Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulacije??
-
asker
#3376 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Jesmo li dosli do toga da je Alija kriv za ubistvo Davida, i za ovo brutalno pisanje po narodu u genocidnoj?
-
bosanska senzacija
#3377 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Da se između sebe bolje upoznaju i da se malo o sebi pozabave.
To ja zelim svim građanima genocidnog brloga.
To ja zelim svim građanima genocidnog brloga.
- Santic_Aleksa
#3378 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pitaš nešto na što ti se ne može konkretno dati odgovor. To je isključivo nutarnja i duhovna stvar pojedinca koji je pretrpio neki zločin/gubitak/nepravdu. Onome ko oprosti se ne može spočitavati da je glup, naivan i blećak. Jedini odgovor koji možeš dobiti od ljudi koji su oprostili nešto krupno je da je to jedna od najvećih duševnih "satisfakcija" i jedan poseban smiraj u duši. Oprost je jako kompleksna stvar, i u razgovoru sa ljudima koji su skloni opraštanju možeš čuti neopisivo fascinantnih stvari.Point. wrote:Kako oprostiti sve one zločine? Kako oprostiti nešto čime se oni još i diče i ponose?
-
zrakomlat
#3379 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Aha, nagovijestio u islamskoj deklaraciji, može se između redova skontati.asker wrote:Jesmo li dosli do toga da je Alija kriv za ubistvo Davida, i za ovo brutalno pisanje po narodu u genocidnoj?
- cyprus
#3380 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Kako glupa priča ovdje, majko moja mila

- General War
#3381 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa ko im golica jajca jos od dejtona? Ko je to aminovao i dao u katastar? Nista od rata nije se ovdje desilo unilateralno, vec je neko digao rukice.zrakomlat wrote:To je to.hAZNADAR wrote:Davor i Muriz protestuju iz razloga kojeg malo ko moze shvatiti. NedajBoze nikome.
U Banjaluci podrsku daju Srbi koji su politicki pri opoziciji, zele drugaciju RS ali i dalje srpsku.
U Sarajevu podrsku daju multikulturalci, zele BiH bez nacionalizma, revoluciju,....
- General War
#3382 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Hmmm, pa jesu li ga strpali u zatvor i raju sa poslanicima radi bosnjaka?bingov buraz wrote:Ako Bošnje ne vide paradoks da prozivajući Dodika,Lukača i ostalu bandu u PC ustvari odmažu nesretnom ocu u potrazi za istinom onda jebi ga....
Skoro godinu dana staji nasred ceste, nije nista otkrio, radi bosnjaka?
I na kraju, Otkud Dodik na vlasti svih ovih godina, radi bosnjaka na ulici ili onih u parlamentima i politici???
Daj ba bing...da se bosnjaci ne jave da im se ustavom zabrani da ista kazu o desavanjima u PC, sutra bi vjesti bile...eno bosnjaci nas ignorisu zato sto nas mrze
Gebels nije tesko biti kada imas kontrolisane medije.
- sadie_forever
#3383 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
tuga,ne odmazite covjeku,nije njemu ni do cega posebno ne do yugonostaligcara iz Sarajeva koji bi da se sad dokazuju,ili da se samoubjedjuju kako je ovo neki zajednicki ustanak protiv vlasti(a nije) ...covjek nije neki outsider,liberal,bosnoljubac..covjek je prosjecni srbin iz RS-a kojem je sin ubijen,i tu prica staje.zao mi je njega kao covjeka,nedao Bog nikome,ali ne mjesam se
- sadie_forever
#3384 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
nisu slijepi jednostavno nece,a neke bosnje se ponasaju prema srbima kao one ocajne supruge koje se svadjaju jer je muz teski svaler,on je izudara i kazes odoh i onda se ona ocajno izvinjava i govori ne ostavljaj mehAZNADAR wrote:Bas su slijepi ti Srbi.
Jos ne kontaju da nam je bolje zajedno i da imamo iste probleme. Da bi nam bolje bilo svima da zbacimo nacionalisticke stranke, prevazidjemo nase razlike, pomirimo se i volimo,.... Mi hocemo da im pomognemo da skontaju a oni nece.
Nudimo im cak i pomoc da zbace mrski rezim u BL sto ubija djecu i suta gradjane,.. a oni opet nas odguruju i porucuju da nas se ovo ne tice.
No treba biti uporan, blokiraj saobracajnice u Sarajevu, dizi pesnice,.. mozda progledaju i prihvate ispruzenu ruku. Ako nist, bar mozemo smaketi Bakira.
-
asker
#3385 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Ja evo listam ovu svoju kopiju koju citam na dnevnoj bazi, nigdje nemogu da nadjem taj diozrakomlat wrote:Aha, nagovijestio u islamskoj deklaraciji, može se između redova skontati.asker wrote:Jesmo li dosli do toga da je Alija kriv za ubistvo Davida, i za ovo brutalno pisanje po narodu u genocidnoj?
- NeDirajSirotinju
#3386 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Iako sam svjestan činjenice da je narod u RS-u maksimalno zatrovan i nacionalno ostrašćen, znam i da je taj entitet nastao na etničkom čiščenju, genocidu i zločinima, ja bih volio vidjeti neki pozitivni pomak tamo. Da na rukovodeća mjesta dođu pitomiji ljudi. Bez tih malih koraka i pomaka nema ništa. Ovaj tragični slučaj sa ovim čovjekom će ako ništa natjerati mali broj ljudi da kritički preispitaju neke stvari, i to je mali pomak i pozitivna stvar, čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a.
-
nemoj to
#3387 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Cuj ako ostanu lojalni, a ljudi genocide vršili.NeDirajSirotinju wrote:Iako sam svjestan činjenice da je narod u RS-u maksimalno zatrovan i nacionalno ostrašćen, znam i da je taj entitet nastao na etničkom čiščenju, genocidu i zločinima, ja bih volio vidjeti neki pozitivni pomak tamo. Da na rukovodeća mjesta dođu pitomiji ljudi. Bez tih malih koraka i pomaka nema ništa. Ovaj tragični slučaj sa ovim čovjekom će ako ništa natjerati mali broj ljudi da kritički preispitaju neke stvari, i to je mali pomak i pozitivna stvar, čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a.
Lojalni je loša rijec to je stil života.
Pitomi ljudi nece ništa promjeniti bilo ih vec.
-
asker
#3388 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Fusnote su novotarija za nas fanatike, mora da je ipak izmedju redova negdjeOtto_13 wrote:asker wrote:Ja evo listam ovu svoju kopiju koju citam na dnevnoj bazi, nigdje nemogu da nadjem taj diozrakomlat wrote: Aha, nagovijestio u islamskoj deklaraciji, može se između redova skontati.
mozda je u fusnotamasitan print
- sadie_forever
#3389 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
evo primjera zene koju muz svaler izudara i ona se bori da ga sacuva,neka makar noci u kuciNeDirajSirotinju wrote:Iako sam svjestan činjenice da je narod u RS-u maksimalno zatrovan i nacionalno ostrašćen, znam i da je taj entitet nastao na etničkom čiščenju, genocidu i zločinima, ja bih volio vidjeti neki pozitivni pomak tamo. Da na rukovodeća mjesta dođu pitomiji ljudi. Bez tih malih koraka i pomaka nema ništa. Ovaj tragični slučaj sa ovim čovjekom će ako ništa natjerati mali broj ljudi da kritički preispitaju neke stvari, i to je mali pomak i pozitivna stvar, čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a.
-
asker
#3390 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Na temu, danas bila ona Lukaceva press konferencija.
Mozete li zamisliti bilo kojeg politicara, ili konkretno ministra, da sa onako smrknutom facom, prijetecom, kurcevitom, odrzi press konferenciju u Sarajevu? Covjek rezi na novinare hebote, i tako u svakom nastupu
, samo cekas da skoci i zadavi novinara. Volio bih mu reci tako pred kamerama sta si se smrko nabijem te na kurac, metar i zilet faco kretenska!
Mozete li zamisliti bilo kojeg politicara, ili konkretno ministra, da sa onako smrknutom facom, prijetecom, kurcevitom, odrzi press konferenciju u Sarajevu? Covjek rezi na novinare hebote, i tako u svakom nastupu
- Santic_Aleksa
#3391 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Gestapovci i NKVDovci su male mace za ovu životinju. On je jedan od onih likova koji su nalik onima kojima su se švabe čudom čudile do koje granice ide njihova inventivnost po pitanju mučenja i zvjerstava. Zlo mu bije iz očiju. Ne daj Bože nekog takvog režima gdje bi ovaj imao odriješene ruke.
- bingov buraz
#3392 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Dodik je na vlasti tamo jer mu je svaka riječ protkana mržnjom prema Bošnjacima,može ukrasti još stotinu puta ovoliko kolio je do sad kad kaže da odža arlauče dobije izbore,zna čovjek sa svojim stadom i šta mu stado "puši",dakle nije do čobana nego do stadaGeneral War wrote:Hmmm, pa jesu li ga strpali u zatvor i raju sa poslanicima radi bosnjaka?bingov buraz wrote:Ako Bošnje ne vide paradoks da prozivajući Dodika,Lukača i ostalu bandu u PC ustvari odmažu nesretnom ocu u potrazi za istinom onda jebi ga....
I na kraju, Otkud Dodik na vlasti svih ovih godina, radi bosnjaka na ulici ili onih u parlamentima i politici???
Daj ba bing...da se bosnjaci ne jave da im se ustavom zabrani da ista kazu o desavanjima u PC, sutra bi vjesti bile...eno bosnjaci nas ignorisu zato sto nas mrze![]()
Davidov ubica se hvatao na prošlim izborima,većina je glasača rekla da ih boli kurac za Davidom,isto i Federaciji za Dženanom,volja većine šta ćeš
-
Milenkov buraz
#3394 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Pa ja se ne bih složio za F.BiH, evo jučer je SDA izgubila jednu bitnu polugu a to je KS, ide još Tuzla, Zenica...itd. Dakle u F.BiH daleko da je stanje idealno ali za razliku u R.S-u je dosta bolje po pitanju režima.bingov buraz wrote:Dodik je na vlasti tamo jer mu je svaka riječ protkana mržnjom prema Bošnjacima,može ukrasti još stotinu puta ovoliko kolio je do sad kad kaže da odža arlauče dobije izbore,zna čovjek sa svojim stadom i šta mu stado "puši",dakle nije do čobana nego do stadaGeneral War wrote:Hmmm, pa jesu li ga strpali u zatvor i raju sa poslanicima radi bosnjaka?bingov buraz wrote:Ako Bošnje ne vide paradoks da prozivajući Dodika,Lukača i ostalu bandu u PC ustvari odmažu nesretnom ocu u potrazi za istinom onda jebi ga....
Daj ba bing...da se bosnjaci ne jave da im se ustavom zabrani da ista kazu o desavanjima u PC, sutra bi vjesti bile...eno bosnjaci nas ignorisu zato sto nas mrze![]()
Davidov ubica se hvatao na prošlim izborima,većina je glasača rekla da ih boli kurac za Davidom,isto i Federaciji za Dženanom,volja većine šta ćeš
- General War
#3395 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Jbg, ispade ti SDS gradjanska stranka, pa takmicili su se ko ce veceg supka stavit na binu ma mitinzima i kontramitinzima...ali dodik kontrolise pare, kao i ovdje sda, pa odatle podrska...a ovi zadnji izbori su primjer kradje u to me niko ne moze razuvjerit...nema tu nikakve vecine i da je sve regularno.bingov buraz wrote:Dodik je na vlasti tamo jer mu je svaka riječ protkana mržnjom prema Bošnjacima,može ukrasti još stotinu puta ovoliko kolio je do sad kad kaže da odža arlauče dobije izbore,zna čovjek sa svojim stadom i šta mu stado "puši",dakle nije do čobana nego do stadaGeneral War wrote: Hmmm, pa jesu li ga strpali u zatvor i raju sa poslanicima radi bosnjaka?
-
dzevad gazibara 1978
#3396 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Demokratija ne postoji tamo gdje vladaju nacionalisticko fasisticke stranke ,a znamo i vidimo svi gdje je to....bosnjaci su najtolerantniji narod u Evropi.
- djkurt
#3397 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Bošnjak sam ali se ne slažem, smatram da smo pravi rasisiti, al opet manji od srba i hrvata, kod njih je to poprimilo oblike fašizma odavno.dzevad gazibara 1978 wrote:Demokratija ne postoji tamo gdje vladaju nacionalisticko fasisticke stranke ,a znamo i vidimo svi gdje je to....bosnjaci su najtolerantniji narod u Evropi.
-
lajkujMe
#3398 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Citam ovo oko navodnih Srbijanskih specijalaca po Banja Luci na snimcima kako se cuje bre, sedi to jest ekavica.
Mnogi kazu vole oni da glume srbijance ali iskren da budem.
Cesto sam po RS cesto i u BL i nijedan jedini put nisam cuo Ekavicu i Bre.
Ljudi govore Brale, Pajdo i Ba ... jedino mjesto gdje jesam cuo blagu ekavicu je u Bijeljini ali oni su na granici.....
Ovo ako je istina i uspiju se naci dokazi to je i ujedno kraj za Dodika i Vucica istovremeno.
Da se potpuno razumijemo sad.
Strana vojno/policijska formacija operira po saglasnosti entiteta i celnika na prostoru druge nezavisne Drzave.
Pa da dodjemo do implikacija to bi urusilo sve odnose s Srbijom a Vladajuci iz RS bi se nasli pred veoma opasnim zakonskom implikacijama a to se zove otvorena izdaja.
Da ne govorim sto bi strance a pogotovo EU i Ameriku zanimalo sta to strani vojnici rade na podrucju BIH.
Tu bi cak i OHR morao reagovati bez izbora.
Ljudi govore Brale, Pajdo i Ba ... jedino mjesto gdje jesam cuo blagu ekavicu je u Bijeljini ali oni su na granici.....
Ovo ako je istina i uspiju se naci dokazi to je i ujedno kraj za Dodika i Vucica istovremeno.
Strana vojno/policijska formacija operira po saglasnosti entiteta i celnika na prostoru druge nezavisne Drzave.
Pa da dodjemo do implikacija to bi urusilo sve odnose s Srbijom a Vladajuci iz RS bi se nasli pred veoma opasnim zakonskom implikacijama a to se zove otvorena izdaja.
Da ne govorim sto bi strance a pogotovo EU i Ameriku zanimalo sta to strani vojnici rade na podrucju BIH.
-
hAZNADAR
#3399 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
I ti najpitomiji u RS ti zele mnogo srece u zivotu, mnogo prosperiteta BiH drzavi,... ali da ste i ti i drzava - sto dalje od njih.NeDirajSirotinju wrote:Iako sam svjestan činjenice da je narod u RS-u maksimalno zatrovan i nacionalno ostrašćen, znam i da je taj entitet nastao na etničkom čiščenju, genocidu i zločinima, ja bih volio vidjeti neki pozitivni pomak tamo. Da na rukovodeća mjesta dođu pitomiji ljudi. Bez tih malih koraka i pomaka nema ništa. Ovaj tragični slučaj sa ovim čovjekom će ako ništa natjerati mali broj ljudi da kritički preispitaju neke stvari, i to je mali pomak i pozitivna stvar, čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a.
Nece ti oni nikada prihvatiti nista zajednicko, nikakvu pomoc,...
A kada spominjes čak i ako ostanu lojalni ideji RS-a sam sebi uskaces u stomak. Treba li ti crtati zasto RS uopce postoji i sta nece nikada prihvatiti?
Kad su bile poplave, mnoge nase opcine su trpile ali mi poletili da im pomognemo,.. oni se fino posrali na tu pomoc. U ovom sada tragicnom slucaju cak i predani sljedbenici Davora sto nisu propustili nijedan miting ne zele pomoc od tebe, nas,... lukaceva policija ih moze gaziti tenkovima - oni i dalje nece nista sa tobom i nista od tebe.
Ta ideja multikulturalnosti, Bosanstva, zajednistva,... je vise postala fanatizam, dijagnoza. Hebote, Srbi i cetnici i pitomi,.. svi djuture se ubise do dana danasnjeg da dokazu, pokazu, podsjete, nacrtaju... da nas nece sa nama ni pod tackom razno,.. a vi i dalje kroz zid.
Sarajevo im je na drugom kontinentu, BiH samo nemetnut okvir,.. i jedino kada se sjete da upotrijebe Sarajevo je u kontekstu neprijatelja pred izbore ili kada jedni druge ocrnjavaju. Tamo ti je etiketa Bosanca, sarajevskog prijatelja,... nesto najgore. Davor i opozicija zato i nemaju sanse i sve ih manje ljudi tamo simpatise - upravo zbog Ko ih jos simpatise.
- General War
#3400 Re: Smrt mladića Davida Dragičevića: Jeftini pokušaji SNSD-A u prikrivanju počinilaca i političke predizborne manipulaci
Treba ustrajati da se ta prica iskristalise, posebno sto je to rekla bivsa supruga, i da nije istina, pritisak treba drzati.lajkujMe wrote:Citam ovo oko navodnih Srbijanskih specijalaca po Banja Luci na snimcima kako se cuje bre, sedi to jest ekavica.