jutros sam ustala ranije da se mogu fino nasminkati
SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Partizzanka
#3376 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
uh jutriiiic svima
-
nera18
#3377 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja sma mislila da se JA SMINKAM i da sam ja LUDA
al citajuci ovu temu, lakse mi je nekako
zato hajmo sad, kako nanosite puder i koji ?
korak po korak:$
al citajuci ovu temu, lakse mi je nekako
zato hajmo sad, kako nanosite puder i koji ?
korak po korak:$
- Partizzanka
#3378 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
welcome to the club 
ja ne nanosim puder jos se nisam odvazila na taj korak ... zbog reakcija koze i izgleda (probala par - jal izgledam kao gejsa jal kao nakvarcani kinez)
bademovo ulje ... sacekam malo i onda nanesem toniranu kremu Lumene (slicna nivei) onako da dobijem maaalo boje
i to je to
ja ne nanosim puder jos se nisam odvazila na taj korak ... zbog reakcija koze i izgleda (probala par - jal izgledam kao gejsa jal kao nakvarcani kinez)
bademovo ulje ... sacekam malo i onda nanesem toniranu kremu Lumene (slicna nivei) onako da dobijem maaalo boje
i to je to
-
*mima*
#3379 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Partizzanka wrote:welcome to the club
i to je to
kakav si to puder probala
- Partizzanka
#3380 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Joj suti mima ja sam ti po tom pitanju totalni amater
jednom sam probala neki max factor i on mi je super izgledao ali odmah po stavljanju su mi se pojavile neke grozne akne po licu vise kao bubuljice ... kao osip i ne znam ti sta vec ne! kriza! sve crvenilo pocelo da izlazi i preko pudera!
a jednom sam stavila i neki ... zuuut ko zumance ... ali to samo na jedan obraz
moram se dobro zacitati kako naci pravi puder ... ali ja bih neki laganini da se maltene ni ne vidi da ga imam ... a da ja kao imam
pa sad furam toniranu kremu jedan sloj
jednom sam probala neki max factor i on mi je super izgledao ali odmah po stavljanju su mi se pojavile neke grozne akne po licu vise kao bubuljice ... kao osip i ne znam ti sta vec ne! kriza! sve crvenilo pocelo da izlazi i preko pudera!
a jednom sam stavila i neki ... zuuut ko zumance ... ali to samo na jedan obraz
moram se dobro zacitati kako naci pravi puder ... ali ja bih neki laganini da se maltene ni ne vidi da ga imam ... a da ja kao imam
pa sad furam toniranu kremu jedan sloj
-
nera18
#3381 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
npisah i obrisahPartizzanka wrote:welcome to the club
i to je to
ja imam malo vise iskustva po pitanju pudera, podloga, nanosenja, sticajem okolnosti naravno...
ukoliko nemas potrebu za istim, odlicno, treba ti smao mrvica da bi zastitila kozu,
jesil probala mozda avene, s obzirom na osjetljivost koze, nisam upratila kakav tipn koze imas
ili neki blagi color adapt, recimo mf ima ogromnu ponudu nijansi:)
ili ono sto ja koristim vec mjesecima i prezadovovljna sma su mineralni puderi u prahu
naneses onoliko koliko ti je potrebno, velikom kubuki cetkom, nit se vidi, nit stvara efekat maske a nema nikakvih
nadrazaja...
-
*mima*
#3382 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mozda imas osjetljivo lice....a ako hoces nesto kvalitetno onda je i skuplje......uvijek se kaze...koliko para zoliko i muzike....
....ali obavezno uzmi tester i probaj.
- Partizzanka
#3383 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
a samo naneses taj u prahu bez onog kremastog???
jel mogu ja neku kremu staviti pa onda puder u prahu???
joj na sta bi to licilo
hahaha
joj na sta bi to licilo
hahaha
-
nera18
#3384 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
kompletna kamuflazaalemaa wrote:Prvo korak:
Nanosim na lice hidratantnu kremu - Avene cold cream for dry skin
Ona primer-baza za puder - Trenutno imam Oriflame - cekam Laura Mercier primer![]()
Na ruku stavljam puder po izboru ( jutros je na licu Shiseido fluid fondation SPF15 u Natural Light Ivory nijansi)
ELF cetkom za tekuci puder uzimam puder i tapkam po licu, a ona lagano blendam u smjeru rasta dlacica
Onda idem s korektorom ispod ociju i na mjestima ako ima gdje crvenil, bubuljica..trenutno imam ArtDeco kamuflazu
Na kraju poslje sjene i svega ide mineralni puder u prahu nanosim ga s kabuki cetkom( dok mi ne dodje MAC150) i to mi je od ArtDeco..
meni je to previse za dnevnu varijantu i rekoh vec, mozda ovisi o vrsti minerala, al uz hidratantnu kremu, podlogu meow, mineralni puder mi je sasvim dovoljan, a nemam bas zavidan ten
kad je vecernja varijanta u pitanju,
hidratantna krema, primer avon prsticima u maloj kolicini, nakon toga na vlaznu spuzvicu trokutastog oblika nanesem svoj chanel ( usput imam djevojku koja donosi testere iz bg i prodaje ih dosta povoljno), korektor na podocnjake, rljice i akne i nakon toga velika cetka i puder u prahu...
-
nera18
#3385 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ma naravno, preskacem korake ocitoPartizzanka wrote:a samo naneses taj u prahu bez onog kremastog???
joj na sta bi to licilo
hahaha
za pocetak, moja je koza mjesovita, kombinacija normalne i masne na t zoni...
1. kremica, hidratantna sacekas da koza upije, ostatke uklonis maramicom suhom
2. baza, trenutno koristim avon ili meow, medjutim avonom sam zadovoljnija
3. mineralni puder, ja ga nanosim tako sto po mrvicu istresem na dlan, na dlan zbog topline ruke, uzmem cetku , pokupim isti, otresem je malko i kruznim pokretima nanesem na lice. to je varijanta koja je sasvim dovoljna kozi bez velikih nedostataka. Ja ponovim postupak dva puta i odgovara mi sto bas zbog zahtjeva koje lice u tom trenutku ima, prilagodim kolicinu pudera.
e sada, sto se vrste tice, koristila sam avon, koristima sam mac, koristim mad minerals, meow...
-
nera18
#3386 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
@alemaa
koje minerale imas i koju cetku imas?
koje minerale imas i koju cetku imas?
-
nera18
#3387 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mah, pogresno se izrazihalemaa wrote:Nije bas kamuflaza..ne lijepim ja toliko koliko se moda cini kad procitas.Ne radim bas ovako svaki dan, al u vecini slucajeva je tako, i nisu mi puderi tako teski, i sve su mi nijanse pudera odgovarajuce mom tenu tako da se sve to lijepo ukomponije i nikad mi niko nije rekao da imam efekat kamuflaze ili naljepljenosti..zapravo nikad to sebi ne bih dozvolila.. A sad ti ide PP zbog radi tih Chanel tester pudera..nera18 wrote:kompletna kamuflazaalemaa wrote:Prvo korak:
Nanosim na lice hidratantnu kremu - Avene cold cream for dry skin
Ona primer-baza za puder - Trenutno imam Oriflame - cekam Laura Mercier primer![]()
Na ruku stavljam puder po izboru ( jutros je na licu Shiseido fluid fondation SPF15 u Natural Light Ivory nijansi)
ELF cetkom za tekuci puder uzimam puder i tapkam po licu, a ona lagano blendam u smjeru rasta dlacica
Onda idem s korektorom ispod ociju i na mjestima ako ima gdje crvenil, bubuljica..trenutno imam ArtDeco kamuflazu
Na kraju poslje sjene i svega ide mineralni puder u prahu nanosim ga s kabuki cetkom( dok mi ne dodje MAC150) i to mi je od ArtDeco..![]()
meni je to previse za dnevnu varijantu i rekoh vec, mozda ovisi o vrsti minerala, al uz hidratantnu kremu, podlogu meow, mineralni puder mi je sasvim dovoljan, a nemam bas zavidan ten
kad je vecernja varijanta u pitanju,
hidratantna krema, primer avon prsticima u maloj kolicini, nakon toga na vlaznu spuzvicu trokutastog oblika nanesem svoj chanel ( usput imam djevojku koja donosi testere iz bg i prodaje ih dosta povoljno), korektor na podocnjake, rljice i akne i nakon toga velika cetka i puder u prahu...
shvatila sam sta zelis objansiti
- Partizzanka
#3388 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imam suhu kozu vecinom na obrazima a celo tj t zona recimo da je normala
eh kad biha ja mogla samo tako taj neki mineralni tj jel to u kamenu???
to bi isto bilo fino
malo kremice malo toga >:)
eh kad biha ja mogla samo tako taj neki mineralni tj jel to u kamenu???
to bi isto bilo fino
malo kremice malo toga >:)
- Michun
#3389 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Da se ispravim...pravilno je da se stavi... puder u prahu na tecni puder/korektor da bi se sve to fino ucvrstilo. I na oci ide... tako da sjene i ostalo ide preko.alemaa wrote:1. Nanosim na lice hidratantnu kremu - Avene cold cream for dry skin
2. Ona primer-baza za puder - Trenutno imam Oriflame - cekam Laura Mercier primer![]()
3.Na ruku stavljam puder po izboru ( jutros je na licu Shiseido fluid fondation SPF15 u Natural Light Ivory nijansi)
4.ELF cetkom za tekuci puder uzimam puder i tapkam po licu, a ona lagano blendam u smjeru rasta dlacica
5.Onda idem s korektorom ispod ociju i na mjestima ako ima gdje crvenil, bubuljica..trenutno imam ArtDeco kamuflazu
6.Na kraju poslje sjene i svega ide mineralni puder u prahu nanosim ga s kabuki cetkom( dok mi ne dodje MAC150) i puder mi je od ArtDeco..
Ako je tebi lakse puder na sve...onda ti tako.
-
oneLove
#3390 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
alemaa, kakva je ta bourjois kabuki ? Valjal cemu 
- Michun
#3391 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Molim vas da mi neko predlozi dobar uvijac za trepuse. Zadnji koji sam kupila manhatan je bio skup pravo za tu marku, bez rezervne gumice i trajao mi je "puna" 3 mjeseca!!!
- swirl
#3392 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jutros je e.l.f. objavio kod za snjizenje od 20% na studio proizvode.
Save 20% off all Studio products on www.eyeslipsface.co.uk !! Use code STUDIOSAVE on the 'shopping bag' page before checking out. A minimum spend of £10/€12 applies (please remember you can purchase any e.l.f. items but only the Studio ones in your shopping bag will be discounted). Offer ends Wednesday 2nd March at 9am (UK time).
- Michun
#3393 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Bila bi zahvalna da ako neko bude narucivao a ko je iz SA da mi javi pa da narucim uvijac za trepuse...i oni imaju.swirl wrote:Jutros je e.l.f. objavio kod za snjizenje od 20% na studio proizvode.
Save 20% off all Studio products on http://www.eyeslipsface.co.uk !! Use code STUDIOSAVE on the 'shopping bag' page before checking out. A minimum spend of £10/€12 applies (please remember you can purchase any e.l.f. items but only the Studio ones in your shopping bag will be discounted). Offer ends Wednesday 2nd March at 9am (UK time).
-
oneLove
#3394 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
5 f. kosta ova kabuki studio, to je dobra cijena ako je taj studio na popustu, znaci jos je jeftinije
-
nera18
#3395 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja cuMichun wrote:Bila bi zahvalna da ako neko bude narucivao a ko je iz SA da mi javi pa da narucim uvijac za trepuse...i oni imaju.swirl wrote:Jutros je e.l.f. objavio kod za snjizenje od 20% na studio proizvode.
Save 20% off all Studio products on http://www.eyeslipsface.co.uk !! Use code STUDIOSAVE on the 'shopping bag' page before checking out. A minimum spend of £10/€12 applies (please remember you can purchase any e.l.f. items but only the Studio ones in your shopping bag will be discounted). Offer ends Wednesday 2nd March at 9am (UK time).
oneLove
bitno je od kakve je dlake cetka, da ne bude prtvrda, provjeri prvo jel neko narucivao vec
i usput, ja saljem narudzbu danas iz sa, pa ako nekom nesto treba, javnite zbog troskova slanja
-
oneLove
#3396 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
aaaa cekaj s tom narudzbom 
imal ko iskustva hahhaah ako nista bar da uzmem jednu za sjenu za blending
imal ko iskustva hahhaah ako nista bar da uzmem jednu za sjenu za blending
-
nera18
#3397 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
do veceras cekam
detaljno se raspitaj
detaljno se raspitaj
-
Gospoda Ministarka
#3399 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Samo da kazem da je eye liner pen genijalna stvar.
-
oneLove
#3400 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
imam essence eyeliner pen, meni je super, a nije puno skup