Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo da upozorim sve na Citroenov servis na Alipasinu, strasni lopovi ili nesposobnjakovici.
Za kvar koji sam platio na Ciglanama 140KM, ovi na Alipasinu su mi trazili 1200KM.
refffko wrote:Samo da upozorim sve na Citroenov servis na Alipasinu, strasni lopovi ili nesposobnjakovici.
Za kvar koji sam platio na Ciglanama 140KM, ovi na Alipasinu su mi trazili 1200KM.
Al sad je ozbiljno.... a kako se ne uzdaju da ce taj nasljednik biti nosilac game izgleda da ce pustiti mašti na volju... mogao bi zanimljiv model da se pojavi.....
Travnički Noćni Šetač wrote:Al sad je ozbiljno.... a kako se ne uzdaju da ce taj nasljednik biti nosilac game izgleda da ce pustiti mašti na volju... mogao bi zanimljiv model da se pojavi.....
Posto ce vjerovatno ici da kao i sa 508 poklope dvije klase,moglo bi biti svega. Lajkam kako god.
Ja mislim da su u rukovodstvu Citroena totalne budale koje nemaju viziju, daj Bože da tu nešto bude. Ugase C4 i ostave ga bez nasljednika do 2020-e pa posle 2-3 mjeseca vrate model u proizvodnju dok ne dođe nasljenik.
Ova mala kinder jaja nose proizvodnju i izgleda da tu dobro ubadaju. Trebaju im neki novi modeli da pokriju bar 3-4 veće klase. Tada mogu da im procvjetaju ruže. Samo da ne iskopiraju nekog Pasata, to bi bila propast.
Ponasaju se kao Fiat. Mijenjanje odluka i planova na dnevnoj bazi.
Evidentno je da francuski i italijalnski proizvodjaci danas ne mogu parirati VW grupi u D i E segmentima, kako limuzina tako i SUV. Čak je Touran sada najprodavaniji MPV u klasi, a to su dugo drzali Scenic i C4 Picasso. Interesantno na 4. mjestu je BMW 2 AT.
U kasi limuzina D segmenta koja najvise gubi udio u prodaji, velika je razlika u prodajnim brojkama izmedju Pasata, Superba i svih ostalih modela.
Za tržišni udio proizvodjači iz Francuske i Fiat će morati da sačuvaju A, B i C segmnet u svim podvarijantama, mada im i C segment izmiče. PSA je napravio dobar posao sa 3008/5008 modelima, Fiata čak ni tu nema. Kadjar je zastario, a C5 Aircross još nije prisutan u Evropi.
I veoma bitan dio a gdje po meni grijese PSA i Fiat je taj kad imaju uspjesan model i model koji izazove vau efekat ne rade na njegovoj modernizaciji. Primjer je DS5 i DS3. Umjesto da su za 3-4 god izbacili nove modele oni i dalje prodaju manje-više isti model koji je za današnje pojmove zastario.
Last edited by ElRe on 15/02/2018 09:19, edited 1 time in total.
citroen xm wrote:Ja mislim da su u rukovodstvu Citroena totalne budale koje nemaju viziju, daj Bože da tu nešto bude. Ugase C4 i ostave ga bez nasljednika do 2020-e pa posle 2-3 mjeseca vrate model u proizvodnju dok ne dođe nasljenik.
Ova mala kinder jaja nose proizvodnju i izgleda da tu dobro ubadaju. Trebaju im neki novi modeli da pokriju bar 3-4 veće klase. Tada mogu da im procvjetaju ruže. Samo da ne iskopiraju nekog Pasata, to bi bila propast.
Može se ugasiti, ali neće. Mada sa modelima koje sada prave što se mene tiče nisu pretjerano interesantni. Ne možeš ponudu zasnivati na varijacijama B segmenta, gdje doduše prave dobra auta. Ali to nije dovoljno. Treba u kontinuitetu pokrivati C i D segment, eto ne treba više.