TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Locked
SaraFina

#3376 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by SaraFina »

Jedino me zanima status povratnika u RS nakon ovog incidenta.

I odlučno treba traziti od vladajućih bošnjačkih političkih struktura da se povratnička populacija maksimalno zaštiti ...

Ionako prozivljavaju svašta ( Počevši od osnovnog za djecu a to je prava na obrazovanje na maternjem jeziku, pa do šikaniranje kad je posao, pomoć povratnicima i sl u pitanju )

Znači, najbitnije je da Bakir zaštiti povratnike.

Znači i prije prvog incidenta a gdje bi zrtva mogla biti povratnička populacija, treba skrenuti nadleznim u RS-u da se to neće tolerirati i da ne priznajemo nikakvu kolektivnu odgovornost.

Sve drugi je šuplja

Pa neka se gospoda obrati..
animals

#3377 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by animals »

SaraFina wrote:Jedino me zanima status povratnika u RS nakon ovog incidenta.

I odlučno treba traziti od vladajućih bošnjačkih političkih struktura da se povratnička populacija maksimalno zaštiti ...

Ionako prozivljavaju svašta ( Počevši od osnovnog za djecu a to je prava na obrazovanje na maternjem jeziku, pa do šikaniranje kad je posao, pomoć povratnicima i sl u pitanju )

Znači, najbitnije je da Bakir zaštiti povratnike.

Znači i prije prvog incidenta a gdje bi zrtva mogla biti povratnička populacija, treba skrenuti nadleznim u RS-u da se to neće tolerirati i da ne priznajemo nikakvu kolektivnu odgovornost.

Sve drugi je šuplja

Pa neka se gospoda obrati..
Mislis da Bakir to umije..
m_l

#3378 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by m_l »

animals wrote:
Ko ti je kriv sto si musliman..mogao si biti samo Bosnjak..
Nemoj zafrkavat' :-)
Mister Yes wrote:
prog321 wrote:Vecina ljudi su poligloti, inteligentni umovi znanja i emancipacije. Gdje bi oni stavili sve muslimane u isti kosh.. :-) :lol:
Većina ljudi nije pametna. Lično se trudim da me se mišljenje takvih ne dotiče. A ti vidi kako ćeš.
A ko je ljude odredjenih imena '92. pitao jesu li muslimani ili nisu? Svima bila ista sudbina namjenjena.
SaraFina

#3379 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by SaraFina »

Ako ne umije, neka odstupi .. I prestavlja vanzemaljce..

Ali moguću odmazdu zbog ovoga ne smiju trpjeti povratnici.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3380 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Serete nacionalisticku povracaonicu iz dijaspore, dakle dodatno zakuhavate stvar i onda vam zao povratnika. Ma hajte molim vas, sto ne mogu na rende kore.

U cemu je problem reci, osudjujem ubistvo covjeka. Terorizam nije i nikada nece biti nacin. Niti mu strasna desavanja na tom prostoru 90-tih daju opravadnje. Jer i ti koji su klali 90-tih u Zvorniku, nasli su opravdanje u nekom drugom klanju i tako ukrug.

Dajte ljudi da ovo ludilo prestane. Lako je vama u Sent Luisu, Berlinu, Parizu, Beču, Sidneju. Lako je i nama u Sarajevu, Zenici, Tuzli.

Mislimo na te ljude koji tamo zive.
Mister Yes

#3381 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Mister Yes »

animals wrote: Ko ti je kriv sto si musliman..mogao si biti samo Bosnjak..
Niko nije samo Bošnjak. Ja sam recimo Bošnjak, panteista, muž, otac, sin, prijatelj, kolega, pisac, NBA fan, pitar, Sarajlija, itd
Svi ljudi se vežu za više stvari a uvijek i bez izuzetka imaju i stav prema religiji bilo da su dio neke religije ili da su filozofski drugačije opredjeljeni ali stav o Bogu i duhovnosti imaju sigurno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3382 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Velkoski »

Jedna za Creasyja

:sretan:
Fudo387

#3383 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:Serete nacionalisticku povracaonicu iz dijaspore, dakle dodatno zakuhavate stvar i onda vam zao povratnika. Ma hajte molim vas, sto ne mogu na rende kore.

U cemu je problem reci, osudjujem ubistvo covjeka. Terorizam nije i nikada nece biti nacin. Niti mu strasna desavanja na tom prostoru 90-tih daju opravadnje. Jer i ti koji su klali 90-tih u Zvorniku, nasli su opravdanje u nekom drugom klanju i tako ukrug.

Dajte ljudi da ovo ludilo prestane. Lako je vama u Sent Luisu, Berlinu, Parizu, Beču, Sidneju. Lako je i nama u Sarajevu, Zenici, Tuzli.

Mislimo na te ljude koji tamo zive.
Posto ovi dijasporasi samo seru, naprdjivaju i zakuhavaju, kako si ti odlucio da pomognes u rjesavanju ove novonastale sitVacije?
Mister Yes

#3384 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Mister Yes »

m_l wrote: A ko je ljude odredjenih imena '92. pitao jesu li muslimani ili nisu? Svima bila ista sudbina namjenjena.
Naravno. Ali zašto to meni govoriš, to jest, kakve to veze ima sa ovim o čemu sam ja pisao?
m_l

#3385 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by m_l »

Velkoski wrote:Jedna za Creasyja

http://www.youtube.com/watch?v=lFTEkrG1Ar0

:sretan:
A za @Ultimu :thumbup: :bih: , vrijedilo je, mjesec dana ce brzo proci :mrgreen: :-D
animals

#3386 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by animals »

Mister Yes wrote:
animals wrote: Ko ti je kriv sto si musliman..mogao si biti samo Bosnjak..
Niko nije samo Bošnjak. Ja sam recimo Bošnjak, panteista, muž, otac, sin, prijatelj, kolega, pisac, NBA fan, pitar, Sarajlija, itd
Svi ljudi se vežu za više stvari a uvijek i bez izuzetka imaju i stav prema religiji bilo da su dio neke religije ili da su filozofski drugačije opredjeljeni ali stav o Bogu i duhovnosti imaju sigurno.
Ma znam, samo sam htio onome da kazem, sto je napisao da je svaki musliman terorist..
ne odgovara istini..ali da ima predrasuda, ima..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3387 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Posto ovi dijasporasi samo seru, naprdjivaju i zakuhavaju, kako si ti odlucio da pomognes u rjesavanju ove novonastale sitVacije?
Apelom za mir i suzdrzanost. Jer je to jedino sto ja kao gradjanin, civil mogu uraditi. A ovi koji potkuhavaju sa sigurne udaljenosti-dabogda im mečka pred vratima zaigrala :evil:
GeeTnT

#3388 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by GeeTnT »

_BataZiv_0809 wrote: A ovi koji potkuhavaju sa sigurne udaljenosti-dabogda im mečka pred vratima zaigrala :evil:
...i to nova S klasse !
kakotakonikako

#3389 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by kakotakonikako »

Duka Dizel wrote:
kakotakonikako wrote:neki ovdje nisu naucili nista iz primjera lepog lukic. ili se prave takvim. nije isto ubijeni borac, vojnik, bojisnik - na crti bojisnice i zarobljeni civil.
Neš verovati...ali skoro da je isto.
Nije isto sa aspekta forumaša koji nikog nije izgubio, ali oni koji su na ovaj ili onaj način izgubili nekog svog bližnjeg...oni ne prave tu razliku.
Svakog svoja muka i rana, najviše tišti i boli.
Ljudski je to.
ubistvo policajca u zvorniku je reakcija, posljedica. ne lijeci ( sankcionise ) se uzrok ili uzroci. u tome je problem.
Jest. Samo što je najteže identifikovati uzroke.
Ovde su reč uzeli mnogi stručnjaci prethodnih par dana...i svačega smo se načitali.
vidis i ako mozda zelis relativizirati , ipak kazes skoro. ja kazem - to nije ni blizu isto. ti uzmes pusku i krenes na bojisnicu, ne da bi se igrao, nego postoji i mogucnost da pogines. toga je svjestan svaki borac, vojnik, bojovnik. a kada si civil i jos te ubica zarobi pa pogubi, onda je to mimo tvoje odluke. znam o cemu govorim, jer u porodici imam i jedno i drugo i razlicito se odnosim prema tome i razlicito tretiram njihova ubojstva i njihove ubice. razlicito.
grijesis i ovo za uzroke. njih da se zeli , veoma je lako identifikovati. UZROCI postoje i svi mi ih, ako zelimo biti posteni pred sobom i Bogom, znamo. a sto pojedinci guraju glave u pijesak, to je njihov problem.
Fudo387

#3390 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Apelom za mir i suzdrzanost. Jer je to jedino sto ja kao gradjanin, civil mogu uraditi. A ovi koji potkuhavaju sa sigurne udaljenosti-dabogda im mečka pred vratima zaigrala :evil:
Aha, na kojim si to adresama bio, i ima li tv prilog o tome?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3391 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

GeeTnT wrote:
...i to nova S klasse !
:lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3392 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
A kojim pravom ti mene pitas? Sta si ti?
animals

#3393 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by animals »

Problem je sto Bosnjaci nemaju politicare da ih zastite, da se jasno ograde od kojekakvi radikala..
vidimo da je u Srbiji stanje jod gore, tamo su radikali na vlasti, sto Bosnjacki politicari ne umiju iskoristiti..
jednostavno imaju najgore politicare, tj..nemaju ih nikako..
Fudo387

#3394 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
A kojim pravom ti mene pitas? Sta si ti?
Pa pises na forumu, kritikujes druge, kontam da si ti stvarno nesto konkretno preduzeo?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3395 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Pa pises na forumu, kritikujes druge, kontam da si ti stvarno nesto konkretno preduzeo?
Ne zakuhavam.
kakotakonikako

#3396 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by kakotakonikako »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
ideja ti je dobra. samo sjeti se pocetka 90-tih kada su pojedini apelovali za mir i suzdrzanost, pa na njih zapucase snajperisti sa hotela holiday-a i iz kuca kod danasnjeg ohr-a. ko li je boze bio kriv tu. ovi sa apelom za mir ili ovi sto zapucase.
Fudo387

#3397 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Ne zakuhavam.
Zakuhavas.
Tim prije sto si na jednom, formalno, probosanskom forumu, poprilicno prosrpski nastrojen.
GeeTnT

#3398 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by GeeTnT »

animals wrote:Problem je sto Bosnjaci nemaju politicare da ih zastite, da se jasno ograde od kojekakvi radikala..
vidimo da je u Srbiji stanje jod gore, tamo su radikali na vlasti, sto Bosnjacki politicari ne umiju iskoristiti..
jednostavno imaju najgore politicare, tj..nemaju ih nikako..
Sto bi bosnjaci trebali imati jakog politicara kad vodsjtvo drugih naroda rade upravo ono sto bosnjacima treba....Dodik i Covic vode svoj narod polako u nestanak, a da bosnjaci nikada to ne bi mogli postic sa dobrim liderom.

Naravno, ovo sve nije super i ne vodi boljitku, ali smanjuje mogucnost rata...(ili ako ga bude nece dugo trajat)..
SaraFina

#3399 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by SaraFina »

Ne pada mi na um da se posipam pepelom za djelo s kojim nemam veze..

-Apsolutno me ne zanima kako će ga ko okarakterizirati, a da ću povladjivati beskičmenjački bilo kome pa i susjedima u manjem entitetu sigurno neću ..

Ne zato što podrzavam čovjeka koji je ubio policajca nego zato što ne podrzavam kolektivnu krivnju.

Ne zelim nikom davati alibi nikome u manjem entitetu, da danas sutra bošnjačko dijete strada u školi radi ovoga..

Počinilac je ubijen.. Za mene je slučaj završen ..
Bio teroristički ili lična osveta policajca neće vratiti iz mrtvih ..nazalost.

Zato me zanima samo reakcija Bakira i klike što će uraditi da zaštite povratnike u većinskim srpskim općinama ...

Ako je Biljana Plavšić i drugi ratni zločinci nad bošnjačkim narodom slobodna/slobodni ljudi..
A ostatak Srba koji nisu krivi za zločine, ne ispričavaju se, niti su ikad za nedjela takvih, nego naprotiv dočekuju ih ko heroje, što bi ja ili neko deseti trebao za nedjelo ( ma kako ga formulirali ) koje počinio pojedinac iz mog naroda?
Njemu je presudjeno.

Ne postoji veća kazna..
I za mene završeno ..
Last edited by SaraFina on 30/04/2015 11:50, edited 1 time in total.
animals

#3400 Re: TERORISTIČKI NAPAD U ZVORNIKU

Post by animals »

kakotakonikako wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
ideja ti je dobra. samo sjeti se pocetka 90-tih kada su pojedini apelovali za mir i suzdrzanost, pa na njih zapucase snajperisti sa hotela holiday-a i iz kuca kod danasnjeg ohr-a. ko li je boze bio kriv tu. ovi sa apelom za mir ili ovi sto zapucase.
Ne vjerujem da Srbi smiju jos jednom da zapocnu rat..
to bi ih unistilo, zato ne lupajte gluposti..
Locked