Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3376 Re: Migranti

Post by bitanga_sa_otesa »

Maraschino wrote: pa to
treba ih nahranit :lol: :lol:
zanima me bas gdje li pune mobitele? gdje pisaju i kenjaju?
Maraschino

#3377 Re: Migranti

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:
Maraschino wrote: pa to
treba ih nahranit :lol: :lol:
zanima me bas gdje li pune mobitele? gdje pisaju i kenjaju?
ja mislim da ti bolje pazis toga sa slike nego ovu bagru.
nije to problem. prezivit ce i oni ovu golgotu od zivota koju prozivljavaju.
ako mozes i zelis pomoci, pomozi nekom da mu olaksas muke ako ne, samo ga zaobidjes i ostavis u vlastitim mukama.
vješalica

#3378 Re: Migranti

Post by vješalica »

Maraschino wrote:
vješalica wrote:Spavaju i vucaraju se oko jednog nedovrsenog objekta na Dobrinji
To je onaj na cosku ulica Brace Mulic i A transferzale
Ani cesto se mogu vidjeti da idu i vucaraju se po A transferzali
ko kerovi hoces reci?
Ti kerove pominjes
bitanga_sa_otesa

#3379 Re: Migranti

Maraschino wrote:
tako je,radije pomognem ovima sa slike ,nego ljudima :thumbup:
Maraschino

#3380 Re: Migranti

Post by Maraschino »

Covjek, ljudska rasa, ne znas mu ni ime ni porijeklo, vjeru, naciju, malo je tamniji i nalazi se u problemu, treba ga sutati i sikanirati.

Neko uzme stene koje nadje pored kontejnera jer se sazali na njega. Ako nista drugo hrani ga dok ne ojaca pa ga pusti u prirodu da se snalazi.
Neko uzme psa iz azila da mu poboljsa uslove zivota jer se sazalio nad njim...a mi se prema ljudima odnosimo gore nego prema psima.
Maraschino

#3381 Re: Migranti

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:
Maraschino wrote:
tako je,radije pomognem ovima sa slike ,nego ljudima :thumbup:

postujem samo sto i jedni i drugi znaju biti dobri a i losi.

ja sam jednog odhranio na flasicu pa jedino mene poslije izujedao...ni to nije pravilo.
Maraschino

#3382 Re: Migranti

Post by Maraschino »

.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3383 Re: Migranti

Post by Truba »

kerovima i općenito životinjama se pomaže zato što nemaju svijesti

svima ostalima se kaže ko te jebe što nisi učio i bio ko bil gejts

ljudi u naponu snage koji krše sve zakone...sumnjivo je treba li im pomoć ( osim u hrani naravno... obrok je nešto što treba biti univerzalno ljudsko pravo i odjeća zimi)
bitanga_sa_otesa

#3384 Re: Migranti

Maraschino wrote:

ja sam jednog odhranio na flasicu pa jedino mene poslije izujedao...ni to nije pravilo.
samo sa ovim drugim imam takva iskustva,da me poseru kad im pomognem.ovi prvi su mi uvijek dozivotni prijatelji bez interesa...
Maraschino

#3385 Re: Migranti

Post by Maraschino »

bitanga_sa_otesa wrote:
Maraschino wrote:

samo sa ovim drugim imam takva iskustva,da me poseru kad im pomognem.ovi prvi su mi uvijek dozivotni prijatelji bez interesa...
generalizujemo stvari...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3386 Re: Migranti

Post by Truba »

http://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-putem ... aniju/5651

casnoj-sestri-iz-iraka-odbijen-ulazak-u-veliku-britaniju/5651

samo je bitno biti migrant i nakačit se na onaj kamion u francuskoj i eto te u britaniji
bitanga_sa_otesa

#3387 Re: Migranti

Maraschino wrote:
generalizujemo stvari...
izvini necu vise nikad
Maraschino

#3388 Re: Migranti

Post by Maraschino »

Black swan wrote:http://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-putem ... aniju/5651

samo je bitno biti migrant i nakačit se na onaj kamion u francuskoj i eto te u britaniji
eto vratit ce je u irak
vješalica

#3389 Re: Migranti

Post by vješalica »

Maraschino wrote:Covjek, ljudska rasa, ne znas mu ni ime ni porijeklo, vjeru, naciju, malo je tamniji i nalazi se u problemu, treba ga sutati i sikanirati.

Neko uzme stene koje nadje pored kontejnera jer se sazali na njega. Ako nista drugo hrani ga dok ne ojaca pa ga pusti u prirodu da se snalazi.
Neko uzme psa iz azila da mu poboljsa uslove zivota jer se sazalio nad njim...a mi se prema ljudima odnosimo gore nego prema psima.
Tvoj pausalni zakljucak
Cak si.svojevoljno odlucio da ih sam nazoves kerovima iako to niko nije pomenuo
Cak i da ih poredis sa zivotinjama,iako niko to nije poemnuo ovdje :D
Sve u svemu,postali su po tvojojteoriji poredjenja"kerovi" jer postoji razumna masa koja ne zeli da svaki dan dolaze likovi bez identiteta,koji ponekad iz svojih motiva ili mentaliteta sa drugim etnickim skupinama dolaze u sukob zbog minornih stvari koje nisu vrijedne nozikanja
Osim toga od kako su dosli na ove prostore,niko ih nije sikanirao,ali pravila se moraju znati i postivati
Jednostavno neces iz sebi poznatih razloga :D da obrnes situaciju i ti budes imigrant u neku Istocnu zemlju,da vidim kako bi bio tretiran.
I prestani nekome nametati zbog nemoci da diskutujes,agresiju,u vidu komentara da neko nekoga tretira "kerom" jer je to tvoja pogana izmisljotina
vješalica

#3390 Re: Migranti

Post by vješalica »

Maraschino wrote:Covjek, ljudska rasa, ne znas mu ni ime ni porijeklo, vjeru, naciju, malo je tamniji i nalazi se u problemu, treba ga sutati i sikanirati.

Tvoj pausalni zakljucak
Cak si.svojevoljno odlucio da ih sam nazoves kerovima iako to niko nije pomenuo
Cak i da ih poredis sa zivotinjama,iako niko to nije poemnuo ovdje :D
Sve u svemu,postali su po tvojojteoriji poredjenja"kerovi" jer postoji razumna masa koja ne zeli da svaki dan dolaze likovi bez identiteta,koji ponekad iz svojih motiva ili mentaliteta sa drugim etnickim skupinama dolaze u sukob zbog minornih stvari koje nisu vrijedne nozikanja
Osim toga od kako su dosli na ove prostore,niko ih nije sikanirao,ali pravila se moraju znati i postivati
Jednostavno neces iz sebi poznatih razloga :D da obrnes situaciju i ti budes imigrant u neku Istocnu zemlju,da vidim kako bi bio tretiran.
I prestani nekome nametati zbog nemoci da diskutujes,agresiju,u vidu komentara da neko nekoga tretira "kerom" jer je to tvoja pogana izmisljotina
svjezi_ustipak

#3392 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

Maraschino wrote:
Black swan wrote:http://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-putem ... aniju/5651

eto vratit ce je u irak
Zena je u Erbilu i ne moze doci u Britaniju normalnim putem. Samostan joj je razrusen a njen zivot u opasnosti u dijelu Iraka odakle je izbjegla. Poenta price je da ima uslove za azil kao iz prirucnika ali joj odbijaju dati vizu za posjetu. I nije se odlucila da udje nelegalno h UK vec legalno.
Maraschino

#3393 Re: Migranti

Post by Maraschino »

svjezi_ustipak wrote:
Maraschino wrote: eto vratit ce je u irak
Zena je u Erbilu i ne moze doci u Britaniju normalnim putem. Samostan joj je razrusen a njen zivot u opasnosti u dijelu Iraka odakle je izbjegla. Poenta price je da ima uslove za azil kao iz prirucnika ali joj odbijaju dati vizu za posjetu. I nije se odlucila da udje nelegalno h UK vec legalno.
zao mi je tog slucaja.
ako zapne moze to rijesiti tako lako. mozda bas insistira na britaniji a oni su smorovi sto se toga tice.
svjezi_ustipak

#3394 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

Maraschino wrote:
svjezi_ustipak wrote:
Maraschino wrote: eto vratit ce je u irak
zao mi je tog slucaja.
ako zapne moze to rijesiti tako lako. mozda bas insistira na britaniji a oni su smorovi sto se toga tice.

Procitaj clanak koji je postavljen. Jednostavnije ce ti biti da komentarises. Ovako te se mora educirati preko forumskih postova. To je jako neozbiljno od tebe.

Predzadnjim komentarom o tome da ce je vratiti u irak samo rusis vlastiti kredibilitet o temi na kojoj si jako aktivan i jako uporan.
Maraschino

#3395 Re: Migranti

Post by Maraschino »

tu si ti da me prosvjetlis a ja ti smetam sto branim hiljade i slucajno se ogrijesih na jednu osobu jer sam mislio da je vec u francuskoj
svjezi_ustipak

#3396 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

Maraschino wrote:tu si ti da me prosvjetlis a ja ti smetam sto branim hiljade i slucajno se ogrijesih na jednu osobu jer sam mislio da je vec u francuskoj
Nisam da te prosvijetlim vec da kazem da ti je slab kredibilitet za temu na kojoj si aktivan i uporan. Nisi procitao clanak koji govori o osobi koja ima sve osnove za azil u UK za razliku od ovih jebivjetara koji hodaju po BiH ilegalno.

I ne kontas sarkazam sa kamionom.
Maraschino

#3397 Re: Migranti

Post by Maraschino »

svjezi_ustipak wrote: Nisam da te prosvijetlim vec da kazem da ti je slab kredibilitet za temu na kojoj si aktivan i uporan. Nisi procitao clanak koji govori o osobi koja ima sve osnove za azil u UK za razliku od ovih jebivjetara koji hodaju po BiH ilegalno.

I ne kontas sarkazam sa kamionom.
Evo tebi za ljubav sam otvorio clanak
Ured Ujedinjenog Kraljevstva za vize i imigracije u svom je pismu obrazložio kako nije zadovoljila imigracijska pravila – u biti, kako nije dokazala da ima dovoljno sredstava i da uistinu želi posjetiti svoju obitelj, a ne pokušati naći stalno boravište u Britaniji (citirana imigracijska pravila V4.2 i V4.3).
...i ovo vazi za sve pa i za nas ako zelimo dobiti vizu.

Ponavljam, zao mi je svakog ko zeli sebi obezbijediti miran i spokojan zivot...a odakle ti znas da su ovo jebivetri? Zato sto im vidis onaj isprepadani osmjeh?

Imaju li ta djeca roditelje? Brinu li se oni za njih, dokle su, gdje spavaju, imaju li da jedu...ili cekaju da im jave ''zao nam je, dodjite ako mozete u tu i tu zemlju da preuzmete posmrtne ostatke''.
Hiljade ih je izginulo da bi dosli ''u bolji zivot''.
svjezi_ustipak

#3398 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

Maraschino wrote:
Ponavljam, zao mi je svakog ko zeli sebi obezbijediti miran i spokojan zivot...a odakle ti znas da su ovo jebivetri? Zato sto im vidis onaj isprepadani osmjeh?

Imaju li ta djeca roditelje? Brinu li se oni za njih, dokle su, gdje spavaju, imaju li da jedu...ili cekaju da im jave ''zao nam je, dodjite ako mozete u tu i tu zemlju da preuzmete posmrtne ostatke''.
Hiljade ih je izginulo da bi dosli ''u bolji zivot''.

Zato sto sam za razliku od tebe u kontaktu sa tim ljudima i dao nesto od sebe, zato sto znam.sta pise u Zakonu o azilu BiH, zato sto poznajem medjunarodno pravo i konvencije koje tretiraju zastitu zrtava progona i azil.

Ta tvoja "djeca" su dovde platila nekoliko hiljada eura da nelegalno udju u EU i nakace se na socijalu ili rade na crno. Nijedna drzava na svijetu nema obavezu da ista pruzi ilegalnim imigrantima. Kad su krenuli od kuce pristali su na rizik tog putovanja.

Sa koliko migranata si bio u kontaktu i koliko cesto?
Maraschino

#3399 Re: Migranti

Post by Maraschino »

svjezi_ustipak wrote:

Zato sto sam za razliku od tebe u kontaktu sa tim ljudima i dao nesto od sebe, zato sto znam.sta pise u Zakonu o azilu BiH, zato sto poznajem medjunarodno pravo i konvencije koje tretiraju zastitu zrtava progona i azil.

Ta tvoja "djeca" su dovde platila nekoliko hiljada eura da nelegalno udju u EU i nakace se na socijalu ili rade na crno. Nijedna drzava na svijetu nema obavezu da ista pruzi ilegalnim imigrantima. Kad su krenuli od kuce pristali su na rizik tog putovanja.

Najjaci vam je taj argument, nakace se na socijalu ili rade na crno. Potrosili hiljade dolara da se nakace na socijalu.
Upoznao ih jako mnogo. Hiljade ljudi, hiljade sudbina i razloga za imigraciju. Dva nema ista.

Dobro, rekao si sto si imao i imas pravo jos da pises i iznosis svoje misljenje ali mene bar zaobidji.
svjezi_ustipak

#3400 Re: Migranti

Post by svjezi_ustipak »

Maraschino wrote:
svjezi_ustipak wrote:

Najjaci vam je taj argument, nakace se na socijalu ili rade na crno. Potrosili hiljade dolara da se nakace na socijalu.
Upoznao ih jako mnogo. Hiljade ljudi, hiljade sudbina i razloga za imigraciju. Dva nema ista.

Dobro, rekao si sto si imao i imas pravo jos da pises i iznosis svoje misljenje ali mene bar zaobidji.
I od tih hiljada koje si upoznao u BiH koja nacija prednjaci?
Locked