Serie A

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#3376 Re: Serie A

Post by F&N »

2407 wrote:To jeste ali mislim da vas najvise jebe sto nemate neke timske igre vec se previse oslanjate na Ibru, Robinha i ostale majstore kojih imate u timu. To je samo i iskljucivo Allegrijeva krivica.

Vole vas :razz:
Po tvojoj logici ni Barselona onda nema igru, vec se samo oslanja na Messija, Xavija, Iniestu i Fabregasa...
Nidje veze.

Normalno je da ces od najboljih na terenu crpiti i ocekivati najvishe, pogotovo kada na njih pada jos vise tereta u ovom moru od povreda.
2407

#3377 Re: Serie A

Post by 2407 »

F&N wrote: Po tvojoj logici ni Barselona onda nema igru, vec se samo oslanja na Messija, Xavija, Iniestu i Fabregasa...
Nidje veze.

Normalno je da ces od najboljih na terenu crpiti i ocekivati najvishe, pogotovo kada na njih pada jos vise tereta u ovom moru od povreda.

Nidje veze brate, nidje veze... ako ko ima prepoznatljiv stil igre onda je to Barcelona pa i kad izvede djecu na teren oni napune mrezu protivniku upravo zbog te timske igre.
F&N

#3378 Re: Serie A

Post by F&N »

2407 wrote:
F&N wrote: Po tvojoj logici ni Barselona onda nema igru, vec se samo oslanja na Messija, Xavija, Iniestu i Fabregasa...
Nidje veze.

Nidje veze brate, nidje veze... ako ko ima prepoznatljiv stil igre onda je to Barcelona pa i kad izvede djecu na teren oni napune mrezu protivniku upravo zbog te timske igre.
Logicno,

a sad procitaj jos jednom moj post posebno drugi dio i shvati o cemu govorim.

;-)
2407

#3379 Re: Serie A

Post by 2407 »

F&N wrote:
2407 wrote:
Nidje veze.

Logicno,

a sad procitaj jos jednom moj post posebno drugi dio i shvati o cemu govorim.

;-)
Ja hocu da kazem da Milan malo vise crpi individualizam, odnosno skoro sve, nego kolektivizam sto se vidjelo u zadnje dvije utakmice gdje su pojedinci zakazali a tim je odigrao ko goli qurac.
F&N

#3380 Re: Serie A

Post by F&N »

2407 wrote: Ja hocu da kazem da Milan malo vise crpi individualizam, odnosno skoro sve, nego kolektivizam sto se vidjelo u zadnje dvije utakmice gdje su pojedinci zakazali a tim je odigrao ko goli qurac.
"crpiti individualizam" nije isto "nema igre", sto si rekao u prvom postu.

ekipa koja nema igre je City, gdje se svodi dodoaj loptu do igraca ako ti nisi skonto sta ces s njom, a onda taj prvo vidi moze li on predriblat trojicu pa ili sutati ako ne moze onda doda(banalizujem)

Ali igra koja se oslanja na jake pojedince je daleko od toga nema igre.

Milanova nesreca ove godine sto su Pato, Boateng, Cassano van terena cijelu sezonu, Robinho koji je promjenjivi od ovog sarajevskog vremena, pa je logicno da ce ici na Ibrahimovica koji je trenutno jedina konstanta u ekipi.

I glupo je da na osnovu dvije utakmice, u ovako tesko vrijeme za Milan, konstatujes kakva je igra Milana.

Milan na moju licnu zalost, nema igrace koji bi igrali sa puno vise trke i vise dodavanja, nema bekove dobre koji mogu probiti po strani i napraviti dobar centarsut, pa se igra svodi na sto manje dodavanja, duze lopte, i brzo prenosenje lopte u protivnicki sesnesterac gdje ce Ibro, Robinho ili Noccerino nesto uraditi, izmjeniti pas, sutati i sl...
2407

#3381 Re: Serie A

Post by 2407 »

F&N wrote:
2407 wrote: Ja hocu da kazem da Milan malo vise crpi individualizam, odnosno skoro sve, nego kolektivizam sto se vidjelo u zadnje dvije utakmice gdje su pojedinci zakazali a tim je odigrao ko goli qurac.
"crpiti individualizam" nije isto "nema igre", sto si rekao u prvom postu.

ekipa koja nema igre je City, gdje se svodi dodoaj loptu do igraca ako ti nisi skonto sta ces s njom, a onda taj prvo vidi moze li on predriblat trojicu pa ili sutati ako ne moze onda doda(banalizujem)

Ali igra koja se oslanja na jake pojedince je daleko od toga nema igre.

Milanova nesreca ove godine sto su Pato, Boateng, Cassano van terena cijelu sezonu, Robinho koji je promjenjivi od ovog sarajevskog vremena, pa je logicno da ce ici na Ibrahimovica koji je trenutno jedina konstanta u ekipi.

I glupo je da na osnovu dvije utakmice, u ovako tesko vrijeme za Milan, konstatujes kakva je igra Milana.

Milan na moju licnu zalost, nema igrace koji bi igrali sa puno vise trke i vise dodavanja, nema bekove dobre koji mogu probiti po strani i napraviti dobar centarsut, pa se igra svodi na sto manje dodavanja, duze lopte, i brzo prenosenje lopte u protivnicki sesnesterac gdje ce Ibro, Robinho ili Noccerino nesto uraditi, izmjeniti pas, sutati i sl...
Jel ovo pismena vjezba, sviju ti :roll:

Po meni Milan nema neke prepoznatljive igre vec upravo kao sto ti kazes dodaj u sesnest gdje ce Ibro, Robihno... uraditi nesto. A igraca ima, roster je veliki(povrede su radile svoje ali boze moj), kvalitete ima ali neke igre i nema. Ibro vam je donio titulu prosle i ove vas je vukao ko lokomotiva al kako stvari stoje mozda ce biti djaba.
acm

#3382 Re: Serie A

Post by acm »

Ne ocjenjujte igru neke ekipe naosnovu 2 utakmice...Ekipa je dobro kombinovala ,ali su nedostajali pomalo vece prilike ,golovi .Mislim da je ovo samo mala faza i da ce se uigrati ,ali eto pokazali smo vec napredak tj. donijeli smo 3 boda i nalazimo se na vrhu tabele ,polahko .... :-D :-)
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#3383 Re: Serie A

Post by Admir_1984 »

na mecu druge lige livorno-peskara jedan igrac dozivio srcani udar, izgleda da je kriticno pravo :( utakmica prekinuta
Coalman

#3384 Re: Serie A

Post by Coalman »

Mladi fudbaler Livorna Piermario Morosini doživio je srčani udar na susretu italijanske Serije B između Livorna i Pescare. Morosini se nalazi u komi, a susret je prekinut. :sad:
groove

#3385 Re: Serie A

Post by groove »

Coalman wrote:Mladi fudbaler Livorna Piermario Morosini doživio je srčani udar na susretu italijanske Serije B između Livorna i Pescare. Morosini se nalazi u komi, a susret je prekinut. :sad:
a 30.03 je umro pomocni trener pescare francesco mancini u 43. godini od srcanog...
Coalman

#3386 Re: Serie A

Post by Coalman »

Nije izdržao... :sad:

R.I.P. Piermario Morosini!
Dugi nožni nokti

#3387 Re: Serie A

Post by Dugi nožni nokti »

Morosini nažalost nije izdržao. :sad:
Pokoj mu duši.

Ali, ovo što se dešava nije normalno. Prije nekoliko sedmica Muamba, sada Morosini, a svi se sjećamo Foea i Puerte.
Mustang1

#3388 Re: Serie A

Post by Mustang1 »

A jebote :-) Sta se ovo desava zar je fudbal vazniji od zivota :(
RIP Morosini !
2407

#3389 Re: Serie A

Post by 2407 »

Otkazano cijelo kolo.

RIP
Chuckie

#3390 Re: Serie A

Post by Chuckie »

Strašno. :sad:
Romanista 101%

#3391 Re: Serie A

Post by Romanista 101% »

R.I.P. :sad:
Charuga
Globalni moderator

#3392 Re: Serie A

Post by Charuga »

Boze sacuvaj ... :sad:
Hodidid

#3393 Re: Serie A

Post by Hodidid »

A vidi sudije idiota onaj ga zove a on se ne okrece ni sekunde da vidi sta je. Jadnik jadni. Dize se pa pada, pa se pokusava podici i pada. Uzas. Rade li oni te jebene sistematske preglede kako je bog rekao ili se to otaljava onako samo forme radi.
Teufik

#3394 Re: Serie A

Post by Teufik »

R.I.P
:(
Bez rijeci sam.
Tragicno.
medoIL

#3395 Re: Serie A

Post by medoIL »

Da Bog sacuva :sad:

R.I.P

Sudija :x ja sto me iznervira :x
sorted

#3396 Re: Serie A

Post by sorted »

RIP Morosini :(
capitano10

#3397 Re: Serie A

Post by capitano10 »

RIP Piermario :(
Coalman

#3398 Re: Serie A

Post by Coalman »

Image

Sudbina je uzela Piermaria Morosinija čiji je život bio obilježen patnjom koju je stoički prihvatao uvijek imajući motiv da se dalje bori. Italija plače za fudbalerom Livorna...

Suze i nevjerica, Piermario Morosini je silnu tugu koju mu je život slao prihvatao hrabro uvijek nalazeći motiv.

Fudbaler Livorna umro je nakon srčanog udara na putu ka bolnici u Peskari. Ovaj 25 - godišnji mladić je za sobom ostavio samo sestru za koju se borio čitavog života.

Piermario je ostao bez roditelja majka Kamila je umrla kada je imao 15 godina, otac Aldo dve godine kasnije. To mu je dalo motiv da se bori za hendikepiranog brata i stariju sestru.

"Nikad ne odustajem, sve to mi daje snagu da se borim, mislim da su moji roditelji ponosni", rekao je svojevremeno, kada ga je 2005. angažovao Udinese. On je u Atalanti bio proglašen za veliku nadu, a igrao je za mladu reprezentaciju Italije na prvenstvu Evrope za mlade 2009. godine.

Nikada nije dobio pravu šansu među "Friulanima", dokazivao se u Bologni i Vicenzi, ljetos se vratio u Udine, ali ponovo je morao na kaljenje.

U međuvremenu umro mu je i brat, posle tragedije borio se još žešće, za stariju sestru koja je ostala sama.

Italija plače, veliki Alex Del Piero je samo jedan od igrača koji su poslali poruku tuge večeras, za mladim životom koji se ugasio na terenu.

Potresno skroz... Još pogotovo njegova života priča. Ostala mu je sada samo teško bolesna sestra, mogu samo zamisliti kako je njoj. Ali svaka čast Udineseu rekli su da će nastaviti brinuti o njegovoj sestri.

Image
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#3399 Re: Serie A

Post by Entropio »

Di Natale je navodno preuzeo odgovornost i skrbništvo nad sestrom Piermaria Morosinia jer je ostala bez ikoga, a navodno je i invalid.

Image

Veliki čin... Wow, Di Natale.
ultima_palabra

#3400 Re: Serie A

Post by ultima_palabra »

Da, Morosini je već bio izgubio oca, majku i brata.

Di Natale :thumbup: Veliki igrač, a i čovjek.
Post Reply