hrvatska-more

pinokio04

#3376 Re: hrvatska-more

Post by pinokio04 »

Iz Sarajeva put za Bašku vodu, Brelu..
Sarajevo-Mostar-Široki-Grude- granični projelaz Donji Vinjani-Imotski-zagvozd tunel sveti ivvan(20kn) i eto te pred odma pred Bašku vodu, Brelu

Slobodno ljudi pičite ovim putem, provejreno, cesta dobra, granicni prijelaz nema nikog guzve ni na pomolu, ja sam bio ehehhe a iso sam vikendom

Najkraca dionica do makarske revijere definitivno, odlican put, asfalt, nema ni jedne rupe :)

Sent from my baypas mashyne
SEYOboy

#3377 Re: hrvatska-more

Post by SEYOboy »

pinokio04 wrote:Iz Sarajeva put za Bašku vodu, Brelu..
Sarajevo-Mostar-Široki-Grude- granični projelaz Donji Vinjani-Imotski-zagvozd tunel sveti ivvan(20kn) i eto te pred odma pred Bašku vodu, Brelu

Slobodno ljudi pičite ovim putem, provejreno, cesta dobra, granicni prijelaz nema nikog guzve ni na pomolu, ja sam bio ehehhe a iso sam vikendom

Najkraca dionica do makarske revijere definitivno, odlican put, asfalt, nema ni jedne rupe :)

tunel sv. ilija
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#3378 Re: hrvatska-more

Post by Zviz »

ultima_palabra wrote:
Zviz wrote:Ja kupio Armani Jeans ljetne ciget papir tene 110€
Neku ko polo majcu/kosulju marke neki italija Shark oko 80€ platio
Uzo sebi neki obicni sat iz Cokoladne ono vaser-otporan 490€
Uze neku 100% cotton majcu ko zvakaca guma elasticna - naslikan Popaj na njoj 100€ a mogao sam i spinata ze te pare kupiti da postanem jak i velik...
Uze neke suncane dozlike... ma cvike prva klasa i zato plati nekih 125€
Naki parfem od Ga... nekako nemogu da izgovorim pise strogo za Zentlmene plati oko 83€

Kupio kartu u jednom smjeru oko 170€ ono ujutro za popodne let, spakovo kreditnu kraticu i cetku za zube

No sikiriki odmor :D
Imam ja ciglu pravo dobru, samo 50 ojra... ako si pri parama možemo se dogovoriti i oko jedne austrougarske zgradice u pseudomaurskom stilu...

Nemam blage sta nudis ali nebi ti ja dao u kesu vise od 110.000km
agent_zero

#3379 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

Misliš posušje, a ne grude. Iz posušja izađeš na vinjane i imotski.

Btw, za koliko si stigao iz Sarajeva tim putem?
pinokio04

#3380 Re: hrvatska-more

Post by pinokio04 »

agent_zero wrote:

Misliš posušje, a ne grude. Iz posušja izađeš na vinjane i imotski.

Btw, za koliko si stigao iz Sarajeva tim putem?
Ne mislim na posušje, nego bas na grude, a mozes i na posusje, ali u tom slucaju je granicni prijelaz gornji vinjani :)
A na grude je donji vinjani :)
Jedno 4 h laganini

Banksy

#3381 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

S koje god strane dolazili, do Makarske je 4 sata + granica. A i čekanje na Doljanima ima svojih čari ... :D
Kakav je to odlazak na more, a da se ne prođe Čapljina, Metković, Opuzen, delta Neretve ...
Saian

#3382 Re: hrvatska-more

Post by Saian »

Banksy wrote:S koje god strane dolazili, do Makarske je 4 sata + granica. A i čekanje na Doljanima ima svojih čari ... :D
Kakav je to odlazak na more, a da se ne prođe Čapljina, Metković, Opuzen, delta Neretve ...
odlazak na Kvarner, Istru i jako sjevernu Dalmaciju :oops: :D
ultima_palabra

#3383 Re: hrvatska-more

Post by ultima_palabra »

Ima li smetljarskijeg kraja od Metkovića i Opuzena :mrgreen:
Banksy

#3384 Re: hrvatska-more

Post by Banksy »

Saian wrote:
Banksy wrote:S koje god strane dolazili, do Makarske je 4 sata + granica. A i čekanje na Doljanima ima svojih čari ... :D
odlazak na Kvarner, Istru i jako sjevernu Dalmaciju :oops: :D
Iznad se pisalo o Srednjoj ... :D i putovanju od SARAJEVA ... :mrgreen:

I kad idem sjevernije, idem obalom.
Saian

#3385 Re: hrvatska-more

Post by Saian »

Ima ono livanjsko polje i gore onaj kraj, Grahovo svojih chari, nekad se vozish pa i po saHat da ne vidis ni insana ni hajvana :D reljef ko da svemirska policija ureduje :D
doktor78

#3386 Re: hrvatska-more

Post by doktor78 »

Za one koji idu prema juznom Jadranu:
Prije 5-6 dana sam presao preko granicnog prijelaza Cepikuce-Trebinja (negdje pise Trebimlja). Guzve ni na vidiku, za razliku od Doljana gdje sam 7 dana ranije cekao skoro 2 sata :twisted: . Generalno prilicno solidan kolovoz, najlosije stanje je onih desetak kilometara kroz Hrvatsku od Jadranske magistrale pa do granice (na mjestima nisam siguran da se 2 auta mogu mimoici) i od Ravnog pa do ukljucenja na put Stolac- Trebinje. Put je duzi za 30-ak kilometara ,ali bolje i to nego se prziti 2 ili vise sati na Doljanima
ljuspica

#3387 Re: hrvatska-more

Post by ljuspica »

Takodjer preporucujem da imate dokaz da ste bili prijavljeni kad se budete vracali mozda ce vam traziti to na granici, jer meni jesu.Onda sam im rekla da provjere i dala im adresu gdje sam bila i sve je tad bilo ok.
Crni cvijet

#3388 Re: hrvatska-more

Post by Crni cvijet »

ljuspica wrote:Takodjer preporucujem da imate dokaz da ste bili prijavljeni kad se budete vracali mozda ce vam traziti to na granici, jer meni jesu.Onda sam im rekla da provjere i dala im adresu gdje sam bila i sve je tad bilo ok.
:D
Last edited by Crni cvijet on 03/09/2014 00:50, edited 1 time in total.
nedzadrk

#3389 Re: hrvatska-more

Post by nedzadrk »

Crni cvijet wrote:
ljuspica wrote:Takodjer preporucujem da imate dokaz da ste bili prijavljeni kad se budete vracali mozda ce vam traziti to na granici, jer meni jesu.Onda sam im rekla da provjere i dala im adresu gdje sam bila i sve je tad bilo ok.
I kolika je kazna ako nemas tu prijavu? Da li neko zna? :)
160 kn
ljuspica

#3390 Re: hrvatska-more

Post by ljuspica »

nedzadrk wrote:
Crni cvijet wrote:
I kolika je kazna ako nemas tu prijavu? Da li neko zna? :)
160 kn
To nebino koliko dana provedes?Znaci mozes bit mjesec dana ilegalno i platit samo 160 kuna :) ?
nedzadrk

#3391 Re: hrvatska-more

Post by nedzadrk »

160 kn[/quote]
To nebino koliko dana provedes?Znaci mozes bit mjesec dana ilegalno i platit samo 160 kuna :) ?[/quote]

Puno je vise ako si neprijavljen Gazdi 3500 kn kazne i prijava sucu za prekrsaje a tebi zabrana ulaska u HR 6-12 mj
Angel_of...

#3392 Re: hrvatska-more

Post by Angel_of... »

Mojoj kolegici za 20 dana kod sina kazna 1500kn
nedzadrk

#3393 Re: hrvatska-more

Post by nedzadrk »

Angel_of... wrote:Mojoj kolegici za 20 dana kod sina kazna 1500kn
Ako nije dobila zabranu ulaska jos je dobro prosla
Angel_of...

#3394 Re: hrvatska-more

Post by Angel_of... »

Nije, sin joj zivi tamo. Starija je pa se valjda sazalili, uff...
ljuspica

#3395 Re: hrvatska-more

Post by ljuspica »

Angel_of... wrote:Nije, sin joj zivi tamo. Starija je pa se valjda sazalili, uff...
Cekaj malo nejasno je napisano.Hoces reci da njen sin zivi tamo te je nekom iznajmio sobu a tog turistu nije prijavio kako ne bi platio boravisnu pristojbu za njeg?Jel to?
Dakle, nije turista platio 1500 kuna, vec drzavljanin Hr. koji izdaje sobe?
Angel_of...

#3396 Re: hrvatska-more

Post by Angel_of... »

Sin joj zivi u Hrvatskoj (ne izdaje nista), a ona mu je bila u posjeti 20 dana, i nije se ni prijavila u Tur.biro. Pri povratku na granici platila kaznu 1500kn
mayab

#3397 Re: hrvatska-more

Post by mayab »

Angel_of... wrote:Sin joj zivi u Hrvatskoj (ne izdaje nista), a ona mu je bila u posjeti 20 dana, i nije se ni prijavila u Tur.biro. Pri povratku na granici platila kaznu 1500kn
Koji su to smradovi; to se uklapa u onu poznatu njihovu želju-uplatite nam pare , ali nemojte dolaziti!
Stvarno nisko!
Takodje, svjeze moje iskustvo, pri ulasku u HR, isao na odmor , placen hotel, full aranzman, pita me njihov carinik, hoce te li biti prijavljeni :-) , rekoh , jarane ako me (ipak, koliko toliko) eminentni hotel ne prijavi, onda drzava vam stvarno ima veliki problem :izet: , pa jebote ne idemo nekom tamo Juri u Gradac
agent_zero

#3398 Re: hrvatska-more

Post by agent_zero »

U svemu tome ortodoksna glupost i nebuloza (pa i s pravne strane) je da maltretiraju turistu, umjesto samo i iskljuličivo vlasnika apartmana/sobe/hotela/motela koji nije uplatio taksu za tog turistu. Turista ide na odmor i relaksaciju, a ne da se bavi administrativnim pitanjima. Time neka se bave vlasnici objekata koji pružaju usluge boravka.

Totalna besmislica.
Alfons Kauders

#3399 Re: hrvatska-more

Post by Alfons Kauders »

agent_zero wrote:U svemu tome ortodoksna glupost i nebuloza (pa i s pravne strane) je da maltretiraju turistu, umjesto samo i iskljuličivo vlasnika apartmana/sobe/hotela/motela koji nije uplatio taksu za tog turistu. Turista ide na odmor i relaksaciju, a ne da se bavi administrativnim pitanjima. Time neka se bave vlasnici objekata koji pružaju usluge boravka.

Totalna besmislica.
te kazne se naplacuju jer nema prijave kod murije, dakle mora se prijaviti boraviste u mupu (najcesce preko turisticke)

a besmislica je naplacivati vlasnicima nekretnine taksu jer su haman sami sebi gosti :D
nookey

#3400 Re: hrvatska-more

Post by nookey »

I mene interesuje koliko se čeka radnim danima, ako ima neko da je bio ovih dana na Doljanima i to po mogućnosti rano ujutro...
Post Reply