BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Dozer

#3376 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Cinjenicno stanje prijatelju...dzaba sve.

Da li je laz ili istina da je glasacka masinerija SDA prvenstveno ona uhljebljena kroz protekle 2 decenije, a s njima i za njima i njihove porodice? Jeste, naravno da je istina.
Da li je laz ili istina da SDA obilazi ruralu vazda prije izbora? Istina je i to, naravno. A to onda automatski pokazuje i na koji dio glasackog tijela ciljaju.

Jos jedna sinocnja nebuloza je izasla iz Duvnjakovih usta. Kaze covjek da SDA nije vodila nacionalisticku kampanju, nego su sve bazirali na ekonomiji, bla, bla.
Da li onda neko moze dati pojasnjenje slogana "U jedinstvu je snaga"? U kojem jedinstvu? Cijem? A znamo da se slogan ticao kandidata za bosnjackog clana predsjednistva. ;)
zedo_m

#3377 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by zedo_m »

Necu da polemisem, al legendo moja ne generalizuj da su svi sto glasaju za SDA polupismeni i da su svi dužni SDA-a nešto, radim u državnoj instituciji nisma došao u nju dok je SDA bila na vlasti a nisam dužan nikome za taj posao hvala Bogu. Supruga mi je ostala bez norme zahvaljujući međetarenju pojedinih članova SDA tako ..... Ali od dva zla ja ipak mislim da je SDA manje od SBB, DF neću da komentarisem tek je nastala. Toliko od mene neću više da se javljam na ovu temu.

I da opet sam glasao za SDA ako to nije jasno iz moga posta
Last edited by zedo_m on 17/10/2014 12:23, edited 1 time in total.
@mba

#3378 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by @mba »

manje pametovanja od vas sdp-ovaca !:)

ovako da i ja n(j)esta kazem!

prvo: SDP kao stranka da je odradila i radila svoj posao kako treba nebi izgubila izbore, ovako izgubiti je veliki poraz za jednu stranku, ja se ne sjecam da je i jedna stranka ovako kaznjena kao sdp, i nek je jer bolje nisu zasluzili!

drugo: SDA ce sada imati svoju sansu da RADI ZA NAROD a ne narod za stranku, ako budu radili ovako like SDP zna se onda na slijedeci izbori ce isto tako biti kaznjeni kao i sdp, samo ne u ovakom obilu kao sto je sdp!

trece: iz stranke sdp ce se u naredne 4 godine najvjerovatnije izroditi jos barem 2-3 stranke (vidjelo se kako je gospodin i veliki patriota zeljkko komsic postupio), jer kako mediji prenose dosta visokorangiranih funkcionera razmislja o odlasku, a kuda ce ako nece svoje stranke nove osnovati, nece u SDA ici sigurno, a samim tim ce sdp na narednim izborima biti jos slabija sa birackim tijelom, jer ce doci do jos vece podjele medju crvenima!

ali mislim da ste to i sami skontali kakvo je stanje unutar SDP-a, a sada se vaditi na to kao za SDA su glasali polu pismeni je krajnje smijesno, gdje su onda pismeni i visoko obrazovani glasaci sdp-a?

bez da se iko nadje uvrijedjen!
Innovation

#3379 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Dozer je napisao/la:Prvo, lik je klasicni primjer ruralca, iako kaze da dolazi iz Zenice.
Dolazi iz Zenice.
Dozer je napisao/la:Drugo, on sam je polupismen, sto je bilo vise nego ocito.
Covjek ima zavrsen fakultet.
Dozer je napisao/la:Trece, napada Jana da upravo njegova mati ima samo 8 razreda osnovne i da ona kao takva sigurno nije nepismena (?!)
Sta za Vas znaci nepismen covjek?
Dozer je napisao/la:I, na kraju, kaze lik da je nedavno dobio posao u Raspotocju (rudniku) i da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame nakon nesrece
Ovo je istina.
Zaboravili ste napisati, da ovim poslom izdrzava 9 clanova svoje porodice.
Dozer je napisao/la: a sve "zakucava" konstatacijom "da je ova opcija koja je pobijedila (SDA) najbolja i da ce on uvijek glasati za nju". :D :D :D
Ustvari, izgleda da Vas ovo najvise "boli".
Dozer je napisao/la:"to, idiote" :lol: :lol: :lol: :lol:
:(

Zbog ovoga je on za Vas .....

Nije svako rodjen za vjestog oratora.
Dozer

#3380 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Sta reci... :roll:
Dakle, covjek hrani 9 usta (da, i to je rekao), a za to sto samo on ima posao od njih 9, i to koji i kakav, kriv je - ko tacno?
a) on licno jer je polupismen, nesposoban, neinteligentan?
b) ostalih 8 ukucana jer mu nisu dali da radi?
c) stranka koja je na i/ili u vlasti zadnjih 23 godine i koja nije stvorila ekonomski okvir u kojem bi bar 4 njegovih ukucana mogli raditi?

Hint: tacna su 2 odgovora.
@mba

#3381 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by @mba »

@mba wrote:manje pametovanja od vas sdp-ovaca !:)

ovako da i ja n(j)esta kazem!

prvo: SDP kao stranka da je odradila i radila svoj posao kako treba nebi izgubila izbore, ovako izgubiti je veliki poraz za jednu stranku, ja se ne sjecam da je i jedna stranka ovako kaznjena kao sdp, i nek je jer bolje nisu zasluzili!

drugo: SDA ce sada imati svoju sansu da RADI ZA NAROD a ne narod za stranku, ako budu radili ovako like SDP zna se onda na slijedeci izbori ce isto tako biti kaznjeni kao i sdp, samo ne u ovakom obilu kao sto je sdp!

trece: iz stranke sdp ce se u naredne 4 godine najvjerovatnije izroditi jos barem 2-3 stranke (vidjelo se kako je gospodin i veliki patriota zeljkko komsic postupio), jer kako mediji prenose dosta visokorangiranih funkcionera razmislja o odlasku, a kuda ce ako nece svoje stranke nove osnovati, nece u SDA ici sigurno, a samim tim ce sdp na narednim izborima biti jos slabija sa birackim tijelom, jer ce doci do jos vece podjele medju crvenima!

ali mislim da ste to i sami skontali kakvo je stanje unutar SDP-a, a sada se vaditi na to kao za SDA su glasali polu pismeni je krajnje smijesno, gdje su onda pismeni i visoko obrazovani glasaci sdp-a?

bez da se iko nadje uvrijedjen!
Innovation

#3382 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Innovation »

Dozer wrote:Sta reci... :roll:
Dakle, covjek hrani 9 usta (da, i to je rekao), a za to sto samo on ima posao od njih 9, i to koji i kakav, kriv je - ko tacno?
c) stranka koja je na i/ili u vlasti zadnjih 23 godine i koja nije stvorila ekonomski okvir u kojem bi bar 4 njegovih ukucana mogli raditi?
Pardon, zaboravila sam da treba biti ateista i misliti kao Vi, da bi ga smatrali normalnom osobom.
da je jedan od rudara koji su se spasili iz jame Raspotocje nakon nesrece
Dozer

#3383 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Ne. Treba biti samo realan i sagledavati cinjenice.

Ako sam nesto izmislio, ti me slobodno ispravi.
SaraFina

#3384 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SaraFina »

Baki dominira :D
Hajvan

#3385 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

Dozer wrote: Hint: tacna su 2 odgovora.

:lol: :lol:
:thumbup:
Hajvan

#3386 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

O'zone wrote: Ne znaš ko je ovo????!!!!

Valahibilahi ti si jedan mučki provokator!!!!!

Nego jel otiš'o?
de ba, ohanite malo :lol:

stomak me zaboli…..
starisalko

#3387 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by starisalko »

Dozer wrote:Sta reci... :roll:

Hint: tacna su 2 odgovora.
Iz svake kuce po jedan zaposlen,rece Bake
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3388 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote:Pardon, zaboravila sam da treba biti ateista i misliti kao Vi, da bi ga smatrali normalnom osobom.
Apsolutno tacno. SDP ima najvece dogmate u stadu i najposlusnije. Prezirem Bakira, mislim da mu ni rahmetli otac nije ponosan na njega, ali za crveno zlo u liku profesora koji ne predaje je gospodin covjek. Isto kao sto je SDP jedino vece zlo od SDA u Bosnjaka i onih koji zive sa njima. Sto se tice ateizma ili teizma, jako intimna stvar na koji svatko ima pravo odbira. Kao deklarirani ateista sam uvijek na ovom forumu reagirala na primitivne boljsevicke generalizacije vjernika. Jednako tako ne zelim da se ateiste generalizira samo po tom i na osnovu tog svjetonazora.
razonoda

#3389 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

spacek wrote:e ovako narode.
bakir je obecao 100.000 radnih mjesta i on ce to obecanje ispuniti.
prema prvim informacijama prvih 50.000 radnih mjesta ce biti otvoreno sredinom oktobra 2016 godine, a drugih 50.000 pred istek mandata uz vjerovatno malo zakasnjenje takodjer sredinom ili krajem oktobra 2018. Postoji mogucnost, ako ne ne bude islo po planu da i prva tura bude prolongirana u drugi termin 2018-te.
sjecate li se kusturicinog filma, kad dvojica klinaca nesto traze, al pointa je u rijeci ''JEL OBECAO, JEL OBECAO".
Eh, evo pola bosne trubi 'magicnu' rijec , magicnog covjeka..''OBECAO JE'' :skoljka:
weredsf

#3390 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

razonoda wrote:
prema prvim informacijama prvih 50.000 radnih mjesta ce biti otvoreno sredinom oktobra 2016 godine, a drugih 50.000 pred istek mandata uz vjerovatno malo zakasnjenje takodjer sredinom ili krajem oktobra 2018. Postoji mogucnost, ako ne ne bude islo po planu da i prva tura bude prolongirana u drugi termin 2018-te.
sjecate li se kusturicinog filma, kad dvojica klinaca nesto traze, al pointa je u rijeci ''JEL OBECAO, JEL OBECAO".
Eh, evo pola bosne trubi 'magicnu' rijec , magicnog covjeka..''OBECAO JE'' :skoljka:

100.000 radnih mjesta za 300.000 glasova u periodu od 8 godine....i prestanite da lazete, tek ste se skinuli sa aparata
VjecitiStudent

#3391 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by VjecitiStudent »

weredsf wrote:
razonoda wrote:

100.000 radnih mjesta za 300.000 glasova u periodu od 8 godine....i prestanite da lazete, tek ste se skinuli sa aparata
:-)
Nije 300 000, pa obećanje ne važi?????
Ja koje ste vi seoske varalice!
SaraFina

#3392 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SaraFina »

Ovu temu treba preimenovati.

" Dobro došao Bakire, naš pastire"
weredsf

#3393 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Varalicom nazivaj ukucane, nemoj mene..
Ja govorim sta je tacno receno ali vi uzimate ono sto vama odgovara i glodjete to danima vec.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#3394 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

weredsf wrote:
Ja govorim sta je tacno receno ali vi uzimate ono sto vama odgovara i glodjete to danima vec.
Ok, dobio je 226.000 glasova. proporcionalno tome cca.66.000 radnih mjesta
Sto se varanja tice, konstataciija apsolutno stoji. Jos se sjecam ozbiljnog lica Halida Genjca,koji upitan za neispunjena predizborna obecanja (neka ranija)
objasnjava kako predizborno obecanje znaci da "ce se nastojati nesto uciniti, a ne da ce se to uciniti"
razonoda

#3395 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by razonoda »

problem kod Bakira je sto kod njega uzvijek na kraju obecana ide i ono ''AKO BOG DA' a iz prakse je poznato da 'BOG' ne daje tako lako pogotovo ne varalicama, hostaplerima, umno bolesnim itd duga lista, 'nadrealista'.
eee.

#3396 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by eee. »

Slucajno nadjoh ovu temu, pa po prvi put da kazem nesto na forumu, i ako nema nista pametno da se kaze na ovu temu jer je sve manje-vise ispricana prica. Zanimljivo je kako svi imaju sve i svasta reci za nase politicare, svi smo pametni, oni su plitki, ali i dalje nas vjesto gaze. Divim se Bakiru, kao sto je rekla autorica ove teme, da sa takvom plitkom politikom uspije sve ovo da dobije, doduse, nana i dedo, njima ne treba Bakir nista ni reci, a jos ako kaze nesto, jos bolje. Nije stvar u politici koju on vodi, jer je jedna od rjetko glupih, nego u stvarima koje ga cine Bakirom Izetbegovicom, politika mu je krajnje radikalna, koliko god izgledao kao jedan veliki demokrata, nema razlike izmedju njega i Dodika (osim po nacinu govora, ali na kraju krajeva isto zele da kazu). On je napravio od Bosne jednu drzavu, sa jednom vjerom, povezao kao jednu nit, koja nema veze sa Bosnom iz srednjeg vijeka i time je glavni krivac za defekte koje sada ona trpi, otac mu zapoceo, on uredno, a mislim bolje nego sto bi Alija dovrsava. Da me ne shvate pogresno, apolitican sam, nema ovdje magicnog stapica i politicara koji moze da promjeni bilo sta konkretno, takav drzavni aparat, takav ustav, svako ima pricu za svoje ciljeve, koji su isti ili veoma slicni za svaku stranku, zrtva smo, titina omladina je ipak dobro odradila posao i prodala sve sto se dalo za pare. Svako se bori za svoju guzicu, pa i ja, pa i borci za prava zivotinja, pop, hodza, pa i sam djavo. Budite pozdravljeni.
weredsf

#3397 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:
Sto se varanja tice, konstataciija apsolutno stoji. Jos se sjecam ozbiljnog lica Halida Genjca,koji upitan za neispunjena predizborna obecanja (neka ranija)
objasnjava kako predizborno obecanje znaci da "ce se nastojati nesto uciniti, a ne da ce se to uciniti"
Kato o svemu se moze pricati ali bez uvreda, vidjet cemo sta ce biti sa ovim..
Sto se mene tice potpuno nepotrebna izjava, neutemeljena i izrecena bez ikakvog plana kako to ostvariti
Hajvan

#3398 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hajvan »

KatarinaKosaca wrote:
weredsf wrote:

matematika kaze 75.333 radna mjesta…a ovo 8 godina može Mahatmi Gandiju i svim rahmetlijama pričat… izborni krug je 4 godine...
weredsf

#3399 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

matematika kaze 75.333 radna mjesta…a ovo 8 godina može Mahatmi Gandiju i svim rahmetlijama pričat… izborni krug je 4 godine...
Znaci otisli sta tako daleko da sami prilagodjavate ovu izjavu kako vam odgovara.
Ja shvatam potrebu da se kmeci oko necega ali dajte malo razuma, istinu je nemoguce traziti..
madner

#3400 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by madner »

Dobio sam na uvid plan i dinamiku otvaranja radnih mjesta:
2014 - 2011: circa 124.
2022: 99876

S tim da stoji u napomeni da ovo samo vazi ako se dobije vlast na izborima 2012, inace se nista ne moze garantovati.
I jako bitno, sve je u Q4 2022.
Post Reply