Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
vješalica

#3376 Re: Xiaomi mobiteli

Post by vješalica »

Ja sam preko fb tranice narucila kod njih telefon
Ono nista mi posebno nije trebalo
Uglavnom komunikacija je supacka
Narucis i sta pitas ne odgovaraju i jbg ja vise i zaboravila na telefon kad dodje brza posta na adresu nakon 7 dana i pokupim telefon
Ugl telefon je ok jeeinosto sam imala ispade na temu procenta baterije
Npr drzi pola dana na 89 trosis ko konj i onda sleti na 70% naglo i tako
Ali dobro nije to za zamjeriti
Imala sam.jos jedan kineski al mi se izlupao al sluzio je top
A realno cijena nije kakva da se covjek ubija kao sa ostalim brendovima kad se pokvari pa si ko vuk na.kijametu kad je u pitanju popravak
Nasa posla
Na ovom kinezu je mahana sto nema mogucnosti d se nstalira google play tj.on ne preoznaje uredjaj
agent_zero

#3377 Re: Xiaomi mobiteli

Post by agent_zero »

kloniran wrote:500 maraka redmi note 4x 4/64 :pisnuo:
ovi ce brzo kljuc u bravu :lol:
https://www.klix.ba/scitech/iq-mobile-o ... 1018056#11
Nema ništa od njih s takvim cijenama, nenormalnu maržu stavljaju.

Btw, jutros je došao apdejt browsera, malo su ga ispeglali, brži je ali i dalje daleko od chrome-a.
irac300

#3378 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

vješalica wrote:
Na ovom kinezu je mahana sto nema mogucnosti d se nstalira google play tj.on ne preoznaje uredjaj
Koji telefon je u pitanju?
vješalica

#3379 Re: Xiaomi mobiteli

Post by vješalica »

irac300 wrote:
vješalica wrote:
Homtom ht27
Ako nisam sefila
irac300

#3380 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

vješalica wrote:
irac300 wrote:
vješalica wrote:
Homtom ht27
Ako nisam sefila
Uf, to su bas tzv. noname marke. Nemaju nikakvu podrsku. Mislio sam da je neki od ovih poznatijih, za njih postoje rjesenja kako instalirati google play.
vješalica

#3381 Re: Xiaomi mobiteli

Post by vješalica »

Skinem pjeske aplikaciju pa prebacim i instaliram
Ali meni je dosta viber da radi i mesendzer za bas bas ako treba
Tako eto ko bude kupovao nek zna
Al ugl ne mogu se zaliti za.moje potrebe sasvim pristojno
Jeti2

#3382 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jeti2 »

Gdje uzeti redmi 4x kod nas najjeftinije? Hoce li redmi 4x dobiti android 7.0?
madesa

#3383 Re: Xiaomi mobiteli

Post by madesa »

Jeti2 wrote:Gdje uzeti redmi 4x kod nas najjeftinije? Hoce li redmi 4x dobiti android 7.0?
Hustel, ako ti kamera ne znaci puni Kupi
skafiskafsnjak

#3384 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

LJudi jel nesto primjetite ? neko nam fali :D
valjuga

#3385 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

skafiskafsnjak wrote:LJudi jel nesto primjetite ? neko nam fali :D
Tu sam ja
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#3386 Re: Xiaomi mobiteli

Post by konektovan »

Otisao dileja na kurs u Shenzen, za marketing managera Xiaomija za podrucje kalesije, Zivinica I Banovica. :D
skafiskafsnjak

#3387 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

konektovan wrote:
Otisao dileja na kurs u Shenzen, za marketing managera Xiaomija za podrucje kalesije, Zivinica I Banovica. :D
:mrgreen:
Jeti2

#3388 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Jeti2 »

madesa wrote:
Jeti2 wrote:Gdje uzeti redmi 4x kod nas najjeftinije? Hoce li redmi 4x dobiti android 7.0?
Hustel, ako ti kamera ne znaci puni Kupi

Nije velika razlika u cijeni izmedju redmi-a 4x i note 4x!? Kakva su vam ocekivanja za cijenu mi5x kada se pojavi kod nas?
vicious

#3389 Re: Xiaomi mobiteli

Post by vicious »

Kupio ja djetetu Mi4 za rođendan i sinoć malo cackao po njemu, fakat sam pozitivno iznenađen. Čitao sam da je ok telefon , ali nisam očekivao da će mi se baš toliko svidjeti :D
kloniran

#3390 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

vicious wrote:Kupio ja djetetu Mi4 za rođendan i sinoć malo cackao po njemu, fakat sam pozitivno iznenađen. Čitao sam da je ok telefon , ali nisam očekivao da će mi se baš toliko svidjeti :D
kad dijete dobije keca u skoli legalno mu ga zaplijenis i prisvojis :mrgreen:
vicious

#3391 Re: Xiaomi mobiteli

Post by vicious »

kloniran wrote:
vicious wrote:Kupio ja djetetu Mi4 za rođendan i sinoć malo cackao po njemu, fakat sam pozitivno iznenađen. Čitao sam da je ok telefon , ali nisam očekivao da će mi se baš toliko svidjeti :D
kad dijete dobije keca u skoli legalno mu ga zaplijenis i prisvojis :mrgreen:
Dobra ideja - samo radi se o odlikasici, tesko da cu docekati tu priliku :D
kloniran

#3392 Re: Xiaomi mobiteli

Post by kloniran »

gdje ima volje ima i nacina da se naum sprovede u djelo :mrgreen:
irac300

#3393 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

TDK-90 wrote:
agent_zero wrote:Kod mene od prvog dana ima.

Koja ti je verzija miui-a?
Redmi note 4x
MIUI Global 8.5\Stable
8.5.4.0 (NCFMIED)

Pise da je instaliran i sve neke postavke i dozvole i ukljuceno je precac na start , ali niti ga mogu pokrenuti iz spiska aplikacija niti ga ima igdje :-?
Da nisam procitao tvoj post, ne bih se ni sjetio da provjerim imam li taj remote. :D Uglavnom, ista stvar kao i kod tebe, imao sam ga na popisu, ali nema ikone da pokrenem. Onda sam ukucao mi remote u google play i vidio da je aplikacija instalirana, ali je treba azurirati. Cim sam je azurirao, otvorio sam je iz google playa i upario sa tv-om, i dobio dvije ikone, jedna za mi remote, druga za upareni uredjaj.
TDK-90

#3394 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TDK-90 »

irac300 wrote:
TDK-90 wrote:
agent_zero wrote:Kod mene od prvog dana ima.

Koja ti je verzija miui-a?
Redmi note 4x
MIUI Global 8.5\Stable
8.5.4.0 (NCFMIED)

Pise da je instaliran i sve neke postavke i dozvole i ukljuceno je precac na start , ali niti ga mogu pokrenuti iz spiska aplikacija niti ga ima igdje :-?
Da nisam procitao tvoj post, ne bih se ni sjetio da provjerim imam li taj remote. :D Uglavnom, ista stvar kao i kod tebe, imao sam ga na popisu, ali nema ikone da pokrenem. Onda sam ukucao mi remote u google play i vidio da je aplikacija instalirana, ali je treba azurirati. Cim sam je azurirao, otvorio sam je iz google playa i upario sa tv-om, i dobio dvije ikone, jedna za mi remote, druga za upareni uredjaj.
Aha :-D
Znaci ima neka fora ;-)
Kako si dosao do azuriranja jel odes na instalirane aplikacije ili? Nikako da nadjem opciju azuriranje.
I jos jedan problem :-? otisak prsta moram svako dva dana ponovo unositi dva dana radi super , treci dan ne prepoznaje otisak :sad:
irac300

#3395 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

TDK-90 wrote: Aha :-D
Znaci ima neka fora ;-)
Kako si dosao do azuriranja jel odes na instalirane aplikacije ili? Nikako da nadjem opciju azuriranje.
I jos jedan problem :-? otisak prsta moram svako dva dana ponovo unositi dva dana radi super , treci dan ne prepoznaje otisak :sad:
Pa napisao sam ti, udji u google play i ukucaj "mi remote" aplikaciju, izbacit ce ti je odmah, precizan naziv joj je "mi remote controller" i onda odradi ovo sto sam pisao ranije.

S otiskom prsta nemam problema, dva sam prsta dodao i bez problema funkcionise, osim ako ruke nisu oznojene ili mokre, tada nece. Mislim da tebi taj ROM ne funkcionise dobro, jer da je problem sa senzorom za otisak, ne bi radio dva dana, a treci prestao.
choxnox

#3396 Re: Xiaomi mobiteli

Post by choxnox »

Nisam se previse udubljivao u ove silne diskusije o drugim Xiaomi telefonima (Mi 5 rulz :)), ali sam sada dosao u situaciju da clanu porodice preporucim neki Xiaomi telefon do nekih 350-360 KM. Da se ne bih bezveze peglao sa kupovinom putem interneta i svime sto s tim ide, vidio sam da se za 375 KM u ProComp-u moze uzeti Xiaomi Redmi Note 4X Dual LTE 64GB pa me interesuje ko ima ovakav telefon da napise subjektivni dojam i da li je ok za taj novac?

Jel ova cijena od 375 KM za kupovinu putem interneta (+10 KM dostava) i da li je ista ako se ode licno preuzeti mobitel (mozda bude prolazio pored Zenice ovih dana poslom)?
vicious

#3397 Re: Xiaomi mobiteli

Post by vicious »

choxnox wrote:Nisam se previse udubljivao u ove silne diskusije o drugim Xiaomi telefonima (Mi 5 rulz :)), ali sam sada dosao u situaciju da clanu porodice preporucim neki Xiaomi telefon do nekih 350-360 KM. Da se ne bih bezveze peglao sa kupovinom putem interneta i svime sto s tim ide, vidio sam da se za 375 KM u ProComp-u moze uzeti Xiaomi Redmi Note 4X Dual LTE 64GB pa me interesuje ko ima ovakav telefon da napise subjektivni dojam i da li je ok za taj novac?

Jel ova cijena od 375 KM za kupovinu putem interneta (+10 KM dostava) i da li je ista ako se ode licno preuzeti mobitel (mozda bude prolazio pored Zenice ovih dana poslom)?
Ne znam ti reći konkretno o telefonu, ali sad gledam na njihovoj stranici ispod te cijene piše "MPC: 483,00 KM" pa mi nije baš najjasnije o čemu se tu radi... i kod telefona koji nisu na akciji isto ispod one crvene ima ta maloprodajna cijena, pa možda najbolje da ih nazoveš i raspitaš se direktno.
zlo zlo

#3398 Re: Xiaomi mobiteli

Post by zlo zlo »

to je cijena u kešu, ona druga je ako je na rate.
valjuga

#3399 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

choxnox wrote:Nisam se previse udubljivao u ove silne diskusije o drugim Xiaomi telefonima (Mi 5 rulz :)), ali sam sada dosao u situaciju da clanu porodice preporucim neki Xiaomi telefon do nekih 350-360 KM. Da se ne bih bezveze peglao sa kupovinom putem interneta i svime sto s tim ide, vidio sam da se za 375 KM u ProComp-u moze uzeti Xiaomi Redmi Note 4X Dual LTE 64GB pa me interesuje ko ima ovakav telefon da napise subjektivni dojam i da li je ok za taj novac?

To je super kupovina,jer će te toliko doći iz kine da kupuješ i + 30% porez i carina.
Znači kupuj role samo ih upitaj na chatu je li sigurno Snapdragon procesor da nije nedo bog MTK,a ako je MTK onda radije kupi verziju 3/32 ali sa Snapdragon.
irac300

#3400 Re: Xiaomi mobiteli

Post by irac300 »

zlo zlo wrote:to je cijena u kešu, ona druga je ako je na rate.
To me je uvijek zbunjivalo. Znaci 100% su ove povoljne cijene za kes, a ne veleprodajne? Ako je tako, bolje od njih kupiti, nego iz Kine narucivati.
Post Reply