Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Internetowska

#3376 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

felichi wrote:jucer sam vidjeo ogroman copor koji se kretao uz bjelave. ljudi su bjezali po ulici i sklanjali se. strasno..
stavio sam informaciju na forum crna hronika - ljudi su se poceli ismijavati. jos strasnije.

imam nevezano pitanje
1. na koji broj prijaviti pse, postoji li bilo sta?
2. koji je do sada najefikasniji metod zastite /spray, ultrazvucne pistaljke,../

??
Čopori pasa lutalica se prijavljuju u prostorijama MZ, bar što se tiče opštine Novo Sarajevo, ne vidim zašto bi u drugim opštinama bilo drugačije. Možeš prijavljivati doduše svaki dan, oni ne mogu ništa da urade, osim ukoliko pas nije bolestan ili agresivan. Razumijem da se bojiš pasa, ali sprej je jako nehumano rješenje, a čini mi se i ilegalno. Ultrazvučna može da uplaši psa, pa da te tek onda napadne iako nije imao namjeru.

Mene baš zanima šta konkretno radi onaj šugavi DogTrust, osim traljave sterilizacije i dijeljenja majica, kesica i keksića po gradu. Danas je kod Parlamenta bio pas sa slomljenom nogom, na kiši i onoj hladnoći... Gdje su ti dobročinitelji i cukoljubci?
Maharadza

#3377 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

5 0 5 wrote:
l33t wrote: ako si se iskljucila onda se iskljuci 100% ne budi licemjer ko i ostali cukoljupci :-)
ko bi opstao na ovoj temi. pjenite vise nego svi bjesni psi sarajeva.
Neka ti ne 'pjeniš' u odbrani ovih kerova. A vidjet ćeš tek šta je to kada neki čopor rastrga nekoga pa kada raja krene 'na svoju ruku' riješavati ovaj problem. 24h,toliko će narodu trebati da ovo riješi, ipak se nadam da do toga neće doći jer će biti nemilih scena kojima ne bi želio da svjedoče djeca i slabiji. ;)

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
privremeni

#3378 Re: Problem pasa lutalica

Post by privremeni »

Maharadza wrote:
5 0 5 wrote:
l33t wrote: ako si se iskljucila onda se iskljuci 100% ne budi licemjer ko i ostali cukoljupci :-)
Neka ti ne 'pjeniš' u odbrani ovih kerova. A vidjet ćeš tek šta je to kada neki čopor rastrga nekoga pa kada raja krene 'na svoju ruku' riješavati ovaj problem. 24h,toliko će narodu trebati da ovo riješi, ipak se nadam da do toga neće doći jer će biti nemilih scena kojima ne bi želio da svjedoče djeca i slabiji. ;)

I sta kazete, Komsic,Petrovic i Efendic jos nisu rijesili problem??
Zaboravih, prosli izbori.... :oops:
O'zone
Globalni moderator

#3380 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

Ne lipši magare do novembarske sjednice
Zastozato

#3382 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

O'zone wrote:
Zar je toliko tesko promijeniti zakon tako da se lutalice uspavaju, ukoliko ne budu udomljeni, nakon 7 do 15 kao sto je praksa u ostatku svijeta. Ovaj azil u Praci umjesto sto se koristi kao hotel za pse i za zgrtanje novca, dosad se mogao iskoristiti da se kompletan kanton ocisti od lutalica, samo da je doslo do izmjene zakona, ali onda neko ne bi mogao doci do novca. I dosta vise namjernim pogresnim nazivanjem pasa lutalica napustenim psima kad na 1000 pasa mozda ima 5 napustenih. Tacno je da u zapadnoj Evropi i Americi napustene pse uspavaju nakon odredjenog perioda, a lutalice su davno unistili, takvi psi ne postoje tamo. Ima li iko ko prisustvuje ovim sjednicama da kaze ovako nesto. Ovo je smijurija od drzave , koja radi za svakog drugog osim za covjeka, gdje jedan ambasador strane drzave odredjuje sta da radimo, jer da se 95% gradjana pita ovakav problem nebi nikad postojao. Ko ce biti odgovoran ako se pojavi kakva zaraza, jer ljudi su zbog napada vec stradali, to nije napravilo nikakve promjene.
bull21

#3383 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Evo kakvu sliku šaljemo svijetu.
Joss Christensen recoiled violently as the dog sank its teeth into the newly minted gold-medalist’s ankle. Still relaxed from watching the sun go down over Sarajevo, Christensen felt his flesh tear as the beast gave a final shake before letting go.

Quickly shuttled away to find medical attention, it was at the infirmary that Christensen received the bad news that he’d come to the wrong hospital; he’d have to try another hospital across town, as this one did not have the right set of booster shots. For a city crawling with feral dogs, Joss and the rest of the crew found it oddly difficult to find a rabies vaccine, but little in Sarajevo comes easy, either for residents or visitors.
Čestitam. Čukac je ni manje ni više dohvatio olimpijca koji je došao u naš grad da snimi promo video. Bra'o.
O'zone
Globalni moderator

#3384 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

bull21 wrote:Evo kakvu sliku šaljemo svijetu.
Joss Christensen recoiled violently as the dog sank its teeth into the newly minted gold-medalist’s ankle. Still relaxed from watching the sun go down over Sarajevo, Christensen felt his flesh tear as the beast gave a final shake before letting go.

Quickly shuttled away to find medical attention, it was at the infirmary that Christensen received the bad news that he’d come to the wrong hospital; he’d have to try another hospital across town, as this one did not have the right set of booster shots. For a city crawling with feral dogs, Joss and the rest of the crew found it oddly difficult to find a rabies vaccine, but little in Sarajevo comes easy, either for residents or visitors.
Čestitam. Čukac je ni manje ni više dohvatio olimpijca koji je došao u naš grad da snimi promo video. Bra'o.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel' 'vo fakat?

Predobro. Šta ima koji k. nakav Joss-e biti blizu našeg ćuke :thumbup:
L u c i f e r

#3385 Re: Problem pasa lutalica

Post by L u c i f e r »

"Izazvo ga olimpijac."
O'zone
Globalni moderator

#3386 Re: Problem pasa lutalica

Post by O'zone »

L u c i f e r wrote:"Izazvo ga olimpijac."
Nisu ćuke ljubitelji freestyle-a vole klasični slalom
felichi

#3387 Re: Problem pasa lutalica

Post by felichi »

Zastozato wrote:
O'zone wrote:
Zar je toliko tesko promijeniti zakon tako da se lutalice uspavaju, ukoliko ne budu udomljeni, nakon 7 do 15 kao sto je praksa u ostatku svijeta. Ovaj azil u Praci umjesto sto se koristi kao hotel za pse i za zgrtanje novca, dosad se mogao iskoristiti da se kompletan kanton ocisti od lutalica, samo da je doslo do izmjene zakona, ali onda neko ne bi mogao doci do novca. I dosta vise namjernim pogresnim nazivanjem pasa lutalica napustenim psima kad na 1000 pasa mozda ima 5 napustenih. Tacno je da u zapadnoj Evropi i Americi napustene pse uspavaju nakon odredjenog perioda, a lutalice su davno unistili, takvi psi ne postoje tamo. Ima li iko ko prisustvuje ovim sjednicama da kaze ovako nesto. Ovo je smijurija od drzave , koja radi za svakog drugog osim za covjeka, gdje jedan ambasador strane drzave odredjuje sta da radimo, jer da se 95% gradjana pita ovakav problem nebi nikad postojao. Ko ce biti odgovoran ako se pojavi kakva zaraza, jer ljudi su zbog napada vec stradali, to nije napravilo nikakve promjene.
i sta bi dobili od toga?? dog trust bi svake sedmice praznio kafilerije i vracao pse na ulicu. plus, disali bi za vratom kafilerijama kao sada i onemogucavali rad.
ako jedan bukurest, gdje su psi klali djecu po ulici, nije mogao naci rijesenje, necemo ni mi.
Internetowska

#3388 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

Zastozato wrote: Zar je toliko tesko promijeniti zakon tako da se lutalice uspavaju, ukoliko ne budu udomljeni, nakon 7 do 15 kao sto je praksa u ostatku svijeta. Ovaj azil u Praci umjesto sto se koristi kao hotel za pse i za zgrtanje novca, dosad se mogao iskoristiti da se kompletan kanton ocisti od lutalica, samo da je doslo do izmjene zakona, ali onda neko ne bi mogao doci do novca. I dosta vise namjernim pogresnim nazivanjem pasa lutalica napustenim psima kad na 1000 pasa mozda ima 5 napustenih. Tacno je da u zapadnoj Evropi i Americi napustene pse uspavaju nakon odredjenog perioda, a lutalice su davno unistili, takvi psi ne postoje tamo. Ima li iko ko prisustvuje ovim sjednicama da kaze ovako nesto. Ovo je smijurija od drzave , koja radi za svakog drugog osim za covjeka, gdje jedan ambasador strane drzave odredjuje sta da radimo, jer da se 95% gradjana pita ovakav problem nebi nikad postojao. Ko ce biti odgovoran ako se pojavi kakva zaraza, jer ljudi su zbog napada vec stradali, to nije napravilo nikakve promjene.
Teško je promijeniti zakon, jer DogTrust zgrće lovu na 'rješavanja problema pasa lutalica u BiH'. Kao i PETA, nagrnuće lovu u projektu koji će trajati desetak godina, možda i nešto duže i onda će cuke i mace pojesti mrak, To je prva stvar, a druga stvar je ta što se na taj način ljudima skreće pažnja sa važnih na mnogo manje važne stvari. Odjednom svi pričaju o psima lutalicama, azilima, eutanaziji pasa, a niko se ne bavi pitanjem potpunog socijalnim i ekonomskim krahom ove nazovi države. Sjede aktivisti/ce ''Av Mau Ciju'' udruge i po cijeli dan vode konstruktivne rasprave o tome šta, kako, gdje, koliko se noaca skupilo da se napušteni pasek smjesti u neki pansiončić, da uopšte ne stignu da razmišljaju o stvarima kao što su nezaposlenost, manjak perspektive, jadu, bijedi, mizeriji oko sebe.
Dead Man Walking

#3389 Re: Problem pasa lutalica

Post by Dead Man Walking »

L u c i f e r wrote:"Izazvo ga olimpijac."
Zapamtio ga, kad ga je jos ko dijete nogom nabio. Sve se vraca, sve se placa. :D
Maharadza

#3390 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

Zastozato wrote:
O'zone wrote:
Znaš onu: druge države imaju mafiju, samo u Bosni mafija ima državu!!!

Capsicum

#3391 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

Kod nas je obicaj da kad podjes u goste, poneses nesto. Ko mu je kriv sto nije u kesici ponio pola kile teletine za tuzne okice...

Ovo je fakat dno dna. Nema dalje. Ovakvo stanje mozda jos ima u nekoj africkoj zabiti gdje vas moze napasti lav, hijene i sl.

Je li sazrilo vrijeme za neke proteste? Ovako vise ne moze! Ili promijenite ovaj zakon ili dozvolite nosenje oruzja svima!
Zastozato

#3392 Re: Problem pasa lutalica

Post by Zastozato »

Capsicum wrote:

Kod nas je obicaj da kad podjes u goste, poneses nesto. Ko mu je kriv sto nije u kesici ponio pola kile teletine za tuzne okice...

Ovo je fakat dno dna. Nema dalje. Ovakvo stanje mozda jos ima u nekoj africkoj zabiti gdje vas moze napasti lav, hijene i sl.

Je li sazrilo vrijeme za neke proteste? Ovako vise ne moze! Ili promijenite ovaj zakon ili dozvolite nosenje oruzja svima!
U Africi te moze napasti lav ili hijena ukoliko odes da ih trazis u dzungli, ali u nas je od glavnog grada napravljena dzungla, pa te pas moze napasti na bilo kom mjestu. Hocu da kazem da ovo nidje na svijetu nema, ko sto reko Damir.
nelle_tz

#3393 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

Pogledajte kako je Damir Niksic ismijao "psece poslanike" i kako je otkrio pravi cilj "psinogojaca"-maznjavanje para od donacija
https://www.youtube.com/watch?v=BNtb09tm0sM#t=185
Alfons Kauders

#3394 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

ko mu je kriv kad sa sobom ne nosi par kila bifteka za pujde... :D a i garant ja on kriv :D

ta ce on nekakve zlatne medalje dobijat, a dzukci gladni :D
Adriatic

#3395 Re: Problem pasa lutalica

Post by Adriatic »

Alfons Kauders wrote:

ko mu je kriv kad sa sobom ne nosi par kila bifteka za pujde... :D a i garant ja on kriv :D

ta ce on nekakve zlatne medalje dobijat, a dzukci gladni :D
Ali najvažnije je da je cuko sterilisan :izet:
Dakle, sve po zakonu :P
WildRedRose

#3396 Re: Problem pasa lutalica

Post by WildRedRose »

Ne shvatam cemu dizete toliku hajku, kada jadne pujde, papi ajz nisu nicemu krivi, nego svi mi koji ih mrzimo, i zbog kojih ih i ima toliko na ulici.
Kako nas nije stid samo ?
Kako nije stid moju komsinicu za ujed pasa (copora) ??? Ko joj je kriv pa ide na posao prometnom ulicom grada Sarajeva ?? Da dodam, ulicom koja je glavna za put do jedne od osnovnih skola..
Ko je kriv jos jednoj komsinici za ujed pasa (istog copora) ??? Ko joj je kriv pa i ona budala ide na posao. Mislim, stvarno.
Ko je kriv djecaku od 8 godina za ujed pasa u istoj ulici ?? Mislim, ti roditelji neodgovorni, pa pustaju deriste da ide u skolu ?? Ako nista, mogli su mu natrpati dzepove sirovim cevapima, sudjukama, da im ''poda'' kad ih sretne, pa ga mogda i ne napadnu.

A i na kraju, ko je meni kriv pa umjesto da bacam smece na ulicu , ja seljanka idem da bacim u kontejner pa onaj bijesni pujdo iskoci iz istog kontejnera, da me slag ne strefi ?? Da dodam, fala mu pa me ne napade i ne ujede, ipak sam mu usla u teritorij zvani kontejner za smeće.
bull21

#3397 Re: Problem pasa lutalica

Post by bull21 »

Ja jučer odustadoh od šetnje kroz Wils kad sam vidio 15tak čukaca kod Ekonomske. :run:
Internetowska

#3398 Re: Problem pasa lutalica

Post by Internetowska »

WildRedRose wrote:Ne shvatam cemu dizete toliku hajku, kada jadne pujde, papi ajz nisu nicemu krivi, nego svi mi koji ih mrzimo, i zbog kojih ih i ima toliko na ulici.
Kako nas nije stid samo ?
Kako nije stid moju komsinicu za ujed pasa (copora) ??? Ko joj je kriv pa ide na posao prometnom ulicom grada Sarajeva ?? Da dodam, ulicom koja je glavna za put do jedne od osnovnih skola..
Ko je kriv jos jednoj komsinici za ujed pasa (istog copora) ??? Ko joj je kriv pa i ona budala ide na posao. Mislim, stvarno.
Ko je kriv djecaku od 8 godina za ujed pasa u istoj ulici ?? Mislim, ti roditelji neodgovorni, pa pustaju deriste da ide u skolu ?? Ako nista, mogli su mu natrpati dzepove sirovim cevapima, sudjukama, da im ''poda'' kad ih sretne, pa ga mogda i ne napadnu.

A i na kraju, ko je meni kriv pa umjesto da bacam smece na ulicu , ja seljanka idem da bacim u kontejner pa onaj bijesni pujdo iskoci iz istog kontejnera, da me slag ne strefi ?? Da dodam, fala mu pa me ne napade i ne ujede, ipak sam mu usla u teritorij zvani kontejner za smeće.

Najgore je to što pujde zapravo i nisu ništa krive, meni je u biti žao što će krajnju cijenu platiti napaćene životinje, kad se cukoljupci nalapaju love... A do tada, do humane eutanazije ili udomljavanja, neka ih na ulicama, po kiši i snijegu, gladne i jadne i bez jaja. I neka nas, jadnih i napaćenih građana u konstantnom strahu od ugriza i napada.

Čast rijetkim iznimkama, svi cukoljupci iz raznih udruga i globalnih i lokalnih, imaju ili nekog mini markiranog psa, koji stane u tašnu ili nikakvog.

Ja svaki dan na putu do stana, gazim po kostima, hljebu i drugim raznim ostacima hrane koje komšije (neke) bacaju kroz prozor svojim uličnim mezimcima. Em je mrak, pa uvijek postoji šansa da nenamjerno nagaziš na dzukca koji se smotao da spava na pločniku, em ako je 'večerica' rizikuješ da pojedu tebe.
mirzet87sa

#3399 Re: Problem pasa lutalica

Post by mirzet87sa »

Maloprije je neko zapalio 30tak lutalica u mahali, tacnije podmetnuo pozar na mjestu gdje spavaju. Sve do jednog izgorio, scena ko u horor filmovima.. I sam sam protiv lutalica i treba ih ukloniti s ulica ali ovo fakat nije bilo rjesenje.. mada eto, bilo je samo pitanje vremena kada ce se desiti..
Maharadza

#3400 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

mirzet87sa wrote:Maloprije je neko zapalio 30tak lutalica u mahali, tacnije podmetnuo pozar na mjestu gdje spavaju. Sve do jednog izgorio, scena ko u horor filmovima.. I sam sam protiv lutalica i treba ih ukloniti s ulica ali ovo fakat nije bilo rjesenje.. mada eto, bilo je samo pitanje vremena kada ce se desiti..
Na žalost sam bio u pravu:
Maharadza wrote:
5 0 5 wrote:

Ostaje nada da neće biti djece-svjedoka ovakvih ekstremnih 'rješenja'...a to je ništa drugo nego rezultat bezobrazluka i nesposobnosti ove naše korumpirane vlasti... Bojim se samo da je to ništa u ondosu na ono što će se dešavati kada narodu dopizdi generalno stanje u zemlji, a ne samo kerovi... Mada bi oni mogli biti ta 'kap' koja će konačno preliti čašu i 'detonirati' ovo bure baruta od daytonske kvazi-države.... U tom slučaju im spomenik treba dići jer ovo ovako više NE IDE I NE MOŽE!!!

Locked