Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hakiz

#3376 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

insomnia78 wrote:Znaci na kraju krajeva nista neobicno ni za civilizivani svijet.
Još kada bi samo definisali šta je to "civilizovani svijet"...
dječak sa šibicama

#3377 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

I vi ste cudni, pa ne mogu stranke u BiH, drzavi u kojoj se izbori dobijaju ucenjem fatihe i pohodom na crkvene oltare a ne ekonomskim programom, ne mogu sad gaziti principe.

Ono, more rakija, ali peder vala ne more.

Na stranu moje misljenje o paradama, ali kad kazu SDA ili HDZ drze moralne principe, koje bolan principe, pokrali sve zivo. Jel to u bibliji i kuranu pise "ukradi sine slobodno" ili pise nesto drugo.

Bog te nevidio, nema vise lopova po kvadratu nego kod nas, ali da moralni principi, vjera, religija.
kakavdanakneiskustvu

#3378 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:I vi ste cudni, pa ne mogu stranke u BiH, drzavi u kojoj se izbori dobijaju ucenjem fatihe i pohodom na crkvene oltare a ne ekonomskim programom, ne mogu sad gaziti principe.

Na stranu moje misljenje o paradama, ali kad kazu SDA ili HDZ drze moralne principe, koje bolan principe, pokrali sve zivo. Jel to u bibliji i kuranu pise "ukradi sine slobodno" ili pise nesto drugo.

Bog te nevidio, nema vise lopova po kvadratu nego kod nas, ali da moralni principi, vjera, religija.

:thumbup: :thumbup:
arzuhal

#3379 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by arzuhal »

dječak sa šibicama wrote:I vi ste cudni, pa ne mogu stranke u BiH, drzavi u kojoj se izbori dobijaju ucenjem fatihe i pohodom na crkvene oltare a ne ekonomskim programom, ne mogu sad gaziti principe.

Potpuno tačno.

Bez obzira na svoj stav o homoseksualizmu i paradama u to ime, mislim da bi me razum, logika, vjerovanje i vlastiti moral ubili da odem na nekakvu kontra-paradu. Parada ponosa je, prije svega, parada iskrenosti, ljudi iskreno i otvoreno zagovaraju što zagovaraju i traže nešto sasvim transparentno.

Ovi ovamo, koji donose odluke zbog kojih ljudi plaču, koji se igraju tuđim sudbinama, kradu ljudima dostojanstvo, u ime zaštite vjere gaze sve čemu vjera uči, koji čine sve druge grijehe i sav nemoral - da pozivaju protiv parade i homoseksualizma?

To je, ustvari, ključni i najjači argument za paradu i za slobodu i prava koju homoseksualci traže, ne trebaju se apologete homoseksualizma zajebavat s pričama o normalnosti i tim kučinama...
harač

#3380 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by harač »

arzuhal wrote:
harač wrote:jebote vec se pomirili sa sudbinom, a ima još tri mjeseca; bosnjaci, narod sa stavom :D
Bošnjače, nadam se da ne ubrajaš i moju malešnost u te defetiste :mrgreen:
pa ja se iskreno nadam da ima još onih zorli-kabastih :D znaš da ja navijam za neko zbivanje naroda po ovom pitanju :)
Ramzess Veliki

#3381 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Hakiz wrote:
MarlboroGold wrote:"Stranka demokratske akcije svojim političkim djelovanjem štiti slobodu i ljudska prava, od svog osnivanja do danas, po čemu je prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Odlučni smo u borbi protiv svakog vida diskrimanicije u našem društvu, u cijeloj državi i po bilo kojoj osnovi… Međutim, smatramo da u društvu kakvo je naše, koje njeguje temeljne vrijednosti i uz sve veće izazove savremenog doba nastoji sačuvati porodicu, javne parade i povorke LGBT osoba ne treba organizirati jer će se time samo produbiti jaz između ljudi različitih shvatanja, a ljudska prava neće dobiti novu vrijednost. Zato pozivamo organizatore i vlasti u Kantonu Sarajevo da odustanu od organiziranja ovakvih manifestacija i bez ikakve potrebe ne unose nered među građane glavnog grada Bosne i Hercegovine“

Dovoljno je ovo. U međuvremenu su morali malo povući ručnu...
Ali, ima istine u ovoj izjavi.

SDA čuva temeljne, osnovne, bazne vrijednosti.

Ove više vrijednosti u koje ulazi sprečavanje diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije ne čuva. Ne razumije ih, jer to su vrijednosti višeg intelektualnog nivoa nego što je SDA sposobna da shvati. Nisu temeljne, nadograđene su.

S tim da neće nered unijeti povorka. Nered će unijeti oni koji povorku napadnu. Hodanje u povorci nije narušavanje javnog reda, fizički nasrtaji jesu narušavanje.

Bolje bi im pametnije da šute.

Ili je ta izjava, ipak, pametno sročena proporcionalno tome šta SDA misli o intelektuanom nivou onih kojima se njome obraća?
Svojedobno su i nacional-socijalisti poceli sa paradama I mahanjem zastava po njemackoj, a srbi sa paradama na kojima su nosali nekakve koske po bivsoj Jugi pa ti vidi. :novine:
Ramzess Veliki

#3382 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

arzuhal wrote:

Potpuno tačno.

Bez obzira na svoj stav o homoseksualizmu i paradama u to ime, mislim da bi me razum, logika, vjerovanje i vlastiti moral ubili da odem na nekakvu kontra-paradu. Parada ponosa je, prije svega, parada iskrenosti, ljudi iskreno i otvoreno zagovaraju što zagovaraju i traže nešto sasvim transparentno.

Ovi ovamo, koji donose odluke zbog kojih ljudi plaču, koji se igraju tuđim sudbinama, kradu ljudima dostojanstvo, u ime zaštite vjere gaze sve čemu vjera uči, koji čine sve druge grijehe i sav nemoral - da pozivaju protiv parade i homoseksualizma?

To je, ustvari, ključni i najjači argument za paradu i za slobodu i prava koju homoseksualci traže, ne trebaju se apologete homoseksualizma zajebavat s pričama o normalnosti i tim kučinama...
Jasno da ce SDA HDZ I drugi lakse progutati LGBT paradu nego radnicku paradu nezadovoljstva. Sve ovo je bacanje prasine u oci, parada je opet politicko pitanje a ne pitanje odobravanja ili osporavanja gradjanskih sloboda. Svakako im je lakse odobriti LGBT paradu jer ce pobrati politicke poene kod medjunarodnih politickih faktora a njih nista ne kosta, kao potvrdu garantovanja odredjenih gradjanskih prava kao sto je pravo na javno ispoljavanje svoje seksualne orijentacije.
Onu drugu slobodu, na pravedno sudjenje, vladavinu prava, zastitu radnickih prava, garancije da su svi gradjani jednaki kod institucija, povrat otete imovine, sudjenje ratnim profiterima, to nemojte traziti, dobili ste LGBT paradu vidite da mislimo na vas. :thumbup:
JohnnyS

#3383 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by JohnnyS »

Ne može se gradom proći od silnih povorki radnika koji traže veća radnička prava, bolje sudstvo i borbu protiv korupcije. I baš zato što su tako česte i tako brojne, onda SDAHDZ pravi diverziju dopuštajući i podržavajući javno i nedvosmisleno paradu ponosa znajući da će onda mnoštvo odustati od svakodnevnih prosvjeda kojima zahtijevaju sve to što si naveo da rade, a da ne odgovara vladajućim.

A kad se vratimo u realnost koja ne može biti dalje od tog tvog navodnog argumenta, kad netko i prosvjeduje tražeći zarađeno, e onda im bijesno pučanstvo jebe majke jer im promet blokiraju.
kakavdanakneiskustvu

#3384 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ramzess Veliki wrote:
Hakiz wrote:
MarlboroGold wrote:"Stranka demokratske akcije svojim političkim djelovanjem štiti slobodu i ljudska prava, od svog osnivanja do danas, po čemu je prepoznatljiva u Bosni i Hercegovini i izvan nje. Odlučni smo u borbi protiv svakog vida diskrimanicije u našem društvu, u cijeloj državi i po bilo kojoj osnovi… Međutim, smatramo da u društvu kakvo je naše, koje njeguje temeljne vrijednosti i uz sve veće izazove savremenog doba nastoji sačuvati porodicu, javne parade i povorke LGBT osoba ne treba organizirati jer će se time samo produbiti jaz između ljudi različitih shvatanja, a ljudska prava neće dobiti novu vrijednost. Zato pozivamo organizatore i vlasti u Kantonu Sarajevo da odustanu od organiziranja ovakvih manifestacija i bez ikakve potrebe ne unose nered među građane glavnog grada Bosne i Hercegovine“

Ove više vrijednosti u koje ulazi sprečavanje diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije ne čuva. Ne razumije ih, jer to su vrijednosti višeg intelektualnog nivoa nego što je SDA sposobna da shvati. Nisu temeljne, nadograđene su.

S tim da neće nered unijeti povorka. Nered će unijeti oni koji povorku napadnu. Hodanje u povorci nije narušavanje javnog reda, fizički nasrtaji jesu narušavanje.

Ili je ta izjava, ipak, pametno sročena proporcionalno tome šta SDA misli o intelektuanom nivou onih kojima se njome obraća?
Svojedobno su i nacional-socijalisti poceli sa paradama I mahanjem zastava po njemackoj, a srbi sa paradama na kojima su nosali nekakve koske po bivsoj Jugi pa ti vidi. :novine:
pederi i lezbejke su jos opasniji,cak ce se za ruke drzati i šetati
MarlboroGold

#3385 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

arzuhal wrote:

Potpuno tačno.

:thumbup: za oba posta
MarlboroGold

#3386 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Hakiz wrote:

Najbolje otići na PF politika pa postaviti pitanje na temi koja se odnosi na SDA :mrgreen:
Hakiz

#3387 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Ramzess Veliki wrote: Svojedobno su i nacional-socijalisti poceli sa paradama I mahanjem zastava po njemackoj, a srbi sa paradama na kojima su nosali nekakve koske po bivsoj Jugi pa ti vidi. :novine:
Neke postove ti čitam, pa sve izjave tipa "Kada bi meni neko nešto, ja bih ga razbio, slomio ga, ovo bih mu, ono bih mu..."

A na ovoj temi iz svakog posta ti izbija panika i strah od ljubavi.
Hakiz

#3388 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

MarlboroGold wrote:...
Najbolje otići na PF politika pa postaviti pitanje na temi koja se odnosi na SDA :mrgreen:
Da znaš da si u pravu.

Otiđi na SDA temu pa se uvjeri.
moonca

#3389 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Hakiz wrote:
Ramzess Veliki wrote: Svojedobno su i nacional-socijalisti poceli sa paradama I mahanjem zastava po njemackoj, a srbi sa paradama na kojima su nosali nekakve koske po bivsoj Jugi pa ti vidi. :novine:
Neke postove ti čitam, pa sve izjave tipa "Kada bi meni neko nešto, ja bih ga razbio, slomio ga, ovo bih mu, ono bih mu..."

A na ovoj temi iz svakog posta ti izbija panika i strah od ljubavi.
..Prevedeno na nas jezik -on je ZA paradu-- :thumbup:
Hakiz

#3390 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Ma hoću reći da je toliko macho da se plaši kada se ljudi vole.

Valjda ga ljubav ugrožava, smekšaće ga, šta li?
dječak sa šibicama

#3391 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

tragikomicno, sve u svemu... ko je pratio pricu, moze se samo nasmijati

moonca

#3392 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

Hakiz wrote:Ma hoću reći da je toliko macho da se plaši kada se ljudi vole.

Medju namam Image---Remzzz je meni sumnjiv... :oops:
Hakiz

#3393 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Tačno, suviše jako se opire... ;-)
addy_sa

#3394 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by addy_sa »

Ministarstvo saobracaja dalo saglasnost danas za Povorku
Rugafet

#3395 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Rugafet »

Taman pomisliš ne može gore kad ono eto ti povorka. E jesmo daleko dogurali u pm.
oldtajmer

#3396 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by oldtajmer »

addy_sa wrote:Ministarstvo saobracaja dalo saglasnost danas za Povorku
jos na prvi dan ramazana,bojim se da nije slucajno, vec pazljivo osmisljena provokacija :-?
Ramzess Veliki

#3397 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Ramzess Veliki »

Hakiz wrote:Ma hoću reći da je toliko macho da se plaši kada se ljudi vole.

E to, dobro si me procitao.
Cim mi neki muski namigne ja smeksam ... :trep:
Hakiz

#3398 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

Konačno...
Margita81

#3399 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Margita81 »

:thumbup:
Bloo
Globalna šefica