neo7 wrote:LivTz wrote:
hahahaha nije meni problem naci 10 klipova dje su vam samo sudije pomogle oko 20 linkova dje je savez oprostio fergusonu ispade a dje su za te "ISTE STVARI" drugi treneri dobijali novcane kazne i suspenzije a i oko 20 klipova vasih superman padaca koji su poslje barcelone no.2 u evropi po simuliranju... tako ako se ja fatam za sudije onda ne vrjedi pratiti fudbal uopste

Udure, nadji te klipove

Ali odmah nadji i 20 gdje je United ostecen pa da uporedimo...zasto uvijek gledate jednu stranu medalje ? Zar ste toliko ograniceni i puni mrznje prema Unitedu jer vi nista niste osvojili vrijedno paznje ?
Kompleksi su cudo, to si sam pokazao izjavom da ces naci 20 klipova protiv Uniteda, dok je realnost da je ove sezone vise ostecen nego poguran...
Znaci ipak priznajes da su vas sudije gurale predhodnih sezona "izvuceno iz tvoje recenice" "( dok je realnost da je ove sezone vise ostecen nego poguran)" ... Ja ne znam koliko ti dobro poznajes engleski nogomet ali da te uputim u par stvari koje ti kao navijac Manchestera neces moci nikada razumjeti... Kao prvo dali si svjestan da je Manchester najomrazeniji klub u Engleskoj?? Cisto sumnjam! Drugo dali si svjestan da bi Liverpool do dan danas bio najbolji Engleski, Evropski i "mozda" svjetski klub da nije doslo do tragedije na Heyselu? Evo ti par stavri koje ce ti to dokazati da je od te tragedije okoncano vrijeme uspjeha, moci, i dominacije Liverpool-a od strane UEFE.. U crtama.
- Događaj je za posljedicu imao izbacivanje svih engleskih nogometnih klubova iz europskih natjecanja do 1990. godine.
-Liverpool je 1985. bio najbolja europska momčad, ne samo zbog činjenice da su bili aktualni europski prvaci, odnosno četverostruki u prethodnih osam sezona, već i zbog atraktivnog nogometa i velikih zvijezda Kennyja Dalglisha i Iana Rusha
-Liverpoolu bi to bio peti naslov europskog prvaka u 10 godina, čime bi pobjednički pokal dobio u trajno vlasništvo.
-Dvije su se ekipe sastale u siječnju 1985. u Torinu, u prvoj utakmici Europskog superkupa (u kojem su se tada igrale dvije utakmice). Juventus je pobijedio 2:0, a uzvrat, zakazan nakon heyselskog finala, nikada nije odigran.
-Unatoč tragediji, utakmica je odigrana, jer se smatralo da će njezino otkazivanje rezultirati još većim neredima... Juventus je pobijedio 1-0, pogotkom Platinija u 56. minuti iz jedanaesterca dosuđenog zbog prekršaja na Bonieku, što je bila pogreška švicarskog suca Daine, jer je prekršaj očigledno bio izvan šesnaesterca. [1]
Rezultat je ostao nepromijenjen do kraja, a vrlo je vjerojatno da je i svojevrsni "osjećaj krivnje" utjecao na Liverpoolovu igru (unatoč tome što su svi igrači bili vrsni profesionalci).
-Heyselska tragedija je prevršila mjeru. UEFA je kaznila Engleski nogometni savez i engleske klubove izrazito oštrim, dotad nedosuđenim mjerama u svjetskom nogometu; engleski klubovi su dobili zabranu natjecanja u UEFA-inim kupovima iduće tri godine, "A Liverpool ČAK PET GODINA"; kazne su trebale biti i rigoroznije ako se stanje među navijačima ne dovede u red. Budući su vijesti o huliganskim divljanjima u Engleskoj i dalje pristizale, kazna je produljena, tako da su se engleski klubovi opet uključili u UEFA-ina natjecanja tek u sezoni 1990/91. "DA TI POJASNIM OD TADA PRESTAJE DOMINACIJA I HARANJE LIVERPOOL-a ENGLESKOM I EVROPOM"
-Iako su u povratničkoj sezoni engleski klubovi ostvarili uspjehe, izolacijska kazna je ostavila traga na engleskom klupskom nogometu, kojemu je trebalo petnaestak godina da se oporavi od sankcija a po najvise Liverpool.
Dali sada shvatas kroz sta je prosao Liverpool i ko mu se sve naklatio na ledja da ga unisti i bukvalno receno "sjebe za sva vremena"?????
-A evo ti samo jedan klip vezano za ova dva kluba da ti nebi proveo 4 5 sata trazece klipove o Manchesteru koji po tvom ne stite sudije nije No.2 u svijetu po simuliranju itd nego se ja samo izvlacim. A i sam znas da kada ste uzeli titulu ispred liverpoola da ste davali golove u 95 96 97 98 minuti jer nije djaba ferguson doveo Berbatova znao je za sta ce mu sluziti. Cudo jos nisi reko da vam zavidimo... STRASNOOOOO. Jer druze takav fudbal niko ne voli gledati i ja sam se te sezone pojeo kad vidim da je utakmica produzena 4 minuta a vi dajete u 96minuti gol i kazete zasluzeno titula. Dali je tebi bilo krivo kada je Bosna primila od Spanije gol u kvalifikacijama u 98minuti??? Ako to razumijes razumjet ces i mene.
-Dali vam je sudija "VELIKI navijac Manchestera" ovdje nije (JESTE) pomogao?
http://www.youtube.com/watch?v=0XFaCJLkOn4&feature=fvsr
-I jos jedan za vaseg supermena a imate ih jos dosta
http://www.youtube.com/watch?v=LwbEi7G9Mko
a ne brini ima dosta toga na netu samo ne zelim jos sa tobom ulaziti dublje u raspravu i provesti 5 sata trazeci ti klipove da bi tebi nesto dokazao... U ZDRAVLJE