Facebook za upoznavanje ...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Xavier1

#3376 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

annoy wrote:
Xavier1 wrote:
Ja nasao djevojku i nikada nisam imao problem sa tim. Druga je stvar sto se svaka ispostavi nekvalitetnom nakon odredjenog vremena. A ne cudi me kad vidim kako plitko razmisljate.
Ako konstantno biras partnerice koje se na kraju ispostave nekvalitetnima, to vise govori o tebi i tvojoj nemogucnosti pravilne procjene
Super, nasao si djevojku, evo pljesak. Kad uspijes ostvariti dugodisnju kvalitetnu vezu sa suprotnim spolom onda mozda mozes doci na forum prosipati pamet o vezama i izboru partnera, ovako ispadas samo nadobudni klinac bez stvarnog zivotnog iskustva koji se precjenjuje i valja sto put ponovljene floskule bez ikakvog argumenta i sadrzaja
I jedini koji u ovom slucaju ima povrsno razmisljanje si ti, jer osobe svodis samo na jednu jedinu karakteristiku a to je koliko su imale iskustva sa suprotnim spolom i na iskljucivo na temelju toga donosis zakljucke o kvaliteti te osobe kao potencijalnog partnera. Pa moze li povrsnije od toga? Sama cinjenica da netko nije imao puno iskustva sa suprotnim spolom ne moze ga nikako sama za sebe definirati kao osobu i jos manje kao kvalitetnog partnera, jer razlozi za to mogu biti svakakvi. Mozda je npr. uzasna osoba puna frustracija i bez ikakvih socijalnih vjestina, kako to moze biti idealan partner?
Ja, s druge strane, ne razmisljam tako povrsno nego tvrdim da osobu cini skup karakteristika i da kvalitetnog partnera cini skup kvaliteta. Da bi muskarac bio kvalitetam partner treba moci ponuditi mnogo vise od "pa barem nisam promiskuitetni kreten." I ni na koji nacin ne pomazes Ludzaku tako sto hranis njegovu frustraciju i samosazaljenje na nacin da mu potvrđujes da zasluzuje imati djevojku samo zato sto postoji. Ocito je da treba nesto promijeniti kod sebe.
Nije problem u meni, vec u njima. Tesko je pronaci neku normalnu danas. Evo i ti si dokaz za to svojim razmisljanjem. Jos si ti pametna u odnosu na prosjecnu djevojku koja je ogranicena kao balkon.
Evo i ovaj Medjed ti je objasnio ono o cemu ja govorim. Trebalo bi da ti bude jasnije.
I normalno ja je to koliko je osoba imala iskustva sa suprotnim spolom bitno. Zar ti je tesko razumjeti da osoba koja navikne da mijenja partnere tesko moze to da promijeni? Ne desi se klik u glavi i postanes drugacija osoba. Karakter se formira u jako ranoj mladosti.
pustopoljina

#3377 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by pustopoljina »

Mozes li ti ikako manje da udaras po ekstremima?
moonca

#3378 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

Nije problem u meni, vec u njima
..eh.. i u tebi, je problem.. i u meni ... ne optuzuj, ne prebacuj krivicu/ problem na druge...
. :-)
Guadalajara

#3379 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Guadalajara »

Ti si za sve ovo kriva :oops:
SmoLe

#3380 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by SmoLe »

pustopoljina wrote:
SmoLe wrote:@ludzak jesi isao po klubovima, diskotekama i tu pokusavao naci djevojku
kad ugledas neku finu djevojku posalji joj pice, ako ti se nasmije pridjes i vec si pola posla odradio
nekad te i odbiju, sta da se radi, ali svake sedmice da izadjes u neki klub mozes pokupiti neku djevojku, sve je do tebe.
Ma koje q pice...kuziraj onako...pice zovi tek kad s nekim udjes u pricu i grla vam se osuse..
Pa kad bi zvao pice svakoj koja ti se kurtoazno nasmijesi...i ja bih slala u pm :-)
vidi, ja sam u toj prvoj polovici dvadesetih, i meni su te fore palile, eh vjerovatno ne pali ta fora djevojkama koje imaju oko 30 godina, ali vrijedi pokusati i sa njima, nista ga ne kosta poslati pice nekoj djevojci, a moze imati dosta koristi od toga.
Xavier1

#3381 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Xavier1 »

SmoLe wrote:
pustopoljina wrote:
SmoLe wrote:@ludzak jesi isao po klubovima, diskotekama i tu pokusavao naci djevojku
kad ugledas neku finu djevojku posalji joj pice, ako ti se nasmije pridjes i vec si pola posla odradio
nekad te i odbiju, sta da se radi, ali svake sedmice da izadjes u neki klub mozes pokupiti neku djevojku, sve je do tebe.
Ma koje q pice...kuziraj onako...pice zovi tek kad s nekim udjes u pricu i grla vam se osuse..
Pa kad bi zvao pice svakoj koja ti se kurtoazno nasmijesi...i ja bih slala u pm :-)
vidi, ja sam u toj prvoj polovici dvadesetih, i meni su te fore palile, eh vjerovatno ne pali ta fora djevojkama koje imaju oko 30 godina, ali vrijedi pokusati i sa njima, nista ga ne kosta poslati pice nekoj djevojci, a moze imati dosta koristi od toga.
Kod te metode sve zavisi od izgleda. Iako zenske to ne zele da priznaju.
cendlerbing

#3382 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

annoy wrote:Za biti kvalitetan partner muskarac treba ponuditi puno vise od svog neiskustva i nesposobnosti da ostvari odnos sa suprotnim spolom :lol: svasta cu procitat stvarno
Cuj ako nema iskustva sa zenama - idealan partner :lol: :lol:
Postoje ljudi koji su u vezama godinama iako ne vole partnera, samo zato što - navikli su da nisu sami, boje se da neće naći poslije nikog drugog, povučeniji su tip pa teže sklapaju i rasklapaju veze, itd.
Takav kukavičluk mislim da stvarno ne predstavlja karakteristiku osobe koju sebi neko, bio muško ili žensko, kod partnera može poželjeti.
cendlerbing

#3383 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

strucnjakdemagog wrote:Ovo je možda prvi put da se slažem sa ženskom populacijom. Dakle, mislim da je ludžak daleko od idealnog partnera. On sa 27 godina nije doslovno ništa prošao i to će kad-tad doći na naplatu. Kratko rečeno, sa 40 će se kurvati u 16. Mislim da svaki muškarac prije braka mora imati najmanje 5-6 veza, od kojih najmanje jedna mora biti ozbiljna. Bojim se da ću otvoriti novu temu za polemiku, ali ko želi provesti život samo sa jednom osobom. To je čak i ženama neprihvatljivo, a kamoli muškarcima, kojima je u prirodi da love.
Ludžak@ još jednom ću ti reći, a ti radi šta hoćeš: mani se foruma, fejsa, instagrama i ostalih gluposti. Nađi kakvog havera i sa njim špartaj. Znači nema šanse da ne pokupiš nešto. Ako nećeš ti njih, one će tebe. E sad ako si malo nesiguran, odnosno smotam sa ženama, spusti malo kriterijume jbg. Bitno ti je da ga umočiš (oprostite na izrazu) a kvalitet će rasti iz godine u godinu. Kad dođeš u moje godine, počećeš i birati. :D Nek je sa srećom i nemoj ni da pomisliš da ženiš prvu.
5-6 veza se lahko može nabrati a šta se tačno radi da se postigne "najmanje jedna" ozbiljna?
Odabere se neka djevojka koja se procijeni dovoljno dobrom za takvu vezu i onda se bude u vezi, godinu, dvije?
Ili se čeka da Bog da da se taj nezaobilazni kostur ljubavnog života ispuni?
annoy

#3384 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Xavier1 wrote:
Nije problem u meni, vec u njima. Tesko je pronaci neku normalnu danas. Evo i ti si dokaz za to svojim razmisljanjem. Jos si ti pametna u odnosu na prosjecnu djevojku koja je ogranicena kao balkon.
Evo i ovaj Medjed ti je objasnio ono o cemu ja govorim. Trebalo bi da ti bude jasnije.
I normalno ja je to koliko je osoba imala iskustva sa suprotnim spolom bitno. Zar ti je tesko razumjeti da osoba koja navikne da mijenja partnere tesko moze to da promijeni? Ne desi se klik u glavi i postanes drugacija osoba. Karakter se formira u jako ranoj mladosti.
Naravno da je i do tebe, to da je u svima problem osim u tebi je obicno samozavaravanje.
Ja nisam nigdje rekla da negiram znacenje promiskuiteta, dapace, osobno su mi odbojni promiskuitetni muskarci, oni koji prakticiraju ONSove i raznorazne neobavezne jebacine, to mi je uvijek bio jedan od bitnih kriterija za muskarca, da nije takav.
Međutim, ono sto ti ja pokusavam ukazati je da pogresno proglasavas nekog idealnim partnerom SAMO ZATO sto je djevac. Pa to je van pameti, ta cinjenica sama za sebe ne znaci bas nista. Za bit kvalitetan partner, a kamoli "idealan", potrebno je puno vise od toga da tvoj penis nikad nije bio u necijoj vagini.
MarlboroGold

#3385 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

Čovjek može u dugoj vezi sa jednom osobom proći sve kao neko u vezama sa 5-6 osoba... nema tu pravila.
annoy

#3386 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

Ne slazem se da se covjek nuzno mora prije braka izzivjeti kroz 5-6 razlicitih veza
Ali da ima nekakvog iskustva sa suprotnim spolom, da shvati sto zeli i sto nudi, sto ocekuje od partnerice, veze, braka, zivota, to je svakako pozeljno. Ne treba svakome 16 veza da to shvati.
Boemica

#3387 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Boemica »

E moja annoy ..
strucnjakdemagog

#3388 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by strucnjakdemagog »

cendlerbing wrote:
strucnjakdemagog wrote:Ovo je možda prvi put da se slažem sa ženskom populacijom. Dakle, mislim da je ludžak daleko od idealnog partnera. On sa 27 godina nije doslovno ništa prošao i to će kad-tad doći na naplatu. Kratko rečeno, sa 40 će se kurvati u 16. Mislim da svaki muškarac prije braka mora imati najmanje 5-6 veza, od kojih najmanje jedna mora biti ozbiljna. Bojim se da ću otvoriti novu temu za polemiku, ali ko želi provesti život samo sa jednom osobom. To je čak i ženama neprihvatljivo, a kamoli muškarcima, kojima je u prirodi da love.
Ludžak@ još jednom ću ti reći, a ti radi šta hoćeš: mani se foruma, fejsa, instagrama i ostalih gluposti. Nađi kakvog havera i sa njim špartaj. Znači nema šanse da ne pokupiš nešto. Ako nećeš ti njih, one će tebe. E sad ako si malo nesiguran, odnosno smotam sa ženama, spusti malo kriterijume jbg. Bitno ti je da ga umočiš (oprostite na izrazu) a kvalitet će rasti iz godine u godinu. Kad dođeš u moje godine, počećeš i birati. :D Nek je sa srećom i nemoj ni da pomisliš da ženiš prvu.
5-6 veza se lahko može nabrati a šta se tačno radi da se postigne "najmanje jedna" ozbiljna?
Odabere se neka djevojka koja se procijeni dovoljno dobrom za takvu vezu i onda se bude u vezi, godinu, dvije?
Ili se čeka da Bog da da se taj nezaobilazni kostur ljubavnog života ispuni?

ne znam kako drugi postizu ozbiljnu vezu, mogu govoriti u svoje ime. dakle, sa vecinom djevojaka sa kojima sam izlazio, polazio sam od toga da mi to moze biti supruga jednog dana. vremenom vidimo na cemu smo, odnosno kako se slazemo. ako veza potraje vise od godinu, ako tom prilikom upoznamo jednog drugom clanove uze porodice, idemo zajedno na more, vise boravi kod mene nego kod sebe kuci... :D moze se reci da je ta veza ozbiljna. dakle, ne vrsim odabir djevojke sa kojom cu biti u ozbiljnoj vezi kao da dolazim u mesaru i kazem daj mi ovaj komad, kao sto ti to prikazujes.
Yenna

#3389 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by Yenna »

strucnjakdemagog wrote:
ne znam kako drugi postizu ozbiljnu vezu, mogu govoriti u svoje ime. dakle, sa vecinom djevojaka sa kojima sam izlazio, polazio sam od toga da mi to moze biti supruga jednog dana. vremenom vidimo na cemu smo, odnosno kako se slazemo. ako veza potraje vise od godinu, ako tom prilikom upoznamo jednog drugom clanove uze porodice, idemo zajedno na more, vise boravi kod mene nego kod sebe kuci... :D moze se reci da je ta veza ozbiljna. dakle, ne vrsim odabir djevojke sa kojom cu biti u ozbiljnoj vezi kao da dolazim u mesaru i kazem daj mi ovaj komad, kao sto ti to prikazujes.
Divno, muški i koncizno objašnjeno, :thumbup:
Apel da svi muški razmišljaju sto bliže ovome ....
strucnjakdemagog

#3390 Re: Facebook za upoznavanje ...

annoy wrote:Ne slazem se da se covjek nuzno mora prije braka izzivjeti kroz 5-6 razlicitih veza
Ali da ima nekakvog iskustva sa suprotnim spolom, da shvati sto zeli i sto nudi, sto ocekuje od partnerice, veze, braka, zivota, to je svakako pozeljno. Ne treba svakome 16 veza da to shvati.

kako ce imati iskustva sa suprotnim polom ako je bio samo sa jednom zenskom? znam X slucajeva, vole se, super par, nakon 7-8 godina zabavljanja, vjencaju se, zive zajedno. sve OK. i onda gle cuda, nakon 5-6 godina braka, jedno od njih dvoje pocne da svrlja. sto li?
annoy

#3391 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by annoy »

strucnjakdemagog wrote:
kako ce imati iskustva sa suprotnim polom ako je bio samo sa jednom zenskom? znam X slucajeva, vole se, super par, nakon 7-8 godina zabavljanja, vjencaju se, zive zajedno. sve OK. i onda gle cuda, nakon 5-6 godina braka, jedno od njih dvoje pocne da svrlja. sto li?
Pa i na temelju jedne veze mozes shvatiti sto zelis u zivotu i sto ocekujes od partnera. A moze ti se dogoditi i da ti je prva ozbiljna veza bas "ono pravo". Znam ja i X slucajeva gdje su ljudi rasturili veze i brakove iako su i prije imali veza (pa i brakova :D ). I sta cemo sad? Nije to nikakva garancija za ista. Mislim da je cesto stvar u tome da ljudi pocnu hodati jako mladi i kasnije izrastu u totalno druge osobe nego sto su bilo na pocetku veze.
cendlerbing

#3392 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by cendlerbing »

strucnjakdemagog wrote:
Sve je to okej, no tvoje "smatranje" da svako treba da prođe slično nije baš realno. Ti si opisao savršen normalan tok nečijeg ljubavnog života i sad, zamisli da svi žive na tome da ga ostvare a možda neko, naprimjer, u prvoj vezi upozna nekog ko je osoba s kojom će biti sretan cijelog života. Ili sticajem okolnosti nema nijednu tako ozbiljnu vezu, a ne vlastitim izborom.

Mislim da nabijanje sebi u glavi (ili drugima) ideju o tome da se MORA ili TREBA proći određeno iskustvo samo šteti, jer konstantno u glavi imaš osjećaj da nešto propuštaš i onda postoji šansa da ćeš prokockati nešto vrijedno samo zato jer nije došlo u momentu kad po tvom ubjeđenju treba da dođe.
Život nema pravila, kao ni ljubav uostalom.
strucnjakdemagog

#3393 Re: Facebook za upoznavanje ...

pa dobro eto, ne mora da ima, ali bilo bi pozeljno da ih ima. :D evo ludzak recimo sad upozna djevojku, prvi poljubac, prvi sex, ocaran je njom. to je ona prava, bez dileme, jer naravno dotad nije vidio bolje. ozeni je i sve idilicno.
nakon 5-6 godina braka, zena jelte malo dosadila. :D a po belaju, jedna nova kolegica na poslu mu poklanja malo vise paznje nego inace, salje znakove, flertuje. i tako jednog dana, oni sami nesto fol rade i dogodi se - poljubac. BOOOOM, grom iz vedra neba! sta ovo bi!? i sta ce uraditi ludzak pitate se? pa prevariti zenu, vrlo jasno. :D
hocu da kazem da je dobro za muskarca da ima iskustva sa zenama da bi u buducnosti mogao da odoli nekim iskusenjima, znate dobro kojim. ili mozda i ne mora da odoli. :D
MarlboroGold

#3394 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by MarlboroGold »

E jesi našao primjer... lika koji nikad nije imao vezu ili furanje, a kamo li ozbiljnu.
strucnjakdemagog

#3395 Re: Facebook za upoznavanje ...

pa valjda se podrazumijeva da ce ludzak biti u ozbiljnoj vezi prije nego ozeni tu djevojku... ne znam pratis li. :roll:
moonca

#3396 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

............samo kroz filter - -upoznat je sa familijom... :wink:

Image
moonca

#3397 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by moonca »

..a, kao- niko se ne zeni iz --nezbiljne veze.... :zoka:
King Theoden

#3398 Re: Facebook za upoznavanje ...

Post by King Theoden »