zforumas wrote:Ja ti gramatiku ne spominjem, kad vidim da ti pises gramatiku zanemarim. Ni ti nikoga ne napadas zbog pravopisa tako da ni tebi ne zamjerim.
Smrle problem rasprave s tobom je sto ti ne zelis i neces da prihvatis tudje argumente. Koliko god ja tebe uvazavao i citao svako slovo koje zalijepis i napises (a zalijepis ih jako mnogo), toliko ti preko nekih pitanja ili argumenata samo predjes...taktika slijepi mis.
Tako, govorio tebi ili kamenu isto je.
I da se razumijemo, ja ni u kojem slucaju ne pokusavam da uzdrmam tvoju vjeru ili kojim slucajem da te odvratim od nje. Ja ti samo postavljam logicna pitanja koja bi trebao ocekivati nakon vecine svojih postova.
Tebi je lakse vjerovati da iz zemlje izlaze ratnici sa sabljama i sjeckajuu cetnike po licu nego recimo da vjerujes da je ona tvoja famozna gusjenica nastala evolucijom.
Jesi li se slucajno zapitao je li moguce da su ti cetnici pod okriljem noci, u sumi, bili izgrebani od granja i zbunja a ne da su ih "sjeckali" neki ratnici iz zemlje?
Ti ocekujes da neko prihvati tvoje argumente ali isto tako u startu odbacujes da ti prihvatis bilo cije...tako se ne vodi rasprava, tako se ubjedjuje. Samo je belaj kad naidjes na ljude koji misle svojom glavom i koje se ne moze u nesto ubijediti.
Smrle problem rasprave s tobom je sto ti ne zelis i neces da prihvatis tudje argumente. Koliko god ja tebe uvazavao i citao svako slovo koje zalijepis i napises (a zalijepis ih jako mnogo), toliko ti preko nekih pitanja ili argumenata samo predjes...taktika slijepi mis.
ja poslusam tudje argumente a sad traziti da ih prihvatim je isto kao kad bi ja Tebe natjerao da prihvatis postojanje BOga , ako ti to neosjecas nema se tu sta traziti da prihvatas, vjerujes kako ti srce kaze.
ja prihvatam tudje jake argumente gdje nemogu naci falinku, tad prihvatim, a da prihvatim na slijepo onako na fine oci, niposto.
Tako, govorio tebi ili kamenu isto je.
da upravo tako kad su argumenti teska nelogika
Ja ti samo postavljam logicna pitanja koja bi trebao ocekivati nakon vecine svojih postova.
odgovaram na sve, tesko kad neodgovori, to vecinom promasim kad ne odgovorim ako se meni uputi
evo dajem ti sad da postavis pitanja sta te interesuje..
Tebi je lakse vjerovati da iz zemlje izlaze ratnici sa sabljama i sjeckajuu cetnike po licu nego recimo da vjerujes da je ona tvoja famozna gusjenica nastala evolucijom.
Jesi li se slucajno zapitao je li moguce da su ti cetnici pod okriljem noci, u sumi, bili izgrebani od granja i zbunja a ne da su ih "sjeckali" neki ratnici iz zemlje?
sve od tog je moguce , nista ne iskljucujem
kad smo kod tih ratnika, neznam sta se desavalo, a evo i da je nesto tako se desilo to znaci da su andjeli bili kao ispomoc potlacenom narodu
a sto se tice famozne gusjenice,
da se stvori evolucijom u koliko BOg upravlja, da
da se stvori samo od sebe slucajnim dogadjajima i nepostojecim "pozitivnim" mutacijama , nisposto, ni u najludjim snovima.