neelix
#3385 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Fisher nije toliko los u odbrani, kao sto je izgledao u prva dva kruga. Njegov problem su brzi playevi, Deron (relativno), Brooks (jedan od najbrzih), Paul, Tony Parker...
Billups je igracina, ali je vec u godinama, a i kad je bio mladji brzina mu nije bila neka prednost.
Lakersi u 6.
Billups je igracina, ali je vec u godinama, a i kad je bio mladji brzina mu nije bila neka prednost.
Lakersi u 6.
- JThomas
#3386 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
ljudi, lakersi su upravo na jedvite jade u sedmoj tekmi izbacili ekipu koju su predvodili aaron brooks i luis scola, a na centru startao čovjek od 198 centimetara.
da li je racionalno nadati se da će im biti LAKŠE protiv billupsa, carmela i kenyon martina?
da li je racionalno nadati se da će im biti LAKŠE protiv billupsa, carmela i kenyon martina?
- Neelix
#3387 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
nije bilo bas na jedvite jade, ako si gledao utakmice.
problem lakersa je fokus. oni poneku tekmu "uzmu odmor", samo se pojave, ne trude se uopste. i onda ih hjuston nakanta 30 razlike. a kada zele da igraju, kad su koncentrisani, onda razvale tu istu ekipu u sljedecoj utakmici sa +40. znaci da im samo ta koncentracija daje +70
ako budu koncentrisani, mogu i pomesti grumenja. a ako se budu zajebavali, mogu i biti pometeni
ali ne vjerujem da ce im phil dozvoliti tako nesto.
problem lakersa je fokus. oni poneku tekmu "uzmu odmor", samo se pojave, ne trude se uopste. i onda ih hjuston nakanta 30 razlike. a kada zele da igraju, kad su koncentrisani, onda razvale tu istu ekipu u sljedecoj utakmici sa +40. znaci da im samo ta koncentracija daje +70
ako budu koncentrisani, mogu i pomesti grumenja. a ako se budu zajebavali, mogu i biti pometeni
- JThomas
#3388 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
pa ko im je kriv, moja pokojna baba? i to je dio sporta, i to vrlo važan, a pokazali su veliku mentalnu slabost, jer objektivno, igrački houston ni sa mingom nije imao šta da traži.
ako se budu isto tako ponašali kad na drugoj strani budu billups, carmelo, martin i nene, pušiona im je.
ako se budu isto tako ponašali kad na drugoj strani budu billups, carmelo, martin i nene, pušiona im je.
- shalla
#3389 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Sumnjam da će Denver biti u stanju da odvede seriju u 7 tekmi (doduše mislio sam da će Lakersi dosta lakše proći i Rocketse)...
Billups jeste u prednosti nad Fisherom ali Denver nema odbrambenog specijalistu za Kobea kao što je to bio Artest... Ne znam, mislim da LA uzima u 6 tekmi ali što kaže neelix shvate li olako Denver (što je OČITO bio slučaj sa Houstonom) mogli bi ga i poglabati
Billups jeste u prednosti nad Fisherom ali Denver nema odbrambenog specijalistu za Kobea kao što je to bio Artest... Ne znam, mislim da LA uzima u 6 tekmi ali što kaže neelix shvate li olako Denver (što je OČITO bio slučaj sa Houstonom) mogli bi ga i poglabati
- rado_vidjen
#3390 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
jebo ti ekipu koja se pojacava scepanom marburyem...jebo sam sve zivo kad mu lopta ispade dva puta zaredom...
ne daj boze da je neka veca cifra (ko u bate
) zaletio bi se avionom u td banknorth garden!
volio bih finale : kobe-sirovina, da mu majstor pokaze neke stvari
ne daj boze da je neka veca cifra (ko u bate
volio bih finale : kobe-sirovina, da mu majstor pokaze neke stvari
- sesalmir
#3391 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Cinjenica je da ce lebronu biti puno teze kada za protivnika pod kosem igra howard, ali ipak kada se pogleda da ce turkoglua cuvati upravo lebron, na lewisu ce se smjenjivati varejao i big ben, howard ce igrati protiv ilgauskasa koji mislim da nije puno defanzivno losiji od perkinsa, orlandu se ne mogu dati neke velike sanse. S druge strane na zapadu, denver ima ogromnu prednost na pozicijama PG i SF. Pod kosem imaju solidne odbrambene igrace u martinu, neneu i andersenu ali ipak im ne mogu dati velike sanse, sto zbog nedostatka adekvatnog defanzivnog igraca na kobeu, sto zbog prednosti domaceg parketa lakersa a na kraju krajeva i zbog onog razultata u zadnjoj utakmici koju su medjusobno odigrali u sezponi kada su ih lakersi pregazili. Tako da ako ne bude nekih neocekivanih povreda, suspenzija i slicnih stvari u obje serije ocekujem lagane prolaze i pobjede od 4-1 i cavsa i lakersa.
- Neelix
#3392 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
pa to je isto ono sto sam i ja rekaoJThomas wrote:
mislim da ce ariza odigrati veliku ulogu u seriji, u odbrani na anthonyu. u 4 susreta ove sezone, carmelo je postizao samo 13, 10, 12 i 23, odnosno 14,5 po utakmici
- cikcanga
#3393 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Meni je Orlando favorit protiv CLE.sesalmir wrote:Cinjenica je da ce lebronu biti puno teze kada za protivnika pod kosem igra howard, ali ipak kada se pogleda da ce turkoglua cuvati upravo lebron, na lewisu ce se smjenjivati varejao i big ben, howard ce igrati protiv ilgauskasa koji mislim da nije puno defanzivno losiji od perkinsa, orlandu se ne mogu dati neke velike sanse. S druge strane na zapadu, denver ima ogromnu prednost na pozicijama PG i SF. Pod kosem imaju solidne odbrambene igrace u martinu, neneu i andersenu ali ipak im ne mogu dati velike sanse, sto zbog nedostatka adekvatnog defanzivnog igraca na kobeu, sto zbog prednosti domaceg parketa lakersa a na kraju krajeva i zbog onog razultata u zadnjoj utakmici koju su medjusobno odigrali u sezponi kada su ih lakersi pregazili. Tako da ako ne bude nekih neocekivanih povreda, suspenzija i slicnih stvari u obje serije ocekujem lagane prolaze i pobjede od 4-1 i cavsa i lakersa.
Zasto?
Narvano da ce LBJ biti uskracena dominacija u reketu Orlanda,ali i to zavisi koliko ce Howard praviti glupih faulova kao
sto je pravio sinoc.Bit ce zanimljivo gledati kako ce se Howard snaci protiv Litvanca koji je izuzetno opasan sa poludistance.
Ben nece cuvati Lewisa 100%.On je klasicni centar i mnogo je korisniji kada cuva Howarda jer je Ben izuzetno jak,tako da
ce Howard imati dosta problema na niskom postu gdje je ionako dosta ogranicen.
Ben ne moze cuvati Lewisa jer bi isti tada igrao daleko od kosa i unistavao Cavse dalekometnim projektilima.
Takoder ce biti zanimljiva pick and roll igra Orlanda u kojoj su dosta dobri,ali ne treba zaboraviti Brazilca koji je jedan od
boljih odbrambenih igraca protivnickog pick and rolla.
Dalje.
Kao sto sam isticao i ranije najveci problem Orlanda je odbrana prodora protivnickih playeva.To su dosta dobro rijesili
protiv Bostona,tako sto su im playevi igrali duboko i pustali Ronda da suta,a na taj nacin zatvorili prodore.
Medutim,sad je tu Mo koji je dosta dobar suter,tako da ova taktika pada u vodu,ali je zato Mo relativno los u prodorima,tako da je to dosta dobro iz pogleda Orlanda.Eh,mislim da ce Redick imati dosta dobru poziciju protiv Westa,tako
da i od njega mozemo ocekivati dobre partije.
Nista,ukratko,natjerati LBJ-a da potrosi sto vise lopti za svojih 30-35 poena i nabiti sto veci tempo.
Tempo is the key.Znamo da su Cavsi katastrofalni u odbrani protivnicke tranzicije.
LAL-DEN?
Ko god misli da ce ovo uzeti LAL,grdno se vara.
Evo,posto Neelix voli da poredi pojedine pozicije.
LAL ima prednost u "Kobetu" i u Gasolu u napadu,dok su u svim ostalim segmentima down.
Zaboravlja se fantasticna klupa Denvera.
Fisher ce imati strasnih problema u organizaciji igre jer su Carter i Jones kao sjene.Jones moze dosta da namuci i "Kobeta"
jer se odbrambene sposobnosti doticnog dosta zanemaruju.Takoder ce biti faktor i sut J.R.-a koji ,kao sto Avdic kaze,nema savjesti kad je rijec o sutu.Andersen moze odigrati dobru odbranu nad Gasolom,a postavlja se i pitanje ko ce cuvati
Mela.Ako to bude Kobe,mogao bi se isti opteretiti i licnim jer je Melo,kao sto kazu strucnjaci,postao matchwinner.
- Neelix
#3394 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
jel ti citas uopste, ili samo valjas onakoNeelix wrote:pa to je isto ono sto sam i ja rekaoJThomas wrote:
mislim da ce ariza odigrati veliku ulogu u seriji, u odbrani na anthonyu. u 4 susreta ove sezone, carmelo je postizao samo 13, 10, 12 i 23, odnosno 14,5 po utakmici
- cikcanga
#3395 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Jesi l' isto postavljao za Minga pa se covjek poigrao sa centrima LAL-a?
- Neelix
#3396 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
mozda to znace da ce i anthony slomit nogu
19,6 poena
11,3 skoka
solidne brojke minga, ali DALEKO od "igranja
"
19,6 poena
11,3 skoka
solidne brojke minga, ali DALEKO od "igranja
- rado_vidjen
- sesalmir
#3398 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
Od sutra vec pocinje finale zapada, haj ako ko sta sazna za prenose na obn, javljajte
Vise ni sam ne znam jel im ista od ovih standardnih nacina informisanja o pregledu programa, internet, novine, teletekst, pouzdan.
Vise ni sam ne znam jel im ista od ovih standardnih nacina informisanja o pregledu programa, internet, novine, teletekst, pouzdan.
-
_dojava
#3399 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
glupi obn najavili nekidan houston-la u 21:30 i nisu prenosili zbog onog showa i nekog debilnog filma ko god je to promjenio dabogda mu sin emerika zenio....
valjda ce prenositi ove finalne tekme, volio bi da gledam kako Howard razara onog debila iz cavalirsa
valjda ce prenositi ove finalne tekme, volio bi da gledam kako Howard razara onog debila iz cavalirsa
- Van Halen
#3400 Re: NBA (postanje rezultata prije kraja snimka rezultirace banom
_dojava wrote:glupi obn najavili nekidan houston-la u 21:30 i nisu prenosili zbog onog showa i nekog debilnog filma ko god je to promjenio dabogda mu sin emerika zenio....