slobodna je ovo drzava - a meni manje smetaju ovi koji masu petokrakom nego nekim drugim zastavama... jer oni nikad nisu pucali na menewebby-x wrote:Mahali su kad i ovi u Sarajevu.Alfons Kauders wrote:mahali smo i mi u tuzli dok smo gadjali one koji su fol imali te zastave na kamionima, pa sta?webby-x wrote:Izgleda da se u BiH taj virus jugoslavenstva
najbolje primio. Nije ni čudo da su građani
Sarajeva masovno mahali jugoslavenskim
zastavama dok su ih sa brda gađali metcima.
Dok ih nije udarilo po glavi.
I nisu imali "fol zastave" nego baš te.
Mahati danas zastavom te umrle države
je i više nego žalosno. Još kada se vide
ovi "partizanski" zombiji na slikama.
Demokratska fronta Željko Komšić
- Alfons Kauders
#3376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
- Banksy
#3377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidim nešto jugoslavenske zastave, a ako ih je i bilo čitam ih kao nostalgiju za sretnim vremenima mira, stabilnosti i socijalne sigurnosti, ništa više.webby-x wrote:Izgleda da se u BiH taj virus jugoslavenstva
najbolje primio.
Nije ni čudo da su građani
Sarajeva masovno mahali jugoslavenskim
zastavama dok su ih sa brda gađali metcima.
Ovo drugo je neukusna opaska, jer jesmo bili naivni i platili smo skupu cijenu zbog toga. Opet, uprkos svemu, draže mi je i to, nego da smo se popeli na brda pa pod četničkim, ustaškim i saudijskim zastvama mi gađali svoje dojučerašnje komšije.
- Banksy
#3378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne vidim Titove slike, ali pretpostavljam da misliš na njega.webby-x wrote:Pitam te je li normalno da se kitiBanksy wrote:Šta je problem?
jugoslavenskim zastavama i slikama
diktatora?
Ako ti je Tito diktator, onda zaista nemamo šta dalje i o čemu.
-
Sarajevo11
#3379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Hvala tajkunćiću . Tko drugom jamu kopa sam u nju upada .webby-x wrote:Još malo i imati će lajkova kao kokuzi.Sarajevo11 wrote:Stalno ispoljavate bezvezne kritike , htjeli vi ili ne Demokratska Fronta će svakim danom biti sve jača i jača .
- Banksy
#3380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I još nešto. Da sam na vašem mjestu, ja bih usporila.
Trebaće vam mnogo truda i vještine (koju uglavnom nemate) da ismijete i omalovažite Komšića i njegovu stranku, a da pritom sami ne ispadnete budaletine i zlonamjernici.
Trebaće vam mnogo truda i vještine (koju uglavnom nemate) da ismijete i omalovažite Komšića i njegovu stranku, a da pritom sami ne ispadnete budaletine i zlonamjernici.
- webby-x
#3381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Petokraka, komunistička, i nije problem.Alfons Kauders wrote:slobodna je ovo drzava - a meni manje smetaju ovi koji masu petokrakom nego nekim drugim zastavama... jer oni nikad nisu pucali na mene
Bože moj, mogu i komunisti isticati obilježja.
Problem je jugoslavenska zastava jer je valjda
BiH bježala iz te Jugoslavije. Pa kojeg đavla su
išli iz te države? Isti kreteni kao i oni što se u
Kumrovcu skupe sa jugoslavenskim zastavama.
Kada političari daju podršku tome, i još diktatora
drže na zidu (a kao zagovaraju demokraciju),
to već nije normalno.
- webby-x
#3382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nego što je bio?Banksy wrote:Ako ti je Tito diktator, onda zaista nemamo šta dalje i o čemu.
Izabran na demokratskim izborima?
Tko mu je bio protivkandidat, iz koje stranke?
Bi li pristala da Bakira proglasi SDA doživotnim
predsjednikom BiH i da je SDA jedina dozvoljena
stranka?
- Alfons Kauders
#3383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
zato jer bih nije bjezala iz TE jugoslavije, vec iz "jugoslavije" po mjeri srbije, bez slovenije, hrvatske i makedonijewebby-x wrote:Petokraka, komunistička, i nije problem.Alfons Kauders wrote:slobodna je ovo drzava - a meni manje smetaju ovi koji masu petokrakom nego nekim drugim zastavama... jer oni nikad nisu pucali na mene
Bože moj, mogu i komunisti isticati obilježja.
Problem je jugoslavenska zastava jer je valjda
BiH bježala iz te Jugoslavije. Pa kojeg đavla su
išli iz te države? Isti kreteni kao i oni što se u
Kumrovcu skupe sa jugoslavenskim zastavama.
Kada političari daju podršku tome, i još diktatora
drže na zidu (a kao zagovaraju demokraciju),
to već nije normalno.
ni hrvatska ni slovenija nisu bjezale iz TE jugoslavije, vec iz ove druge
kurac bi se bih ikad otcjepila da nije bilo slobe i da nije vec falilo par republika
- Banksy
#3384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zaboli me za SDA, al' TitU mi ne diraj, jesi čuowebby-x wrote:Nego što je bio?Banksy wrote:Ako ti je Tito diktator, onda zaista nemamo šta dalje i o čemu.
Izabran na demokratskim izborima?
Tko mu je bio protivkandidat, iz koje stranke?
Bi li pristala da Bakira proglasi SDA doživotnim
predsjednikom BiH i da je SDA jedina dozvoljena
stranka?
- webby-x
#3385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bolan bježali su kada se pružila prilika, tj.Alfons Kauders wrote:ni hrvatska ni slovenija nisu bjezale iz TE jugoslavije, vec iz ove druge
kada je srušen komunizam u Europi. Kakva
ta i ona Jugoslavija. Jugoslavenska vojska
sravnila Ravno u BiH, a u Sarajevu i Tuzli
mašu jugoslavenskim zastavama.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#3386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nisam vala od tebeAlfons Kauders wrote:naj si gora od sve djeceplain vanilla wrote:
- Alfons Kauders
#3387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa i nije se mahalo puno u to vrijeme, u tuzli masa regruta dosla pred opstinu i polozila oruzje jos prije ravnog, kad se pocelo kuhati u hrvatskoj... al eto, valjda ti bolje od mene znas kako je bilo kod mene u graduwebby-x wrote:Bolan bježali su kada se pružila prilika, tj.Alfons Kauders wrote:ni hrvatska ni slovenija nisu bjezale iz TE jugoslavije, vec iz ove druge
kada je srušen komunizam u Europi. Kakva
ta i ona Jugoslavija. Jugoslavenska vojska
sravnila Ravno u BiH, a u Sarajevu i Tuzli
mašu jugoslavenskim zastavama.
- webby-x
#3388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma daj, mahalo se u svakom većem gradu.Alfons Kauders wrote:pa i nije se mahalo puno u to vrijeme, u tuzli masa regruta dosla pred opstinu i polozila oruzje jos prije ravnog, kad se pocelo kuhati u hrvatskoj... al eto, valjda ti bolje od mene znas kako je bilo kod mene u gradu
Pa u Mostaru su imali veliki skup jugoslavena
sa zastavama dok je praktično bio rat u BiH.
Naivčine koji bi i sada stvarali neku Jugoslaviju
da mogu.
-
biofa
#3389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ne znam zašto nekome smetaju patriotski orjentisani građani! Nacionalisti bi najviše voljeli da takvih nema, pa da se onda Bosna rasparča na komade! Ali, zaboravljaju da tu vjekovima žive oni koji vole ovu zemlju i da druge ne smatraju svojom domovinom, bez obzira čiju putovnicu imali! Kad vas upitaju ko ste i odakle ste, šta odgovarate: Bosanac, Bošnjak, Hrvat (iz Bosne), Srbin (iz Bosne) .... Samo na osnovu toga, onaj ko vas pita, zna da li ste domicilni stanovnik ili ne! Nažalost, mnogi su se doselili koji Bosnu žele oteti, prisvojiti, zatrovati ideološki - domicilno stanovništvo - samo teritorija radi... Ali, od tuđeg - hajra nema! Željko je patriota, čovjek koji voli ovu zemlju, kako se izjašnjava - to je njegova lična stvar ... mada se Bošnjaci (bilo da su muslimani, katolici ili pravoslavci) - prepoznaju međusobno, prije svega po ljudskosti i dobroti! Zato će stranka imati uspjeha!
-
Sarajevo11
#3390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Bravo , danas je teško biti normalan .biofa wrote:Ne znam zašto nekome smetaju patriotski orjentisani građani! Nacionalisti bi najviše voljeli da takvih nema, pa da se onda Bosna rasparča na komade! Ali, zaboravljaju da tu vjekovima žive oni koji vole ovu zemlju i da druge ne smatraju svojom domovinom, bez obzira čiju putovnicu imali! Kad vas upitaju ko ste i odakle ste, šta odgovarate: Bosanac, Bošnjak, Hrvat (iz Bosne), Srbin (iz Bosne) .... Samo na osnovu toga, onaj ko vas pita, zna da li ste domicilni stanovnik ili ne! Nažalost, mnogi su se doselili koji Bosnu žele oteti, prisvojiti, zatrovati ideološki - domicilno stanovništvo - samo teritorija radi... Ali, od tuđeg - hajra nema! Željko je patriota, čovjek koji voli ovu zemlju, kako se izjašnjava - to je njegova lična stvar ... mada se Bošnjaci (bilo da su muslimani, katolici ili pravoslavci) - prepoznaju međusobno, prije svega po ljudskosti i dobroti! Zato će stranka imati uspjeha!
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma kakva Jugoslavija. Da nije bilo Jugoslavije , socijalističke , Hrvatska "u povijesnim granicama" bi već 1960 bila članica Europske Unije a Ujedinjeno Kraljevstvo "Srpske Zemlje" sa mlađahnim Kraljevićem Petrom bi stolovalo "balkanskom unijom" koja bi pregovarala sa EU i sa "savezom sa Rusijom i Bjelorusijom".webby-x wrote:Ma daj, mahalo se u svakom većem gradu.Alfons Kauders wrote:pa i nije se mahalo puno u to vrijeme, u tuzli masa regruta dosla pred opstinu i polozila oruzje jos prije ravnog, kad se pocelo kuhati u hrvatskoj... al eto, valjda ti bolje od mene znas kako je bilo kod mene u gradu
Pa u Mostaru su imali veliki skup jugoslavena
sa zastavama dok je praktično bio rat u BiH.
Naivčine koji bi i sada stvarali neku Jugoslaviju
da mogu.
Bosna i Hercegovina , šta je to ?
Ma kakva Jugoslavija , kakve zastave....Miloševićeva Jugoslavija koja je trajala manje od deset godina je zapravo ona ista Jugoslavija za koju je 1941-1945 stradalo više od milion ljudi i čiji su rodoljubi porazili mnogo jačeg okupatora.
Sve što smo stvarali u njoj je zapravo vakum , prazan prostor protkan mrskim komunizmom i miloševićevskom zloupotrebom i to treba što prije zaboraviti...slavnu prošlost naših porodica , slavnu historiju naše zemlje zapravo treba odbaciti kao kugu.....kakva Jugoslavija , usuđuju se mahat' zastavama hej....
- webby-x
#3392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma mani se mitologije.tvsabina wrote:Ma kakva Jugoslavija , kakve zastave....Miloševićeva Jugoslavija koja je trajala manje od deset godina je zapravo ona ista Jugoslavija za koju je 1941-1945 stradalo više od milion ljudi i čiji su rodoljubi porazili mnogo jačeg okupatora.
Rusi su porazili sile osovine na ovim
područjima. Partizani su samo bježali
sa jednog mjesta na drugo. Pa i ta Bitka
na Neretvi je bila bežanija, tragedija, kao
i marš preko Igmana.
Bit svega je da jugoslavenske zastave
nemaju što raditi danas u BiH. Žalosno
izgleda, a još gore kada to podupire
predsjednik države.
Nije Milošević pao sa Marsa, kao ni Borislav
Jović, Kadijević i ostali jugoslavenski generali.
Sve su to Titovi komunisti.
- plain vanilla
#3393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Pusti ba Titu na miru 
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#3394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Odgovor je netočan - nisi zaradio kviska.webby-x wrote:Ma mani se mitologije.tvsabina wrote:Ma kakva Jugoslavija , kakve zastave....Miloševićeva Jugoslavija koja je trajala manje od deset godina je zapravo ona ista Jugoslavija za koju je 1941-1945 stradalo više od milion ljudi i čiji su rodoljubi porazili mnogo jačeg okupatora.
i marš preko Igmana.
predsjednik države.
Jugoslavenski partizani su ratovali , nisu pisali rodoljubne pjesme i čekali kraj rata. Ratovali su i ginuli. Broj mrtvih rodoljuba je neumoljiv svjedok vremena. Jugoslavija je bila treća po broju žrtava u Evropi u skladu sa brojem stanovnika.
Rusi su došli na kraj balade , došli su u cijelu Evropu pa i kod nas. Oni su zapravo bili okupatori. Povijest je neumoljiva i njima je 1948 rečeno doviđenja....
Potcijeniti partizansku herojsku borbu je....toliko neumjesno , historijski netačno , provizorno , politički obojeno , degutantno , neistinito...dakle uopće nemam komentar na ovakav navod...jedino što mogu je karikaturalno promatrati sve ostalo što piše osoba koja se usudi dati ovakve navode....pamfletizam , besmisao....moderacija bi me kaznila kad bih upotrijebila teže riječi , no one bi definitvno mnogo objektivnije prikazale ono što osjećam prema takvim pamfletistima...
Predsjednik države ima pravo mahati zastavom zemlje u kojoj se rodio. Da li je to ispravno , procijenit će njegovi glasači. Jugoslovenske zastave ITEKAKO trebaju biti razvijene u svim oblicima i formama jer su one kroz povijest bile jedini učinkovit lijek (po kratkom postupku) ka ustaškim znakovljima koji se šire uz Thompsonove nastupe , kao i četničkim lobanjama koje krase mnogobrojna "narodna veselja".....nestankom jugoslovenskih zastava pojavio se neofašizam a naša država osakaćena agresijom i mirom bez pobjednika nije u stanju sankcionisati nažalost te izljeve fašizma koji su gotovo svakodnevni....
Titov komunist je bio i Tuđman. Ali ni njega ni Miloševića nije žuljalo da izdaju ideale koji su ih hranili , da razbiju zemlju koju smo voljeli i da dijele Bosnu i Hercegovinu onu istu koju je nakon plana Cvetković-Maček baš Broz Josip Tito iz mrtvih vratio.....
- akcid
#3395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tvsabina wrote:Odgovor je netočan - nisi zaradio kviska.webby-x wrote:Ma mani se mitologije.tvsabina wrote:Ma kakva Jugoslavija , kakve zastave....Miloševićeva Jugoslavija koja je trajala manje od deset godina je zapravo ona ista Jugoslavija za koju je 1941-1945 stradalo više od milion ljudi i čiji su rodoljubi porazili mnogo jačeg okupatora.
i marš preko Igmana.
predsjednik države.
Jugoslavenski partizani su ratovali , nisu pisali rodoljubne pjesme i čekali kraj rata. Ratovali su i ginuli. Broj mrtvih rodoljuba je neumoljiv svjedok vremena. Jugoslavija je bila treća po broju žrtava u Evropi u skladu sa brojem stanovnika.
Rusi su došli na kraj balade , došli su u cijelu Evropu pa i kod nas. Oni su zapravo bili okupatori. Povijest je neumoljiva i njima je 1948 rečeno doviđenja....
Potcijeniti partizansku herojsku borbu je....toliko neumjesno , historijski netačno , provizorno , politički obojeno , degutantno , neistinito...dakle uopće nemam komentar na ovakav navod...jedino što mogu je karikaturalno promatrati sve ostalo što piše osoba koja se usudi dati ovakve navode....pamfletizam , besmisao....moderacija bi me kaznila kad bih upotrijebila teže riječi , no one bi definitvno mnogo objektivnije prikazale ono što osjećam prema takvim pamfletistima...
Predsjednik države ima pravo mahati zastavom zemlje u kojoj se rodio. Da li je to ispravno , procijenit će njegovi glasači. Jugoslovenske zastave ITEKAKO trebaju biti razvijene u svim oblicima i formama jer su one kroz povijest bile jedini učinkovit lijek (po kratkom postupku) ka ustaškim znakovljima koji se šire uz Thompsonove nastupe , kao i četničkim lobanjama koje krase mnogobrojna "narodna veselja".....nestankom jugoslovenskih zastava pojavio se neofašizam a naša država osakaćena agresijom i mirom bez pobjednika nije u stanju sankcionisati nažalost te izljeve fašizma koji su gotovo svakodnevni....
Titov komunist je bio i Tuđman. Ali ni njega ni Miloševića nije žuljalo da izdaju ideale koji su ih hranili , da razbiju zemlju koju smo voljeli i da dijele Bosnu i Hercegovinu onu istu koju je nakon plana Cvetković-Maček baš Broz Josip Tito iz mrtvih vratio.....
E bravo sabina, svaka čast, nema se više šta dodati
A sada molim ovog ustašicu-x da odjebe sa ove teme
- webby-x
#3396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Opet mitomanija temeljena na komunističkim
filmovima tipa Bitka na Neretvi.
Europu jesu "oslobodili" Amerikanci i Rusi, Rusi
naše krajeve. Ovo "oslobodili" je uvjetno jer se
zna kakav su fašizam propagirali sovjetski komunisti.
To što se Tito kasnije prodao SAD-u i zatočio tisuće
komunista na Goli otok je nebitno.
Kakav je to patriotizam isticati zastavu umrle države?
Spominjanjem Tuđamana samo potvrđuješ to da ti ljudi
nisu pali sa Marsa nego su izašli iz Titove škole, a on iz
Staljinove.
Uzrok rata i jeste komunističko "rješavanje" etničkih problema.
filmovima tipa Bitka na Neretvi.
Europu jesu "oslobodili" Amerikanci i Rusi, Rusi
naše krajeve. Ovo "oslobodili" je uvjetno jer se
zna kakav su fašizam propagirali sovjetski komunisti.
To što se Tito kasnije prodao SAD-u i zatočio tisuće
komunista na Goli otok je nebitno.
Kakav je to patriotizam isticati zastavu umrle države?
Spominjanjem Tuđamana samo potvrđuješ to da ti ljudi
nisu pali sa Marsa nego su izašli iz Titove škole, a on iz
Staljinove.
Uzrok rata i jeste komunističko "rješavanje" etničkih problema.
-
Katamaran_Sa
#3397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Titu mogu podrzavati samo idioti tipa Komsica i ova "elita# sto je stanove dobila po centru grada pa im nakon toga ne valja ni jedan sistem, to je i razumljivo.
- plain vanilla
#3398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Katamaran_Sa wrote:Titu mogu podrzavati samo idioti tipa Komsica i ova "elita# sto je stanove dobila po centru grada pa im nakon toga ne valja ni jedan sistem, to je i razumljivo.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
degutantno je gledati kako se komunisti krive za sve loše na Balkanu. kao... najveći zločinci.
kao... oni su uzrok rata devedesetih...
ne gospodo, uzroci su stariji. ti najveći zločinci su opalili pauzu ovome

kreatori Heliodroma i Omarske su samo iskopirali Jasenovac i Sajmište.
toliko od mene... bilo bi preporučivo da se vratite na temu.
kao... oni su uzrok rata devedesetih...
ne gospodo, uzroci su stariji. ti najveći zločinci su opalili pauzu ovome

kreatori Heliodroma i Omarske su samo iskopirali Jasenovac i Sajmište.
toliko od mene... bilo bi preporučivo da se vratite na temu.
-
Cohers
#3400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Demonskom trojstvu Bosna je trn u oku od njenog postanka. Prvi genocid u Bosni napravila je osmanskosvetosavska a posljednji svetosavskoosmanska bosnocidna koalicija. Željko Komšić je to dobro indicirao i ima izgrađen stav prema tome. Međutim, ključ da demokratska fronta bude brana demonkratskoj fronti definitivno nije više u BiH.