Nesto o čemu ti vise znaš, za razliku od mene.Munlajt wrote: ↑04/01/2020 01:33alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:16 Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.
I duge veze i prekide kada nismo živjeli zajedno duži period, i/ili čak imali taj neki papir na kojem piše da smo eto kobiva nečiji.
![]()
![]()
Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alibaba_i_30_godina
#3376 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
- Euphoria
#3377 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
A ne, nikako. Odajem priznanje tvom iskustvu. Proci ce, bices ti okalibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:34Nesto o čemu ti vise znaš, za razliku od mene.Munlajt wrote: ↑04/01/2020 01:33alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:16 Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.
I duge veze i prekide kada nismo živjeli zajedno duži period, i/ili čak imali taj neki papir na kojem piše da smo eto kobiva nečiji.
![]()
![]()
![]()
- alibaba_i_30_godina
#3378 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Nismo se izgleda razumjeli nikako sada... Ili ti mene.
Btw. Hoću li ovdje čestitati ili?
-
moonca
#3379 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Taj papir- vjencani - sve pokvari, kod vecine parova. 
- alibaba_i_30_godina
- Yenna
#3381 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:16 Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.
![]()
Jedan od rijetkih koji razlikuje vrijeme i teme za šalu i ozbilju. Aplauz.
Btw.ima ovdje dosta ovih sto palamude iz zeze i pristaju na "tudju muku", a i neiskrenih koje je stid priznati da su se razvodili... svega ima u Bozijoj bašti moj Alibabiću, neka si vala svratio barem ovdje
-
moonca
#3382 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ja sam npr primjetila kod mog brata- preko noci se uozbiljio, ni sale nisu kao sto su bile., itd... kao i kod pojedinih prijatelja.alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:43Izgleda. Ne govorim iz ličnog iskustva, ali koliko sam mogao primijetiti kod jako bliskih ljudi, čak najbližih, da ima nesto u tome. Ne znam sta se desi sa ljudima pa se promijene.
- Euphoria
#3383 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Kontam ja razbojnice, samo... Udisem ljubav, izdisem nemiralibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:39Nismo se izgleda razumjeli nikako sada... Ili ti mene.
Btw. Hoću li ovdje čestitati ili?![]()
Probaj i ti, mozda ti se svidi
- alibaba_i_30_godina
#3384 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Vjerovatno postoje razlozi zašto neko nesto prizna ili ne, zašto a i kada nesto napise i smatram da za sve postoji neka dobra pozadina za tako nesto. Neće svako ni salu i sarkazam razumjeti ispravno i mislit će da je samo jos jedno isprazno obraćanje. A ne mora biti.nova_ja wrote: ↑04/01/2020 01:45alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:16 Na stranu sve, ali ovdje očito ima i ljudi koji nisu za zezanciju, iako i ona dobro dodje, pa mi koji nismo se razvodili ili uopće bili u braku ne bi ni trebali previše palamuditi.
![]()
![]()
Jedan od rijetkih koji razlikuje vrijeme i teme za šalu i ozbilju. Aplauz.
Btw.ima ovdje dosta ovih sto palamude iz zeze i pristaju na "tudju muku", a i neiskrenih koje je stid priznati da su se razvodili... svega ima u Bozijoj bašti moj Alibabiću, neka si vala svratio barem ovdje![]()
Ali, čitajući nekoliko priča iznad iz kojih se može vidjeti da su istinite i da su pisali ljudi, ispunjeni ni sami sebi svjesnim emocijama u tom momentu, ne mogu biti ravnodušan i tolika sirovina i zarad nečijeg drugog smijeha pisati bilo sta, ili išta u tom slučaju.
Dijeliti savjete, kao što to neki rade, a još se diskredituju i napisu da nemaju iskustva, je još jedna stvar koja je čudna u najmanju ruku. Ja mogu pisati sta sam prošao sa nekim bliskim ljudima, ali nikako sta bih ja uradio da mi se tako nesto desi, jer se nije ni desilo.
Btw. Gledat ću da navratim češće na 'ozbiljnije' teme. Možda ima i neka druga strana sirovine.
- alibaba_i_30_godina
#3385 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Da, ljudi se promijene iz ovih ili onih razloga. To mi je nekako i donekle djelomično logičan slijed događaja, ali ne razumijem kada skoro u potpunosti promijene svoje ponašanje i licnost. Ali dobro, možda je do zeznute žene.moonca wrote: ↑04/01/2020 01:51Ja sam npr primjetila kod mog brata- preko noci se uozbiljio, ni sale nisu kao sto su bile., itd... kao i kod pojedinih prijatelja.alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 01:43Izgleda. Ne govorim iz ličnog iskustva, ali koliko sam mogao primijetiti kod jako bliskih ljudi, čak najbližih, da ima nesto u tome. Ne znam sta se desi sa ljudima pa se promijene.
- Ramzess Veliki
#3386 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Najbitnije sto treba da usvojis je da ako je doslo do razlaza, da ljubavi nije bilo. Da si zivjela u zabludi. Osoba koja voli borit ce se za voljenu osobu. A jednosmijerna ljubav nikad nije dobra na duge staze. Druga stvar koju treba da uradis je da tu osobu sto vise eliminises iz svog zivota i misli, da bi se okrenula sebi. Sto prije to uradis, bolje za tebe, da se ne trujes negativnim mislima. Moras presjeci sta zelis i sta mozes. Ako zelis da odrzis tu vezu, dovoljan je razgovor sa tom osobom ako i ta osoba isto misli. Ako ne misli kao ti, idi i ne osvrci se.Romaninka wrote: ↑03/01/2020 16:43 Nova ja,munlajt i svima ostalim veliko hvala na podrsci.A ovaj s nozevima me bas zasmijao.Nervira me ovako na tel.veceras cu preko laptopa da iscitam vise o tim iskustvima.Pogubljena sam u svakom smislu.Sve je tako zamrseno i komplikovano.Kao da dio mene nestaje.Vjerovatno je druga prica kad prestanes voliti.A ovako je tesko.Neslaganje ni u cemu je presudilo.Bilo je vecih i jacih razloga...
P.S.
Moze li se promjeniti nick i gdje je opcija za multi- quote?
Okreni se sebi, sjeti se sta si sve zeljela da uradis u zivotu a nisi stigla. Udovaljaj sebi, sad imas tu mogucnost. Stavi sebe na prvo mjesto. Bidi sto si zeljela da budes. Izlazi, zabavi se, upisi kravamangu, fitnes, penji se na strme litice, kupi motor (... morao sam ...
I kad ponovo pronadjes sebe, tad ces biti spremna i za nekog novog.
-
moonca
#3387 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ili-- slatkojecivog muskarca....alibaba_i_30_godina wrote: ↑04/01/2020 02:18
Da, ljudi se promijene iz ovih ili onih razloga. To mi je nekako i donekle djelomično logičan slijed događaja, ali ne razumijem kada skoro u potpunosti promijene svoje ponašanje i licnost. Ali dobro, možda je do zeznute žene.![]()
![]()
- vjesticanametli
#3388 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Ramzess Veliki wrote: ↑04/01/2020 03:13Najbitnije sto treba da usvojis je da ako je doslo do razlaza, da ljubavi nije bilo. Da si zivjela u zabludi. Osoba koja voli borit ce se za voljenu osobu. A jednosmijerna ljubav nikad nije dobra na duge staze. Druga stvar koju treba da uradis je da tu osobu sto vise eliminises iz svog zivota i misli, da bi se okrenula sebi. Sto prije to uradis, bolje za tebe, da se ne trujes negativnim mislima. Moras presjeci sta zelis i sta mozes. Ako zelis da odrzis tu vezu, dovoljan je razgovor sa tom osobom ako i ta osoba isto misli. Ako ne misli kao ti, idi i ne osvrci se.Romaninka wrote: ↑03/01/2020 16:43 Nova ja,munlajt i svima ostalim veliko hvala na podrsci.A ovaj s nozevima me bas zasmijao.Nervira me ovako na tel.veceras cu preko laptopa da iscitam vise o tim iskustvima.Pogubljena sam u svakom smislu.Sve je tako zamrseno i komplikovano.Kao da dio mene nestaje.Vjerovatno je druga prica kad prestanes voliti.A ovako je tesko.Neslaganje ni u cemu je presudilo.Bilo je vecih i jacih razloga...
P.S.
Moze li se promjeniti nick i gdje je opcija za multi- quote?
Okreni se sebi, sjeti se sta si sve zeljela da uradis u zivotu a nisi stigla. Udovaljaj sebi, sad imas tu mogucnost. Stavi sebe na prvo mjesto. Bidi sto si zeljela da budes. Izlazi, zabavi se, upisi kravamangu, fitnes, penji se na strme litice, kupi motor (... morao sam ...), putuj. Radi sve sto si ikad zeljela da uradis.
I kad ponovo pronadjes sebe, tad ces biti spremna i za nekog novog.![]()
Jako komplikovano.... sve koliko je moguce sto prije zavrsiti i slati na smetljiste istorije
-
moonca
#3389 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
.....................nema bolje terapije od - prati vesh na ruke.Ramzess Veliki wrote: ↑04/01/2020 03:13
Najbitnije sto treba da usvojis je da ako je doslo do razlaza, da ljubavi nije bilo. Da si zivjela u zabludi. Osoba koja voli borit ce se za voljenu osobu. A jednosmijerna ljubav nikad nije dobra na duge staze. Druga stvar koju treba da uradis je da tu osobu sto vise eliminises iz svog zivota i misli, da bi se okrenula sebi. Sto prije to uradis, bolje za tebe, da se ne trujes negativnim mislima. Moras presjeci sta zelis i sta mozes. Ako zelis da odrzis tu vezu, dovoljan je razgovor sa tom osobom ako i ta osoba isto misli. Ako ne misli kao ti, idi i ne osvrci se.
Okreni se sebi, sjeti se sta si sve zeljela da uradis u zivotu a nisi stigla. Udovaljaj sebi, sad imas tu mogucnost. Stavi sebe na prvo mjesto. Bidi sto si zeljela da budes. Izlazi, zabavi se, upisi kravamangu, fitnes, penji se na strme litice, kupi motor (... morao sam ...), putuj. Radi sve sto si ikad zeljela da uradis.
I kad ponovo pronadjes sebe, tad ces biti spremna i za nekog novog.![]()
- ho oponopono
#3390 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
...nakon početnog zanosa, otišle su kući i zvanice...
...napokon si formalno i moj/a...eto i zubi života i povazdan prenosa ... papir... posjedujemo jedno drugo, zar ne...a on eno ga negdje šuti, muti i žuti, zaturio se u ladici...opet neka fleka na majici... pošalji ju na pranje mamici...
...joj namrštene joj/mu face...šta je sad bilo... a nije se tako iluzorno snilo ...dok smo bili u vezi bio je okej i taj kez...odakle sada taj grč na licu...mislim on/ona su isti...ma hajde bogati, sad smo tu gdje jesmo, šta refleksno ćemo da se vozikamo samo od sebe neka to sve ide...
...naše male stvari koje smo prije furali, nekako se više ne podrazumijevaju...a mi ostajemo na suhom...Hjuston imamo li belaj, ma jok večeras ću se uklopiti joj/mu uz bok...
... mi nemamo iste, sve je tako bajno...nije li nam sjajno, ali šta je tu je...eno i kinder plače...poliži tu slanu vodu, glavu gore...u ćošku do zore...jer šta da se trudimo jedno oko drugoga...mislim moj je muž, njegova sam žena...težak plašt života nas i tako prekriva...ma za sve je kriva ona svekr(i)va...
...dan za danom tegobe kucaju i kljucaju ...on/ona će skapirati...on/ona me poznaje...pa mislim bili smo prije ovoga stanja-sranja u vezi... možeš li ...se sada briše i blijedi, a moramo valjda...eto uselila se i tišina, prebacivanje....
...gorak okus te ljubavi nas sada liže...
...po nama gmiže...ljutito, ogorčeno sjedimo dok gutamo knedle, a nije trebalo ovako da bude...nisam ovo očekivao/la...zašto mi niko nije rekao da ovo ovako ide...pa nikad ne bi stavio svoj potpis...mah to nas trenutno samo kriza zeza, ma vozi ...ali Miško samo dalje...
ali, samo od sebe se ne vozi...
...joj namrštene joj/mu face...šta je sad bilo... a nije se tako iluzorno snilo ...dok smo bili u vezi bio je okej i taj kez...odakle sada taj grč na licu...mislim on/ona su isti...ma hajde bogati, sad smo tu gdje jesmo, šta refleksno ćemo da se vozikamo samo od sebe neka to sve ide...
...naše male stvari koje smo prije furali, nekako se više ne podrazumijevaju...a mi ostajemo na suhom...Hjuston imamo li belaj, ma jok večeras ću se uklopiti joj/mu uz bok...
... mi nemamo iste, sve je tako bajno...nije li nam sjajno, ali šta je tu je...eno i kinder plače...poliži tu slanu vodu, glavu gore...u ćošku do zore...jer šta da se trudimo jedno oko drugoga...mislim moj je muž, njegova sam žena...težak plašt života nas i tako prekriva...ma za sve je kriva ona svekr(i)va...
...dan za danom tegobe kucaju i kljucaju ...on/ona će skapirati...on/ona me poznaje...pa mislim bili smo prije ovoga stanja-sranja u vezi... možeš li ...se sada briše i blijedi, a moramo valjda...eto uselila se i tišina, prebacivanje....
...gorak okus te ljubavi nas sada liže...
- Rootboi
-
Guadalajara
#3393 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
I vegeta pere na ruke 
-
moonca
-
Guadalajara
#3395 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
-
moonca
#3396 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
..no.... vrlo malo..
-
Guadalajara
#3397 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
-
moonca
#3398 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
..puno -trolamo- de napisi nesto --pametno... da se ne ljute...Guadalajara wrote: ↑05/01/2020 02:01Dobro...ono sto je osjetljivo![]()
-
Guadalajara
- Ramzess Veliki
#3400 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)
Jedan mudri stari bajker jednom je rekao - Najvise se voli prvo dijete i druga zena.
Mada ... mozda je to rekla i mudra bajkerica, za drugog muza. Predanje se prenosi sa bajkerskog koljena na koljeno vec mnogo generacija pa je vrlo moguce ...
Mada ... mozda je to rekla i mudra bajkerica, za drugog muza. Predanje se prenosi sa bajkerskog koljena na koljeno vec mnogo generacija pa je vrlo moguce ...