E jbg. to je do tebe, ti naučio bit najbrži, relax malo. Guzeljaju oni, guzeljaj i ti, lagano. Dopizde ti, staneš, uzmeš svježe have, staneš na kifle, na kafu, na mesiku ako nije žao para.bitanga_sa_otesa wrote:gdje to? u diznilendu??mikijevoj radionici??NediM17 wrote: I sama vožnja do odredišta treba da bude relaksirana, i ona je dio odmora.
kako moze biti relaksirana kad iza slepera guzelja 5 njih i niko ne smije pretec,a pravci po kilometar.onda ih ja preteknem sviju i vozim se 5 km i opet isti scenario...meni to nije odmor,ja jedva cekam da izadjem iz auta i da se maknem s ceste
Crna hronika BH cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#3376 Re: Crna hronika BH cesta
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3377 Re: Crna hronika BH cesta
ja sam naucio da se krecem po ogranicenjima,ne vozim brzo uopste,nego normalno.guzeljaj ti ako ti se guzelja i staj na havu,ja necu da gubim sate svog zivota radi debila,vise volim provest 2h druzeci se s rajom i vrteci cevape,nego guzeljajuc po cesti za nekim degenericima...NediM17 wrote: E jbg. to je do tebe, ti naučio bit najbrži, relax malo. Guzeljaju oni, guzeljaj i ti, lagano. Dopizde ti, staneš, uzmeš svježe have, staneš na kifle, na kafu, na mesiku ako nije žao para.
p.s. na kifle stajem samo u rogatici,a kafu ne pijem... ne citas...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3378 Re: Crna hronika BH cesta
Uzmi snickers... 
-
NediM17
#3379 Re: Crna hronika BH cesta
Popij čaj.bitanga_sa_otesa wrote:ja sam naucio da se krecem po ogranicenjima,ne vozim brzo uopste,nego normalno.guzeljaj ti ako ti se guzelja i staj na havu,ja necu da gubim sate svog zivota radi debila,vise volim provest 2h druzeci se s rajom i vrteci cevape,nego guzeljajuc po cesti za nekim degenericima...NediM17 wrote: E jbg. to je do tebe, ti naučio bit najbrži, relax malo. Guzeljaju oni, guzeljaj i ti, lagano. Dopizde ti, staneš, uzmeš svježe have, staneš na kifle, na kafu, na mesiku ako nije žao para.
p.s. na kifle stajem samo u rogatici,a kafu ne pijem... ne citas...
- bitanga_sa_otesa
#3380 Re: Crna hronika BH cesta
nisam bolestan :ONediM17 wrote: Popij čaj.
- bitanga_sa_otesa
#3381 Re: Crna hronika BH cesta
proso je rat, nema uzimanja ...konektovan wrote:Uzmi snickers...
-
NediM17
#3382 Re: Crna hronika BH cesta
E jbg. uzmi vode preko mašica.bitanga_sa_otesa wrote:nisam bolestan :ONediM17 wrote: Popij čaj.
- bitanga_sa_otesa
#3383 Re: Crna hronika BH cesta
mojne tih babskih pricaNediM17 wrote: E jbg. uzmi vode preko mašica.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3384 Re: Crna hronika BH cesta
E jesi terso, emere ti cojek ugoditi nikako.... 
- bitanga_sa_otesa
#3385 Re: Crna hronika BH cesta
ko je od vas sta trazio? ugodim ja sebi sve sto mi treba 
- nepass1
#3386 Re: Crna hronika BH cesta
ja sad sa bebom idem na duzi put pa gledam hocu li pauzu nakon 3h praviti ili da furam do krajaOptimist wrote:Za ovo boldirano sam isti. I zato najvise volim da idem sam ili sa ekipom koja je istog stava. Sa-Zg ili obratno, stanem jednom na 2 min cisto da protegnem noge, bez da gasim auto.bitanga_sa_otesa wrote: ja volim najvise voziti po noci ,kad nema debilcina i kamioncina da me jebu i usporavaju.
kafu u zivotu nikad popio nisam nit mi treba .desetine puta odvezao u cugu sarajevo-rijeka i obratno.
nikad ne stajem ako ne moram,mrzim stajati,kad negdje idem -idem,nisam krenuo da stajem i odmaram vec da dodjem tamo.
kad idem na trke uvijek idem po noci ,do buzeta sam isto vozio u cugu vise puta...ne znam kakve probleme vi imate s voznjom.ja se lijepo dan prije odmorim ,naspavam i gas.ovi sto trebaju papmperse i stalno staju da pisnu ,njima nema pomoci
Nema mi nista mrze kad negdje krenem sa zenom i onda ide, de stani da ovdje kupimo kifle. E de stani ovdje cemo uzeti lubenicu. E ovdje bi mogli pogledati to i to. I onda se put od 50km i sat vremena otegne na 2h jer toboze ona bi nesta usput razgledala. A naravno od kuce smo krenuli kasno tako da taj dan svakako nisam nigdje i nista stigao.
-
zdruzdjo
#3387 Re: Crna hronika BH cesta
Ja bih volio voziti isto tako po noci da ne zivimo na posranom balkanu. To pored nas koji bi normalno i civilizovano vozili imas i:bitanga_sa_otesa wrote: ja volim najvise voziti po noci ,kad nema debilcina i kamioncina da me jebu i usporavaju.
kafu u zivotu nikad popio nisam nit mi treba .desetine puta odvezao u cugu sarajevo-rijeka i obratno.
nikad ne stajem ako ne moram,mrzim stajati,kad negdje idem -idem,nisam krenuo da stajem i odmaram vec da dodjem tamo.
kad idem na trke uvijek idem po noci ,do buzeta sam isto vozio u cugu vise puta...ne znam kakve probleme vi imate s voznjom.ja se lijepo dan prije odmorim ,naspavam i gas.ovi sto trebaju pamperse i stalno staju da pisnu ,njima nema pomoci
prepadnute debilcine,
imas veliki broj debilcina koji izbjegavaju rupice velicine graska pa ti malo namota u svoju traku a malo bjezi od tog strasnog kratera. Dovoljno je samo drinskom proci navece i sve ti budNe jasno,
Imas more onih sa kineskim petoba "oca'm senoni jarane" na nekim truljama iz kasnih devedesetih
Imas one koji slabo vide pa nekako uvijek zaborave ugasiti duga kad ti idu u susret,
Imas one kojima je riknula sijalica/e koje su uzasno skupe pa voze pod dugim,
Imas one kojima su farovi malko razroki pa bije na sve strane,
Imas one koji se zaljepe nekom kombiju koji ide iz suprotnog pravca za supak pa ti debil onako virne sa pola auta da vidi moze li ga prestici,
Imas debilcine koji krenu prestizati iako vide da mu ides u susret,
Imas one koji voze ispred tebe neko bijesno auto ali na svakoj okuci se tu obavezno pipne malo kocinica, na svakom autu koje ide iz suprotnog smjera se malkice prikoci i skloni desno, pa se onda na ravnici malo ubrza pa opet onda malo u krug. Onda ga ti preteknes i odmaknes malo od njega i napravis malo lijep i opusten ritam voznje a onda se probudi balkanac u njemu i eto ti ga u guzici na dva metra i pretekne te a onda opet na 6-7 metara ispred tebe i opet ti pocne jesti dzigericu....
Onda imas one koji voze ispod ogranicenja ali ti se zaljepe za supak cim ga preteknes jer u tebi vidi "ziranta" za radar.....
E to su cari voznje po noci zbog kojih istu izbjegavam.
A sto se tice stajanja, moram. Nezamislivo mi je da nemam uz sebe nesto za piti i onda bubrezi rade i eto ga. A i volim se malo rastegnuti. Cisto onako.
Volim voziti sam jer onda sebi diktiram kako cu brzo voziti, da li cu preteci bez da gledam suvozacevo imaginarno kocenje upiranjem u pod, koliko ce mi glasno muzika drmati, da li cu slusati audio knjigu, izvjestaj sa sajma sljive, metal.....
- Ommadawn
#3388 Re: Crna hronika BH cesta
Problem na Balkanu su slijedeći tipovi vozača:
Oni koji pretiču na nepreglednim mjestima i ulijeću u tzv. “makaze”.
Oni koji se slijede filozofijom da ti “od tri pive neće bit’ ništa” pa popiju i četvrtu.
Oni koji vječito misle da su na trkama.
Oni koji pretiču na nepreglednim mjestima i ulijeću u tzv. “makaze”.
Oni koji se slijede filozofijom da ti “od tri pive neće bit’ ništa” pa popiju i četvrtu.
Oni koji vječito misle da su na trkama.
- Laplace
#3389 Re: Crna hronika BH cesta
Vozač BMW-a je vozio pravim smjerom i nije mu tu trebao displej da ga uputi kojim smjerom treba/smije da vozi.Bakir1 wrote:A da li bi vozac bmw a vidio displej?
A šta bi bilo da je vozač BMW-a izlazio iz Kaknja je već whataboutizam.
- Laplace
#3390 Re: Crna hronika BH cesta
Rijetko kad imam dan prije puta da odmorim. A i nemam nekih problema sa vožnjom, uvijek mogu voziti duplo duže nego što vozim da odmora. Jednostavno volim praviti pauze i gledati prirodu. A ljeti mi je lakše voziti noću, manji saobraćaj, manje zastoja, hladovina, neka radova na putu.bitanga_sa_otesa wrote:
ja volim najvise voziti po noci ,kad nema debilcina i kamioncina da me jebu i usporavaju.
kad idem na trke uvijek idem po noci ,do buzeta sam isto vozio u cugu vise puta...ne znam kakve probleme vi imate s voznjom.ja se lijepo dan prije odmorim ,naspavam i gas.ovi sto trebaju pamperse i stalno staju da pisnu ,njima nema pomoci
- amar1994
#3391 Re: Crna hronika BH cesta
Vozac bendze kao i mnogi drugi bi vidjeli veliki/crveni X i upozorenje neko,kao sto znaju upalit kad su radovi na putuLaplace wrote:Vozač BMW-a je vozio pravim smjerom i nije mu tu trebao displej da ga uputi kojim smjerom treba/smije da vozi.Bakir1 wrote:A da li bi vozac bmw a vidio displej?
- bitanga_sa_otesa
#3392 Re: Crna hronika BH cesta
ma vjeruj ja krenem u 1,2 3, zavisi gdje idem ,nema ni policije ni guzve...jbga vucem prikolicu od tonu ,pa se uvijek trebam 100m ranije pripremat za kocenje i sl. gdje god stoji policija obavezno me zaustave ...peglaju...ovako bar u jednom smjeru izbjegnem sve to i vozim se ko covjek.zdruzdjo wrote:
E to su cari voznje po noci zbog kojih istu izbjegavam.
- Bakir1
#3393 Re: Crna hronika BH cesta
CestitamLaplace wrote:Vozač BMW-a je vozio pravim smjerom i nije mu tu trebao displej da ga uputi kojim smjerom treba/smije da vozi.Bakir1 wrote:A da li bi vozac bmw a vidio displej?
- Laplace
#3394 Re: Crna hronika BH cesta
Nema na čemu.Bakir1 wrote:CestitamLaplace wrote:Vozač BMW-a je vozio pravim smjerom i nije mu tu trebao displej da ga uputi kojim smjerom treba/smije da vozi.Bakir1 wrote:A da li bi vozac bmw a vidio displej?
- bitanga_sa_otesa
- Optimist
- bitanga_sa_otesa
#3397 Re: Crna hronika BH cesta
mozda treniraju za strit rejs
- Laplace
#3398 Re: Crna hronika BH cesta
Koliko se u nas sporo vozi može se ilustrovati sa Google Maps. Recimo, prema unesenim parametrima (ograničenja, konfiguracija puta, saobraćaj) Maps ti procijeni vožnju na 3,5 h. Nema šanse da stigneš za manje od 4-4,5 h, sve da ni jednom ne zaustaviš vozilo.Naslovnica wrote:escobar__ wrote:Prave se pametni i uopšte ne shvataju poentu onoga šta čovjek piše. Ali neka, zahvaljujući stručnjacima koji se razumiju u sve i svašta danas u Bosni i Hercegovini 120 km prelazimo minimalno dva i pol sata.![]()
U idealnom slučaju!
- Optimist
#3399 Re: Crna hronika BH cesta
Ne znam kuda vozis i na koje relacije mislis, ali ja uglavnom stignem prema predvidjenom vremenu, ponekad i ranije.
Prednost google maps-a je sto ti racuna vrijeme dolaska live, prema trenutnim brzinama i intenzitetu saobracaja.
Prednost google maps-a je sto ti racuna vrijeme dolaska live, prema trenutnim brzinama i intenzitetu saobracaja.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#3400 Re: Crna hronika BH cesta
Na AVudiju slovo P nalijepljeno nazad