Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
Freelancer

Post by Freelancer »

Prenj wrote:
horoz wrote:drago mi je da ste opet pozitivno nastrojeni :roll:

blago vašoj okolini, tako ste duhoviti i elokventni
A zasto bi trebali vjerovati u piramidu?
Zato sto ovo NIJE PRVA PIRAMIDA U EVROPI !!! Pogledaj ove linkove pa ce ti biti jasno zasto bi se nesto ipak moglo iskopati u Visokom :

http://survive2012.com/europe_pyramids.php
http://www.mwm.cz/CD/c1184.htm
kekec

Post by kekec »

Prastanovnici Evrope nisu nista drugo radili, nego samo
gradili piramide. :D
leek

Post by leek »

prva nije piramida iz vise razloga... malo prerovi forume pa ces vidjet misljenja o tome... a i u ostalom zar ne vidis da je okrugla?!

a ovo drugo sto si naveo lici na piramidu ali vidis da je brijezuljak od 10ak metara... mozda eskimci u ledenom dobu pravili iglo kucice :)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ovo je prava piramida 8)

Image

ako bog da se prekopa , nema necu, nema nemoze, piramida se mora prekopat :D , kome je to krivo neg drmne glavom od zid nece li biti lakse :D i nek nastavi daljezivjeti ko da nista nije bilo :lol:

haj vozdra
Prenj

Post by Prenj »

El-bosniaco wrote:ovo je prava piramida 8)

Image

ako bog da se prekopa , nema necu, nema nemoze, piramida se mora prekopat :D , kome je to krivo neg drmne glavom od zid nece li biti lakse :D i nek nastavi daljezivjeti ko da nista nije bilo :lol:

haj vozdra
Samo pazi da ne dodjete do Kine :D
Freelancer

Post by Freelancer »

kekec wrote:Prastanovnici Evrope nisu nista drugo radili, nego samo
gradili piramide. :D
:-D
Da ne "podgrijavam" diskusiju , ovo pokazuje da su ljudi u to doba gradili svetista na vrlo slican nacin. Zato nije nelogicno pretpostaviti da se takvo svetiste moze naci i u nasim krajevima.
kekec

Post by kekec »

Freelancer wrote:Da ne "podgrijavam" diskusiju , ovo pokazuje da su ljudi u to doba gradili svetista na vrlo slican nacin. Zato nije nelogicno pretpostaviti da se takvo svetiste moze naci i u nasim krajevima.
Da ne podgrijavam diskusiju, primjecujem samo, da u vrijeme gdje se smjestaju ove
piramide, prastanovnici Evrope su zivjeli u lijepo namjestenim pecinama. :D
Dalje ne bih. :)
Gorcin

Post by Gorcin »

šta je ovo ljudi moji...

http://www.crystalinks.com/pyramidchina.html

bice mozda nesto i od nase Visocice,
samo se ja bojim da prilikom iskopavanja
ne nalete na prostorije sa visockim suhim mesom :D

drzim fige osmanagi :)
kekec

Post by kekec »

Priblizava se pocetak
Image
Stari

Post by Stari »

Eh zene & ljudi ...nisam uspio procitati zadnjih nekolko desetaka komentara te stoga ogradjujem od moguceg skretanja s teme ili ponavljanja vec recenih stvari. Htjedoh se samo osvrnuti na sitnicu da se proljece i kalendarski i u pogledu racunanja vremena na casovnicima ....vratilo u sve krajeve svijeta. A to znaci da je vrijeme da podvucemo refu u ovoj partiji rauba...i vidimo ko je dobar ...a ko je manje dobar.

Novalicko sjecas li se obecanja ...mog i tvog...dakle,... sta cemo sad?

Ako ima iko mjerodavan ...ko ima mogucnost da prolazi pokraj lokaliteta na kojem je (jos jesenas u vrijeme pokretanja ove legendarne teme) receno da ce na proljece sve biti jasno....da barem baci pogled kroz prozor svog putnickog automobila ili nekakvog drugog transportnog sredstva...i vidi ....imal Osmanagica na vrhu ...i ako ga ima...jel govori nesto?

Doslo je vrijeme svodjenja racuna...hajmo polako...da vidimo ko je sta duzan.
novalic

Post by novalic »

stari, rano je jos za refu.. a ja i ti sto rekosmo, rekosmo.. i ne porekosmo.. sve su izgledi.. da cemo ja i ti.. popusiti.. ma znas :D
kekec

Post by kekec »

Ako se piramidos iskopa, neko ce se obradovati. :)
Image
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

kekec wrote:
Freelancer wrote:Da ne "podgrijavam" diskusiju , ovo pokazuje da su ljudi u to doba gradili svetista na vrlo slican nacin. Zato nije nelogicno pretpostaviti da se takvo svetiste moze naci i u nasim krajevima.
Da ne podgrijavam diskusiju, primjecujem samo, da u vrijeme gdje se smjestaju ove
piramide, prastanovnici Evrope su zivjeli u lijepo namjestenim pecinama. :D
Dalje ne bih. :)
ni ja... :)
mirz@

Post by mirz@ »

Piramidos ce se valjda iskopati, a ako to ne uradimo mi, onda ce fino doci stranac kupiti zemljiste i iskopati piramidu...
:D :D :D

To me ni najmanje ne bi cudilo kada bi sve oko piramide prodali, "dali" strancima.
kekec

Post by kekec »

mirz@ wrote:Piramidos ce se valjda iskopati, a ako to ne uradimo mi, onda ce fino doci stranac kupiti zemljiste i iskopati piramidu...
:D :D :D
To me ni najmanje ne bi cudilo kada bi sve oko piramide prodali, "dali" strancima.
Ima dosta musterija i medju nasim...poslanicima. :D
mirz@

Post by mirz@ »

To je bilo za ocekivati od nasih.
mickyK

Post by mickyK »

E vozdra ljudi, nisam citao ovaj forum u vezi piramide (ko ce procitat 140 strana :lol: ), ali vjerujem da piramida postoji. E sad, posto vidim da ovde postoji jaka opozicija, volio bih da mi neko od istih kaze dobar dokaz o NE postojanju piramide pod brdom Visocice. Hvala!
:kravata:
terapija

Post by terapija »

Dokaze?

Fino se vratis nazad jedno 140 strana i citas prijatelju, citas...

Ni mnogima prije tebe nije predstavljalo problem ;)
Prenj

Post by Prenj »

mickyK wrote:E vozdra ljudi, nisam citao ovaj forum u vezi piramide (ko ce procitat 140 strana :lol: ), ali vjerujem da piramida postoji. E sad, posto vidim da ovde postoji jaka opozicija, volio bih da mi neko od istih kaze dobar dokaz o NE postojanju piramide pod brdom Visocice. Hvala!
Nesto je ovdje sasvim naopako :D
Reina

Post by Reina »

Prenj wrote:
mickyK wrote:E vozdra ljudi, nisam citao ovaj forum u vezi piramide (ko ce procitat 140 strana :lol: ), ali vjerujem da piramida postoji. E sad, posto vidim da ovde postoji jaka opozicija, volio bih da mi neko od istih kaze dobar dokaz o NE postojanju piramide pod brdom Visocice. Hvala!
Nesto je ovdje sasvim naopako :D
ocito
ti jutros usto na lijevu nogu :-) :D
Prenj

Post by Prenj »

Image

U ovoj zemlji nekaznjeno laze ko stigne ...
terapija

Post by terapija »

Znaci opet nista od kopanja, a jedva docekah april...

Valja praviti razglednice, asfaltirati puteve obezbijediti prostor za boravak "stotina domacih i stranih istrazivaca" :)

Steta samo sto ce se ovo razvuci u nadi da ce ljudi zaboraviti :(
Prenj

Post by Prenj »

Ovaj detalj o "dvadeset godina kopanja" je izvanredan.
Zar je iko ocekivao da ce ubleha da traje samo jedno ljeto?
ludost

Post by ludost »

e dzabe je, mora se covjek vratit u ovu temu, predivna je da bi se propustala..

eh, da, samo jedna opaska moderatoru i cijenjenim ucesnicima, prije nego sto nekima opet cirevi ne prorade - nikog ne vrijedjam, nikog ne ismijavam, samo citiram stvari vec objavljene drugdje, te navodim izvor. legitimno, jel tako? ako je sega do bola - zaista nije do mene.

pa kaze:

ugostiteljski objekat na arheoloskom lokalitetu 8-)
al nejma alkohola 8-)

http://www.visoko.co.ba/index.php?subac ... =&ucat=10&
Bizarno: Nakon Alibegovićevog Hajnekena, Hodović bi ponovo zabranjivao alkohol u Visokom! @ 29 March 2006 10:19 AM

Image

Na drugoj sjednici koordinacionog odbora za afirmaciju projekta Visočica; moglo se čuti dosta šuplje priče i raznoraznih nebitnih recidiva iz mladosti njenih članova, ali zasigurno nejinteresantniji momenat je prijedlog gospodina Senada J. Hodovića koji je zagovornik ideje da se u jedinom ugostiteljskom objektu koji će se nalaziti na platou piramide zabrani točenje alkohola. Nakon toga se desio još bizarniji prijedlog, a on glasi da konobar po osobnoj intuiciji kontroliše koliko će ko popiti. Interesantno je da se ovom smiješnom prijedlogu usprotivio i sam načelnik općine gospodin Alibegović koji će ostati poznat po tome što je u februaru prošle godine zabranio jedan muzički događaj čiji je sponzor petokraka na zelenoj površini poznata kao Hajneken. Ljudskoj gluposti nema kraja, ali sva sreća je da Uncle Sam zna dobro šta hoće i da ovakve gluposti ne nalaze utočište u njegovom habitusu.
ludost

Post by ludost »

Prenj wrote:Ovaj detalj o "dvadeset godina kopanja" je izvanredan.
Zar je iko ocekivao da ce ubleha da traje samo jedno ljeto?
prenj, a jesi li mozda vidio odnedavno koliko je pravih te stranih uglednih arheologa i strucnjaka potpisalo onu peticiju? onako odoka bi se reklo da ih je vise na toj peticiji nego u fondaciji 8-)

ups 8-)
smije li se ovdje spominjati ta peticija? 8-)
Locked