Dobra trampa, pravo smo prošli
Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- Leverage
#3376 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Zauzvrat će Rile postat' državni ministar.
- Maraschino
#3377 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
...a Memo? Nece ni on cijeli zivot lijepiti plakate.
- Leverage
#3378 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Dekan ALU-a.Maraschino wrote:...a Memo? Nece ni on cijeli zivot lijepiti plakate.
- Roccohljup
#3379 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Sta ba dekan....rektor jarane....il minimalno ministar kulture i obrazovanjaLeverage wrote:Dekan ALU-a.Maraschino wrote:...a Memo? Nece ni on cijeli zivot lijepiti plakate.
-
criticos
#3380 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Danas sam sjedio sa jednim starim crnogorcem, koji je živa enciklopedija o porijeklima i plemenima crnogorskim. Pa sam na mobitel snimio šta reče:
Predak Radonja je primio islam i njegovi potomci se nazvaše Radončići a porijeklom su iz plemena Kuč koje vuće korijene iz sela Orahova, kod Gusinja. Od Radončića su se razvili i ogranci Rašići, Malagići, Zukovići i Avdići, koji su se spustili prema Podgorici i Golubovcima. Jedna od tih loza je i loza Građevića i Martilića oko sela Nikmaraši u Zatrijebaču (Kuči).
Moj komentar na ove riječi je bio da li su Radončići i Građevići neki rod? On se samo nasmijao i rekao, zar misliš da su Golubovci i Gusinje preko bijela svijeta? Pa šta misliš kako su opstali muslimani tih krajeva?
Čisto da se zna.
Predak Radonja je primio islam i njegovi potomci se nazvaše Radončići a porijeklom su iz plemena Kuč koje vuće korijene iz sela Orahova, kod Gusinja. Od Radončića su se razvili i ogranci Rašići, Malagići, Zukovići i Avdići, koji su se spustili prema Podgorici i Golubovcima. Jedna od tih loza je i loza Građevića i Martilića oko sela Nikmaraši u Zatrijebaču (Kuči).
Moj komentar na ove riječi je bio da li su Radončići i Građevići neki rod? On se samo nasmijao i rekao, zar misliš da su Golubovci i Gusinje preko bijela svijeta? Pa šta misliš kako su opstali muslimani tih krajeva?
Čisto da se zna.
- Roccohljup
#3381 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Jel na pomolu ujedinjenje mafijaskih klanova....
IZBORI 2018. Predsjednik stranke u Brčkom najavio
Kukić: PDA će podržati Radončića u utrci za člana Predsjedništva BiH
U brčanskom Domu kulture održana je prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog Općinskog ogranka u Distriktu
Autor: E.R.
prije 7 sati
A
A
A
924
U Domu kulture u Brčkom večeras je održana prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog ogranka PDA u Distriktu Brčko. Na svom prvom javnom predstavljanju, osim lokalnog rukovodstva stranke, skupu su prisustvovali i vodeći ljudi stranke s predsjednikom Mirsadom Kukićem na čelu. Za povjerenika Brčko distrikta BiH izabran je Amir Trobradović.
Kukić je najavio skoru prekompoziciju vlasti u Brčkom te je istaknuo da će PDA u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda podržati predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, te saradnju PDA i SBB-a na svim nivoima vlasti.
On je rekao da trenutna politika, koja se vodi u BiH, daje loše efekte jer ne vodi zemlju naprijed i tu nema napretka.
- Pojedine političke elite su se udružile i izgubile opšte ciljeve, te koncentrirale vlast na jedno mjesto što je glavni grad. Mi ne trebamo praviti antagonizme između građana i glavnog grada, ne smijemo dozvoliti da druge lokalne zajednice umiru i da polako stvaraju migracione tokove, i vanjske i unutrašnje - poručio je Kukić.
Imenovani povjerenik za Brčko, Amir Trobradović kazao je da se nada da će PDA svojim aktivnim političkim djelovanjem postati jaka lokalna stranka i na taj način utjecati na poboljšanje života građana u gradu na Savi.
Također naveo je da će u narednom periodu raditi na tome da se stvore još čvršći odnosi sa susjedenim Tuzlanskim Kantonom koji je jedan od najmnogoljudnijih kantona u BiH te koji svojim privrednim i svakim drugim potencijalima može pomoći u uzajamnom razvitku u korist svih građana.
Naredni period će svakako pokazati koliko će PDA Brčko postati jaka lokalna stranka koja je na prostoru TK svojim pojavljivanjem poprilično uzdrmala tamošnju i političku scenu u cijeloj BiH.
- kmirsad
#3382 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Navratio sinoć u MZ mosnik, bio skup SBB ... šečer 10, pritisak 160/ 80... s popijenom terapijom...
-
saale
#3383 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kukić: PDA će podržati Radončića u utrci za člana Predsjedništva BiH
U brčanskom Domu kulture održana je prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog Općinskog ogranka u Distriktu
prije 8 sati
A
A
A
924
U Domu kulture u Brčkom sinoć je održana prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog ogranka PDA u Distriktu Brčko. Na svom prvom javnom predstavljanju, osim lokalnog rukovodstva stranke, skupu su prisustvovali i vodeći ljudi stranke s predsjednikom Mirsadom Kukićem na čelu. Za povjerenika Brčko distrikta BiH izabran je Amir Trobradović.
Kukić je najavio skoru prekompoziciju vlasti u Brčkom te je istaknuo da će PDA u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda podržati predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, te saradnju PDA i SBB-a na svim nivoima vlasti.
On je rekao da trenutna politika, koja se vodi u BiH, daje loše efekte jer ne vodi zemlju naprijed i tu nema napretka.
- Pojedine političke elite su se udružile i izgubile opšte ciljeve, te koncentrirale vlast na jedno mjesto što je glavni grad. Mi ne trebamo praviti antagonizme između građana i glavnog grada, ne smijemo dozvoliti da druge lokalne zajednice umiru i da polako stvaraju migracione tokove, i vanjske i unutrašnje - poručio je Kukić.
Imenovani povjerenik za Brčko, Amir Trobradović kazao je da se nada da će PDA svojim aktivnim političkim djelovanjem postati jaka lokalna stranka i na taj način utjecati na poboljšanje života građana u gradu na Savi.
Također naveo je da će u narednom periodu raditi na tome da se stvore još čvršći odnosi sa susjedenim Tuzlanskim Kantonom koji je jedan od najmnogoljudnijih kantona u BiH te koji svojim privrednim i svakim drugim potencijalima može pomoći u uzajamnom razvitku u korist svih građana.
Naredni period će svakako pokazati koliko će PDA Brčko postati jaka lokalna stranka koja je na prostoru TK svojim pojavljivanjem poprilično uzdrmala tamošnju i političku scenu u cijeloj BiH.

prije 8 sati
A
A
A
924
U Domu kulture u Brčkom sinoć je održana prezentacija izabranog rukovodstva i strateških ciljeva novoformiranog ogranka PDA u Distriktu Brčko. Na svom prvom javnom predstavljanju, osim lokalnog rukovodstva stranke, skupu su prisustvovali i vodeći ljudi stranke s predsjednikom Mirsadom Kukićem na čelu. Za povjerenika Brčko distrikta BiH izabran je Amir Trobradović.
- Banksy
#3384 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
baš me čudi...criticos wrote:Danas sam sjedio sa jednim starim crnogorcem, koji je živa enciklopedija o porijeklima i plemenima crnogorskim. Pa sam na mobitel snimio šta reče:
Čisto da se zna.
- JThomas
- Banksy
#3386 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
SDA Express...

Njene kolege sa studija u Maleziji pamte Adisu Omerbegović kao dobru i vrijednu studenticu, jednu od najboljih među bosanskom akademskom kolonijom u toj zemlji.
- Roccohljup
#3387 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Sroza se SB na nivo avaza
nego.....bratski nam STAV nudi ekskluzivne intervjue sa Cibrom
nego.....bratski nam STAV nudi ekskluzivne intervjue sa Cibrom
CIBRA ZA STAV (1): IMAM NEOBORIVE DOKAZE DA JE RADONČIĆ RATNI PROFITER I TRGOVAC DROGOM
185POLITIKA Filip Mursel BEGOVIĆ 24.09.2018. Facebook
U završnoj fazi sam trećeg izdanja knjige o balkanskom mafijašu Fahrudinu Radončiću, kojom ću javnosti u potpunosti prezentirati koruptivno-kriminalno djelovanje Radončića u BiH i za sva vremena staviti pečat na njegovo kvazipoštenje i kvazipatriotizam koji već decenijama pokušava podvaliti Bošnjacima. Između ostalog, riječ je o dokumentaciji, fotografijama, transkriptima i izjavama iz kojih će javnost jasno vidjeti da se Fahrudin Radončić u BiH bavio špijunažom, u toku rata sarađivao s agresorskom stranom, te kao ratni profiter trgovao drogom, alkoholom, kahvom i slično, a što je nastavio i u kasnijem periodu
Bivši tjelohranitelj i vozač Fahrudina Radončića (u periodu od oktobra 2006. do decembra 2014. godine) rođen je 1974. godine u Sarajevu. Bio je dugogodišnji pripadnik MUP-a RBiH, jedinice za specijalne operacije, i SDB-a BiH. Odlikovani je veteran policije. Obavljao je poslove i zadatke policajca MUP-a RBiH u ratnim uvjetima, kao i operativca SDB-a BiH na poslovima operativnog tehničara u odjeljenju za praćenje bezbjedonosno interesantnih lica, kao i na poslovima operativno-preventivnog osiguranja i kontraobavještajne zaštite štićenih ličnosti i stranih delegacija prilikom njihovih službenih posjeta BiH.
Objašnjava da je obučen za odbrambenu VIP vožnju, kriminalističku tehniku i forenziku te antiterorističko djelovanje. Povod intervjuu s Arminom Cibrom treće je dopunjeno izdanje knjige Fahrudin Radončić – Mafijaš u podzemlju Balkana, u kojem će biti objavljeni ekskluzivni transkripti koji će, kako autor kaže, raskrinkati kriminalne aktivnosti Fahrudina Radončića. Prvo izdanje izazvalo je velike bure u javnosti, a, bez sumnje, veliku uznemirenost u kabinetu lidera SBB-a Fahrudina Radončića.
Objavljujemo prvi dio Cibrinog intervjua za Stav.
STAV: Uskoro izdajete treće izdanje Vaše knjige Fahrudin Radončić – Mafijaš u podzemlju Balkana. Šta je dopunjeno i s kakvim novim materijalima raspolažete?
CIBRA: Da, tako je, u završnoj fazi sam trećeg izdanja knjige o balkanskom mafijašu Fahrudinu Radončiću, kojom ću javnosti u potpunosti prezentirati koruptivno-kriminalno djelovanje Radončića u BiH i za sva vremena staviti pečat na njegovo kvazipoštenje i kvazipatriotizam koji već decenijama pokušava podvaliti Bošnjacima. Između ostalog, riječ je o dokumentaciji, fotografijama, transkriptima, izjavama iz kojih će javnost jasno vidjeti da se Fahrudin Radončić u BiH bavio špijunažom, u toku rata sarađivao s agresorskom stranom, te kao ratni profiter trgovao drogom, alkoholom, kahvom i slično, a što je nastavio i u kasnijem periodu.
STAV: O kojem periodu govorimo kada je riječ o Radončićevim kriminalnim aktivnostima koji će biti opisani u knjizi? Odnosno, šta se događalo za vrijeme agresije na BiH?
CIBRA: Kao dugogodišnji pripadnik MUP-a RBiH, a pogotovo Službe državne bezbjednosti BiH, veoma sam mnogo znao o Fahrudinu Radončiću prije mog zasnivanja radnog odnosa u njegovoj privatnoj kompaniji, kao njegov lični vozač i pratilac. Radončić je kontinuirano bio pod operativno‑tehničkim mjerama službe pod pseudonimom Novinar, kao bezbjednosno interesantno lice povezano sa sarajevskim ratnoprofiterskim kriminalnim miljeom, te kao indicirani saradnik stranih obavještajnih službi i oficira JNA, odnosno VRS-a.
Dakle, kad je riječ o njegovim kriminalnim aktivnostima, u mojoj narednoj knjizi bit će obuhvaćen i ratni period, za vrijeme kojeg je Fahrudin Radončić vršio kriminalna djela. Fahrudin Radončić bio je direktno uključen u ratnoprofiterski kriminalni milje koji se enormno bogatio i sarađivao s agresorskom stranom, odnosno s ljudima koji su s okolnih brda snajperima ubijali našu djecu, razarali porodilište, hapsili i odvodili u logore starce, silovali i pljačkali i tako dalje. S druge strane, Fahrudin Radončić imao je ulogu kad je u pitanju špijunaža i saradnja s vojnim obavještajnim aparatom JNA. Registrirani je i dokazani saradnik KOS-a.
Naprimjer, general Sefer Halilović jednom prilikom, kad je Radončić otišao u Hamburg, zove svoje prijatelje u Njemačkoj i kaže doslovno da ništa ne vjeruju Radončiću kad dođe tamo, da je on kosovsko-četnička mafija i da voli da se predstavlja kao njegov šef kabineta. Naglašava da je on u štabu Armije RBiH bio kao špijun. Taj transkript jako je interesantan i bit će objavljen u knjizi. Kad su u pitanju osobe koje su s Radončićem vršile kriminalna djela, izdvojio bih nedavno presuđenog ratnog zločinca Nihada Bojadžića. Radončić i Bojadžić imali su česte telefonske kontakte u kojima je Radončić oslovljavao Bojadžića s “Gdje si, teroristo”, ili “Gdje si, vođo narkomafije”. Bojadžić je nazivao Radončića u vrijeme dok je sa svojom jedinicom zauzimao sela na području Hercegovine.
Pitao je Radončića da mu pošalje droge koju je zarobio, na šta mu je Radončić rekao: “Pošalji sve do 100 hiljada, ja na sitno ne umijem.” Također, redovne i, mogu slobodno reći, svakodnevne kontakte Fahrudin Radončić je imao sa Selverom Lekićem i Ekremom Lekićem. U tom periodu, Služba državne bezbjednosti je Selvera Lekića tretirala kao bezbjednosno interesantno lice koje je pripadalo ratnoprofiterskom kriminalnom podzemlju, sklono trgovini drogom, iznudom, koje je imalo više napada vatrenim oružjem na drugu osobu. Služba državne bezbjednosti je u ratnom periodu presrela više telefonskih razgovora između Fahrudina Radončića, Selvera Lekića i Ekrema Lekića, u kojima su, uz pomoć određenih starješina VRS, dogovarali prodaju humanitarne pomoći namijenjenu za bolnicu u opkoljenom Sarajevu, uvoz i prodaju kahve, alkohola i droge, gdje su tom prilikom koristili i teretna motorna vozila Armije RBiH. Ovi i mnogi drugi, da kažem jezivi transkripti bit će dio narednog izdanja knjige, koji će doslovno i zauvijek dokazati Radončićevu ulogu u opkoljenom Sarajevu.
Želio bih samo dodati da će javnost prvi put vidjeti šta je Radončić kroz plač rekao inspektorima Službe državne i vojne bezbjednosti BiH prilikom saslušanja u zatvorskoj ćeliji 1994. godine, kad je i zbog čega uhapšen, kako je prijetio ubistvom Harisu Silajdžiću, kako se telefonski predao tadašnjem načelniku Službe državne bezbjednosti Enveru Mujezinoviću, te operativni plan akcije njegovog saslušanja na te okolnosti.
Također, Radončić je dokumentiran kako dezinformira razna lica iz vrha tadašnjih civilnih i vojnih vlasti te pokušava da manipulira i tadašnjim predsjednikom Alijom Izetbegovićem, u smislu lobiranja i ugovaranja sastanaka s njim, dok se istovremeno iza kulisa obrušava i na samog predsjednika govoreći neprimjerene stvari o njemu. U posebnom dijelu bit će iznesene činjenice i dokumentacija o Radončićevom pokretanju Bošnjačkog avaza, njegov odlazak i proboj na tržište u Njemačku, telefonski kontakti i lobiranja za intervju s mnogim osobama iz tadašnjeg javnog života, transkripti razgovora i njegova sprega s određenim policijskim čelnicima, odvjetnicima, direktorima i mnogo toga što će zaprepastiti.
STAV: Kada govorimo o periodu nakon agresije na BiH, osim Keljmendija, s kojim je još viđenijim pripadnicima kriminalnog miljea Radončić održavao kontakte, a da ste ih Vi svjedočili?
CIBRA: Bit ću brutalno iskren sada, svakog regionalnog mafijaša sam upoznao u vrijeme mog rada s Fahrudinom Radončićem. Znači, ne postoji kriminalac koji nije ušao kod Radončića u kabinet, ili obratno. Osim Nasera Keljmendija, sad govorim o licima s međunarodnih potjernica crvenih, ili već ne znam kojih. Radončić je imao susrete s narkobosom Darkom Šarićem. Znači, da vam pojednostavim stvar, kad su Šarića tražile sve policije svijeta i niko nije znao gdje je on, Radončić se s njim sastajao u mom prisustvu u Šarićevoj diskoteci “Maximus” u Kotoru, koju je tada držao Šarićev prijatelj, izvjesni Fric.
Također, imao je kontakte sa Zijadom Turkovićem, vođom najveće zločinačke organizacije u BiH, s kojim je dogovarao ubistva određenih ljudi, kao i nekim ljudima iz Republike Srbije koji su bili pripadnici i oficiri Srpske dobrovoljačke garde s kojima smo se sastajali u Beogradu, te licima poput ratnog zločinca i osnivača JSO ili “Crvenih beretki” Frankom Simatovićem zvanim Frenki, s kojim je Radončić ostvario kontakt i od istog tražio profesionalne ubice koje bi likvidirale Ramiza Delalića Ćelu, o čemu sam ja pisao u prvom dijelu moje knjige.
Osim toga, Radončić je u Beogradu imao veoma česte sastanke s državnim vrhom Srbije, gdje sam odlazio s njim u pratnji. Tim sastancima su prisustvovali tadašnji predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, Ivica Dačić, kao i srbijanski tajkun, Radončićev poslovni partner i prijatelj Miroslav Mišković. Sastanke privatnog karaktera u Srbiji Radončić je održavao odvojeno i tajno s Aleksandrom Vučićem na određenim privatnim odmaralištima i vilama, gdje su njih dvojica bili sami. Potpuno na isti način i u više slučajeva u privatnoj i tajnoj posjeti Radončić se sastajao s Miloradom Dodikom u Banjoj Luci i u Beogradu, tako da mogu slobodno reći da smo mi praktično više bili u Srbiji nego u Bosni. U mom pasošu je najviše pečata s aerodroma Surčin i graničnog prijelaza Karakaj.
STAV: Vi ste javno prozvali Radončića da je imao prste u paljenju Vaše garaže i automobila, ali da su njegovi ljudi direktno sudjelovali i u paljenju Predsjedništva BiH 2014. godine. Čega se to plaši Radončić u vezi s Arminom Cibrom i u kojoj su fazi njegove sudske tužbe protiv Vas?
CIBRA: Da, tako je. I ovaj put ga javno prozivam, ne samo da je imao prste u paljenju moje garaže, to je previše blag termin, Radončić je organizator tog terorističkog čina. Prvo, to nije paljenje garaže, to je paljenje kuće, gdje je u tom trenutku spavalo četvero maloljetne djece koja bi sigurno izgorjela da alarmi na automobilima nisu probudili prvo mene, pa sve ostale ukućane. To je terorizam, ja znam ko je po Radončićevom nalogu bio u mojoj garaži, znam ko je zapalio automobile, znam ko je učestvovao u kompletnoj akciji, znam ko je i kojim automobilom dolazio u izviđanje i opservaciju nakon paljenja. Znam ko je po Radončićevom nalogu pripremao moju likvidaciju deset dana nakon paljenja automobila i ko je kome nudio novac da mene dovede na određenu lokaciju na kahvu. Sve sam to hronološki prijavio nadležnoj policijskoj upravi, Tužilaštvu KS, SIPA-i i Tužilaštvu BiH, gdje postoje izjave svjedoka, snimci nadzora i kompletan predmet, i gdje su neke osobe i saslušane, kako sam prije nekoliko dana obaviješten.
Kad je u pitanju paljenje zgrade Predsjedništva BiH 2014. godine, tvrdim, a to sam detaljno rekao u istrazi i napisao u prvom dijelu moje knjige, da su to po nalogu tadašnjeg ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića uradile dobro organizirane i plaćene huliganske skupine koje su predvodili Dževad Rađo, Adnan Solaković i sadašnji Radončićevi tjelohranitelji Samir Čajić zvani Čaja i Edin Nikšić zvani Kuduz, koji je bio tada uposlenik zaštitarske agencije “COIN”, čiji je direktor izvjesni Grgo Bakula i čije je interventno vozilo i korišteno za prijevoz zapaljivog materijala kojim su paljene institucije BiH. U to vrijeme sam vozio Radončića, bili smo u restoranu na 31. spratu “Avazovog” tornja u društvu s tadašnjim direktorom SIPA-e Goranom Zupcem, i čuo sam kako Radončić sa Samirom Čajićem telefonom koordinira paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, govoreći mu: “Čaja, gori li babina stolica?”
Na Vaše pitanje čega se Radončić plaši kad sam ja u pitanju, mogu reći da se on plaši mog svjedočenja i prisustva i svega onoga šta sam čuo i vidio prilikom mog rada s njim, jer zna da sam dovoljno hrabar i da smijem to reći i za medije i pred najvećim pravosudnim organima, ne samo u BiH već i u svijetu. Siguran sam da je njegov najveći strah dokumentacija koju ja posjedujem, dokumentacija koja u potpunosti rasvjetljava njegovo koruptivno-kriminalno djelovanje na ovim prostorima. Jedan dio dokumentacije koja kompromitira Radončića posjedovao je i rahmetli Ramiz Delalić Ćelo, što je bio i jedan od glavnih razloga da Radončić organizira njegovu likvidaciju. U ovom slučaju, ja posjedujem i svaku izjavu koju je rahmetli Ramiz Delalić dao Službi državne i vojne bezbjednosti, na razne okolnosti, među kojima su i izjave o Fahrudinu Radončiću, Nihadu Bojadžiću, zločinima u Grabovici nad hrvatskim civilima i mnogo toga još. To je Radončićev najveći strah, a pogotovo što ću ja sve to publikovati u narednom izdanju moje knjige, te su njegove sudske tužbe protiv mene upravo iz njegovog straha da se konačno ne skine maska s njegovog lica, a skida se sigurno.
STAV: Možete li nam iznijeti na čemu se temelji Vaše svjedočenje u slučaju Delalić, na Kosovu i u BiH?
CIBRA: Moje svjedočenje o ubistvu Ramiza Delalića Ćele na Kosovu i u Tužilaštvu BiH temelji se na tome da sam ja praktično bio lični vozač Fahrudina Radončića, jednog od glavnih nalogodavaca Delalićeve likvidacije. Samim tim, bio sam direktno i svakodnevno prisutan pripremom i zagovaranjem ubistva Ramiza Delalića i svjedok sam međusobnog kontakta i druženja Radončića, Keljmendija i Ekrema Lekića povodom te likvidacije. Ponovo ponavljam po ko zna koji put, Ekrem Lekić je svakodnevno i najviše insistirao kod Radončića da se ubije Ramiz Delalić, pogotovo nakon ubistva Selvera Lekića, koji je igrom slučaja i sa mnom bio u veoma dobrim odnosima još iz vremena mog rada u policiji.
Dakle, bukvalno, Radončić je obećao Ekremu Lekiću da će “uspavati” Ramiza Delalića, što se kasnije i dogodilo i o čemu sam ja dao detaljnu izjavu policijskim i pravosudnim organima BiH, a kasnije i Kosova, te u sudnici prilikom svjedočenja Naseru Keljmendiju u septembru 2015. godine u Prištini. Dakle, bio sam s Radončićem i kad je srbijanski mafijaš Ljubiša Buha zvani Čume došao u Sarajevo sa suprugom Ivanom u hotel “Casa Grande” kod Nasera Keljmendija na finalni dogovor o likvidaciji Ramiza Delalića. Tom prilikom Radončić je u automobilu rekao Ekremu Lekiću: “Zatvori priču oko Ćele, stvari su krenule.”
Vozio sam Radončića i Ekrema Lekića i dan nakon ubistva Ramiza Delalića, odnosno tog jutra kad je Radončić rekao Lekiću: “Braco, jesam li ti rekao da ću ga uspavati?” Na ovom svemu i na još mnogo toga temelji se moje svjedočenje u slučaju Delalić i pitam se kao bivši policajac kojeg je država školovala i čovjek koji je većinu svog života radio za državu do kada će ljudi poput Radončića, koji su odlučivali koga će “uspavati” a koga neće, hodati slobodno po BiH, i još se kandidirati za predsjednika države. Vjerujte mi, ovo je dno dna od pravosuđa, predmet Delalić je čist, u pitanju je korupcija, ja tvrdim da je ovo plaćeno velikim novcem i postavljanjem podobnih na visoke sudske pozicije koji su imali veliki utjecaj na presudu u ovom predmetu.
STAV: Bojite li se za svoj život i sigurnost svoje porodice i imate li osjećaj ili saznanja da Radončić ima neku vrstu protekcije suda, tužilaštva i policije u BiH?
CIBRA: Ne plašim se i to Radončić veoma dobro zna, jer me nije uspio uplašiti i zaustaviti, a upotrijebio je sve metode. Prvo, nije me uspio likvidirati 2014. godine, dok sam još radio kod njega, a to je planirao. Nakon mog odlaska iz Avaza slao mi je ljude i nudio veliki novac da ne idem na Kosovo i odustanem od svjedočenja, tražio je da se vidimo, kako to on zna reći, “u četiri oka”, i to gdje ja kažem lokaciju. Kad nije uspio, kriminalizirao me je Avazom i pisao laži o meni, za šta je i presuđen u tri tužbe za klevetu.
Zastrašivao je moju porodicu, maloljetnu djecu, organizirao je bacanje eksplozivnih naprava ispred moje kuće, prijetili su mi kasno noću telefonom mnogi ljudi iz raznih gradova i država, lažno su me prijavljivali policiji da bi srušili moj kredibilitet kao svjedoka, organizirao paljenje garaže, četiri automobila i dio kuće gdje stanuje moja porodica, preko svojih sluga plaćao je organizaciju moje likvidacije i ništa me ne zaustavlja. Nikad neću stati, ojačali su me i postajem još direktniji i reći ću sve u javnost. Jedini način da me Radončić zaustavi je da me likvidira sleđa, kao što je kukavički likvidirao rahmetli Ramiza Delalića.
Što se tiče Radončićeve protekcije suda, policije i tužilaštva, bit ću direktan i kratak. Sve dok je Radončić na slobodi, dok je “kadar SBB-a” Vedran Mulabdić ministar MUP-a KS (koji mi je inače prijatelj), a Dalida Burzić glavna kantonalna tužiteljica KS, nema pravde u Sarajevu. Niti jedan moj predmet o ugrožavanju sigurnosti u Tužilaštvu KS nije prošao niti se radi, čak ni ovaj posljednji teroristički akt s velikom materijalnom štetom. Zašto? Zato što su Fahrudin Radončić i glavna kantonalna tužiteljica Dalida Burzić u jako bliskim odnosima još iz vremena kad je Dalida bila sudija, kad se sudilo mnogima za Fahrine interese i kad se isto tako mnogima opraštalo za koje Fahro kaže. (Nastavlja se)
- Roccohljup
#3388 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
CIBRA ZA STAV (2): RADONČIĆEV ŠEF JE PREDSJEDNIK SRBIJE
185POLITIKA Filip Mursel BEGOVIĆ 25.09.2018. Facebook
U završnoj fazi sam trećeg izdanja knjige o balkanskom mafijašu Fahrudinu Radončiću, kojom ću javnosti u potpunosti prezentirati koruptivno-kriminalno djelovanje Radončića u BiH i za sva vremena staviti pečat na njegovo kvazipoštenje i kvazipatriotizam koji već decenijama pokušava podvaliti Bošnjacima. Između ostalog, riječ je o dokumentaciji, fotografijama, transkriptima i izjavama iz kojih će javnost jasno vidjeti da se Fahrudin Radončić u BiH bavio špijunažom, u toku rata sarađivao s agresorskom stranom, te kao ratni profiter trgovao drogom, alkoholom, kahvom i slično, a što je nastavio i u kasnijem periodu
STAV: Možete li potvrditi i ranije manipulacije s državnim sigurnosnim aparatom u vezi s Radončićevim odnosom s Goranom Zupcem?
CIBRA: Da, već sam Gorana Zupca spomenuo maločas u kontekstu paljenja zgrade Predsjedništva BiH. Njegov odnos s Radončićem bio je jako prisan i oni su jako dobro sarađivali kad je u pitanju rušenje BiH i kad su u pitanju manipulacije s državnim sigurnosnim aparatom. Sljedeći primjer je katastrofalan. Nakon mog napuštanja Avaza krajem 2014. godine i izbjegavanja likvidacije od strane Radončića, ja sam, znajući da Radončić drži pod kontrolom MUP KS i Tužilaštvo KS i da na mom slučaju tadašnjeg demoliranja vozila i prijetnji smrću niko neće raditi po zakonu, odlučio sam kao iskusan policajac da sve hronološki prijavim SIPA-i.
To sam i uradio, javio sam se na recepciju SIPA-e, gdje su me primili inspektori Kriminalističko-istražnog odjela, gdje sam dao detaljnu izjavu o svim dešavanjima na okolnosti demoliranja mog vozila i prijetnjama smrću u vrijeme mog rada u Avazu. Inspektor Vahidin Šahinpašić, koji je bio tada kao jedan od glavnih u istrazi, proširio je ispitivanje na okolnosti ubistva Ramiza Delalića Ćele i okolnosti odnosa Radončića i Keljmendija, gdje sam ja dao jednu obimnu izjavu. Moje saslušanje u SIPA-i trajalo je više dana, te je moja izjava protokolom poslana prema Tužilaštvu BiH, gdje sam ja također u pratnji inspektora sproveden iz SIPA-e na saslušanje kod tužioca Tužilaštva BiH na sve okolnosti.
Izjava koju su inspektori SIPA-e poslali protokolom prema Tužilaštvu BiH nikad nije stigla u Tužilaštvo BiH. Kad je tadašnji direktor SIPA-e Goran Zubac, ratni zamjenik komandira pogranične stanice milicije Srpska Ilidža, došao u posjed moje izjave, istu je odnio Fahrudinu Radončiću. Kad je Radončić pročitao izjavu, tad je mene Dnevni avaz počeo udarati najprizemnijim naslovima i dovoditi me u vezu sa svim i svakim, kriminalizirati me, jer je Radončića pogodila istina radi koje bi se, da nema korupcije u pravosuđu, on našao iza rešetaka najmanje 20 godina.
Kada je SIPA na osnovu mog iskaza, te na osnovu istrage koju su vodili, uhapsila Fahrudina Radončića i upala u prostorije Dnevnog avaza i prostorije koje koristi Fahrudin Radončić, moju su izjavu našli u kabinetu Fahrudina Radončića na njegovom radnom stolu, što je bio jedan od dokaza prilikom suđenja Radončiću pred Sudom BiH. Na pitanje Suda otkud mu u kabinetu dokument SIPA-e, odnosno izjava svjedoka, Radončić je rekao da mu je najvjerovatnije donio neki pošteni policajac i ostavio na recepciji Avaza. To je smiješno kao što je smiješno sve što Radončić kaže, jer je sve laž, čovjek je bolestan, patološki lažov.
STAV: Zašto ste se odlučili raskrinkati Radončića, koji je bio razlog, kada je bio taj prijelomni trenutak.? Ovo se čini bitnim jer neki bi mogli reći da imate neki lični razlog, da se osvećujete, izmišljate i slično?
CIBRA: Osjećao sam da je moja služba kod Radončića bila nešto čime se ne mogu ponositi. Osjećao sam da sam dužan, ako sam već sebe izložio tom okruženju, da javnosti predočim činjenično stanje i istinu o čovjeku koji želi vladati Bošnjacima, a istovremeno se bavi drogom, ubistvima kao i drugim oblicima teškog kriminala. Ako sam u tome uspio, mislim da je taj period mog života imao određeni rezultat od opće koristi. Međutim, prijelomni trenutak je bila druga polovina 2014. godine, kada je proces na Kosovu koji se vodio protiv Nasera Keljmendija krenuo u pravcu Fahrudina Radončića, odnosno u pravom smjeru.
Ja sam tada osjetio marginalizaciju i određeni pritisak od strane Radončića. Razlog je jasan, bio sam taj koji je bio prisutan i znao sve o likvidaciji Delalića, o Radončićevoj trgovini drogom, o Keljmendijevim novčanim donacijama za izgradnju “Avazovog” tornja, odnosno o svim dešavanjima u vezi s Keljmendijem i Radončićem. Napustio sam Avaz i sve prijavio u SIPA-u, koja je već imala sva saznanja i još saznanje više, da je Radončić, poučen djelima svog saradnika Zijada Turkovića, koji je ubijao svjedoke, pripremao moju likvidaciju još u vrijeme dok sam bio uposlen u Avazu kao njegov vozač, kako bi bio siguran da se oko ubistva Delalića i drugih kriminalnih djela kojima se bavio ništa neće saznati. Okidač je bio pokušaj i namjera moje eliminacije. Ja preko toga ne prelazim.
STAV: Ko je šef Fahrudinu Radončiću? Ovo se pitanje nameće nakon čitanja Vaše knjige i svih onih srbijanskih i crnogorskih političara i “biznismena” koje navodite i s kojim je Radončić održavao kontakte i susrete.
CIBRA: Šef Fahrudinu Radončiću je predsjednik Republike Srbije, neovisno o kome se radi. To je uvijek tako bilo i mi smo redovno išli u Beograd gdje je Radončić imao sastanke i dobijao bukvalno instrukcije od državnog vrha Srbije. Na jednom od sastanaka tadašnji predsjednik Srbije je rekao Radončiću: “Fahro, ti znaš da je Srbija majka politike. Kad se dogovorimo jedno, drži se toga, nemoj samo dolaziti ovdje kad ti nešto treba.” Ostalim prisutnima na tom istom sastanku, među kojima je bio i Milorad Dodik, tadašnji premijer Ivica Dačić je rekao Dodiku: “Nije bitan Lagumdžija, nama Fahro u Bosni treba na poziciji, nikako u opoziciji.”
Dakle, Radončić ima podršku i logistiku Srbije, on zastupa interese Srbije i radi po instrukcijama protiv Bosne i Hercegovine. Ja sam svjedok tih dešavanja i smijem to reći ne samo za vaš list već u kameru i na poligraf. Nakon jednog od sastanaka s ljudima iz državnog vrha Srbije, u avionu je Radončić meni bukvalno više puta podvukao prijetećim tonom da nikad u životu ne smijem reći gdje smo bili i koga sam vidio s njim.
STAV: Radončić često spominje tri šehida iz porodice svoje bivše žene. Je li ih ikada spominjao u Vašem prisustvu?
CIBRA: Radončić laže da u svojoj kući ima tri šehida. Znači, u njegovoj kući ne fali niko, svi su živi i zdravi. Ja znam da je njegov bivši punac u ratu izgubio dva sina, i to je zaista jedna tragedija. Radončić nikada nije otišao na mezar tim momcima, a svog punca je meni spominjao u negativnom kontekstu, nazivajući ga “sandžački piljar”, te je često znao reći i za svoju suprugu Azru: “Kako da ja nju vodim na prijeme kad je ona obična frizerka koju je napravio piljar?!” Znači, kad su uvrede u pitanju, Radončić nema mjere, niti je njemu nešto sveto.
STAV: U zadnje vrijeme se često spominjalo da Radončić nikada nije bio na kolektivnoj dženazi u Srebrenici 11. jula, na šehidskom mezarju Kovači, u džamiji, da on ustvari nema nikakve poveznice s bošnjačkim narodom. Šta nam Vi možete reći o životnim navikama čovjeka koji pretendira da uđe u Predsjedništvo BiH i predstavlja se kao spas za BiH i bošnjački narod?
CIBRA: U zadnjih desetak godina, dok sam bio s njim, nikad nije otišao 11. jula u Srebrenicu, niti je odao počast žrtvama genocida na taj dan. Svoj blindirani automobil je iznajmljivao na 11. juli za siguran prijevoz crnogorskih i srbijanskih predstavnika vlasti koji su dolazili u Potočare, tako da sam ja imao priliku da ih vozim tog dana. Sjećam se da sam jednom prilikom 11. jula vozio tadašnjeg predsjednika Crne Gore, gospodina Filipa Vujanovića. O njegovim pretenzijama da uđe u Predsjedništvo BiH mogu reći da on prvo nema to obrazovanje niti taj diplomatski i državnički gard, izgled i ponašanje.
Radi se o nastavniku likovnog vaspitanja, a nikada u javnosti nije rekao to svoje zanimanje, čak ni u predizbornim kampanjama kada svi kandidati kažu svoju biografiju. Ne vidim čemu ga je stid reći da je po zanimanju nastavnik likovnog vaspitanja. A nema stida da sam za sebe kaže i lažno se predstavi da je intelektualac. Radi se o čovjeku s mnogo unutrašnjih kompleksa i nabojem i nagonom da bude neko, da se fotografira, što voli iznad svega. Druga stvar, njemu Bosna i Hercegovina ne znači ništa, naprotiv, on radi u interesu druge države, tačnije Srbije, što je potpuno i prirodno za njega. Ako bi on uradio nešto protiv Srbije ili Crne Gore, oni ga mogu zvati izdajnikom, mi nikako.
STAV: Kažete da Radončića poznajete “u dušu”. Kako bi, po Vašem mišljenju, izgledalo da ovaj čovjek zaista uspije osvojiti vlast?
CIBRA: Mislim da je neprimjereno spominjati “dušu” u njegovom slučaju, ali apsolutno ga poznajem i mogu slobodno reći da je on za mene pročitana knjiga, kao i za ostale građane BiH, jer ne treba puno da ljudi prepoznaju lažova, smutljivca i dvoličnog mafijaša kao što je Fahrudin Radončić. Što se tiče Vašeg pitanja o njegovom preuzimanju vlasti, to će u Bosni i Hercegovini ostati trajna nemoguća misija i njegov doživotni trud. Za sada su ulazna vrata Predsjedništva ipak previsoka za njega. Ne dao Bog da visina tih vrata, odnosno kriteriji građana koji glasaju, budu niži, ne dao Bog.
- JThomas
#3389 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
i stav prihvata retoriku kao da radončić nije već na vlasti, samo iz svog razloga, što ne da reći da su ga njegove gazde uvele u vlast.
- Roccohljup
#3390 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ih...đ'eš to priznatiJThomas wrote:i stav prihvata retoriku kao da radončić nije već na vlasti, samo iz svog razloga, što ne da reći da su ga njegove gazde uvele u vlast.
- Roccohljup
#3391 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Boze dragi koja obecanja i logika
IZBORI 2018. SBB u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju
Radončić: Svaka majka koja rodi troje djece treba dobiti doživotnu penziju
Naš strateški cilj su Evropska unija, NATO i što više mladih penzionerki
Autor: Pres-centar SBB-a
prije 12 sati
Savez za bolju budućnost održao je sinoć velike stranačke skupove u Zavidovićima, Maglaju i Tešnju. U pobjedničkoj atmosferi u prepunim dvoranama građanima su se predstavili kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti.
S posebnim zanimanjem i ovacijama dočekana su obraćanja predsjednika SBB-a i kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudina Radončića.
Govoreći o tome kako vratiti i sačuvati stanovništvo u BiH, Radončić, praćen skandiranjem i aplauzima, rekao je:
- Lično ću se založiti da svaka majka koja rodi troje djece dobije status penzionera do kraja života. Znači, naš strateški cilj su Evropska unija, NATO i što više mladih penzionerki, odnosno što više rođene djece i porast nataliteta. Zapošljavanje, infrastruktura, izgradnja i natalitet trebaju vratiti vjeru u državu.
Također, predsjednik SBB-a komentirao je podmetanja koja dolaze iz SDA.
- Mene i SBB lažno optužuju da smo sa HDZ-om i SNSD-om, a upravo je Bakir Izetbegović na čuvenom sastanku u kafani „Barka“ prije godinu dana spasio Dodika, a s Čovićevim HDZ-om SDA je od 1990. godine neprestano u koaliciji. Pričaju o lažnim izdajama, a pravi izdajnici su oni koji su našu zemlju doveli na evropsko dno, koji su uništili stabilnost ove zemlje, oteli vlast od naroda i boraca i pretvorili je u petofamilijarno vladanje. Uništili su više od 50 milijardi vrijednosti fabrika i firmi prljavim privatizacijama, doveli su do najveće nezaposlenosti u Evropi, napravili su stanje u privredi da je više od 75.000 blokiranih računa pravnih lica, i još, k tome, prave sve moguće podjele među nama Bošnjacima.
To su pravi izdajnici – rekao je Radončić – a ne oni koji su gradili, zapošljavali i borili se da narod slobodno govori i diše.
- JThomas
#3392 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
zar to nije već sređeno akcizama...
- ultima_palabra
#3393 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
što više mladih penzionerki
-
bosanska senzacija
#3394 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ima neka tajna veza...
Piše Avaz:
Predmet Lutka
Bojan Cvijan: Od početka sam imao kristalno jasan alibi, trebalo ga je provjeriti
Predmet “Lutka”, nakon jučerašnjeg svjedočenja prvooptuženog Bojana Cvijana, posmatrat će se u posve drugačijem svjetlu, jer je ovaj dugogodišnji policajac, veoma precizno odgovarajući na pitanja svoje braniteljice Vasvije Vidović, dao do znanja Sudskom vijeću kako je ovaj postupak perfidno montirao postupajući tužilac Dubravko Čampara, koji se ni jučer nije pojavio u sudnici, jer ga je mijenjao tužilac Božo Mihajlović.
Dokumenti odbrane
Cvijanov iskaz bio je potkrijepljen s bezbroj dokumenata, koji su prikazani na grafoskopu, a koje je odbrana uporno i teško prikupljala. Možda i najšokantniji detalj bio je kada je Cvijan otkrio da je tokom jednog od pretresa njegovog stana izuzeta kompletna dokumentacija odbrane. Tu su bile Cvijanove bilješke sa suđenja, kao i materijalni dokazi odbrane. Čampara, iako je obećao da će odmah vratiti tu dokumentaciju, nikada to nije učinio!
Također, Cvijan je od samog početka ovog slučaja imao kristalno jasan alibi, koji je samo trebalo provjeriti. No, tada je Čamapara kazao odbrani: “Ne pada mi na pamet da ti provjeravam alibi.” Cvijan je na početku svjedočenja pojasnio kako se 2006. godine javio na oglas Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje je tokom probnog rada prošao provjere i da je ubrzo postao vođa tima za borbu protiv droga.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/20 ... provjeriti
Piše Avaz:
Predmet Lutka
Bojan Cvijan: Od početka sam imao kristalno jasan alibi, trebalo ga je provjeriti
Predmet “Lutka”, nakon jučerašnjeg svjedočenja prvooptuženog Bojana Cvijana, posmatrat će se u posve drugačijem svjetlu, jer je ovaj dugogodišnji policajac, veoma precizno odgovarajući na pitanja svoje braniteljice Vasvije Vidović, dao do znanja Sudskom vijeću kako je ovaj postupak perfidno montirao postupajući tužilac Dubravko Čampara, koji se ni jučer nije pojavio u sudnici, jer ga je mijenjao tužilac Božo Mihajlović.
Dokumenti odbrane
Cvijanov iskaz bio je potkrijepljen s bezbroj dokumenata, koji su prikazani na grafoskopu, a koje je odbrana uporno i teško prikupljala. Možda i najšokantniji detalj bio je kada je Cvijan otkrio da je tokom jednog od pretresa njegovog stana izuzeta kompletna dokumentacija odbrane. Tu su bile Cvijanove bilješke sa suđenja, kao i materijalni dokazi odbrane. Čampara, iako je obećao da će odmah vratiti tu dokumentaciju, nikada to nije učinio!
Također, Cvijan je od samog početka ovog slučaja imao kristalno jasan alibi, koji je samo trebalo provjeriti. No, tada je Čamapara kazao odbrani: “Ne pada mi na pamet da ti provjeravam alibi.” Cvijan je na početku svjedočenja pojasnio kako se 2006. godine javio na oglas Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), gdje je tokom probnog rada prošao provjere i da je ubrzo postao vođa tima za borbu protiv droga.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/20 ... provjeriti
-
bosanska senzacija
#3395 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
A evo ko je dugogodišnji policajac Bojan Cvijan kojem se kao i Fahrudinu montiraju optužnice:
ELEZ: I moramo, jaro, Vepra (Tomaševića u razgovoru zovu Vepar, op.a.) goniti, ne možemo više s Veprom čekati, ljudi nas ismijavaju dole.
CVIJAN: Šta kažeš na onaj moj prijedlog da mu se otme...
ELEZ: Ma jok bolan, sve je to gomilanje krivičnih djela, jada, frka, treba nešto konkretno, pravo nešto zaorgat. Nešto sam jaro konto, isplati se i pucat da ostane živ, razumiješ, pucat mu po autu u prolazu, po djetetu mu pucat.
CVIJAN: Ja bi prije po njemu.
ELEZ: Ma nebitno, jal po njemu, ili pokušat fol da se otme nešto, da doživi stres. Njemu je sve osigurano, on ode, naplati pare. Njemu definitivno treba izvući pare, treba orgat!
CVIJAN: Znaš šta ja mislim, bratko, nakon onoliko vremena provedenog s njim, da mu se otme sin?
ELEZ: Kakav sin, samo ga dovesti u situaciju da mu prašti pored glave, da mu stvarno prašti, jarane.
BOJAN: E baš tako!
ELEZ: Ispadosmo cigani, povukosmo se.
BOJAN: Znam, batko.
ELEZ: Zolju ispaliti tamo pred kuću.
BOJAN: Znaš kad sam ja to govorio.
ELEZ: Znam, ali jeb..., njemu tamo SFOR čuva kuću, grunuće te, bolan, sa snajperom.
A evo i žene Bojana Cvijana u SBB-u:

ELEZ: I moramo, jaro, Vepra (Tomaševića u razgovoru zovu Vepar, op.a.) goniti, ne možemo više s Veprom čekati, ljudi nas ismijavaju dole.
CVIJAN: Šta kažeš na onaj moj prijedlog da mu se otme...
ELEZ: Ma jok bolan, sve je to gomilanje krivičnih djela, jada, frka, treba nešto konkretno, pravo nešto zaorgat. Nešto sam jaro konto, isplati se i pucat da ostane živ, razumiješ, pucat mu po autu u prolazu, po djetetu mu pucat.
CVIJAN: Ja bi prije po njemu.
ELEZ: Ma nebitno, jal po njemu, ili pokušat fol da se otme nešto, da doživi stres. Njemu je sve osigurano, on ode, naplati pare. Njemu definitivno treba izvući pare, treba orgat!
CVIJAN: Znaš šta ja mislim, bratko, nakon onoliko vremena provedenog s njim, da mu se otme sin?
ELEZ: Kakav sin, samo ga dovesti u situaciju da mu prašti pored glave, da mu stvarno prašti, jarane.
BOJAN: E baš tako!
ELEZ: Ispadosmo cigani, povukosmo se.
BOJAN: Znam, batko.
ELEZ: Zolju ispaliti tamo pred kuću.
BOJAN: Znaš kad sam ja to govorio.
ELEZ: Znam, ali jeb..., njemu tamo SFOR čuva kuću, grunuće te, bolan, sa snajperom.
A evo i žene Bojana Cvijana u SBB-u:

- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#3396 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
neki dan slušam fahru kako govori da ova vlast nije uradila ništa, pa ni kilometar autoputa.
i onda se zapitam i skontam koliko smo mi svi kolektivno glup narod. čovjek ima direktora u autocestama, ima ministra prometa i komunikacija i uz to vlast na svim nivoima i ponovo će se naći ljudi koji će stvarno popušiti tu priču kako bi fahro nešto uradio, samo da je u vlasti.
i ti stranci, koji bajgi kontroliraju sve u bosni i hercegovini, sve to gledaju i slušaju i smiju se kakvi nepismenjakovići i naivčine žive u bosni i hercegovini. a ti isti nepismenjakovići i naivčine očekuju da stranci sutra pomognu državi, a nisu u stanju sabrati dva i dva.
i onda se zapitam i skontam koliko smo mi svi kolektivno glup narod. čovjek ima direktora u autocestama, ima ministra prometa i komunikacija i uz to vlast na svim nivoima i ponovo će se naći ljudi koji će stvarno popušiti tu priču kako bi fahro nešto uradio, samo da je u vlasti.
i ti stranci, koji bajgi kontroliraju sve u bosni i hercegovini, sve to gledaju i slušaju i smiju se kakvi nepismenjakovići i naivčine žive u bosni i hercegovini. a ti isti nepismenjakovići i naivčine očekuju da stranci sutra pomognu državi, a nisu u stanju sabrati dva i dva.
-
Rizvan
#3397 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Naravno doživotna penzija na račun onih koji uplaćuju doprinose i koji su radili cijeli životni vijek.
Koji populizam i očaj kod dotičnog, a sve kako bi kada bi došao na vlast preuzeo kontrolu nad pravosuđem. Adisa Arapović otvoreno sinoć u TV debati izjavi da im je to cilj.
Koji populizam i očaj kod dotičnog, a sve kako bi kada bi došao na vlast preuzeo kontrolu nad pravosuđem. Adisa Arapović otvoreno sinoć u TV debati izjavi da im je to cilj.
- ljevoruki
#3398 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
MemoRoccohljup wrote:Sta ba dekan....rektor jarane....il minimalno ministar kulture i obrazovanjaLeverage wrote:Dekan ALU-a.Maraschino wrote:...a Memo? Nece ni on cijeli zivot lijepiti plakate.
Da mu samo vidite punicu i svastiku
-
bosanska senzacija
#3399 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
AMERIČKI PORTRET FAHRUDINA R.:
Charles English bio je ambasador SAD-a u BiH od jula 2007. do septembra 2010. godine, dakle u periodu kada je vlasnik Avaza Fahrudin Radončić osnovao Savez za bolju budućnost i uključio se u bitku, protiv Harisa Silajdžića i Bakira Izetbegovića, za poziciju prvog u Bošnjaka.
Radončić se tada hvalio kako uživa podršku zapadnih diplomata, napose Amerikanaca, no sudeći po depešama tadašnjeg amabadora Englisha, koje su svjetlo dana ugledale zahvaljujući Wikileaksu, stvari su stajale potpuno drugačije.
Evo šta je ambasador Charles English o Radončiću i njegovim političkim ambicijama napisao u svojoj depeši centrali u Washingtonu 2. februara 2010. godine.
„Nova partija (SBB) će stvoriti novu pukotinu na bošnjačkoj političkoj sceni, naročito tokom kampanje za izbore 2010. Radončić uživa podršku lidera Islamske zajednice (reisa Mustafe ef. Cerića). Također, Radončić je vlasnik najtiražnije dnevne novine u BiH i direktno je kontrolira, što će osigurati da se poruka njegove kampanje dobro propagira.
Radončićeva reputacija kao čovjeka upetljanog u sumnjive poslove sa partnerima iz cijelog političkog spektra, kombinovana sa snažnom željom da utiče na pravosuđe kako bi izbjegao procesuiranje zbog korupcije, nagovještava da će on tražiti političke saveznike za projekte od lične koristi, a ne partnere na ideološkoj i etničkoj osnovi.
Iako je prerano za konkretne procjene, Radončićeva partija će najviše glasova uzeti od Stranke za BiH Harisa Silajdžića, kao i od apatičnih glasača namamljenjih njegovim zavjetom da će poboljšati privredu.
Radončić je izrastao iz relativnog siromaštva i mutne situacije nakon rata 1992-95. i postao osnivač i vlasnik vodeće izdavačke kuće Avaz, najpoznatije po istoimenoj dnevnoj novini. Uspjeh Avaza omogućio je Radončiću značajnu kontrolu medija kod Bošnjaka. Stoga se Avaz pokazao kao moćno oružje protiv Radončićevih protivnika, naročito političkih autoriteta koji istražuju njegove uloge u korupcijskim skandalima.
Iako Radončić lično nije politički veteran, on je preko svog Avaza igrao aktivnu ulogu u politici duže od jedne decenije, dok su se bošnjački političari otimali za njegovu podršku. Kandidati koje je Avaz favorizovao kod Bošnjaka u izboru članova Predsjedništva BiH – kao Haris Silajdžić u 2006. – obično su uspijevali na izborima", piše u depeši.
Dalje se navodi kako je "široko rasprostranjeno vjerovanje da je Radončić umiješan u korupciju, a najočitiji primjer toga je njegova uloga u skandalu sa Razvojnom bankom Federacije BiH. Radončić je priznao da je unajmio Ramiza Džaferovića, člana SDA i direktora Razvojne banke, za finansijsku reviziju Avaza. U isto vrijeme, Džaferović je preko svoje banke Radončiću dao zajam od 22,5 miliona maraka za gradnju Radončićevog tornja u Sarajevu. Također, mediji su nedavno izvijestili o navodnoj Radončićevoj vezi sa međunarodnim dilerom droge Keljmendijem; o toj vezi svjedoče žestoki napadi sa stranica Avaza na policijske dužnosnike koji su radili na slučaju Keljmendi.
Osoblje Ureda visokog predstavnika u BiH nedavno je povezalo Radončića sa međunarodnim peračima novca. Ovaj navod, koji je procurio do medija, počeo je kao iskra koja je vremenom buknula i pretvorila se u kampanju protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Raffija Gregoriana, uposlenika State Depertmenta, što protivuriječi Radončićevim tvrdnjama da će jedan od njegovih prioriteta biti saradnja sa međunarodnom zajednicom“.
Charles English analizira potom kako je došlo do formiranja SBB-a u septembru 2009.
„Gotovo je sigurno da Radončić traži politički status kako bi se osigurao od istraga svojih nelegalnih poslova time što će imati uticaja na vladu i pravosuđe. Sad je za njega pravo vrijeme da uđe u politiku s obzirom da drugi mediji pišu kako Radončićev posao opada, jer glavni rival Avaza, Oslobođenje, rapidno sustiže Avaz u prodaji. Pragmatični Radončić ulazi u politiku kako bi našao pouzdane partnere gdje god ih može naći, bez obzira na ideologiju i etnički bekgraund.
Ovaj pristup odvešće ga u savezništvo sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je također vrlo aktivan u biznisu, a i sam je pod istragom za korupciju. Stoga je Dodiku Radončić idealan politički sagovornik. Radončić je Amerikancima rekao da se u januaru 2010. susreo sa Dodikom, kao i sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Draganom Čovićem – koji je također optužen za korupciju i koji kuje zajedničke planove sa Dodikom“.
English spominje i poznate ličnosti koje su se u vrijeme pisanja ove depeše već uključili u SBB – poput Harisa Bašića, Adnana Terzića, ali i spominje njegov snažan sandžački naglasak koji je stran većini Bosanaca.
“Štaviše, nedostaje mu lična harizma i generalno se ne osjeća ugodno sa sagovornicima koji se ne slažu sa njim”, napisao je English o Radončiću, dodavši kako je ekonomija jedna od glavnih predizbornih tema Avaza, kao i njegovo insistiranje na nekompetentnosti aktuelnih lidera, poglavito bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.
Također, English primjećuje kako je Islamska zajednica, koja je prije podržavala Silajdžića, sada podržava Radončića.
“Avaz konstantno ocrnjuje Silajdžića nazivajući ga lažljivim predsjednikom i mafijaškim kumom koji krade od sirotinje. Radončić također želi sebe pozicionirati kao ključnog sagovornika među Bošnjacima kod američke vlade, umjesto Silajdžića. Tako je u februaru bio u Washingtonu na molitvenom doručku, a održao je i govor u Američkom institutu za mir, o čemu je štampa naširoko izvještavala”, piše English.
Dalje se navodi da „Islamska zajednica, koja je ranije podržavala Silajdžića, sada podržava Radončića. Bliskost između reisa Cerića i Radončića očituje se i donacijom od milion maraka za izgradnju nove zgrade Rijaseta u Sarajevu. Reis Cerić je jedina javna ličnost koju Avaz nikad nije kritikovao, a vijesti o reisu uvijek su na naslovnoj strani tog lista. Avaz je čak “drugačije interpretirao” osudu iz februara 2009, kada je imam iz Travnika okrivljen za pedofiliju.
Radončić je glasno prenosio reisov povik protiv islamofobije, a posljednji slučaj je napad na bivšu glavnu i odgovornu urednicu Federalne televizije Dušku Jurišić, koja je izvještavala o Radončićevoj ulozi u skandalu sa Razvojnom bankom Federacije BiH. Radončić je izjavio da „ne možemo dozvoliti osobama koje nisu Muslimani da budu urednici u našoj Islamskoj Zajednici.“
Amabasador English dalje prepričava kako je tadašnji resis Cerić na jednom prijemu rekao Radončiću da ga ljudi moraju vidjeti u džamiji.
„Ali reis efendija, ja ne znam nijednu molitvu!“ kazao je Radončić reisu. Kasnije, tokom ručka sa zamjenicom šefa misije SAD u BiH, Radončić je držao podignutu čašu i rekao: „Ne mogu ja podržavati radikalni islam. Ja bih bio njihova prva žrtva!”
„Iako Radončić najviše trenutno ratuje sa Strankom demokratske akcije, njegov najduži animozitet je sa drugom značajnom strankom u Federaciji, Socijaldemokratskom partijom; on proističe iz njegovog ličnog animoziteta spram predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Ipak, on je na sastanku sa zamjenicom šefa Američke misije u BiH istinski šokirao i glavnog urednika Avaza Numanovića kad je rekao kako se navodno susreo sa Zlatkom Lagumdžijom i dva sata razgovarao o potencijalnim postizbornim koalicijama“, navodi se u jednoj od depeša tadašnjeg ambasadora SAD-a Charlesa Englisha.
Charles English bio je ambasador SAD-a u BiH od jula 2007. do septembra 2010. godine, dakle u periodu kada je vlasnik Avaza Fahrudin Radončić osnovao Savez za bolju budućnost i uključio se u bitku, protiv Harisa Silajdžića i Bakira Izetbegovića, za poziciju prvog u Bošnjaka.
Radončić se tada hvalio kako uživa podršku zapadnih diplomata, napose Amerikanaca, no sudeći po depešama tadašnjeg amabadora Englisha, koje su svjetlo dana ugledale zahvaljujući Wikileaksu, stvari su stajale potpuno drugačije.
Evo šta je ambasador Charles English o Radončiću i njegovim političkim ambicijama napisao u svojoj depeši centrali u Washingtonu 2. februara 2010. godine.
„Nova partija (SBB) će stvoriti novu pukotinu na bošnjačkoj političkoj sceni, naročito tokom kampanje za izbore 2010. Radončić uživa podršku lidera Islamske zajednice (reisa Mustafe ef. Cerića). Također, Radončić je vlasnik najtiražnije dnevne novine u BiH i direktno je kontrolira, što će osigurati da se poruka njegove kampanje dobro propagira.
Radončićeva reputacija kao čovjeka upetljanog u sumnjive poslove sa partnerima iz cijelog političkog spektra, kombinovana sa snažnom željom da utiče na pravosuđe kako bi izbjegao procesuiranje zbog korupcije, nagovještava da će on tražiti političke saveznike za projekte od lične koristi, a ne partnere na ideološkoj i etničkoj osnovi.
Iako je prerano za konkretne procjene, Radončićeva partija će najviše glasova uzeti od Stranke za BiH Harisa Silajdžića, kao i od apatičnih glasača namamljenjih njegovim zavjetom da će poboljšati privredu.
Radončić je izrastao iz relativnog siromaštva i mutne situacije nakon rata 1992-95. i postao osnivač i vlasnik vodeće izdavačke kuće Avaz, najpoznatije po istoimenoj dnevnoj novini. Uspjeh Avaza omogućio je Radončiću značajnu kontrolu medija kod Bošnjaka. Stoga se Avaz pokazao kao moćno oružje protiv Radončićevih protivnika, naročito političkih autoriteta koji istražuju njegove uloge u korupcijskim skandalima.
Iako Radončić lično nije politički veteran, on je preko svog Avaza igrao aktivnu ulogu u politici duže od jedne decenije, dok su se bošnjački političari otimali za njegovu podršku. Kandidati koje je Avaz favorizovao kod Bošnjaka u izboru članova Predsjedništva BiH – kao Haris Silajdžić u 2006. – obično su uspijevali na izborima", piše u depeši.
Dalje se navodi kako je "široko rasprostranjeno vjerovanje da je Radončić umiješan u korupciju, a najočitiji primjer toga je njegova uloga u skandalu sa Razvojnom bankom Federacije BiH. Radončić je priznao da je unajmio Ramiza Džaferovića, člana SDA i direktora Razvojne banke, za finansijsku reviziju Avaza. U isto vrijeme, Džaferović je preko svoje banke Radončiću dao zajam od 22,5 miliona maraka za gradnju Radončićevog tornja u Sarajevu. Također, mediji su nedavno izvijestili o navodnoj Radončićevoj vezi sa međunarodnim dilerom droge Keljmendijem; o toj vezi svjedoče žestoki napadi sa stranica Avaza na policijske dužnosnike koji su radili na slučaju Keljmendi.
Osoblje Ureda visokog predstavnika u BiH nedavno je povezalo Radončića sa međunarodnim peračima novca. Ovaj navod, koji je procurio do medija, počeo je kao iskra koja je vremenom buknula i pretvorila se u kampanju protiv prvog zamjenika visokog predstavnika Raffija Gregoriana, uposlenika State Depertmenta, što protivuriječi Radončićevim tvrdnjama da će jedan od njegovih prioriteta biti saradnja sa međunarodnom zajednicom“.
Charles English analizira potom kako je došlo do formiranja SBB-a u septembru 2009.
„Gotovo je sigurno da Radončić traži politički status kako bi se osigurao od istraga svojih nelegalnih poslova time što će imati uticaja na vladu i pravosuđe. Sad je za njega pravo vrijeme da uđe u politiku s obzirom da drugi mediji pišu kako Radončićev posao opada, jer glavni rival Avaza, Oslobođenje, rapidno sustiže Avaz u prodaji. Pragmatični Radončić ulazi u politiku kako bi našao pouzdane partnere gdje god ih može naći, bez obzira na ideologiju i etnički bekgraund.
Ovaj pristup odvešće ga u savezništvo sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom, koji je također vrlo aktivan u biznisu, a i sam je pod istragom za korupciju. Stoga je Dodiku Radončić idealan politički sagovornik. Radončić je Amerikancima rekao da se u januaru 2010. susreo sa Dodikom, kao i sa predsjednikom Hrvatske demokratske zajednice Draganom Čovićem – koji je također optužen za korupciju i koji kuje zajedničke planove sa Dodikom“.
English spominje i poznate ličnosti koje su se u vrijeme pisanja ove depeše već uključili u SBB – poput Harisa Bašića, Adnana Terzića, ali i spominje njegov snažan sandžački naglasak koji je stran većini Bosanaca.
“Štaviše, nedostaje mu lična harizma i generalno se ne osjeća ugodno sa sagovornicima koji se ne slažu sa njim”, napisao je English o Radončiću, dodavši kako je ekonomija jedna od glavnih predizbornih tema Avaza, kao i njegovo insistiranje na nekompetentnosti aktuelnih lidera, poglavito bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića.
Također, English primjećuje kako je Islamska zajednica, koja je prije podržavala Silajdžića, sada podržava Radončića.
“Avaz konstantno ocrnjuje Silajdžića nazivajući ga lažljivim predsjednikom i mafijaškim kumom koji krade od sirotinje. Radončić također želi sebe pozicionirati kao ključnog sagovornika među Bošnjacima kod američke vlade, umjesto Silajdžića. Tako je u februaru bio u Washingtonu na molitvenom doručku, a održao je i govor u Američkom institutu za mir, o čemu je štampa naširoko izvještavala”, piše English.
Dalje se navodi da „Islamska zajednica, koja je ranije podržavala Silajdžića, sada podržava Radončića. Bliskost između reisa Cerića i Radončića očituje se i donacijom od milion maraka za izgradnju nove zgrade Rijaseta u Sarajevu. Reis Cerić je jedina javna ličnost koju Avaz nikad nije kritikovao, a vijesti o reisu uvijek su na naslovnoj strani tog lista. Avaz je čak “drugačije interpretirao” osudu iz februara 2009, kada je imam iz Travnika okrivljen za pedofiliju.
Radončić je glasno prenosio reisov povik protiv islamofobije, a posljednji slučaj je napad na bivšu glavnu i odgovornu urednicu Federalne televizije Dušku Jurišić, koja je izvještavala o Radončićevoj ulozi u skandalu sa Razvojnom bankom Federacije BiH. Radončić je izjavio da „ne možemo dozvoliti osobama koje nisu Muslimani da budu urednici u našoj Islamskoj Zajednici.“
Amabasador English dalje prepričava kako je tadašnji resis Cerić na jednom prijemu rekao Radončiću da ga ljudi moraju vidjeti u džamiji.
„Ali reis efendija, ja ne znam nijednu molitvu!“ kazao je Radončić reisu. Kasnije, tokom ručka sa zamjenicom šefa misije SAD u BiH, Radončić je držao podignutu čašu i rekao: „Ne mogu ja podržavati radikalni islam. Ja bih bio njihova prva žrtva!”
„Iako Radončić najviše trenutno ratuje sa Strankom demokratske akcije, njegov najduži animozitet je sa drugom značajnom strankom u Federaciji, Socijaldemokratskom partijom; on proističe iz njegovog ličnog animoziteta spram predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije. Ipak, on je na sastanku sa zamjenicom šefa Američke misije u BiH istinski šokirao i glavnog urednika Avaza Numanovića kad je rekao kako se navodno susreo sa Zlatkom Lagumdžijom i dva sata razgovarao o potencijalnim postizbornim koalicijama“, navodi se u jednoj od depeša tadašnjeg ambasadora SAD-a Charlesa Englisha.
- JThomas
#3400 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
pa tačno govorimalakh wrote:neki dan slušam fahru kako govori da ova vlast nije uradila ništa, pa ni kilometar autoputa.