Bez skromnosti molim lijepoirac300 wrote:Nemoj bogohulit, jedan je Šaban.Radar71 wrote:Irac je Tito ove temeMa napatio sam se i ja kada sam tek ušao u ove vode, zato želim da svakoga poštedim muke, koliko sam u mogućnosti.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
- Radar71
#3376 Re: Kodi/XBMC Media centar
Last edited by Radar71 on 18/11/2017 13:24, edited 1 time in total.
-
Muskolo
#3377 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac je bratRadar71 wrote:Bez skromnost molim lijepoirac300 wrote:Nemoj bogohulit, jedan je Šaban.Radar71 wrote:Irac je Tito ove temeMa napatio sam se i ja kada sam tek ušao u ove vode, zato želim da svakoga poštedim muke, koliko sam u mogućnosti.
Tvoje postove pratim na ovoj temi i svoj box sam bas sredio kako treba
-
kakavdanakneiskustvu
#3378 Re: Kodi/XBMC Media centar
do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
- Zejnep
#3379 Re: Kodi/XBMC Media centar
Lakse ti je nauciti engleskikakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
-
kakavdanakneiskustvu
#3380 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zejnep wrote:Lakse ti je nauciti engleskikakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
nije da ja ne razumijem ali bih volio vratiti kao sto je bilo
- Zejnep
#3381 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma zezam te. Sad ce Irackakavdanakneiskustvu wrote:Zejnep wrote:Lakse ti je nauciti engleskikakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
nije da ja ne razumijem ali bih volio vratiti kao sto je bilo
- irac300
#3382 Re: Kodi/XBMC Media centar
Settings-Interface settings-Regional-Language-Bosniankakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
- Reisova
#3383 Re: Kodi/XBMC Media centar
IRAC, meni jos uvijek radi Covenet ali po pricipu nahrani kerove I nista ne.dirajirac300 wrote:Settings-Interface settings-Regional-Language-Bosniankakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
Mada vidim da mi Kodi pomalo štopa, moze li se sta skinuti da ocistim cash memoriju ?
- irac300
#3384 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nista ne dIEraj, dok se ne ustabile novi izvori.Reisova wrote:IRAC, meni jos uvijek radi Covenet ali po pricipu nahrani kerove I nista ne.dirajirac300 wrote:Settings-Interface settings-Regional-Language-Bosniankakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
Mada vidim da mi Kodi pomalo štopa, moze li se sta skinuti da ocistim cash memoriju ?
-
kakavdanakneiskustvu
#3385 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Settings-Interface settings-Regional-Language-Bosniankakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
- irac300
#3387 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ma nema na cemu. Indigo mozes instalirati iz kodisrael repo.Reisova wrote:Irac hvala !
http://whyingo.org/how-to-install-kodil ... 7-krypton/
U sekciji "program add-ons" nadji Indigo. Inace, ovaj repo sadrzi sve moguce i nemoguce addone, iz njega se moze i Covenant instalirati, pa ako kome zatreba, nek' se nadje.
- Zejnep
#3388 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.

- irac300
#3389 Re: Kodi/XBMC Media centar
Mislim da to nema veze sa Kodijem, nego televizorom. Nisam siguran, ali trebas provjeriti u postavkama tv-a podesavanje za automatsko gasenje. Jedino me kopka to sto ti gasi tv i pored toga sto reagujes sa daljinskim. Uglavnom, 100% nije Kodi.Zejnep wrote:Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.
- Zejnep
#3390 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ok. Hvala punoirac300 wrote:Mislim da to nema veze sa Kodijem, nego televizorom. Nisam siguran, ali trebas provjeriti u postavkama tv-a podesavanje za automatsko gasenje. Jedino me kopka to sto ti gasi tv i pored toga sto reagujes sa daljinskim. Uglavnom, 100% nije Kodi.Zejnep wrote:Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.
-
Hakiz
#3391 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ode se u settings televizora i potraži opcija za uštedu energije (na Sony TV-u se ta opcija zove "ECO" kao ekologija). Tamo se može isključiti gašenje televizora poslije određenog perioda neaktivnosti ili promijeniti vrijeme poslije kojeg se TV gasi.irac300 wrote:Mislim da to nema veze sa Kodijem, nego televizorom. Nisam siguran, ali trebas provjeriti u postavkama tv-a podesavanje za automatsko gasenje. Jedino me kopka to sto ti gasi tv i pored toga sto reagujes sa daljinskim. Uglavnom, 100% nije Kodi.Zejnep wrote:Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.
- karanana
#3392 Re: Kodi/XBMC Media centar
irac300 wrote:Ma nema na cemu. Indigo mozes instalirati iz kodisrael repo.Reisova wrote:Irac hvala !
U sekciji "program add-ons" nadji Indigo. Inace, ovaj repo sadrzi sve moguce i nemoguce addone, iz njega se moze i Covenant instalirati, pa ako kome zatreba, nek' se nadje.
vau, koliko addonsa u ovom repu.
ima li sta da valja da bi preporucio iz ove hrpe sto se video addonsa tice?
covenant je opao sto se sources tice. baca neke 123netflix i fejkerski plocker ili tako nesto. koji god film sa plockera krene bude potpuno drugaciji od onog sto sam trazio.
- irac300
#3393 Re: Kodi/XBMC Media centar
Iskreno @karanana, nemam pojma, juče sam ga instalirao, vidio sam da ima mali milion addona u sebi, čak i neke za koje nisam čuo godinama. Nemam pojma koji rade, koji ne. Uzmeš, instaliraš, provjeriš, ako valja ostaviš, ako ne, izbrišeš. A Covenant radi, ako koristiš api key, bez toga je truba.karanana wrote:irac300 wrote:Ma nema na cemu. Indigo mozes instalirati iz kodisrael repo.Reisova wrote:Irac hvala !
vau, koliko addonsa u ovom repu.
ima li sta da valja da bi preporucio iz ove hrpe sto se video addonsa tice?
covenant je opao sto se sources tice. baca neke 123netflix i fejkerski plocker ili tako nesto. koji god film sa plockera krene bude potpuno drugaciji od onog sto sam trazio.
-
sencobih
#3394 Re: Kodi/XBMC Media centar
Irac, moze malo ukratko o "api key"?da ne listam u rikverc ako je bilo
Edit noaso stranicu ranije
hvala
Mogu li ovaj posejdon i triton i ovaj treći da se instaliraju na CEMC?
Edit noaso stranicu ranije
- irac300
#3395 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze.sencobih wrote:Irac, moze malo ukratko o "api key"?da ne listam u rikverc ako je bilo
Edit noaso stranicu ranijehvala
- skupljac_zeljeza
#3396 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dobio ja mail od alluc.tv
) i poslali mi novi Your API Key:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Imam i dalje u FHD i HD program pa da ne čačkam? Zaboravio sam tačno i gdje sam ga unio prvi puta.
A mislim da sam jednom ili dva puta (kao da mogu višeDear [email protected],
you exceeded your daily limit of retrieved search results via the alluc API.
Your daily limit:200
Used today:213
Imam i dalje u FHD i HD program pa da ne čačkam? Zaboravio sam tačno i gdje sam ga unio prvi puta.
- irac300
#3397 Re: Kodi/XBMC Media centar
Dobio i ja.skupljac_zeljeza wrote:Dobio ja mail od alluc.tv![]()
Used today:213) i poslali mi novi Your API Key:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Ako ti i dalje nalazi hd linkove, ne diraj, a ako bas budes morao: settings od addona koji koristis, account, alluc-api.
-
Jeti2
#3398 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li netko koji je najstabilniji build na iosu 9.3.5 rusi mi se konstantno!?
- skupljac_zeljeza
#3399 Re: Kodi/XBMC Media centar
Thnx....velim ja sebi da ipak provjerim s tobom.irac300 wrote: Ako ti i dalje nalazi hd linkove, ne diraj, a ako bas budes morao: settings od addona koji koristis, account, alluc-api.
-
brazzo19
#3400 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nigdje veze znaci dva filma pretrazis i prekoracio limit i sta onda ?irac300 wrote:Dobio i ja.skupljac_zeljeza wrote:Dobio ja mail od alluc.tv![]()
Used today:213) i poslali mi novi Your API Key:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Imam i dalje u FHD i HD program pa da ne čačkam? Zaboravio sam tačno i gdje sam ga unio prvi puta.Ne broje broj pokusaja, nego rezultat pretrazivanja, a u jednoj pretrazi je 100 linkova. Tako da dva pokusaja i fertik.
Mada sam ja juce dodao novi api i pretrazujem stalno, cackam neke addone, nisu me jos limitirali.
Ako ti i dalje nalazi hd linkove, ne diraj, a ako bas budes morao: settings od addona koji koristis, account, alluc-api.