Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Radar71

#3376 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Radar71 »

irac300 wrote:
Radar71 wrote:Irac je Tito ove teme :thumbup:
Nemoj bogohulit, jedan je Šaban. :D Ma napatio sam se i ja kada sam tek ušao u ove vode, zato želim da svakoga poštedim muke, koliko sam u mogućnosti.
Bez skromnosti molim lijepo :D Tvoje postove pratim na ovoj temi i svoj box sam bas sredio kako treba :thumbup:
Last edited by Radar71 on 18/11/2017 13:24, edited 1 time in total.
Muskolo

#3377 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Muskolo »

Radar71 wrote:
irac300 wrote:
Radar71 wrote:Irac je Tito ove teme :thumbup:
Nemoj bogohulit, jedan je Šaban. :D Ma napatio sam se i ja kada sam tek ušao u ove vode, zato želim da svakoga poštedim muke, koliko sam u mogućnosti.
Bez skromnost molim lijepo :D Tvoje postove pratim na ovoj temi i svoj box sam bas sredio kako treba :thumbup:
Irac je brat :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#3378 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by kakavdanakneiskustvu »

do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
Zejnep

#3379 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

kakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?
Lakse ti je nauciti engleski :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#3380 Re: Kodi/XBMC Media centar

Zejnep wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:do sad mi na kodijui bilo sve na nasem jeziku,sad upalim sve na engleskom,kako vratiti na nas jezik?

nije da ja ne razumijem ali bih volio vratiti kao sto je bilo
Zejnep

#3381 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Zejnep wrote:

nije da ja ne razumijem ali bih volio vratiti kao sto je bilo
Ma zezam te. Sad ce Irac :mrgreen:
irac300

#3382 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Settings-Interface settings-Regional-Language-Bosnian
Reisova

#3383 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Reisova »

irac300 wrote:
IRAC, meni jos uvijek radi Covenet ali po pricipu nahrani kerove I nista ne.diraj :)
Mada vidim da mi Kodi pomalo štopa, moze li se sta skinuti da ocistim cash memoriju ?
irac300

#3384 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Reisova wrote:
irac300 wrote:
IRAC, meni jos uvijek radi Covenet ali po pricipu nahrani kerove I nista ne.diraj :)
Mada vidim da mi Kodi pomalo štopa, moze li se sta skinuti da ocistim cash memoriju ?
Nista ne dIEraj, dok se ne ustabile novi izvori. :D Za cashe najbolje odradi u samom androidu. Udji u aplikacije, nadji Kodi i ocisti cashe memoriju. Ima i addon Indigo, medjutim tvaddons je down, pa trenutno ne znam odakle ga instalirati.
kakavdanakneiskustvu

#3385 Re: Kodi/XBMC Media centar

irac300 wrote:
:thumbup: :thumbup:
Reisova

#3386 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Reisova »

Irac hvala !
irac300

#3387 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Reisova wrote:Irac hvala !
Ma nema na cemu. Indigo mozes instalirati iz kodisrael repo.
http://whyingo.org/how-to-install-kodil ... 7-krypton/

U sekciji "program add-ons" nadji Indigo. Inace, ovaj repo sadrzi sve moguce i nemoguce addone, iz njega se moze i Covenant instalirati, pa ako kome zatreba, nek' se nadje.
Zejnep

#3388 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.
:?
irac300

#3389 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Zejnep wrote:Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.
Mislim da to nema veze sa Kodijem, nego televizorom. Nisam siguran, ali trebas provjeriti u postavkama tv-a podesavanje za automatsko gasenje. Jedino me kopka to sto ti gasi tv i pored toga sto reagujes sa daljinskim. Uglavnom, 100% nije Kodi.
Zejnep

#3390 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Zejnep »

irac300 wrote:
Zejnep wrote:Iz kog blesavog razloga se meni na ekranu, u sred gledanja filma pojavi prozor u kom pise da ce se IPTV ugasiti za xxxx sekundi ako ne pritisnem bilo koje dugme. Prisnem 16 dugmadi i ipak se ugasi.
Mislim da to nema veze sa Kodijem, nego televizorom. Nisam siguran, ali trebas provjeriti u postavkama tv-a podesavanje za automatsko gasenje. Jedino me kopka to sto ti gasi tv i pored toga sto reagujes sa daljinskim. Uglavnom, 100% nije Kodi.
Ok. Hvala puno :)
Hakiz

#3391 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Hakiz »

irac300 wrote:
Ode se u settings televizora i potraži opcija za uštedu energije (na Sony TV-u se ta opcija zove "ECO" kao ekologija). Tamo se može isključiti gašenje televizora poslije određenog perioda neaktivnosti ili promijeniti vrijeme poslije kojeg se TV gasi.
karanana

#3392 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

irac300 wrote:

U sekciji "program add-ons" nadji Indigo. Inace, ovaj repo sadrzi sve moguce i nemoguce addone, iz njega se moze i Covenant instalirati, pa ako kome zatreba, nek' se nadje.

vau, koliko addonsa u ovom repu.
ima li sta da valja da bi preporucio iz ove hrpe sto se video addonsa tice?

covenant je opao sto se sources tice. baca neke 123netflix i fejkerski plocker ili tako nesto. koji god film sa plockera krene bude potpuno drugaciji od onog sto sam trazio.
irac300

#3393 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

karanana wrote:
irac300 wrote:

vau, koliko addonsa u ovom repu.
ima li sta da valja da bi preporucio iz ove hrpe sto se video addonsa tice?

covenant je opao sto se sources tice. baca neke 123netflix i fejkerski plocker ili tako nesto. koji god film sa plockera krene bude potpuno drugaciji od onog sto sam trazio.
Iskreno @karanana, nemam pojma, juče sam ga instalirao, vidio sam da ima mali milion addona u sebi, čak i neke za koje nisam čuo godinama. Nemam pojma koji rade, koji ne. Uzmeš, instaliraš, provjeriš, ako valja ostaviš, ako ne, izbrišeš. A Covenant radi, ako koristiš api key, bez toga je truba.
sencobih

#3394 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih »

Irac, moze malo ukratko o "api key"?da ne listam u rikverc ako je bilo

Edit noaso stranicu ranije :mrgreen: hvala

Mogu li ovaj posejdon i triton i ovaj treći da se instaliraju na CEMC?
irac300

#3395 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

sencobih wrote:Irac, moze malo ukratko o "api key"?da ne listam u rikverc ako je bilo

Edit noaso stranicu ranije :mrgreen: hvala

Mogu li ovaj posejdon i triton i ovaj treći da se instaliraju na CEMC?
Moze.
skupljac_zeljeza

#3396 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by skupljac_zeljeza »

Dobio ja mail od alluc.tv :mrgreen:
Dear [email protected],

you exceeded your daily limit of retrieved search results via the alluc API.

Your daily limit:200
Used today:213
A mislim da sam jednom ili dva puta (kao da mogu više :mrgreen: ) i poslali mi novi Your API Key:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Imam i dalje u FHD i HD program pa da ne čačkam? Zaboravio sam tačno i gdje sam ga unio prvi puta.
irac300

#3397 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

skupljac_zeljeza wrote:Dobio ja mail od alluc.tv :mrgreen:
Dear [email protected],

A mislim da sam jednom ili dva puta (kao da mogu više :mrgreen: ) i poslali mi novi Your API Key:xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Imam i dalje u FHD i HD program pa da ne čačkam? Zaboravio sam tačno i gdje sam ga unio prvi puta.
Dobio i ja. :D Ne broje broj pokusaja, nego rezultat pretrazivanja, a u jednoj pretrazi je 100 linkova. Tako da dva pokusaja i fertik. :D Mada sam ja juce dodao novi api i pretrazujem stalno, cackam neke addone, nisu me jos limitirali.
Ako ti i dalje nalazi hd linkove, ne diraj, a ako bas budes morao: settings od addona koji koristis, account, alluc-api.
Jeti2

#3398 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Jeti2 »

Zna li netko koji je najstabilniji build na iosu 9.3.5 rusi mi se konstantno!?
skupljac_zeljeza

#3399 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by skupljac_zeljeza »

irac300 wrote: Ako ti i dalje nalazi hd linkove, ne diraj, a ako bas budes morao: settings od addona koji koristis, account, alluc-api.
Thnx....velim ja sebi da ipak provjerim s tobom. :mrgreen:
brazzo19

#3400 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

irac300 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:Dobio ja mail od alluc.tv :mrgreen:
Dear [email protected],

Dobio i ja. :D Ne broje broj pokusaja, nego rezultat pretrazivanja, a u jednoj pretrazi je 100 linkova. Tako da dva pokusaja i fertik. :D Mada sam ja juce dodao novi api i pretrazujem stalno, cackam neke addone, nisu me jos limitirali.
Ako ti i dalje nalazi hd linkove, ne diraj, a ako bas budes morao: settings od addona koji koristis, account, alluc-api.
Nigdje veze znaci dva filma pretrazis i prekoracio limit i sta onda ? :(
Post Reply