Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Styling

#3376 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:Ma nije, jednostavno nam se misljenja razlikuju. Neki kontaju dobro je kad su Ameri dobri s Rusima, drugo kontaju lose je. Ja npr ne mislim da Ameri uopste mogu biti dobri s Rusima jer ovi jednostavno ne zele biti dio svijeta koji ako nista barem u teoriji razmislja na nacin da se uticaj najbolje siri razvojem ekonomije i ljudskih prava. A i kako ce, kad to nemaju ni u svojoj zemlji? I umjesto da se ugledaju na Kineze, koji sute i rade, ovi stancali oruzje i silom bi nametali svoju volju prvim susjedima, stvarali neke zamrznute konflikte, fiktivne zemlje i pokrajine od kojih dugorocno ti ljudi sigurno nece koristi imati. Pogledati Juznu Osetiju, pogledati Abhaziju, pogledati Donbas, Krim, Pridnjestrovlje (evo ja poceo ko Trump "you look at this", "you look at that" :D ), zasto isto ne bi moglo biti napravljeno i kod nas?
Neko ce reci, to vec postoji, ali ja se ne slazem, dok god se oni trokutovi vijore na Savi i na Drini.

Rusi samo razumiju jezik sile. Neki moguci dogovor s njima, on moze biti samo hladnoratovski, a ne da se stvori neki novi ambijent u kojem Rusi i Amerikanci veselo rjesavaju probleme u svijetu. Znaci ili sila, ili zamrzavanje granica, podjela teritorija. Neka promjena kursa kao sto smo mislili da imamo za vrijeme Jeljcina, to se nece desiti. Jednostavno Rusi sebe smatraju dovoljno velikima da mogu samostalno, sto je u redu, i logicno, ali za razliku od drugih nemaju puno da doprinesu svjetskom napretku, niti imaju sta korisno da ponude, niti zele, samo silu i svoje interese, svoj nacionalizam.
Zato ih nabijem na kurac. :D

:shock: :shock: :shock: :shock:

A kako su Ameri sirili uticaj u Afganistanu, Libiji, Iraku?
Gledajuci sve ove farse koje se desavaju u "demokratskim" Evropi i Americi u zadnjih pola godine, pocevsi sa idotskim Brexitom, izborom Trumpa i sve vecim rastom desnice, Rusi ispadose najstabilniji. Putin lagano i suvereno vlada, nema nekih velikih potresa, ne reaguje pretjerano na sva ta sranja ali svoje pozicije cuva i ne odustaje. Trenutno su mi nekako simpaticniji od svih onih na zapadu koji se busaju u demokratska prsa a netrpeljivost , rasizam i homofobija na svakom koraku. Putin bar ne glumi da je demokrata.
jeza u ledja

#3377 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Styling wrote: Gledajuci sve ove farse koje se desavaju u "demokratskim" Evropi i Americi u zadnjih pola godine, pocevsi sa idotskim Brexitom, izborom Trumpa i sve vecim rastom desnice, Rusi ispadose najstabilniji. Putin lagano i suvereno vlada, nema nekih velikih potresa, ne reaguje pretjerano na sva ta sranja ali svoje pozicije cuva i ne odustaje. Trenutno su mi nekako simpaticniji od svih onih na zapadu koji se busaju u demokratska prsa a netrpeljivost , rasizam i homofobija na svakom koraku. Putin bar ne glumi da je demokrata.
U Rusiji Putin zakonom zabranio homoseksualnost, o cemu ovdje pricamo? :-)

Kako nema velikih potresa? U Rusiji je ekonomska kriza vec nekoliko godina, sto zbog sankcija zbog bespotrebne intervencije u Ukrajini, sto zbog (i prvenstveno) niske cijene nafte. Putin glumi da je demokrata samim tim sto glumi da je izabran demokratskim procesom.

Otprilike sve suprotno tome sto ti pises.
Rusija je pojam lazne demokratije, netrpeljivosti, rasizma i homofobije, a ekonomija im je u slobodnom padu.
Pandakonda

#3378 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Styling wrote: Gledajuci sve ove farse koje se desavaju u "demokratskim" Evropi i Americi u zadnjih pola godine, pocevsi sa idotskim Brexitom, izborom Trumpa i sve vecim rastom desnice, Rusi ispadose najstabilniji. Putin lagano i suvereno vlada, nema nekih velikih potresa, ne reaguje pretjerano na sva ta sranja ali svoje pozicije cuva i ne odustaje. Trenutno su mi nekako simpaticniji od svih onih na zapadu koji se busaju u demokratska prsa a netrpeljivost , rasizam i homofobija na svakom koraku. Putin bar ne glumi da je demokrata.

Kako nema velikih potresa? U Rusiji je ekonomska kriza vec nekoliko godina, sto zbog sankcija zbog bespotrebne intervencije u Ukrajini, sto zbog (i prvenstveno) niske cijene nafte. Putin glumi da je demokrata samim tim sto glumi da je izabran demokratskim procesom.

Rusija je pojam lazne demokratije, netrpeljivosti, rasizma i homofobije, a ekonomija im je u slobodnom padu.
To nije istina, u Rusiji su svakako bili istospolni brakovi ilegalni jedino što je on uradio jeste zakonom zabranio da se održava gay pride.

Pred olimpijadu

I opet ljudi miješaju desnicu sa tim da ljudi vole svoju državu i da stavljaju svoj narod na prvo mjesto :-)
MyTao

#3379 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MyTao »

Styling wrote:
Kikibombona wrote:
jeza u ledja wrote:Ma nije, jednostavno nam se misljenja razlikuju. Neki kontaju dobro je kad su Ameri dobri s Rusima, drugo kontaju lose je. Ja npr ne mislim da Ameri uopste mogu biti dobri s Rusima jer ovi jednostavno ne zele biti dio svijeta koji ako nista barem u teoriji razmislja na nacin da se uticaj najbolje siri razvojem ekonomije i ljudskih prava. A i kako ce, kad to nemaju ni u svojoj zemlji? I umjesto da se ugledaju na Kineze, koji sute i rade, ovi stancali oruzje i silom bi nametali svoju volju prvim susjedima, stvarali neke zamrznute konflikte, fiktivne zemlje i pokrajine od kojih dugorocno ti ljudi sigurno nece koristi imati. Pogledati Juznu Osetiju, pogledati Abhaziju, pogledati Donbas, Krim, Pridnjestrovlje (evo ja poceo ko Trump "you look at this", "you look at that" :D ), zasto isto ne bi moglo biti napravljeno i kod nas?
Neko ce reci, to vec postoji, ali ja se ne slazem, dok god se oni trokutovi vijore na Savi i na Drini.

Rusi samo razumiju jezik sile. Neki moguci dogovor s njima, on moze biti samo hladnoratovski, a ne da se stvori neki novi ambijent u kojem Rusi i Amerikanci veselo rjesavaju probleme u svijetu. Znaci ili sila, ili zamrzavanje granica, podjela teritorija. Neka promjena kursa kao sto smo mislili da imamo za vrijeme Jeljcina, to se nece desiti. Jednostavno Rusi sebe smatraju dovoljno velikima da mogu samostalno, sto je u redu, i logicno, ali za razliku od drugih nemaju puno da doprinesu svjetskom napretku, niti imaju sta korisno da ponude, niti zele, samo silu i svoje interese, svoj nacionalizam.

Gledajuci sve ove farse koje se desavaju u "demokratskim" Evropi i Americi u zadnjih pola godine, pocevsi sa idotskim Brexitom, izborom Trumpa i sve vecim rastom desnice, Rusi ispadose najstabilniji. Putin lagano i suvereno vlada, nema nekih velikih potresa, ne reaguje pretjerano na sva ta sranja ali svoje pozicije cuva i ne odustaje. Trenutno su mi nekako simpaticniji od svih onih na zapadu koji se busaju u demokratska prsa a netrpeljivost , rasizam i homofobija na svakom koraku. Putin bar ne glumi da je demokrata.
Lideri na zapadu su izabrani demokratskim putem i odma su samim time svjetlosnu godinu ispred Putina. I onaj u Sjevernoj Koreji lagano i suvereno vlada, nema nekih velikih potresa, ne reaguje pretjerano na sva ta sranja ali svoje pozicije cuva i ne odustaje... i sta? kakav je to argument?
Styling

#3380 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

jeza u ledja wrote:

Zabranio homoseksulanost. Dakle, to je kraj svijeta. Njegova zemlja, njegov zakon. Par je otvoren i nije licemjer. Mi ovdje po tom pitanju ne znamo sta bismo.

Nemoj mi reci da su sada Evropa i Amerika odraz demokratije, ljudskih prava i stabilnosti.

Ja licno mislim da, s njegove tacke gledista, intervencija u Ukrajini nije bila bespotrebna jer bez te intervencije Nato bi mu dosao u Podmoskovlje. On prvenstveno brani svoj interes. Sta li su Ameri radili u Iraku, Avganistanu, Libiji? Da li su te intervencije bile potrebne?

Ekonomska kriza je kod njih kao i kod svakog drugog.
Styling

#3381 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

MyTao wrote:
Lideri na zapadu su izabrani demokratskim putem i odma su samim time svjetlosnu godinu ispred Putina. I onaj u Sjevernoj Koreji lagano i suvereno vlada, nema nekih velikih potresa, ne reaguje pretjerano na sva ta sranja ali svoje pozicije cuva i ne odustaje... i sta? kakav je to argument?
Da li su izabrani demokratskim putem, pitam se? Mislis li da je Trump izabran demkratskim putem "jedan covjek jedan glas". Sofisticirana namjestaljka.
Fudo387

#3382 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Styling wrote:Nemoj mi reci da su sada Evropa i Amerika odraz demokratije, ljudskih prava i stabilnosti.
U poredjenju sa ostatkom svijeta, jesu.
Daleko od toga da je idealno.
Acid25

#3383 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Acid25 »

Putin je najbolje što se Rusiji moglo dogoditi.
Ako brzo ne nađe rješenje za recesiju Rusija će se raspasti sama od sebe.
Sad je pitanje hoće li mu drug Trump pomoći. :mrgreen:
raoul duke

#3384 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

:lol: Hillary ga popusila pa su sad neki postali obzirni I prema Rusiji
Fudo387

#3385 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Styling wrote:
MyTao wrote:
Da li su izabrani demokratskim putem, pitam se? Mislis li da je Trump izabran demkratskim putem "jedan covjek jedan glas". Sofisticirana namjestaljka.
Izabran je najdemokratskijim putem, balansom glasova farmaceuta iz Njujorka i traktorista iz Nebraske.
Jedan covjek-jedan glas bi znacio da Njujork, LA i Boston izaberu predsjednika svaki put, ostali bi mogli klimat' usima.
Oni koji su udarili temelje ove zemlje su bili sve samo ne budale.
Pandakonda

#3386 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Ma to došli ljudi u potragu za boljim životom :-)

Migrants burned down refugee centre causing €10 million in damage because there wasn't enough Nutella, Gummibears or chocolate, German Red Cross worker reveals:

http://www.dailymail.co.uk/news/article ... mailonline
Kikibombona

#3387 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:
Kikibombona wrote:

Sta si izbecio oci? Procitaj ponovo post.
Kako su sirili svoj uticaj? Silom ali i onim sto se zove "soft power".
Amerika je 100 puta veci silnik od Rusije. Mesetare po cijelom svijetu, uplicu se svima u drzavne poslove. Ako treba, spremni su silu primjeniti. Zele kontrolisati svaku drzavu. 'Soft power' su izmislili Amerikanci. U tome tek prednjace. Zapadna medijska masinerija je potpuno u sluzbi kolonijalne politike.

Amerikanci su isto tako napravili Kosovo, Iracki Kurdistan, a evo, po svemu sudeci, sada prave Sirijski Kurdistan na veliko nezadovoljstvo Arapa i Turaka.

Vise ima partnerstva u odnosima Rusa sa Bjelorusijom, Azerbejdzanom, Armenijom, Kazahstanom itd., nego sto ima u odnosu Amerikanaca sa svojim 'savzeznicima', koji su vise vazali nego saveznici. Rusija uopste nema agresivan pristup prema gore navedenim.

Sa Amerikancima je davno postignut dzentlmenski dogovor o ne sirenju NATOa na granicu sa Rusijom. Amerika to bahato gazi i zato ceh placaju drzave poput Gruzije. U Ukrajini je zapad pokrenuo revoluciju protiv legalnu izabrane vlasti i Rusi su ih udarili po njusci. Sta bi bilo da Rusi pokrenu revoluciju protiv legalno izabrane vlasti u Cileu?

Sasvim je moguce da bi Rusi bili gori od Amerikanaca da su u poziciji, ali je trenutno Amerika ta koja prednjaci po upotrebi sile (ovakve ili onakve) diljem svijeta.
jeza u ledja

#3388 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote: To nije istina, u Rusiji su svakako bili istospolni brakovi ilegalni jedino što je on uradio jeste zakonom zabranio da se održava gay pride.
Sta ba nije istina?

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_g ... aganda_law
Pandakonda

#3389 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote: To nije istina, u Rusiji su svakako bili istospolni brakovi ilegalni jedino što je on uradio jeste zakonom zabranio da se održava gay pride.
Sta ba nije istina?

https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_g ... aganda_law
Pa to ti govorim Gay Propaganda. Znaci nemaju pravo ogranizirati događaje koje propagiraju LGBT zajednicu, ali neće ići u zatvor ako su članovi te zajednice. Ići će samo ako krenu to propagirati (parade, izložbe itd.)

Evo primjer za šta se može otići u zatvor:
The first arrest made under the propaganda law occurred just hours after it was passed: 24-year-old activist Dmitry Isakov was arrested in Kazan for publicly holding a sign reading "Freedom to the Gays and Lesbians of Russia. Down With Fascists and Homophobes", and ultimately fined 4,000 rubles (US$115).
Znaci homosexualizam kao homosexualizam nije ilegalan, ilegalna je samo propaganda.
jeza u ledja

#3390 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dobro, hvala ti sto si mi pojasnio detalje ruske zakonske disktriminacije protiv LGBT populacije.
Pandakonda

#3391 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Samo lagano :-)

Image
Saul Alvarez

#3392 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Saul Alvarez »

Pandakonda wrote:Samo lagano :-)

Image
Mogu zamisliti reakciju onih die hard republikanskih talibana kad su vidjeli Trumpa sa ovom zastavom :D
jeza u ledja

#3393 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Styling wrote: Zabranio homoseksulanost. Dakle, to je kraj svijeta. Njegova zemlja, njegov zakon. Par je otvoren i nije licemjer. Mi ovdje po tom pitanju ne znamo sta bismo.
Njegova zemlja, njegov zakon? wtf? :oops:
Styling wrote:Nemoj mi reci da su sada Evropa i Amerika odraz demokratije, ljudskih prava i stabilnosti.
Naravno da jesu.

Styling wrote:Ja licno mislim da, s njegove tacke gledista, intervencija u Ukrajini nije bila bespotrebna jer bez te intervencije Nato bi mu dosao u Podmoskovlje. On prvenstveno brani svoj interes. Sta li su Ameri radili u Iraku, Avganistanu, Libiji? Da li su te intervencije bile potrebne?
U Afganistanu i Libiji jesu. U Iraku ne.
Styling wrote:Ekonomska kriza je kod njih kao i kod svakog drugog.
Ne. Nije. Ekonomska kriza u Rusiji trenutno, zadnje 3 godine, je gora nego zemljama EU ili SAD, koje uostalom i nisu vise u recesiji.
jeza u ledja

#3394 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Styling wrote:
Naravno da je izabran demokratskim putem. Nikakva namjestaljka.

U stvari, jedina namjestaljka u svemu tome moze biti uplitanje Rusije u izvlacenje prljavog vesa jednog kandidata.
jeza u ledja

#3395 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Kikibombona wrote: Amerika je 100 puta veci silnik od Rusije. Mesetare po cijelom svijetu, uplicu se svima u drzavne poslove. Ako treba, spremni su silu primjeniti. Zele kontrolisati svaku drzavu. 'Soft power' su izmislili Amerikanci. U tome tek prednjace. Zapadna medijska masinerija je potpuno u sluzbi kolonijalne politike.

Amerikanci su isto tako napravili Kosovo, Iracki Kurdistan, a evo, po svemu sudeci, sada prave Sirijski Kurdistan na veliko nezadovoljstvo Arapa i Turaka.

Vise ima partnerstva u odnosima Rusa sa Bjelorusijom, Azerbejdzanom, Armenijom, Kazahstanom itd., nego sto ima u odnosu Amerikanaca sa svojim 'savzeznicima', koji su vise vazali nego saveznici. Rusija uopste nema agresivan pristup prema gore navedenim.

Sa Amerikancima je davno postignut dzentlmenski dogovor o ne sirenju NATOa na granicu sa Rusijom. Amerika to bahato gazi i zato ceh placaju drzave poput Gruzije. U Ukrajini je zapad pokrenuo revoluciju protiv legalnu izabrane vlasti i Rusi su ih udarili po njusci. Sta bi bilo da Rusi pokrenu revoluciju protiv legalno izabrane vlasti u Cileu?

Sasvim je moguce da bi Rusi bili gori od Amerikanaca da su u poziciji, ali je trenutno Amerika ta koja prednjaci po upotrebi sile (ovakve ili onakve) diljem svijeta.
Svako se uplice shodno svojoj snazi. I Hrvatska se uplice u nase poslove.

Naravno da su soft power izmislili Amerikanci. Pa to ti i govorim. Za razliku od Rusa su znali da trajan uticaj ostaje samo ako ponudis nesto i lokalnoj zajednici, a ne samo smijesnu ideologiju. Cisto sumnjam da djeca sirom svijeta sa radoscu i sjetom razmisljaju o Rusiji kao primjeru necega cemu treba teziti. Bilo cega. Imas primjere sirom svijeta propalih zemalja koji su svoje karte stavili na magicni uticaj ruske/sovjetske politike.

Ako poredis partnerstvo Rusije sa tim zemljama, onda ga usporedi sa parntertsvom SAD i Z. Evrope, a ne kojekakvih zabiti.

A Amerika prednjaci u primjeni sile jer ostatak svijeta sjedi, gleda i preserava se oko bilo kojeg problema u svijetu. Kada jednom prestane, napaceni svijet ce se radovati, jel? :D Ee djeco djeco, brzo zaboravljate i intervenciju kod nas.

Demokratija, privatno vlasnistvo, licne slobode, to su osnovne stvari koje svugdje svako zeli. Danas, sutra, za 1000 godina. Djaba beskonacno tuljenje o svemu ostalom. To se nece promjeniti. Ko nudi to, ili barem sansu za tim - on ce uvijek imati prednost.
cvrčak_na_hedonizmu

#3396 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

jeza u ledja wrote:
Styling wrote: Ja licno mislim da, s njegove tacke gledista, intervencija u Ukrajini nije bila bespotrebna jer bez te intervencije Nato bi mu dosao u Podmoskovlje. On prvenstveno brani svoj interes. Sta li su Ameri radili u Iraku, Avganistanu, Libiji? Da li su te intervencije bile potrebne?
U Afganistanu i Libiji jesu. U Iraku ne.
Može li objašnjenje za Libiju, Afganistan kao i razumijem, ali i to je upitno, jer se ne slažem sa zvaničnom pričom 9/11 ( zgrade koje padaju same od sebe, nađeni pasoši otmičara, nema crnih kutija, bla, bla, bla ).

Baš me zanima šta je argument da se napadne Libija osim otimanja prirodnih resursa i pokušaja Gadafija da ujedini Afriku i uvede zlatni dinar kao valutu umjesto USA dolara i Eura ?

Baš me zanima objašnjenje. Kada/ako počne priča o podršci teroristima onda je potrebno povući paralelu odnosa S. Arabije i USA :D
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 22/11/2016 19:50, edited 1 time in total.
Kikibombona

#3397 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kikibombona »

jeza u ledja wrote:Svako se uplice shodno svojoj snazi. I Hrvatska se uplice u nase poslove.

Naravno da su soft power izmislili Amerikanci. Pa to ti i govorim. Za razliku od Rusa su znali da trajan uticaj ostaje samo ako ponudis nesto i lokalnoj zajednici, a ne samo smijesnu ideologiju. Cisto sumnjam da djeca sirom svijeta sa radoscu i sjetom razmisljaju o Rusiji kao primjeru necega cemu treba teziti. Bilo cega. Imas primjere sirom svijeta propalih zemalja koji su svoje karte stavili na magicni uticaj ruske/sovjetske politike.

Ako poredis partnerstvo Rusije sa tim zemljama, onda ga usporedi sa parntertsvom SAD i Z. Evrope, a ne kojekakvih zabiti.

A Amerika prednjaci u primjeni sile jer ostatak svijeta sjedi, gleda i preserava se oko bilo kojeg problema u svijetu. Kada jednom prestane, napaceni svijet ce se radovati, jel? :D Ee djeco djeco, brzo zaboravljate i intervenciju kod nas.

Demokratija, privatno vlasnistvo, licne slobode, to su osnovne stvari koje svugdje svako zeli. Danas, sutra, za 1000 godina. Djaba beskonacno tuljenje o svemu ostalom. To se nece promjeniti.
Jucer je Ivo Komsic rekao da su Amerikanci prezadovljni Dejtonom. To je njihov najbolji vanjskopoliticki politicki projekat ikada. Osigurali su mir. Napravili su ustav koji 20 godina odrzava mir. U Iraku su napravili totalni haos. Tu zemlju treba odmah rasformirati, mira nikada nece biti. Libiju su isto razvalili. Nema ni tamo nikakve buducnosti. U Siriji podrzavaju ekipu u cijem timu igra Al Kaida. Znaju li to zrtve 11.09.? Politika Amerike u Siriji je izrazito destruktivna. Kada saberes i oduzmes, posijali su neuporedivo vise zla od Rusa. Dakle, sve se svodi na mogucnosti.

Mozemo i to porediti. Zapad je bio prisiljen pratiti angazman Amerike u Iraku, iako je napad pokrenut pod laznim optuzbama. Sjeti se 'ili ste sa nama ili ste protiv nas'. Rusija nema takav odnos sa Bjelorusijom, Azerbejdzanom, Kazahstanom ili Armenijom. Americka intervencija bilo gdje povlaci evropske pudlice, dok Rusi ne vode sa sobom Bjeloruse, Azere, Kazahstance i druge po Siriji ili Ukrajini.

Amerika ne rjesava probleme, Amerika radi za svoj interes, koji nekad otkloni a nekad produbi problem. To je krvolocna borba za veci uticaj, nikakva bajka o 'postenom svjetskom policajcu' stari moj. Americka vanjska politika je zla i podmukla.

I ovo zadnje je supljak. Amerika je bliski saradnik sa Saudijskom Arabijom, sponzorom selefijske ideologije zla. Bliski su sa Katarom, sponzorom ihvanijske ideologije zla. Dakle, direktno pomazu jacanje selefijskog i ihvanijskog ekstremizma, sto razara kompletan Bliski istok. Amerika je dobro uredjena zemlja, za pozeljeti, ali je vanjska politika podla i zla, za interes su spremni na sve, ne prezaju ni od cega. Tako da, krvavi su ti njihovi dolari, u dobroj mjeri.

O Rusima ne mislim nista dobro. Lijepo kazem, veoma je izgledno da bi bili gori od Amerikanaca da su na njihovom mjestu. Imao sam vise rasprava sa rusofilima na ovom forumu. Ne mogu ni jedne ni druge propagande.
jeza u ledja

#3398 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Može li objašnjenje za Libiju, Afganistan kao i razumijem, ali i to je upitno, jer se ne slažem sa zvaničnom pričom 9/11 ( zgrade koje padaju same od sebe, nađeni pasoši otmičara, nema crnih kutija, bla, bla, bla ).

Baš me zanima šta je argument da se napadne Libija osim otimanja prirodnih resursa i pokušaja Gadafija da ujedini Afriku i uvede zlatni dinar kao valutu umjesto USA dolara i Eura ?

Baš me zanima objašnjenje. Kada/ako počne priča o podršci teroristima onda je potrebno povući paralelu odnosa S. Arabije i USA :D
Postavlja se pitanje da li ima smisla uopste objasnjavati nekome bilo sta ako vjeruje u teorije zavjere o 9/11....

Gadafi je zlo. Bio je zlo 40 godina. Sirio je zlo po Africi. Cuj da ujedini Afriku? Tako sto ce huskati druge diktatorcice da terorisu vlastiti narod? Znaci covjek kom se sejkovi iz Arabije mogu postidjeti u njegovom rasipnistvu. Cuj da ujedini Afriku....al fakat. :lol:

Njegov se narod okrenuo protiv njega. Ne Amerika. Ne Evropa. Nego njegov vlastiti narod. Znaci u zemlji "blagostanja" opet toliko ljudi diglo ruku na njega. Zasto? To ne vrijedi objasnjavati, opet kazem nekom ko misli da je 9/11 zavjera. Jer taj neko moze sebi objasniti i da nije narod kriv, vec placenici na CIA platnom spisku. :lol:

Kako je to krenulo, Ameri vidjeli priliku da ga eliminisu, a EU je bila glavni zagovornik intervencije jer se radilo o nafti koju oni uvoze (SAD nemaju puno veze s libijskom naftom). Ko je kome oteo resurse? Gdje se ti resursi otimaju i na koji nacin? De mi objasni ukratko kako su Ameri ukrali libijske resurse?
Pandakonda

#3399 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

Da bi Rothschildi lakše došli do kontrole njihove centralne banke, Amerika im je samo bila sredstvo za to pod izgovorom da utjeraju demokratiju. :-)
Styling

#3400 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Styling »

jeza u ledja wrote:

Postavlja se pitanje da li ima smisla uopste objasnjavati nekome bilo sta ako vjeruje u teorije zavjere o 9/11....

Gadafi je zlo. Bio je zlo 40 godina. Sirio je zlo po Africi. Cuj da ujedini Afriku? Tako sto ce huskati druge diktatorcice da terorisu vlastiti narod? Znaci covjek kom se sejkovi iz Arabije mogu postidjeti u njegovom rasipnistvu. Cuj da ujedini Afriku....al fakat. :lol:

Njegov se narod okrenuo protiv njega. Ne Amerika. Ne Evropa. Nego njegov vlastiti narod. Znaci u zemlji "blagostanja" opet toliko ljudi diglo ruku na njega. Zasto? To ne vrijedi objasnjavati, opet kazem nekom ko misli da je 9/11 zavjera. Jer taj neko moze sebi objasniti i da nije narod kriv, vec placenici na CIA platnom spisku. :lol:

Kako je to krenulo, Ameri vidjeli priliku da ga eliminisu, a EU je bila glavni zagovornik intervencije jer se radilo o nafti koju oni uvoze (SAD nemaju puno veze s libijskom naftom). Ko je kome oteo resurse? Gdje se ti resursi otimaju i na koji nacin? De mi objasni ukratko kako su Ameri ukrali libijske resurse?
Dragi moj ježu, moj je amidža radio u Libiji za vrijeme SFRJ i uvijek nam je govorio da je Libija zemlja snova, socijalne pravde, da Gadafi voli i cijeni svoj narod i da njegov narod živi u blagostanju.

A, ako ne vjeruješ, ili odbijaš da vjeruješ,evo nešto i za pročitati sto potvrđuje moje navode:

http://www.nezavisne.com/zivot-stil/ziv ... iji/321277
Post Reply