- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
Alfons Kauders

#3376 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

dust71000 wrote:
Alfons Kauders wrote:
dust71000 wrote: Upegla ti kralju sa Tuzlom i Sarajevom. Bezveze je ulaziti u prepucavanje TZ- SA ali znam 15-ak ljudi iz Tuzle koji su se u zadnjih 10 godina preselili u Sarajevo u potrazi za poslom i znam sta oni sami kazu kada porede ova dva grada, zato odmori ziv bio. Svaki ima svojih problema i bezveze je trolati.
Nego, kad smo kod porijekla politicara, odakle je ono Fadileoprosti Novalic ?
Gradacac, odozgo su Novalici, ako se dobro sjecam.

A dusha mi podjebavat minderashe. Sta ces, to je jace od mene. :)
Ne podjebavas minderase nego gradjane Sarajeva, ili mislis da tu ne postoji razlika ? A fakat pored svih podjela koje vec postoje praviti nepotreban animozitet izmedju TZ i SA je blago receno retardirano.
Postojala je, ali rezultati izbora danas tvrde suprotno, jer je SDA dobila 70,000 glasova u KS... Sto je cetvrtina svih glasova koje su dobili u drzavi.

Sarajevo je Minder Central.

Ne radi se to o animozitetu vec mojoj zelji da Sarajevom ne vladaju kojekakvi Zahiragici, Velici, Konakovici, Ajnadzici i slicni. Ako Sarajlijama smeta moje podjebavanje, pa fino brate, kada prestanu glasati za takve, i ja cu ih prestati prozivati. :)
dust71000

#3377 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dust71000 »

Alfons Kauders wrote:
Postojala je, ali rezultati izbora danas tvrde suprotno, jer je SDA dobila 70,000 glasova u KS... Sto je cetvrtina svih glasova koje su dobili u drzavi.

Ne radi se to o animozitetu vec mojoj zelji da Sarajevom ne vladaju kojekakvi Zahiragici, Velici, Konakovici, Ajnadzici i slicni. Ako Sarajlijama smeta moje podjebavanje, pa fino brate, kada prestanu glasati za takve, i ja cu ih prestati prozivati. :)
Zato ste se vi usrecili Begom Guticem, Novalicem i slicnim likovima. Radnici vam strajkuju gladju svaki mjesec, prave marseve prema granicama, Ditu spasava sadaka cijele drzave ali ti nastavi da prozivas Sarajevo da se osjecas bolje :-)
Boletus edulis

#3378 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Boletus edulis »

Seljacici koji i sada idu u poljske hale raspiruju komplekse.Jos bi i ratovali.
daddy-kool

#3379 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by daddy-kool »

Krenula je kontraofanziva.
mO k3

#3380 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

daddy-kool wrote:Krenula je kontraofanziva.
koja ofanziva i u kojem smislu??
daddy-kool

#3381 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by daddy-kool »

Forumska.
statixx

#3382 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by statixx »

Dabome nego nova kriza....

Analitičar koji je uzdrmao regiju ponovo se oglasio: Spremite se, na Balkan stižu ogromne promjene!

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=32408
mO k3

#3383 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by mO k3 »

daddy-kool wrote:Forumska.
u jebena ta ofanziva :mrgreen:
Alfons Kauders

#3384 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

dust71000 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zato ste se vi usrecili Begom Guticem, Novalicem i slicnim likovima. Radnici vam strajkuju gladju svaki mjesec, prave marseve prema granicama, Ditu spasava sadaka cijele drzave ali ti nastavi da prozivas Sarajevo da se osjecas bolje :-)
Ja prozivam Sarajevo zato sto glasa za SDA, ne zato sto se tako osjecam bolje.
dust71000

#3385 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dust71000 »

Alfons Kauders wrote:
dust71000 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ja prozivam Sarajevo zato sto glasa za SDA, ne zato sto se tako osjecam bolje.
I vi glasate kako glasate pa imate svojih problema.
Gojeni H

#3386 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Gojeni H »

daddy-kool wrote:
Banksy wrote:
sumirprimus wrote:mirno spavajte,podjela znaci rat. :D :evil:
Ne nužno. Oduzmi broj budžetlija x 6 šire familije, starci, žene djeca, slabo će šta ostati spremno da uzme pušku.
Tipujem na puzajući, tihi, prešutni (formalni ili neformalni) raspad u narednih 5 godina.
Jok, podjela će značiti rat.
Neće se puno niko pitati oko toga, jednostavno će okolnosti iznuditi poteze na koje se mora odgovoriti, i tako to krene.
Naravno, sve je to bolje raditi planirano i promišljeno.
:thumbup:

Naravno. Podjela nije problem. Bosna je bila i veca i manja nego sto je sada.
Problem je sto se ne moze podijeliti bez rata.
Cak i da se moze podijeliti bez rata, sta dan poslije? U kakvu geopoliticku/stratesku poziciju bi podjela stavila onaj dio teritorije koji bi se i dalje zvao Bosna i Hercegovina?
Gojeni H

#3387 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Gojeni H »

palermo wrote:
Banksy wrote: Ne nužno. Oduzmi broj budžetlija x 6 šire familije, starci, žene djeca, slabo će šta ostati spremno da uzme pušku.
Tipujem na puzajući, tihi, prešutni (formalni ili neformalni) raspad u narednih 5 godina.
Pa mislim čemu onda sekiranje. Ako bošnjačkom narodu ne treba država, ko smo mi da drugačije presuđujemo. Pa ne može Bosna i Hercegovina postojati samo zbog Banksy ili Palerma.

Naravno, ubijeđen sam da ti je premisa potpuno pogrešna
prog321

#3388 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by prog321 »

Rat je razumna opcija :-D
Dozer

#3389 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Dozer »

Ja sve nesto kontam...da ove redukcije nisu SDA nacin pripreme naroda za rat...? Ono, da se stanovnistvo, koje to nije osjetilo u proslom ratu, malo privikne na nestasicu vode :D
sumirprimus

#3390 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

prog321 wrote:Rat je razumna opcija :-D
u svijetu nerazmunih, razumni su nerazumni,a nerazumni razumni.
neka prevlada razum! :D
statixx

#3391 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by statixx »

Dozer wrote:Ja sve nesto kontam...da ove redukcije nisu SDA nacin pripreme naroda za rat...? Ono, da se stanovnistvo, koje to nije osjetilo u proslom ratu, malo privikne na nestasicu vode :D
Vadi pasos, iza marta nema bjezanja.... :D
sumirprimus

#3392 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

vidis kak osu ovo sam opametno izveli poslje 31.03 nema pasosa :lol:
Alfons Kauders

#3393 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Alfons Kauders »

sumirprimus wrote:vidis kak osu ovo sam opametno izveli poslje 31.03 nema pasosa :lol:
Fakat :lol:

Poslije 31.3. vojni obveznici ne idu nigdje.

Rat je neminovan. Taman da prodje zimska turisticka sezona... A za ljetnu nas boli kurac - Hrvati su odlucili da mogu bez onih 17% GDP-a koje generira turizam.

Sretno s tim, ali barem ce sad lakse progurati onu odluku za uvodjenje 25% PDV haracha na ugostitelje - jer stopa nije bitna kad nema osnovice. :)
sumirprimus

#3394 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by sumirprimus »

joj ne mogu zime al ni na mapi tita mi mrtvog.
ne volim ni na sankanje s djecom izac. pu jebo je ko je izmisli.
al zato na proljece kad ševa zaševi :lol: :izet: :lol:
valja do proljeca obnovit alkoholne zalihe :zzzz:
Banksy

#3395 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

Gojeni H wrote:
Banksy wrote:
zavrzlama wrote:Ne branim bakira ali je ova izjava izvucena iz konteksta....molim forumasa da postavi tekst/izjavu u cjelini..
Ne baš. To je suština njegove poruke, skoro da je suzu pustio.

Ovo je jaka poruka SAD-a koja će odraziti na BiH i sve njene građane.
Totalno je fulio poentu..

Ima zato ko zna.

Lagumdžija: Američke sankcije su početak kraja Milorada Dodika

Bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija kazao je za Klix.ba kako su američke sankcije predsjedniku entiteta Republika Srpska početak njegovog kraja.

"Svako ko igra na unutarnje političke igre u ozbiljnoj državi'", rekao je Lagumdžija.

Ističe da je ovim poslana poruka jatacima i prikrivenim rušiteljima Dejtonskog sporazuma i euroatlantske državnosti Bosne i Hercegovine da se može imati rušilačka politika neko vrijeme, ali da se to ne može činiti sve vrijeme.

Zaključio je da će sankcije vrlo brzo pokazati da su samo početna tačka oko koje će se brzo okupiti veći broj aktera i time označiti početak kraja rušilačke politike podjela u zemlji i regionu.

"Početak kraja te politike će biti obilježen pokaznom vježbom početka kraja Milorada Dodika", rekao je Lagumdžija.

Sve je u redu, ali gdje je izgubljen taj zadnji dasak ponosa? Zasto se ne moze shvatiti da ovo zaista jeste samar BiH?
Drzavi koja se ne moze nositi sa laktaskim kretenom, pa joj treba da je ko "pogura".
Drugi par cipela je realnost bezlicne, bezimene, i izdajnicke politike SDA.
Ponos? Ne znam gdje je, pitaj Izetbegoviće.
Ovo jeste I šamar Bosni i Hercegovini, ali je primarno šamar onima koji rade na njenoj destrukciji. To je jasna poruka koja po prvi put sankcionira rušitelje i tako je treba i čitati i pozdraviti. Šteta je što je impotentni Izetbegović nije bio u stanju pročitati. Ili što se i sam, na neki način, njome osjetio pogođen, pa se stiče dojam da zbog nje nije najsretniji.
Koliko je ovo štetno po cijelu BiH, ko je do takvog stanja doveo, otkud uopće Bosna u ovoj situaciji, itd, su kvalitetna pitanja, ali za neke druge teme.
Banksy

#3396 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

dustaban wrote:
Banksy wrote:
Lagumdžija: Američke sankcije su početak kraja Milorada Dodika
Bivši ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija kazao je za Klix.ba kako su američke sankcije predsjedniku entiteta Republika Srpska početak njegovog kraja.
"Svako ko igra na unutarnje političke igre u ozbiljnoj državi'", rekao je Lagumdžija.
Ističe da je ovim poslana poruka jatacima i prikrivenim rušiteljima Dejtonskog sporazuma i euroatlantske državnosti Bosne i Hercegovine da se može imati rušilačka politika neko vrijeme, ali da se to ne može činiti sve vrijeme.
Zakijučio je da će sankcije vrlo brzo pokazati da su samo početna tačka oko koje će se brzo okupiti veći broj aktera i time označiti početak kraja rušilačke politike podjela u zemlji i regionu.
"Početak kraja te politike će biti obilježen pokaznom vježbom početka kraja Milorada Dodika", rekao je Lagumdžija.
Ne znam kolko ce ovo jos da se pogorsava ali bih vas najljubaznije molio da ne citirate "velikane" koji su za takvo stanje najzasluzniji.
''Pogoršava''? Pa ovo je prvo poboljšanje u deceniji. Treba da slavimo, najzad, svi kojima je BiH na srcu.
dustaban

#3397 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dustaban »

Banksy wrote:
dustaban wrote:
Banksy wrote:Lagumdžija: Američke sankcije su početak kraja Milorada Dodika
Zakijučio je da će sankcije vrlo brzo pokazati da su samo početna tačka oko koje će se brzo okupiti veći broj aktera i time označiti početak kraja rušilačke politike podjela u zemlji i regionu.
Ne znam kolko ce ovo jos da se pogorsava ali bih vas najljubaznije molio da ne citirate "velikane" koji su za takvo stanje najzasluzniji.
''Pogoršava''? Pa ovo je prvo poboljšanje u deceniji. Treba da slavimo, najzad, svi kojima je BiH na srcu.
Sta bolan da slavimo? Sto ce maknut Dodika a zamjenit ga Ivanic ?!

Tako ste se onomad radovali i "umjerenom" Dodiku.
Banksy

#3398 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Banksy »

dustaban wrote:
Banksy wrote:
dustaban wrote: Ne znam kolko ce ovo jos da se pogorsava ali bih vas najljubaznije molio da ne citirate "velikane" koji su za takvo stanje najzasluzniji.
Sta bolan da slavimo? Sto ce maknut Dodika a zamjenit ga Ivanic ?!

Tako ste se onomad radovali i "umjerenom" Dodiku.
:-)
animals

#3399 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

Amerikanci su pokrenuli nesto..
sad je red na svim stanovnicima BIH, da ociste ostalo..
i SDA I HDZ, jer su to ista govna..
samo Dodika odstraniti,nista ne rijesava..
emmir1

#3400 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by emmir1 »

Da Bakir sada sazove presicu i saopšti da se povlači iz politike i daje ostavku na sve funkcije od stranke pa nadalje

E to bi obradovalo sve više nego sankcije Dodiku, a Dodik bi tek tada se uspaničio.

Onako malo sanjam
Post Reply