Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Point.

#3376 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Matzan wrote:Jbg, svijet je šaren.
Neki (se) prodaju Arapima za petrodolare.
Drugi su se prodali Englezima, Nijemcima, Austrijancima, Amerikancima pa čiste njihove štale i WC-e.
Doduše, ko će ga znati, možda ta evropska govna manje smrde od onih arapskih.
Ti fakat mislis da nasi po Evropi ciste nekakve stale i toalete? Stvarno mislis to? Covjece u kakvom vi balonu zivite.
Point.

#3377 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Vizionar 1985 wrote:
Fudo Bosna wrote: U Sarajevu/Bosni nam Trbosjeci harali?
Nidje veze.
Bande? A sta mislis kakva je banda njihova princevska "svetost"? :D
Jok nisu harale. Daj ba. Niko nije haro. Niste ni jbn Vc imali donedavno. Vecinom ste kakili itd. po sumama i poljskim vc-ima. Koji je to smrad bio, i nehigijena itd. Tukli jedni druge sjekirama, nozevima itd. Klali jedni druge, kako zivotinju ne bi klao itd. profinjili ste se, a zaboravili ste odakle poticete, ko su vam pretci bili, sve kokuzi, seljaci, nepismeni ljudi itd. Glumite gospodu, a donedavno ste i vi i vasi pretci isti bili ako ne i gori od ovih. Zato meni nekad dodze pa pomislim da treba citavo covjecanstvo da nestane, da zamre ko dinosaursi i razna druga bica. Jbt ja imam katastrofalno mozda pamcenje pa pamtim kaki smo svi i nasi pretci bili donedavno. A imate i filmova, serija itd. da vas podsjete kaki smo i mi i nasi pretci donedavno bili.
Jarane tebe Bog Allah ne moze skontati sta pises. Ko to vi? Sta vi? Ko su to vi koje opisujes? Spominjes hebeni Gangs of NY, Dzeka Trbosjeka wtf jebote? To je bilo prije 150 godina a ne 2017 godina, a Arapi zive kao da je srednji vijek jos uvijek. Ako mislis pod vi dijasporce, onda da te napomenem da dijaspora nije otisla u vrijeme Dzeka Trbosjeka nego 90-tih godina. O cemu pricas uopste?
Last edited by Point. on 13/08/2017 08:41, edited 1 time in total.
HAVANA

#3378 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

Aaaa njih.Sta me bolan islam zanima? Ne pisem o tome.Imam drugih gostiju islamske vjeroispovijesti pa sa njima nemam problema.Jebe mi se u sta vjeruje i kome se moli.Jednostavno posao je u pitanju gdje za istu cijenu dobijem potpuno drugaciji rezultat.Ako sam po nekom hajmo reci biznis planu kupio nekretnine za rentanje,zaduzio se i jako puno truda i zivaca ulozio u opremanje,fokus je na porodicnim ljudima i smjestaju tog tipa,ne hostel...Ne mogu dozvoliti devastaciju tog objekta.Em me nervira, em se ne isplati.Remeti mi otplatni plan.Ljudi su takvi,tako su naucili,ne zele da se mijenjaju,ne postuju tudje,imaju neke svoje norme ponasanja koje meni ne odgovaraju i cao.Ne zelim.Moje pravo.Prevelik je procenat bahatih i prljavih medju njima.Isto kao sto izbjegavam kad bukira 7 mudonja iz svedske,engleske,turske...jer su dosli da se oderu,cugaju...tako izbjegavam arape i kad su porodicni ljudi.Znam ja da nisu svi takvi ali jednostavno previse ih je takvih da bi ja trosio zivce na to.
Rugafet

#3379 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Point. wrote:Jarane tebe Bog Allah ne moze skontati sta pises. Ko to vi? Sta vi? Ko su to vi koje opisujes? Spominjes hebeni Gangs if NY, Dzeka Trbosjeka wtf jebote? To je bilo proje 150 godina a ne 2017 godina, a Arapi zive kao da je srednji vijek jos uvijek. Ako mislis pod vi dijasporce, onda da te napomenem da dijaspora nije otisla u vrijeme Dzeka Trbosjeka nego 90-tih godina. O cemu pricas uopste?
Kontam da nije popio malo, jer se nadrobio za medalju. Cuj dzek trbosjek i ny gangs :lol:
pirpa

#3380 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by pirpa »

pravi si biznisman Havana :thumbup:
ST11

#3381 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ST11 »

Matijevic_Vlado wrote:
ST11 wrote:Ako u Google ukucam "u Mekki po hotelima Bosnjaci najdrazi gosti" ili to ponovim na engleskom, nema potvrde tih rijeci, tako da me zanima, odakle ti podaci. Hvala.
Jesil probao na arapskom? Mislim da se zena zajebavala
insomnia78 wrote::lol:
Zaboravio da moram naznaciti //sarcasm off, da bi neki razumijeli moje rijeci.
animals

#3382 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Opet ste skrenuli sa teme :D
mislim da je poenta bila, jesu li to turisti ili useljenici..
insomnia78

#3383 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Kriminalci kolega, kriminalci. Vidis da kradu torbice, gaze se biciklima i nestaju
Fudo Bosna

#3384 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

animals wrote:Opet ste skrenuli sa teme :D
mislim da je poenta bila, jesu li to turisti ili useljenici..

Za sada samo turisti, neki i investori, ako je kupiti sebi kucu na Kobiljaci, ili osnovati fiktivnu firmu uopce "investicija"?
Za koju godinu vlasnici velikog dijela nase zemlje, vrlo bitnih lokacija i vjerovatno, u daljoj buducnosti i useljenici?
Ovo je misljenje akademika Durakovica i jos desetak Bosnjaka intelektualaca , koji intimno misle isto , ali ne smiju reci jer su dr Durakovicu i dr Hafizovicu vec prijetili, poznam osobno neke od tih ljudi...

Imas kontra argument, da mozda umisljam, molim te ubijedi me da " umisljam"?

I da, nisam ksenofob, ne mrzim Arape i sam sam Bosnjak /musliman, ne mrzim ni komsije Bosance nemuslimane,(Srbe i Hrvate), samo, zamisli "mane" , volim malo "previse" svoju Domovinu, pa me moji Bosanci drugih konfesija, a Boga mi i moji Bosnjaci, kao i druge koji kao ne vide, da je "car go a ruha ni na mapi", spamaju, trolaju, Memic i slicni se " ibrete" kakav sam/ kakvi smo Bosnjaci, ili ovi ostali kakvi su Bosanci, kada kao , "ne gotivimo" Arape , (osim kao turiste i investore, a ne kao kupce zemlje sami sebi i buduce useljenike), znaci u Bosni ako nisi u sablonu , haman si "heretik" i "otpadnik"...

Molim te, denantuj me? :(
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3385 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

Pa nije bitno jesu li turisti ili doseljenici, bitno je da li su arapi ili nisu

kako iznenada sandzaklije, siptari i turci postadose normala ... al dobro, i to dok traje sezona i dok se arapi vrate kuci
animals

#3386 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

:run: f8
insomnia78 wrote:Kriminalci kolega, kriminalci. Vidis da kradu torbice, gaze se biciklima i nestaju
Cekaj da pocnu prodavati tasne ko oni useljenici u Italiji..
insomnia78

#3387 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Mora prvo doci do akumulacije kapitala
GeeTnT

#3388 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

japin_mutapi wrote:Pa nije bitno jesu li turisti ili doseljenici, bitno je da li su arapi ili nisu

kako iznenada sandzaklije, siptari i turci postadose normala ... al dobro, i to dok traje sezona i dok se arapi vrate kuci
..zaboravio si kineze from Rajlovac... :mrgreen:
Hakiz

#3389 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Vizionar 1985 wrote:Dajte ba ljudi. Profinjili ste se previse pa ste zaboravili kaki ste bili vi i vasi pretci do nedavno. U Londonu i Njujorku do prije stoljeca razne bande i koljaci harali, tako i po svijetu, Dzek Trbojsjeci harali itd. Film bande Njujorka vam opisuju kaki je Njujork bio prije, taki je i London bio, i Berlin, Amsterdam, Pariz itd. Profinjile vas elite zakonima polako i vas i pretke pa ste sad manje ko stoka, ko divljaci itd. da im ne kakite previse po imovini itd. A sad svi po Arapima, Crncima, Afrikancima lajete. Opasno ste i ovdje poceli ko u inostranstvu. Pa i pretci vasi su gora stoka, divjaci bili od ovih. To nije znalo za higijenu itd. do prije stoljeca i vise. Znaci samo malo zakona, edukacije itd. i ovi ce se profinjit ko i vi. Jbt pa u moje vrijeme su jedni drugima rascopavali glave bejzbolkama, kamenjem, itd. Prije mene sa sjekirama itd. A vi mi sad glumite neke finjake, gospodu. Dajte ba. Nego vas malo kultivisali pa ste vremenom postali kultivisaniji.
Da, a kako je tek bilo prije 5.000 godina, koja je to prljavština bila.

Ako u 21. vijeku za ljude iz bogatih zemalja, koji imaju novac, a to znači i sredstva da dođu do informacija, pa i kupe potrebno, se govori da treba da se kultivišu, onda...
animals

#3390 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Pa nece niko normalan u Bosnu kao turista ili useljenik..
jal Kinez, jal Arap.. :D
koja je treca solucija, predlazite..
Hakiz

#3391 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

HAVANA wrote:Aaaa njih.Sta me bolan islam zanima? Ne pisem o tome.Imam drugih gostiju islamske vjeroispovijesti pa sa njima nemam problema.Jebe mi se u sta vjeruje i kome se moli.Jednostavno posao je u pitanju gdje za istu cijenu dobijem potpuno drugaciji rezultat.Ako sam po nekom hajmo reci biznis planu kupio nekretnine za rentanje,zaduzio se i jako puno truda i zivaca ulozio u opremanje,fokus je na porodicnim ljudima i smjestaju tog tipa,ne hostel...Ne mogu dozvoliti devastaciju tog objekta.Em me nervira, em se ne isplati.Remeti mi otplatni plan.Ljudi su takvi,tako su naucili,ne zele da se mijenjaju,ne postuju tudje,imaju neke svoje norme ponasanja koje meni ne odgovaraju i cao.Ne zelim.Moje pravo.Prevelik je procenat bahatih i prljavih medju njima.Isto kao sto izbjegavam kad bukira 7 mudonja iz svedske,engleske,turske...jer su dosli da se oderu,cugaju...tako izbjegavam arape i kad su porodicni ljudi.Znam ja da nisu svi takvi ali jednostavno previse ih je takvih da bi ja trosio zivce na to.
Pa, pored cijene standardnog rentanja, moraju ti ostaviti kao polog 100.000 KM. Kada se odjave, ako je sve u redu, vratiš im. Ako su nešto uništili, uzmeš im vrijednost uništenih stvari, vrijednost majstora za popravak i penale za vrijeme koje soba/stan neće biti u funkciji dok se popravlja :D

Doduše, ovo bi bilo lakše kada bi im naplaćivao karticom, pa rezervišeš na kartici tu sumu, ali nešto mi se čini da radiš isključivo ili uglavnom sa gotovinom. Ili se varam :evil:
GeeTnT

#3392 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

animals wrote:Pa nece niko normalan u Bosnu kao turista ili useljenik..
..npr ti.
¤ jelena ¤

#3393 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Hakiz wrote:
HAVANA wrote:Aaaa njih.Sta me bolan islam zanima? Ne pisem o tome.Imam drugih gostiju islamske vjeroispovijesti pa sa njima nemam problema.Jebe mi se u sta vjeruje i kome se moli.Jednostavno posao je u pitanju gdje za istu cijenu dobijem potpuno drugaciji rezultat.Ako sam po nekom hajmo reci biznis planu kupio nekretnine za rentanje,zaduzio se i jako puno truda i zivaca ulozio u opremanje,fokus je na porodicnim ljudima i smjestaju tog tipa,ne hostel...Ne mogu dozvoliti devastaciju tog objekta.Em me nervira, em se ne isplati.Remeti mi otplatni plan.Ljudi su takvi,tako su naucili,ne zele da se mijenjaju,ne postuju tudje,imaju neke svoje norme ponasanja koje meni ne odgovaraju i cao.Ne zelim.Moje pravo.Prevelik je procenat bahatih i prljavih medju njima.Isto kao sto izbjegavam kad bukira 7 mudonja iz svedske,engleske,turske...jer su dosli da se oderu,cugaju...tako izbjegavam arape i kad su porodicni ljudi.Znam ja da nisu svi takvi ali jednostavno previse ih je takvih da bi ja trosio zivce na to.
Pa, pored cijene standardnog rentanja, moraju ti ostaviti kao polog 100.000 KM. Kada se odjave, ako je sve u redu, vratiš im. Ako su nešto uništili, uzmeš im vrijednost uništenih stvari, vrijednost majstora za popravak i penale za vrijeme koje soba/stan neće biti u funkciji dok se popravlja :D

Doduše, ovo bi bilo lakše kada bi im naplaćivao karticom, pa rezervišeš na kartici tu sumu, ali nešto mi se čini da radiš isključivo ili uglavnom sa gotovinom. Ili se varam :evil:
Nije da se razumijem u te bizmise i to, ali....menščini da takav dil u startu odbija normalne turiste.

Možda je bolje nekako ih unaprijed, napismeno, upozoriti...nekim ugovorom, nešto...pojma nemam... :-?
Sanjarko

#3394 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Point. wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Fudo Bosna wrote: U Sarajevu/Bosni nam Trbosjeci harali?
Nidje veze.
Bande? A sta mislis kakva je banda njihova princevska "svetost"? :D
Jok nisu harale. Daj ba. Niko nije haro. Niste ni jbn Vc imali donedavno. Vecinom ste kakili itd. po sumama i poljskim vc-ima. Koji je to smrad bio, i nehigijena itd. Tukli jedni druge sjekirama, nozevima itd. Klali jedni druge, kako zivotinju ne bi klao itd. profinjili ste se, a zaboravili ste odakle poticete, ko su vam pretci bili, sve kokuzi, seljaci, nepismeni ljudi itd. Glumite gospodu, a donedavno ste i vi i vasi pretci isti bili ako ne i gori od ovih. Zato meni nekad dodze pa pomislim da treba citavo covjecanstvo da nestane, da zamre ko dinosaursi i razna druga bica. Jbt ja imam katastrofalno mozda pamcenje pa pamtim kaki smo svi i nasi pretci bili donedavno. A imate i filmova, serija itd. da vas podsjete kaki smo i mi i nasi pretci donedavno bili.
Jarane tebe Bog Allah ne moze skontati sta pises. Ko to vi? Sta vi? Ko su to vi koje opisujes? Spominjes hebeni Gangs of NY, Dzeka Trbosjeka wtf jebote? To je bilo prije 150 godina a ne 2017 godina, a Arapi zive kao da je srednji vijek jos uvijek. Ako mislis pod vi dijasporce, onda da te napomenem da dijaspora nije otisla u vrijeme Dzeka Trbosjeka nego 90-tih godina. O cemu pricas uopste?
Pa to je donedavno sve bilo jbt. Kad kazem vi mislim na sve ovdje u Bosni i sire na Balkanu i mislim na Zapadni svijet u koji se svrstavate. Donedavno cak do prije tridesetak godina su vam harale bande razne, mafija, vodili se ratovi, huligani harali itd. Sta mislis kakav je Liverpul itd. recimo bio pedesetih, sezdesetih, sedamdesetih, do devedesetih . Mislis nije bilo huligana, nije bilo bandi, Troterova iz Mucki itd. Zube vam vadili ljudi koji nisu zubari bili uopste itd. Do samo generaciju, dvije prije vase generacije. Ne mislim na dijasporu nego kompletan Zapadni svijet u koji i vi spadate, Balkan citav. Zaboravili ste ba od koga poticete, i profinjili ste se pa sad mislite da ste gospoda oduvijek, a i jeste naspram nas kokuza, seljaka, nepismenih itd. gospoda da se nelazemo, ali zaboravili ste od koga poticete, odakle poticete.

PS. Hiljadu godina u nekom geografskom periodu je onako, ko otkucaj 1 minute na satu ako se ne varam. To je samo dvadesetak generacija. U insekata se generacija i generacija za nasu godinu dana ljudsku smijeni. To su veoma mali vremenski periodi.
Last edited by Sanjarko on 13/08/2017 15:33, edited 1 time in total.
Hakiz

#3395 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote:

Nije da se razumijem u te bizmise i to, ali....menščini da takav dil u startu odbija normalne turiste.

Možda je bolje nekako ih unaprijed, napismeno, upozoriti...nekim ugovorom, nešto...pojma nemam... :-?
To rade u nekim hotelima. Naravno, ne ovako drastično kao što sam ja rekao, ali zna se desiti slijedeće: Kada rezervišeš hotel, daš broj kartice kojom ćeš platiti. Standardni uslovi su da ako otkažeš sobu do 24 (u nekim hotelima 48) sati prije boravka, ne naplate ništa. Ako se ne pojaviš u hotelu na dan rezervacije, ili otkažeš unutar 24 (48) sati do početka rezervacije, naplate ti jednu noć boravka. To svi znamo. Međutim, zna se desiti da hotel rezerviše sav novac za svo vrijeme boravka. Recimo da ti kompletan boravak košta 500 Eura. Kada daš broj kartice i pogledaš izvod vidiš sa računa, da ti nedostaje 500 Eura na računu. Iako ti, recimo, do početka rezervacije treba još mjesec. I zna se desiti da ti ta sredstva oslobode tek nekoliko dana nakon dana odjave iz hotela, bila ti u hotelu ili otkazala, ne pojavila se. Pa ti se može čak desiti da ti rezervišu tih 500 Eura, dođeš u hotel, platiš, i sada ti nedostaje 1.000 Eura (rezervisan novac plus plaćen boravak). I nakon nekoliko dana ti oslobode rezervisana sredstva, to jeste vrate ti rezervisanih 500 Eura.

Da, to za prethodno upozorenje, koje moraju potpisati pri prijavljivanju u hotel (potvrda da su upozati sa upozorenjem), je OK. Imaš i drugu varijantu. Dok recepcioner radi na odjavljivanju, drugi zaposlenik hotela ode u sobu i provjeri stanje sobe. Ako je belaj, javi recepcioneru i onda se to rješava. Ali, to znači zapošljavanje više ljudi što poslodavci pokušavaju da izbjegnu koliko mogu.
HAVANA

#3396 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by HAVANA »

¤ jelena ¤ wrote:
Hakiz wrote:

Upravo.Cak najbolje funkcionise bez obaveze i pologa.Vrlo nezgodna stvar.Airbnb je jos super,booking katastrofa.
Sanjarko

#3397 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

Hakiz wrote:
Vizionar 1985 wrote:Dajte ba ljudi. Profinjili ste se previse pa ste zaboravili kaki ste bili vi i vasi pretci do nedavno. U Londonu i Njujorku do prije stoljeca razne bande i koljaci harali, tako i po svijetu, Dzek Trbojsjeci harali itd. Film bande Njujorka vam opisuju kaki je Njujork bio prije, taki je i London bio, i Berlin, Amsterdam, Pariz itd. Profinjile vas elite zakonima polako i vas i pretke pa ste sad manje ko stoka, ko divljaci itd. da im ne kakite previse po imovini itd. A sad svi po Arapima, Crncima, Afrikancima lajete. Opasno ste i ovdje poceli ko u inostranstvu. Pa i pretci vasi su gora stoka, divjaci bili od ovih. To nije znalo za higijenu itd. do prije stoljeca i vise. Znaci samo malo zakona, edukacije itd. i ovi ce se profinjit ko i vi. Jbt pa u moje vrijeme su jedni drugima rascopavali glave bejzbolkama, kamenjem, itd. Prije mene sa sjekirama itd. A vi mi sad glumite neke finjake, gospodu. Dajte ba. Nego vas malo kultivisali pa ste vremenom postali kultivisaniji.

Ako u 21. vijeku za ljude iz bogatih zemalja, koji imaju novac, a to znači i sredstva da dođu do informacija, pa i kupe potrebno, se govori da treba da se kultivišu, onda...
Narod je ba stoka da se ne uvrijedi narod. To elita misli o vama i govori vam stalno od Tudzmana pa nadalje. Od Rima i prije vam to govore. Dok ih elite ne odluce kultivisat. Evo sad Kurde i po Iraku, Afganistanu, i Siriji kultivisu ljude i kontrolisu im populaciju itd. tako ce mozda i ovim Arapima mnogim koje jos nisu. Sirok je pojam Arap. Kada ih ima od Maroka do Pakistana ako se ne varam, i od Turske i Irana na sjeveru do Eritreje i Cada na Jugu. Vise od pola milijarde ljudi. Naroda koji se mijesao i sa drugim narodima, koji ima samo zajednicki jezik. Nemaju ni zajednicko pleme, ni naciju, ni kulturu, nista zajednicko sem jezika ako se ne varam. Evo u Saudijskoj Arabiji itd. su ih poceli polako kultivisati. Znaci kad elite odluce to ce uradit. Kao sto sam napisao malo zakonom, malo edukacijom, malo pendrekom itd., ko nas ovdje Tito i Partija. ;-)
Sanjarko

#3398 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sanjarko »

animals wrote:Pa nece niko normalan u Bosnu kao turista ili useljenik..
Doso u Bosnu Bosanac-Amerikanac koji je otiso nakon rata u Ameriku iz Bosne, i kaze jest vam prljavo itd., u Bosni, nikad vise ne mislim doc u Bosnu, Bosnia saks itd. PS. Plako kad je iz Bosne u Ameriku iso. Za dvadesetak godina samo sta misli o Bosni. PPS. Arapi su za ovo krivi. :lol:
Hakiz

#3399 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Vizionar 1985 wrote:
Hakiz wrote:

Narod je ba stoka da se ne uvrijedi narod. To elita misli o vama i govori vam stalno od Tudzmana pa nadalje. Od Rima i prije vam to govore. Dok ih elite ne odluce kultivisat. Evo sad Kurde i po Iraku, Afganistanu, i Siriji kultivisu ljude i kontrolisu im populaciju itd. tako ce mozda i ovim Arapima mnogim koje jos nisu. Sirok je pojam Arap. Kada ih ima od Maroka do Pakistana ako se ne varam, i od Turske i Irana na sjeveru do Eritreje i Cada na Jugu. Vise od pola milijarde ljudi. Naroda koji se mijesao i sa drugim narodima, koji ima samo zajednicki jezik. Nemaju ni zajednicko pleme, ni naciju, ni kulturu, nista zajednicko sem jezika ako se ne varam. Evo u Saudijskoj Arabiji itd. su ih poceli polako kultivisati. Znaci kad elite odluce to ce uradit. Kao sto sam napisao malo zakonom, malo edukacijom, malo pendrekom itd., ko nas ovdje Tito i Partija. ;-)
A dobro, kada u BiH odluče bježati, 90% ljudi bježi u tu kršćansko-judejsku evropsku civilizaciju. Uključujući muslimane. Manjina ih bježi na istok.
Vjerovatno ima neki razlog.
Recimo, novinar si bez posla ili si loše plaćen. Šta misliš gdje bi bježao da radiš kao novinar, u Njemačku ili u Tursku. Pa onda si navikao poslije džume na pivo. Bježao bi u Saudiju? Ili si žena pa se pitaš gdje bilo najbolje sa djecom, gdje ne moraš strahovati šta će ti muž i/ili njegova porodica uraditi ako im se nešto kod tebe ne svidi. U Arapske zemlje ili među imperijelne hrišćane?

I kažeš Zapad elita? Hm, pogledavši gdje bi se bježalo, ima tu nešto.
Hakiz

#3400 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Hakiz »

Doduše, možda mi svi griješimo. Možda su svi Arapi kao onaj princ, šeik, šta li, iz filma "Lov na losose u Jemenu".
Locked