treba ih nahranitMaraschino wrote: pa to
zanima me bas gdje li pune mobitele? gdje pisaju i kenjaju?
treba ih nahranitMaraschino wrote: pa to
ja mislim da ti bolje pazis toga sa slike nego ovu bagru.bitanga_sa_otesa wrote:treba ih nahranitMaraschino wrote: pa to![]()
![]()
zanima me bas gdje li pune mobitele? gdje pisaju i kenjaju?
Ti kerove pominjesMaraschino wrote:ko kerovi hoces reci?vješalica wrote:Spavaju i vucaraju se oko jednog nedovrsenog objekta na Dobrinji
To je onaj na cosku ulica Brace Mulic i A transferzale
Ani cesto se mogu vidjeti da idu i vucaraju se po A transferzali
tako je,radije pomognem ovima sa slike ,nego ljudimaMaraschino wrote:
ja mislim da ti bolje pazis toga sa slike nego ovu bagru.
bitanga_sa_otesa wrote:tako je,radije pomognem ovima sa slike ,nego ljudimaMaraschino wrote:
ja mislim da ti bolje pazis toga sa slike nego ovu bagru.
samo sa ovim drugim imam takva iskustva,da me poseru kad im pomognem.ovi prvi su mi uvijek dozivotni prijatelji bez interesa...Maraschino wrote:
postujem samo sto i jedni i drugi znaju biti dobri a i losi.
ja sam jednog odhranio na flasicu pa jedino mene poslije izujedao...ni to nije pravilo.
generalizujemo stvari...bitanga_sa_otesa wrote:samo sa ovim drugim imam takva iskustva,da me poseru kad im pomognem.ovi prvi su mi uvijek dozivotni prijatelji bez interesa...Maraschino wrote:
postujem samo sto i jedni i drugi znaju biti dobri a i losi.
ja sam jednog odhranio na flasicu pa jedino mene poslije izujedao...ni to nije pravilo.
izvini necu vise nikadMaraschino wrote:
generalizujemo stvari...
eto vratit ce je u irakBlack swan wrote:http://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-putem ... aniju/5651
casnoj-sestri-iz-iraka-odbijen-ulazak-u-veliku-britaniju/5651
samo je bitno biti migrant i nakačit se na onaj kamion u francuskoj i eto te u britaniji
Tvoj pausalni zakljucakMaraschino wrote:Covjek, ljudska rasa, ne znas mu ni ime ni porijeklo, vjeru, naciju, malo je tamniji i nalazi se u problemu, treba ga sutati i sikanirati.
Neko uzme stene koje nadje pored kontejnera jer se sazali na njega. Ako nista drugo hrani ga dok ne ojaca pa ga pusti u prirodu da se snalazi.
Neko uzme psa iz azila da mu poboljsa uslove zivota jer se sazalio nad njim...a mi se prema ljudima odnosimo gore nego prema psima.
Tvoj pausalni zakljucakMaraschino wrote:Covjek, ljudska rasa, ne znas mu ni ime ni porijeklo, vjeru, naciju, malo je tamniji i nalazi se u problemu, treba ga sutati i sikanirati.
Neko uzme stene koje nadje pored kontejnera jer se sazali na njega. Ako nista drugo hrani ga dok ne ojaca pa ga pusti u prirodu da se snalazi.
Neko uzme psa iz azila da mu poboljsa uslove zivota jer se sazalio nad njim...a mi se prema ljudima odnosimo gore nego prema psima.
Zena je u Erbilu i ne moze doci u Britaniju normalnim putem. Samostan joj je razrusen a njen zivot u opasnosti u dijelu Iraka odakle je izbjegla. Poenta price je da ima uslove za azil kao iz prirucnika ali joj odbijaju dati vizu za posjetu. I nije se odlucila da udje nelegalno h UK vec legalno.Maraschino wrote:eto vratit ce je u irakBlack swan wrote:http://www.nedjelja.ba/hr/kriznim-putem ... aniju/5651
casnoj-sestri-iz-iraka-odbijen-ulazak-u-veliku-britaniju/5651
samo je bitno biti migrant i nakačit se na onaj kamion u francuskoj i eto te u britaniji
zao mi je tog slucaja.svjezi_ustipak wrote:Zena je u Erbilu i ne moze doci u Britaniju normalnim putem. Samostan joj je razrusen a njen zivot u opasnosti u dijelu Iraka odakle je izbjegla. Poenta price je da ima uslove za azil kao iz prirucnika ali joj odbijaju dati vizu za posjetu. I nije se odlucila da udje nelegalno h UK vec legalno.Maraschino wrote: eto vratit ce je u irak
Maraschino wrote:zao mi je tog slucaja.svjezi_ustipak wrote:Zena je u Erbilu i ne moze doci u Britaniju normalnim putem. Samostan joj je razrusen a njen zivot u opasnosti u dijelu Iraka odakle je izbjegla. Poenta price je da ima uslove za azil kao iz prirucnika ali joj odbijaju dati vizu za posjetu. I nije se odlucila da udje nelegalno h UK vec legalno.Maraschino wrote: eto vratit ce je u irak
ako zapne moze to rijesiti tako lako. mozda bas insistira na britaniji a oni su smorovi sto se toga tice.
Nisam da te prosvijetlim vec da kazem da ti je slab kredibilitet za temu na kojoj si aktivan i uporan. Nisi procitao clanak koji govori o osobi koja ima sve osnove za azil u UK za razliku od ovih jebivjetara koji hodaju po BiH ilegalno.Maraschino wrote:tu si ti da me prosvjetlis a ja ti smetam sto branim hiljade i slucajno se ogrijesih na jednu osobu jer sam mislio da je vec u francuskoj
Evo tebi za ljubav sam otvorio clanaksvjezi_ustipak wrote: Nisam da te prosvijetlim vec da kazem da ti je slab kredibilitet za temu na kojoj si aktivan i uporan. Nisi procitao clanak koji govori o osobi koja ima sve osnove za azil u UK za razliku od ovih jebivjetara koji hodaju po BiH ilegalno.
I ne kontas sarkazam sa kamionom.
...i ovo vazi za sve pa i za nas ako zelimo dobiti vizu.Ured Ujedinjenog Kraljevstva za vize i imigracije u svom je pismu obrazložio kako nije zadovoljila imigracijska pravila – u biti, kako nije dokazala da ima dovoljno sredstava i da uistinu želi posjetiti svoju obitelj, a ne pokušati naći stalno boravište u Britaniji (citirana imigracijska pravila V4.2 i V4.3).
Maraschino wrote:
Ponavljam, zao mi je svakog ko zeli sebi obezbijediti miran i spokojan zivot...a odakle ti znas da su ovo jebivetri? Zato sto im vidis onaj isprepadani osmjeh?
Imaju li ta djeca roditelje? Brinu li se oni za njih, dokle su, gdje spavaju, imaju li da jedu...ili cekaju da im jave ''zao nam je, dodjite ako mozete u tu i tu zemlju da preuzmete posmrtne ostatke''.
Hiljade ih je izginulo da bi dosli ''u bolji zivot''.
Najjaci vam je taj argument, nakace se na socijalu ili rade na crno. Potrosili hiljade dolara da se nakace na socijalu.svjezi_ustipak wrote:
Zato sto sam za razliku od tebe u kontaktu sa tim ljudima i dao nesto od sebe, zato sto znam.sta pise u Zakonu o azilu BiH, zato sto poznajem medjunarodno pravo i konvencije koje tretiraju zastitu zrtava progona i azil.
Ta tvoja "djeca" su dovde platila nekoliko hiljada eura da nelegalno udju u EU i nakace se na socijalu ili rade na crno. Nijedna drzava na svijetu nema obavezu da ista pruzi ilegalnim imigrantima. Kad su krenuli od kuce pristali su na rizik tog putovanja.
Sa koliko migranata si bio u kontaktu i koliko cesto?
I od tih hiljada koje si upoznao u BiH koja nacija prednjaci?Maraschino wrote:Najjaci vam je taj argument, nakace se na socijalu ili rade na crno. Potrosili hiljade dolara da se nakace na socijalu.svjezi_ustipak wrote:
Zato sto sam za razliku od tebe u kontaktu sa tim ljudima i dao nesto od sebe, zato sto znam.sta pise u Zakonu o azilu BiH, zato sto poznajem medjunarodno pravo i konvencije koje tretiraju zastitu zrtava progona i azil.
Ta tvoja "djeca" su dovde platila nekoliko hiljada eura da nelegalno udju u EU i nakace se na socijalu ili rade na crno. Nijedna drzava na svijetu nema obavezu da ista pruzi ilegalnim imigrantima. Kad su krenuli od kuce pristali su na rizik tog putovanja.
Sa koliko migranata si bio u kontaktu i koliko cesto?
Upoznao ih jako mnogo. Hiljade ljudi, hiljade sudbina i razloga za imigraciju. Dva nema ista.
Dobro, rekao si sto si imao i imas pravo jos da pises i iznosis svoje misljenje ali mene bar zaobidji.