Republika Turska

Post Reply
palestinka

#3376 Re: Republika Turska

Post by palestinka »

U pravu je Pamuk. EU će sve progledati Turskoj, i Kurde, i neslobode razne...samo da drže nesretne izbjeglice kod sebe.
Kikibombona

#3377 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Frapantna je sutnja koja vlada na ovoj temi. Vidim da dosta ljudi otvara temu, ali se malo ko odluci nesto napisati.

Kurdi su jedan od najnesretnijih naroda na svijetu. A evo i zasto...

Kada cionisti gaze po Palestincima, digne se cijeli islamski svijet, te jos dobar dio nemuslimana. Tu je pomoc, tu su rijeci podrske. Ovdje u tim trenucima vlada sveopsta histerija, izlijevaju se razne emocije.

Kada se napadaju Ceceni i Ujguri, ista prica, samo u nesto manjoj mjeri.

Kada se napadaju Tibetanci isto. Krscani i Kopti isto. Itd, itd.

Kada se napadaju Kurdi u Turskoj - MUK!??

Nigdje pomoci - nigdje nista. Prepusteni su sami sebi. Nemaju ni onu rijec podrske makar bila kurtoazna. Zalosno je gledati kurdske aktiviste kako postavljaju slike horora i govore 'ovo nije Palestina...'... traze podrsku, saosjecanje.

Islamski svijet ih je potpuno odbacio. Muslimanima je zlo samo kada ih gaze krscani ili jevreji. Tada se dignu, bombarduju svijet laznim moralom i laznom pravdom. Kada turski silnik gazi kurdski narod, tada islamskim svijetom vlada totalni MUK. Sitne duse se usutare.

Tako sam napravio mali eksperiment sa jednim takvim likom. Komsija, zdravo za zdravo. Stalno na fb objavljuje slike iz Palestine. Ja mu posljem video koji pokazuje kako turska vojska puca na ljude koji sa bijelim zastavama kupe mrtve i ranjene i kazem da je video iz Palestine. Odmah objavio uz prikladan komentar. :D Nakon toga mu kazem da je video ipak iz Turske, da su na snimku Kurdi na koje puca turska vojska. Odmah je izbrisao bez da je meni bilo sta odgovorio. :izet: :D

Nije ni cudo sto Kurdi imaju parolu 'nemamo prijatelje osim planina' ili kako drugi za njih kazu 'narod koji je rodjen da bude izdan'.
PeppermintSA

#3378 Re: Republika Turska

Post by PeppermintSA »

Kikibombona wrote:Frapantna je sutnja koja vlada na ovoj temi. Vidim da dosta ljudi otvara temu, ali se malo ko odluci nesto napisati.

Kada cionisti gaze po Palestincima, digne se cijeli islamski svijet, te jos dobar dio nemuslimana. Tu je pomoc, tu su rijeci podrske. Ovdje u tim trenucima vlada sveopsta histerija, izlijevaju se razne emocije.

Nigdje pomoci - nigdje nista. Prepusteni su sami sebi. Nemaju ni onu rijec podrske makar bila kurtoazna. Zalosno je gledati kurdske aktiviste kako postavljaju slike horora i govore 'ovo nije Palestina...'... traze podrsku, saosjecanje.

Islamski svijet ih je potpuno odbacio. Muslimanima je zlo samo kada ih gaze krscani ili jevreji. Tada se dignu, bombarduju svijet laznim moralom i laznom pravdom. Kada turski silnik gazi kurdski narod, tada islamskim svijetom vlada totalni MUK. Sitne duse se usutare.

Tako sam napravio mali eksperiment sa jednim takvim likom. Komsija, zdravo za zdravo. Stalno na fb objavljuje slike iz Palestine. Ja mu posljem video koji pokazuje kako turska vojska puca na ljude koji sa bijelim zastavama kupe mrtve i ranjene i kazem da je video iz Palestine. Odmah objavio uz prikladan komentar. :D Nakon toga mu kazem da je video ipak iz Turske, da su na snimku Kurdi na koje puca turska vojska. Odmah je izbrisao bez da je meni bilo sta odgovorio. :izet: :D

Nije ni cudo sto Kurdi imaju parolu 'nemamo prijatelje osim planina' ili kako drugi za njih kazu 'narod koji je rodjen da bude izdan'.
Znaš šta leži u srcu tog odnosa?

Ideologija.

Kurdi u većinski kurdskim dijelovima Turske mahom stoje uz PKK. A razlog zbog kojih PKK nikad neće dobiti podršku ummeta je zato što PKK, za razliku od Hamasa, predstavlja avangardu ljevičarske revolucije. Drugim riječima, Kurdi nisu dobri muslimani tom tvom prijatelju, dok je Turska dobra islamska zemlja.
Kikibombona

#3379 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

palestinka wrote:U pravu je Pamuk. EU će sve progledati Turskoj, i Kurde, i neslobode razne...samo da drže nesretne izbjeglice kod sebe.
Turski narod je hrabar. To historija jasno govori.

Preko hiljadu akademika je osudilo nasilje na istoku zemlje. Sada svi oni zive u strahu i neizvjesnosti. Ja ne znam da li bi bio tako hrabar da sam na njihovom mjestu.

Orhan Pamuk je ljudeskara. Sta drugo reci.

Sva sreca pa postoji internet, telefoni sa kamerama i drustvene mreze. Da nije tako, mi ne bi znali sta se desava. Citali bi u Avazu kako su kurdski teroristi digli pobuni, te kako je turska vojska dosla pomoci kurdskom narodu.

U Stokholmu i mnogim drugim gradovima se protestuje iz dana u dan

Image

Sve goli teroristi.

Ima li gdje kakva kurdska zajednica u Evropi, Americi, Australiji, Kanadi... da pruza podrsku turskoj rasistickoj drzavi? :roll:
Zasto na hiljade kurdskih i prokurdskih demonstranata svakodnevno protestuje protiv turske kampanje na istoku a niko da se nadje da podrzi tursku vojsku!??

To bi bilo kao da Bosnjaci u Evropi i Americi pruzaju podrsku Vucicu ili Karamarku!??

Jasno je da kurdski narod prezire tursku vlast. Sa jebeno velikim razlogom.
Lincoln-Burrows

#3380 Re: Republika Turska

Post by Lincoln-Burrows »

palestinka wrote:U pravu je Pamuk. EU će sve progledati Turskoj, i Kurde, i neslobode razne...samo da drže nesretne izbjeglice kod sebe.
Ima u ovome istine, međutim Kurda je sve više i prijeći će kritičnu masu kada im Turci više neće moći ništa.
palestinka

#3381 Re: Republika Turska

Post by palestinka »

Ideologija, jasno je da je ideologija u pozaidni...Nego govorimo da je patnja relativna i da se važe treba li žaliti za kurdskim djetetom, palestinskim djetetom, sirijskim djetetom, bilo kojim djetetom na svijetu, bilo kojom osobom, grupmo, narodom koji pati i trpi teror na svijetu. Užano je to filtriranje, svjesno i nesvjesno, treba li reagovati na tugu i jad ako to nije koga podržavaš, religija koju podržavaš (u okviru toga je puno stepenovanja, čija djeca, šiiti, suniti...), nacija koju žališ (u okviru toga Sirija recimo, na kojoj strani), pripadnici religije ili naroda čije žrtve nisu žrtve itd.
palestinka

#3382 Re: Republika Turska

Post by palestinka »

Kikibombona wrote:
Turski narod je hrabar. To historija jasno govori.

Preko hiljadu akademika je osudilo nasilje na istoku zemlje. Sada svi oni zive u strahu i neizvjesnosti. Ja ne znam da li bi bio tako hrabar da sam na njihovom mjestu.

Orhan Pamuk je ljudeskara. Sta drugo reci.

Sva sreca pa postoji internet, telefoni sa kamerama i drustvene mreze. Da nije tako, mi ne bi znali sta se desava. Citali bi u Avazu kako su kurdski teroristi digli pobuni, te kako je turska vojska dosla pomoci kurdskom narodu.

U Stokholmu i mnogim drugim gradovima se protestuje iz dana u dan

Image

Sve goli teroristi.

Ima li gdje kakva kurdska zajednica u Evropi, Americi, Australiji, Kanadi... da pruza podrsku turskoj rasistickoj drzavi? :roll:
Zasto na hiljade kurdskih i prokurdskih demonstranata svakodnevno protestuje protiv turske kampanje na istoku a niko da se nadje da podrzi tursku vojsku!??

To bi bilo kao da Bosnjaci u Evropi i Americi pruzaju podrsku Vucicu ili Karamarku!??

Jasno je da kurdski narod prezire tursku vlast. Sa jebeno velikim razlogom.
Jesu hrabri truski intelektualci zaista. ONi kad kažu šta misle i podržavaju pravednos, itekako riskiraju i itekako mogu izgubiti.
Kikibombona

#3383 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

PeppermintSA wrote:
Kikibombona wrote:Frapantna je sutnja koja vlada na ovoj temi. Vidim da dosta ljudi otvara temu, ali se malo ko odluci nesto napisati.

Znaš šta leži u srcu tog odnosa?

Ideologija.

Kurdi u većinski kurdskim dijelovima Turske mahom stoje uz PKK. A razlog zbog kojih PKK nikad neće dobiti podršku ummeta je zato što PKK, za razliku od Hamasa, predstavlja avangardu ljevičarske revolucije. Drugim riječima, Kurdi nisu dobri muslimani tom tvom prijatelju, dok je Turska dobra islamska zemlja.
Ima u ovome dosta istina. Jasno mi je itekako.

Kurdi definitivno nisu narod koji boluje od stokholmskog sindroma. Od islama ih odvracaju upravo Turci i ostali dusmani. Zrtva je uvijek imala problem bilo sta dijeliti sa dzelatom. Tako se pita jedan Kurd iz Iraka koji kaze otprilike 'imam problem identifikovati se kao musliman, iako sam vjernik, iako poticem iz vjernicke porodice. moje selo kroz generacije napadaju drugi muslimani sa tekbirom na usnama'. Kurdi su toliko zbunjeni i uvrijedjeni da su ponovo reaktivirali drevnu religiju 'zoroastrijanizam' koju je vlada irackog Kurdistana nedavno zvanicno priznala. Sve vise mladih odbacuje islam i prihvata druge religije ili se najcesce okrece ateizmu.

Ali ne, ne ubija Kurde vjera protivnika, ubija ih njihov nacionalizam (sovinizam). Vise im je zla nanio turski nacionalizam nego otomansko carstvo i arapsko-perzijski halifati za stotine godine postojanja...
palestinka

#3384 Re: Republika Turska

Post by palestinka »

Lincoln-Burrows wrote:
Ima u ovome istine, međutim Kurda je sve više i prijeći će kritičnu masu kada im Turci više neće moći ništa.

Da i to je tačno, ali tad je to sukob, pravi rat. Bojim se da se neće moći drugačije riješiti. Koliko je kurdskih mladića u ovom trenutku koji samo sanjaju osvetu. Nemaju šta izgubiti i očajni su.
hillbill

#3385 Re: Republika Turska

Post by hillbill »

sto se tice kurda.....turci su se malo prekalkulisali ....kurdi postaju fakor koji se ne moze zaobici/sa pomoci ili bez/
Idriz

#3386 Re: Republika Turska

Post by Idriz »

Sutnja vlada jer je ovo vecinski bosnjacki forum a kod bosnjaka je politicki nekorektno bilo sta reci protiv turaka. Kritika je rezervisana za rusiju, lijene grke i svakoga ko se percipira kao saveznik agresora iz 92'.

Samo zato sto je neko pretrpio granatiranje, opsadu, nepravdu i agresiju ne cini ga moralnijom, objektivnijom niti empaticnijom osobom. Imamo primjere da su prezivjeli logorasi iz ausvica docekali da ubijaju palestince kao pse. Patnja ih nicemu nije naucila. Zamislimo se malo nad ovom depresivnom cinjenicom kado je ljudski rod u pitanju. Patnja i nepravda nikoga nisu ucinile boljom osobom.

Kada se javno prizna da je turska genocidna tvorevina to ce biti veliki civilizacijski iskorak, ali plasim se da smo daleko od toga.
madner

#3387 Re: Republika Turska

Post by madner »

Jah, jadni Kurdi :D
koji doduse nisu nista bolji prema Arapima kada im se moze.

Glavni bili kod Armenijskog genocida, no tada su se jos lizali sa Turcima pa se sad prave da su to bili neki drugi klinci.
Kikibombona

#3388 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Idriz wrote:
Sutnja vlada jer je ovo vecinski bosnjacki forum a kod bosnjaka je politicki nekorektno bilo sta reci protiv turaka. Kritika je rezervisana za rusiju, lijene grke i svakoga ko se percipira kao saveznik agresora iz 92'.

Samo zato sto je neko pretrpio granatiranje, opsadu, nepravdu i agresiju ne cini ga moralnijom, objektivnijom niti empaticnijom osobom. Imamo primjere da su prezivjeli logorasi iz ausvica docekali da ubijaju palestince kao pse. Patnja ih nicemu nije naucila. Zamislimo se malo nad ovom depresivnom cinjenicom kado je ljudski rod u pitanju. Patnja i nepravda nikoga nisu ucinile boljom osobom.

Kada se javno prizna da je turska genocidna tvorevina to ce biti veliki civilizacijski iskorak, ali plasim se da smo daleko od toga.
Jedno takvo priznanje je nerealno ocekivati i svakako ne vodi nicemu osim u nastavak sukoba.

Armeni su svakako nebitni. Njih skoro da nema u Turskoj. Nazalost. Bilo bi lijepo da priznaju genocid i to je to. Cak ni Armeni ne traze vise od toga. Vrijeme se ne moze vratiti.

Turci prije svega trebaju vidjeti sta uraditi sa svojom zemljom. Kurdi u Turskoj rastu kao narod. Imaju dosta bolji natalitet od Turaka. Sadasnje stanje je neodrzivo. Kurdi ili ce se izboriti za svoja prava ili ce svi biti protjerani. Nema trece opcije. Deset-petnaest-dvadeset miliona ljudi ne mozes usutkati.

Madner, kontras i provokator! :mrgreen: :mrgreen:
madner

#3389 Re: Republika Turska

Post by madner »

Kakva im fajda od nataliteta kada migriraju ka prema Stambolu.

Tamo gdje je mrski okupator najjaci, da mu pokazu kako se radi za male pare i glasa za Erdogana. :D
Danguba

#3390 Re: Republika Turska

Post by Danguba »

Sta sve ovdje ne mozes procitati. Naravno, jednostrano.
Sve melek do meleka.
Kikibombona

#3391 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

madner wrote:Kakva im fajda od nataliteta kada migriraju ka prema Stambolu.

Tamo gdje je mrski okupator najjaci, da mu pokazu kako se radi za male pare i glasa za Erdogana. :D
Time is not on Turkey's side. Educated Turks in the more developed West have a fertility rate of about 1.5, the same as Western Europe; the Kurds in the country's impoverished east have four or five children. Kurds, whose independence movement has cost tens of thousands of dead over the past 30 years, may become the majority within two generations. If Turkey holds together at all, it will be quite a different place.

Erdogan's most apocalyptic utterances refer to Turkey's own future, and to problems that are neither imaginary nor exaggerated. "They want to eradicate the Turkish nation," he alleged in 2008. "That's exactly what they want to do!"

The "they" to whom Erdogan referred in his speech, to a women's audience in the provincial town of Usak, refers to whoever is persuading Turkish women to stop bearing children. Turkey is in a demographic trap. Its birth rate has fallen, and its population is aging almost as fast as Iran's. Erdogan sees nothing less than a conspiracy to destroy the Turkish nation behind the fertility data. "If we continue the existing trend, 2038 will mark disaster for us," Erdogan repeated in May 2010.
http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MC23Ak01.html

Prvi bold pokazuje koliko je sultan bolestan i pokvaren covjek.

A kaze dobri i naivni Norman da je Erdo imao dobre namjere prema Kurdima pa ga sad malo 'prenijelo'... E moj Normane...
Norman

#3392 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
madner wrote:Kakva im fajda od nataliteta kada migriraju ka prema Stambolu.

Time is not on Turkey's side. Educated Turks in the more developed West have a fertility rate of about 1.5, the same as Western Europe; the Kurds in the country's impoverished east have four or five children. Kurds, whose independence movement has cost tens of thousands of dead over the past 30 years, may become the majority within two generations. If Turkey holds together at all, it will be quite a different place.

Erdogan's most apocalyptic utterances refer to Turkey's own future, and to problems that are neither imaginary nor exaggerated. "They want to eradicate the Turkish nation," he alleged in 2008. "That's exactly what they want to do!"

The "they" to whom Erdogan referred in his speech, to a women's audience in the provincial town of Usak, refers to whoever is persuading Turkish women to stop bearing children. Turkey is in a demographic trap. Its birth rate has fallen, and its population is aging almost as fast as Iran's. Erdogan sees nothing less than a conspiracy to destroy the Turkish nation behind the fertility data. "If we continue the existing trend, 2038 will mark disaster for us," Erdogan repeated in May 2010.
http://www.atimes.com/atimes/Middle_East/MC23Ak01.html

Prvi bold pokazuje koliko je sultan bolestan i pokvaren covjek.

A kaze dobri i naivni Norman da je Erdo imao dobre namjere prema Kurdima pa ga sad malo 'prenijelo'... E moj Normane...
Đe si Kiki, kurdski brate? Još se nisi sam banovao nakon što si onako naivno nasjeo na onu video propagandu, nego po forumu dijeliš lekcije o naivnosti. :)

S čim si to sad došao?

Zašto prvi bold pokazuje koliko je sultan bolestan i pokvaren čovjek?
Kikibombona

#3393 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
Đe si Kiki, kurdski brate? Još se nisi sam banovao nakon što si onako naivno nasjeo na onu video propagandu, nego po forumu dijeliš lekcije o naivnosti. :)

S čim si to sad došao?

Ovo tvoje pitanje me podsjetilo na nesto sto sam davno procitao. Na nekoj stranici se osudjivala cuvena izjava Karadzica o aktivnostima Bosanca koji ih vode u rat i mozda nestanak. I nadje se lik koji kaze: pa sta je slagao!? Covjek je upozoravao, pozivao na razum. Rat se mogao izbjeci bla bla. To se ovdje naziva salonsko cetnikovanje.

Nema nista sporno u tome sto Erdogan fasisticki laze da Kurdi zele unistiti tursku naciju?

Ima li makar jedan dokaz da oni to zele?

Ovako nesto moze izjaviti samo totalni psihopata. To bi bilo kao da se nadje bolesnik koji ce reci da Tibetanci zele unistiti kinesku a Ceceni rusku naciju. Bolesno, pokvareno, pogano.

Jos frajer upozorava na kurdski natalitet, budi zle duhove. A ti nam ovdje kao Moldavka prodajes pricu da je sultan muslimana imao dobre namjere prema Kurdima. Je li lazes sebe ili nas?

Turski jezik ne poznajem. Pokupio sam video sa jedne stranice. Procitao desetine komentara ispod i nisam vidio da je neko osporio prevod. Sta sam vise mogao uciniti? Izvinio sam se i to je to.
Drvenija87

#3394 Re: Republika Turska

Post by Drvenija87 »

I Albanci sa Kosova su bili jedan od nanesretnijih naroda na prostoru Balkana zbog velikosrpskog ugnjetavanja.
I nigdje srpske samilosti nad njima,isto kao sto danas nema turske samilosti nad Kurdima.
Putin ih napalio da se bore za komunjarske ideje,a na koncu ce Kurdi izvuci deblji kraj.
Norman

#3395 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Kikibombona wrote:
Norman wrote:

S čim si to sad došao?

Ovo tvoje pitanje me podsjetilo na nesto sto sam davno procitao. Na nekoj stranici se osudjivala cuvena izjava Karadzica o aktivnostima Bosanca koji ih vode u rat i mozda nestanak. I nadje se lik koji kaze: pa sta je slagao!? Covjek je upozoravao, pozivao na razum. Rat se mogao izbjeci bla bla. To se ovdje naziva salonsko cetnikovanje.

Nema nista sporno u tome sto Erdogan fasisticki laze da Kurdi zele unistiti tursku naciju?

Ima li makar jedan dokaz da oni to zele?

Ovako nesto moze izjaviti samo totalni psihopata. To bi bilo kao da se nadje bolesnik koji ce reci da Tibetanci zele unistiti kinesku a Ceceni rusku naciju. Bolesno, pokvareno, pogano.

Jos frajer upozorava na kurdski natalitet, budi zle duhove. A ti nam ovdje kao Moldavka prodajes pricu da je sultan muslimana imao dobre namjere prema Kurdima. Je li lazes sebe ili nas?

Turski jezik ne poznajem. Pokupio sam video sa jedne stranice. Procitao desetine komentara ispod i nisam vidio da je neko osporio prevod. Sta sam vise mogao uciniti? Izvinio sam se i to je to.
:lol: :lol: :lol:

Pa bolan Kiki, eto i na linku koji si ti postirao piše da se taj komentar ne odnosi na Kurde. Erdogan držao govor ženama u Usaku, branio svoju politiku "familija s minimalno 3 djeteta", komentar je upućen političkim oponentima koji su ismijavali tu politiku.

A poslije ova djeca s kurdskih portala koje posjećuješ, izmiksala par izjava i slagala hladno da Erdogan ovdje Kurde proglašava narodom koji želi uništiti tursku naciju. :pisnuo:

Znači, još jedan falsifikat. :)

Öcalana mi, ti si ovdje k'o usisivač, za 5 minuta pokupiš prljavštinu po twitteru i ko zna kakvim forumima, samo istreseš vrećicu ovdje, pa mi treba da čistimo i sortiramo gluposti ili da živimo u peksinluku.

Eto vidiš da nisam beskonačno naivan - ja više bar ne nasjedam na tvoje falsifikate.
Co0l

#3396 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Kiki,Kurdi te mole da ih prestanes branit :D
Kikibombona

#3397 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Norman wrote:
:lol: :lol: :lol:

Pa bolan Kiki, eto i na linku koji si ti postirao piše da se taj komentar ne odnosi na Kurde. Erdogan držao govor ženama u Usaku, branio svoju politiku "familija s minimalno 3 djeteta", komentar je upućen političkim oponentima koji su ismijavali tu politiku.

A poslije ova djeca s kurdskih portala koje posjećuješ, izmiksala par izjava i slagala hladno da Erdogan ovdje Kurde proglašava narodom koji želi uništiti tursku naciju. :pisnuo:

Znači, još jedan falsifikat. :)

Öcalana mi, ti si ovdje k'o usisivač, za 5 minuta pokupiš prljavštinu po twitteru i ko zna kakvim forumima, samo istreseš vrećicu ovdje, pa mi treba da čistimo i sortiramo gluposti ili da živimo u peksinluku.

Eto vidiš da nisam beskonačno naivan - ja više bar ne nasjedam na tvoje falsifikate.
Prvi citat nema veze sa Usakom. Vrati se ponovo pa procitaj. :-) :-) :-) :-)
Norman

#3398 Re: Republika Turska

Post by Norman »

Što se manje budeš koprcao, kraće će blamaža trajati. :wink:

Autor teksta kojeg si postirao je David Goldman. Istu priču je ponovio i u svojoj knjizi "How Civilization Die (And Why Islam is Dying too)". Evo odlomka iz knjige koji sve razjašnjava:
They want to eradicate the Turkish nation,” Turkey’s Prime Minister Tayyip Erdogan averred in 2008. “That’s exactly what they want to do!” The “they” to whom Erdogan referred in his speech to a women’s audience in the provincial town of Usak means whoever is persuading Turkish women to stop bearing children. Turkey is in a demographic trap. Its birth rate has fallen, and its population is aging almost as fast as Iran’s. Speaking as a “worried brother” to his “dear sisters,” Erdogan implored his audience, “In order that our people may remain young, you should have at least three children.” No one listened. “Erdogan asked women to have three children, and demand for contraceptives went up,” sniffed a prominent Turkish academic. Behind the fertility data, Erdogan sees nothing less than a conspiracy to destroy Turkey. “If we continue the existing trend, 2038 will mark disaster for us,” he warned in May 2010. Erdogan is right: the future of the Turkish nation is at risk. The demographic problem is not without remedies, but Erdogan’s Islamism may not have access to them. Turkish fertility today is already below replacement and converging on European levels.
Dakle, Erdogan se obratio ženama u Usaku 2008, dragim sestrama, i tražio od njih da rađaju najmanje troje djece, zato što teže stopi plodnosti koja ne osigurava zamjenu generacija. Erdogan poručuje da "žele izbrisati tursku naciju" onima koji savjetuju ženama da imaju manje djece.

Jadna je i bijedna laž onih koji ovakve izjave vade iz konteksta i lažu da je ovim riječima Erdogan javno rekao kako Kurdi žele uništiti tursku naciju. :-)

Pa prvi ovaj autor na koga se pozivaš, David Goldman, nije uopšte naklonjen ni Erdoganu ni islamu, ali opet jasno ističe na koga se odnosi sporni citat. A šta ste od tog citata napravili ti i djeca s twittera, takva je amaterska propaganda da se ja stidim zbog vas. :facepalm:
Last edited by Norman on 01/02/2016 00:23, edited 1 time in total.
insomnia78

#3399 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Joj kikonje :lol: :lol:
Ali, na Rudawu kazu...
Last edited by insomnia78 on 01/02/2016 01:19, edited 1 time in total.
Co0l

#3400 Re: Republika Turska

Post by Co0l »

Ko kule od karata, jedan za drugim, padaju Kikijevi temeljni argumenti za i protiv zasnovani na neoborivim dokazima iz komentara citalaca Rudawa a Boga mi i tvitera.
Post Reply