hahahaharzuhal wrote:Budalašina naka, čuj buzdovanom na Kabu...Danas bi taj ispalio plotun raketa na Kabu ili bi pisao po forumu kako je Kaba izmišljotina, Kur'an djelo pjesnika i slične nebuloze...asurbanipal wrote:
Zatim je, 413. h. g., jedan od sljedbenika El-Ubejdija, koji je za vrijeme svoje vladavine iskrivio vjeru ljudi u Egiptu, došao u Meku. Dvanaestog zul-hidžeta nakon džuma-namaza, a prije nego što su hadžije stigle u Meku, prišao je Crnom kamenu i buzdovanom tri puta udario po Crnom kamenu tako da se njegov vrh isparčao na tri dijela. Silnik je udarao i govorio: “Dokle će više kamen biti obožavan! Neće me ni Muhammed ni Alija spriječiti da uradim što sam naumio! Danas ću srušiti Kabu!” Prisutni su bez oklijevanja opkolili silnika, ubili ga i raskomadali, a potom spalili.
(Vidjeti: Es-Sijer,15/185; El-Kamilu fit-tarih, 8/141)
ako kazemo da se stvarno tako nesto desilo da je dosao taj, i poceo tako govoriti, vjerovatno su mogli samo da se cude cudu tog polupijanog insana, cuj kamen obozavan a nikad u historiji islama nije zabiljezeno da je neko trazio od crnom kamena nesto ili ga uzdizao na nivo bozanstva.“Dokle će više kamen biti obožavan!
zamislite neki polupijan covjek u bolnicu, i pocne da govori
sta da kaze narod, stani ludjace , niko ovdje nikoga ne kolje nego operisu se ljudi da bi odstranili to sto im predstavlja porblem kod pacijenata.dokle ce vise hirurzi klati narod Neće me ni ovaj ni onaj spriječiti da uradim što sam naumio! Danas ću srušiti cijelu bolnicu, da da, upravo tako to sto se culi, ne jedan dio nego cijelu!”
to je neko moje sporedjenje tog dogadjaja ako se stvarno desio i ovo sa ludjakom i bolnicom