Koji ste film DANAS pregledali ?

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
shmizlica

#3376 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by shmizlica »

ubistvo u orijent expressu - razočaravajuće.....možda što sam nedavno gledala originalnu verziju, bolja mi je

snjegović - dobar....možda što nisam previše očekivala :D neko, negdje, napriča svašta :twisted:
dale cooper

#3377 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Image

Solidan, iako ne bih rekao da je ni među top 5 filmova Aronofskog. Ne vidim čemo onoliko halabuke i kontroverze
jer film nije težak za razumiti. U samoj svojoj suštini se radi o destruktivnom odnosu između umjetnika (poete u
ovom slučaju) i njegove muze. Odnos u kojem jedna strana daje sve, a druga bezobzirno i gramzivo uzima.
Naravno postoje iste tako slične veze između nekih muškaraca i žena. Neke od tema koje film takođe obrađuje su megalomanija,
opsjednutost slavom i priznanjem kao i otrovnošću istih. Uglavnom ne vidim zašto je Aronofsky izlazio u javnost sa objašnjenjima,
jer mislim da nije bilo nikakve potrebe za tim. Nije on jedini koji pravi eksperimentalne metafizičke filmove. Valjda publika
koja ulazi u kino da gleda neki njegov film zna šta treba očekivati. Ne treba ih držati za ruke. Zar niko nije ništa naučio
od tate Lyncha? :mrgreen:
omar little

#3378 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

zato sto je morao.
dale cooper

#3379 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

omar little wrote:zato sto je morao.
Ma nije vala što se mene tiče, ali ga haman dušmani natjerali. :mrgreen:
omar little

#3380 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

kad bude sam placao onda moze odlucivati sta ce i kako ce, ovako dok drugi coltaju da on pravi film, igra kako mu sviraju. :)
dale cooper

#3381 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

omar little wrote:kad bude sam placao onda moze odlucivati sta ce i kako ce, ovako dok drugi coltaju da on pravi film, igra kako mu sviraju. :)
Ako je Paramount od njega očekivao zabavan film za sve uzraste onda su unajmili pogrešnog tipa. Valjda poznaju
njegov CV.Već sam spomenuo, glupa mi je čitava ova kontroverza oko filma koji nije tako težak za razumiti i koji samo
u svojoj drugoj polovici sadrži scene koje su malo neprobavljivije za širu publiku.
omar little

#3382 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

u vrijeme kada je otvoren zauzeo je bio ubjedljivo zadnje mjesto sa nekih 5-6-7-8 milijuna. vjerujem da nisu od njega ocekivali comic hero tip otvaranja, ali nisu ni ovo sigurno.
Tito_i_Partija

#3383 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

Ne slavim Bozic, al' da ga slavim rek'o bi svima da necu nikakvih poklona ni od koga ove godine, nego hocu samo da omarka pogleda ovaj film, ovu njenu tihu obsesiju, i napise par recenica o njenim utiscima. To je sve. :-D
dale cooper

#3384 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:Ne slavim Bozic, al' da ga slavim rek'o bi svima da necu nikakvih poklona ni od koga ove godine, nego hocu samo da omarka pogleda ovaj film, ovu njenu tihu obsesiju, i napise par recenica o njenim utiscima. To je sve. :-D
Nema se čega bojati u svakom slučaju. :D Jedino ako joj je Jennifer baš toliko antipatična, ili se ono tebi ona ne sviđa? :zoka: :D
black

#3385 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by black »

dale cooper wrote:
Ako je Paramount od njega očekivao zabavan film za sve uzraste onda su unajmili pogrešnog tipa.
Paramount se izvinjav'o zbog njega :mrgreen: ugl njesra film :mrgreen:
Tito_i_Partija

#3386 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:
Tito_i_Partija wrote:Ne slavim Bozic, al' da ga slavim rek'o bi svima da necu nikakvih poklona ni od koga ove godine, nego hocu samo da omarka pogleda ovaj film, ovu njenu tihu obsesiju, i napise par recenica o njenim utiscima. To je sve. :-D
Nema se čega bojati u svakom slučaju. :D Jedino ako joj je Jennifer baš toliko antipatična, ili se ono tebi ona ne sviđa? :zoka: :D
Smeta mi sto je bas ofirno i nazor forsirana od strane Weinsteina da bude ta neka kraljica holivuda. A boljih glumica od nje imas kamaru, samo sto se one nisu htjele seksat' sa onim nilskim konjem, dok je ona na to pristala. I zbog toga mi se gadi.
dale cooper

#3387 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:
Smeta mi sto je bas ofirno i nazor forsirana od strane Weinsteina da bude ta neka kraljica holivuda. A boljih glumica od nje imas kamaru, samo sto se one nisu htjele seksat' sa onim nilskim konjem, dok je ona na to pristala. I zbog toga mi se gadi.
Da ima boljih, apsolutno, ali ovo sa Weinsteinom? Znam da ima kamaru fotki gdje je u njegovom društvu, ali sad da se
može sa sigurnošću reći da je spavala sa njim? Znam da je rekla da sa njom nije pokušao ništa, ali i da je znala za njegovu
reputaciju. Mislim ko će ga znati u ovakvom Hollywoodu, ali Lawrenceova mi se ne čini kao tip koji bi trpio svašta.
dale cooper

#3388 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

black wrote:
dale cooper wrote:
Ako je Paramount od njega očekivao zabavan film za sve uzraste onda su unajmili pogrešnog tipa.
Paramount se izvinjav'o zbog njega :mrgreen: ugl njesra film :mrgreen:
Ma seru ko' foke, isto kao da nisu znali kakve filmove pravi Aronofsky. U nekom momentu su morali imati scenarij
u rukama, priču, valjda su znali kakav film pravi. Napravili su gore sranje sa tim što su natjerali da se ljudima
objašnjava nakon premijere. A u filmu nema ništa što bi se trebalo objašnjavati bilo kome ko je gledao njegove
filmove ranije.
medvjed23

#3389 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by medvjed23 »

djeluje zanimljivo fama o tom filmu
omar little

#3390 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

on je njih ubijedio da se ne rade nikakva screenings niti kampanja prije izbacivanja filma. studio ljudi rekli, oke, kako ti kazes. film se otvorio sa najgorim rezultatom, znaci da ako za opening vikend nisu neku paru navukli ni nece. tek nakon toga su ga upregnuli da trtlja i serenda okolo ne bi li izgrebali makar koju nesto od cijele avanture s njim. da je barem pobrao kritike pa da progutaju gubitak na konto prestiza nego ni to.

ja se filmova ne bojim. ali umisljenih ego drkosa, aronfoski ne vi ovdje, se jezim stoga cu srati o filmu bez da ga pogledam koliko mi volja. :D
Tito_i_Partija

#3391 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Da ima boljih, apsolutno, ali ovo sa Weinsteinom? Znam da ima kamaru fotki gdje je u njegovom društvu, ali sad da se
može sa sigurnošću reći da je spavala sa njim? Znam da je rekla da sa njom nije pokušao ništa, ali i da je znala za njegovu
reputaciju. Mislim ko će ga znati u ovakvom Hollywoodu, ali Lawrenceova mi se ne čini kao tip koji bi trpio svašta.
Ma sve su to suplje za javnost, care moj. Govorila je i Meryl Streep da nije znala nista za njega, sto je smijesno. Mislim halo ba, ti radila sa njim kroz decenije, prva zena holivuda toliko bliska sa prvim producentom holivuda, javno ga nazvala bogom, i nisi znala za nesto sto svako kaze da je otvorena tajna u holivudu? Ma ja ba, how yes no. :lol:

A on nije pokus'o nista sa Lawrence-ovom, jer ona mozda ipak nije njegov tip. How yes no. :lol:

Ima jedna stranica, nacu ti je kad budem im'o vremena, gdje jako dobro uporedjuje uspone nekoliko glumica sa njihovim pojavama u Weinsteinovim filmovima, a da prije toga niko za njih nije cuo. A onako usput, sta mislis ko je producir'o Silver Linings Playbook, za koji je Lawrence dobila Oscar? :wink:
dale cooper

#3392 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

omar little wrote:on je njih ubijedio da se ne rade nikakva screenings niti kampanja prije izbacivanja filma. studio ljudi rekli, oke, kako ti kazes. film se otvorio sa najgorim rezultatom, znaci da ako za opening vikend nisu neku paru navukli ni nece. tek nakon toga su ga upregnuli da trtlja i serenda okolo ne bi li izgrebali makar koju nesto od cijele avanture s njim. da je barem pobrao kritike pa da progutaju gubitak na konto prestiza nego ni to.

ja se filmova ne bojim. ali umisljenih ego drkosa, aronfoski ne vi ovdje, se jezim stoga cu srati o filmu bez da ga pogledam koliko mi volja. :D
Realno, kritike i nisu bile tako loše.

http://www.metacritic.com/movie/mother!

Ali opet kažem, ne znam šta je tako veliki studio očekivao od filma Darena Aronofskog? Uspjeh sličan Zvjezdanim Stazama? :zoka: :D
Onda treba tog koji je u Paramountu odobrio projekat šutnuti u guzicu.

I like you omarka, ali seri brate kad pogledaš film. Pa da onda rahat i sa pokrićem možeš pričati o njegovoj pretencioznosti (a nije
da nema i toga) :mrgreen:
hadzinicasa

#3393 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by hadzinicasa »

Po ovome svemu bolje je sto nisam nista citala o i oko filma prije nego sam ga pogledala. I sto ne pratim opuse niti natjerivanja velikih filmskih kuca.
Meni je film vise bio plasticni prikaz sta ljudi rade u ime Boga, u sta se izrodi vjerovanje i zloupotreba, rusenje i destrukcija pod izlikom „obozavanja“.
Paradoks skrnavljenja svetog u ime istog.
Uzasavajuce.
Ne bih film nazvala sjajnim, ali ni losim. Iako mi je glavna glumica mrljava i ne volEm je bas.
dale cooper

#3394 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:Po ovome svemu bolje je sto nisam nista citala o i oko filma prije nego sam ga pogledala. I sto ne pratim opuse niti natjerivanja velikih filmskih kuca.
Meni je film vise bio plasticni prikaz sta ljudi rade u ime Boga, u sta se izrodi vjerovanje i zloupotreba, rusenje i destrukcija pod izlikom „obozavanja“.
Paradoks skrnavljenja svetog u ime istog.
Uzasavajuce.

Ne bih film nazvala sjajnim, ali ni losim. Iako mi je glavna glumica mrljava i ne volEm je bas.
Da, u drugom dijelu filma, koji je, usput rečeno, totalno ludački i smiješno over the top, ima ovih religijskih konotacija, odnosno
megalomanija poete nedvojbeno vodi do toga da ga sljedbenici vide kao nešto tako sveto da bi napravili i najgnusnije
stvari u njegovo ime.

Tako nekako, sredina, solidan kao što sam rekao na početku.
hadzinicasa

#3395 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:
Da, u drugom dijelu filma, koji je, usput rečeno, totalno ludački i smiješno over the top, ima ovih religijskih konotacija, odnosno
megalomanija poete nedvojbeno vodi do toga da ga sljedbenici vide kao nešto tako sveto da bi i napravili i najgnusnije
stvari u njegovo ime.

Pa da. Napisah u prvom postu da je iskarikirano, ali kad bolje razmislim i povucem paralelu sa danasnjim fanaticima.... da li je? Namjerna prenaglasenost i ako hoces deplasiranost odredjenih scena samo docarava bezumnost cinova kojih smo u danasnjem vremenu svedoci. Cak i tracak svjetla u onom vojniku koji joj pomaze bude besmisleno i brutalno zbrisan.
A na kraju se od nas opet trazi da oprostimo, ako ne oprostimo, ona da vjerujemo, damo i unatoc svemu polozimo svoje srce i ljubav u ruke Stvoritelja.
p206

#3396 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by p206 »

Tito_i_Partija wrote:
dale cooper wrote:Da ima boljih, apsolutno, ali ovo sa Weinsteinom? Znam da ima kamaru fotki gdje je u njegovom društvu, ali sad da se
Ma sve su to suplje za javnost, care moj. Govorila je i Meryl Streep da nije znala nista za njega, sto je smijesno. Mislim halo ba, ti radila sa njim kroz decenije, prva zena holivuda toliko bliska sa prvim producentom holivuda, javno ga nazvala bogom, i nisi znala za nesto sto svako kaze da je otvorena tajna u holivudu? Ma ja ba, how yes no. :lol:

A on nije pokus'o nista sa Lawrence-ovom, jer ona mozda ipak nije njegov tip. How yes no. :lol:

Ima jedna stranica, nacu ti je kad budem im'o vremena, gdje jako dobro uporedjuje uspone nekoliko glumica sa njihovim pojavama u Weinsteinovim filmovima, a da prije toga niko za njih nije cuo. A onako usput, sta mislis ko je producir'o Silver Linings Playbook, za koji je Lawrence dobila Oscar? :wink:
ono realno.. mislim da je Hollywood jedna velika industrija gdje se na pošten način (i čisto glumačko umjeće) vrlo teško progurati, pogotovo ženama... a ni Jennifer nije neka cvjećka, našli su joj album pun slika koje nisu baš primjerene
dale cooper

#3397 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:
megalomanija poete nedvojbeno vodi do toga da ga sljedbenici vide kao nešto tako sveto da bi i napravili i najgnusnije
stvari u njegovo ime.

Pa da. Napisah u prvom postu da je iskarikirano, ali kad bolje razmislim i povucem paralelu sa danasnjim fanaticima.... da li je? Namjerna prenaglasenost i ako hoces deplasiranost odredjenih scena samo docarava bezumnost cinova kojih smo u danasnjem vremenu svedoci. Cak i tracak svjetla u onom vojniku koji joj pomaze bude besmisleno i brutalno zbrisan.
A na kraju se od nas opet trazi da oprostimo, ako ne oprostimo, ona da vjerujemo, damo i unatoc svemu polozimo svoje srce i ljubav u ruke Stvoritelja.
Oh da, slažem se. I mislim da je konfuznost i eskalirajuće nasilje koje se iz scene u scenu samo raste i množi svojevrsni komentar
na nesigurni svijet u kojem trenutno živimo, gdje ne znaš odakle dolazi sljedeća loša vijest.
hadzinicasa

#3398 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by hadzinicasa »

dale cooper wrote:
hadzinicasa wrote:
dale cooper wrote:
stvari u njegovo ime.

Oh da, slažem se. I mislim da je konfuznost i eskalirajuće nasilje koje se iz scene u scenu samo raste i množi svojevrsni komentar
na nesigurni svijet u kojem trenutno živimo, gdje ne znaš odakle dolazi sljedeća loša vijest.
Tacno tako. Oni demonstriraju, ovamo marsiraju, tamo hapse, muce i ubijaju, ovamo skandiraju, oni se mole, s druge strane se raznose. Suludo. Sta suludo, ludo sve.
Svijet ali stvoren od naseg srca. Taj i takav nesigurno u kojem pokusavamo prezivjeti i iznijeti zivot.
Moze se ovaj film u svjetlu njegovog drugog dijela i tako gledati.
Sta znam, po meni je za pogledati.
dale cooper

#3399 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by dale cooper »

:thumbup:
omar little

#3400 Re: Koji ste film DANAS pregledali ?

Post by omar little »

dale cooper wrote:
omar little wrote:on je njih ubijedio da se ne rade nikakva screenings niti kampanja prije izbacivanja filma. studio ljudi rekli, oke, kako ti kazes. film se otvorio sa najgorim rezultatom, znaci da ako za opening vikend nisu neku paru navukli ni nece. tek nakon toga su ga upregnuli da trtlja i serenda okolo ne bi li izgrebali makar koju nesto od cijele avanture s njim. da je barem pobrao kritike pa da progutaju gubitak na konto prestiza nego ni to.

Realno, kritike i nisu bile tako loše.

http://www.metacritic.com/movie/mother!

Ali opet kažem, ne znam šta je tako veliki studio očekivao od filma Darena Aronofskog? Uspjeh sličan Zvjezdanim Stazama? :zoka: :D
Onda treba tog koji je u Paramountu odobrio projekat šutnuti u guzicu.

I like you omarka, ali seri brate kad pogledaš film. Pa da onda rahat i sa pokrićem možeš pričati o njegovoj pretencioznosti (a nije
da nema i toga) :mrgreen:

ja sa pokricem i serem. i sracu. da citas sta ja pisem vidio bi da se bavim njim kao likom i redateljem, desavanjima oko izlaska filma i marketingom. za to mi gledanje filma ne treba.film sam ja nikad nisam komentirala.
Post Reply