Joj kakvih sam ja sve saznanja imao od jedne dzojeBellydancesuperstar wrote:Mene zanima iz kojeg razloga se širi teorija o evoluciji toliko?
Jel zato da nam pokaže da samo "najbolji" preživljavaju? Jel zato da nam potiču natjecateljski duh?
Jel zato da se može opravdati uništavanje onih koji su slabi - hendikepirani, bolesni itd.?
Logika govori da je evolucija nemoguća jer kako je slučajno moglo SVE nastati kada promatrajući bilo koju životinju može se vidjeti da je savršeno konstruirana?
Možda su oni koji zagovaraju evoluciju zaista nastali od majmuna, ali mi vjernici znamo da nismo nastali od majmuna nego da nas je stvorio naš Stvoritelj. Slava Bogu!
Znanje je - da je religija i religiozno iskustvo nusprodukt redovnih aktivnosti mozga. Jedini dodir religije i nauke u nekom mogucem naucnom smislu dokazao je da je Bog samo u glavama ljudi. Ima vec nekoliko peer-reviewed radova na tu temu.
Evolucija ne govori kako je nastao zivot, evolucija govori kako se desila diversifikacija zivih bica od trenutka kada je zivot nastao. Nemoj slucajno vise pozivati logiku, jer je totalno nelogicno vjerovati u nesto za sto je prakticno nemoguce naci naucni dokaz da postoji. Btw, logika je nauka i bazira se na naucnom metodu koji proucava iskljucivo materijalni svijet.
Kada je evolucija dovela do pojave homo sapiensa pocela je kulturoloska evolucija. Pitanja kao moral, zakon, skolstvo, pa i religija su plod kulturoloske evolucije.
I moram ti reci da si upravu - nisi nastala od majmuna. Dijelis zajednickog pretka sa majmunima