Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Golub82

#3376 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Golub82 »

neznam dali ovo spada u prevaru,ali moram napisati lakše će mi biti duši.dakle pobjedio sam na aukciji za zvučnike heco psm 1000 kod lika pod korisničkim imenom armin182 http://www.pik.ba/profil/Armin182/ ,i nakon moga pitanja kako da završimo transakciju on meni odgovara ""nisam zadovoljan sa aukcijom mala ponuda""i poslije te poruke me blokira.nije mi nešto stalo do tih zvučnika,ali mi teško pade to kako me izlevati lik.pa me strah ostaviti mu loš dojam jer i on ima onda mogućnost ostaviti meni takav.šta da radim???
Last edited by Golub82 on 09/02/2014 21:52, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3377 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

aaa koji pakaši
pa ima rezrvna cijena

odmah to prijavi
seoBIH

#3378 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by seoBIH »

Golub82 wrote:neznam dali ovo spada u prevaru,ali moram napisati lakše će mi biti duši.dakle pobjedio sam na aukciji za zvučnike heco psm 1000 kod lika pod korisničkim imenom armin182 (www.pik ba/profil/Armin182/) ,i nakon moga pitanja kako da završimo transakciju on meni odgovara ""nisam zadovoljan sa aukcijom mala ponuda""i poslije te poruke me blokira.nije mi nešto stalo do tih zvučnika,ali mi teško pade to kako me izlevati lik.pa me strah ostaviti mu loš dojam jer i on ima onda mogućnost ostaviti meni takav.šta da radim???
koliko ja znam kad nekom ostavis negativan dojam on ti samo moze odgovoriti na taj dojam na svom profilu. Bilo bi suludo da i on tebi moze ostaviti negativan :run:
Golub82

#3379 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Golub82 »

nije bilo rezervne cijene,ili je moja ponuda možda premašila tu rezervnu cijenu,a moja ponuda i nije baš nešto visoka bila,samo 38 km,ali je kao takva pobijedila na toj aukciji.
Golub82

#3380 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Golub82 »

123456789 wrote:
Golub82 wrote:neznam dali ovo spada u prevaru,ali moram napisati lakše će mi biti duši.dakle pobjedio sam na aukciji za zvučnike heco psm 1000 kod lika pod korisničkim imenom armin182 (http://www.pik ba/profil/Armin182/) ,i nakon moga pitanja kako da završimo transakciju on meni odgovara ""nisam zadovoljan sa aukcijom mala ponuda""i poslije te poruke me blokira.nije mi nešto stalo do tih zvučnika,ali mi teško pade to kako me izlevati lik.pa me strah ostaviti mu loš dojam jer i on ima onda mogućnost ostaviti meni takav.šta da radim???
koliko ja znam kad nekom ostavis negativan dojam on ti samo moze odgovoriti na taj dojam na svom profilu. Bilo bi suludo da i on tebi moze ostaviti negativan :run:
nisam siguran da kada ja ostavim njemu loš kao prodavaču,hoće li on ostaviti meni loš kao kupcu,jer poslije završetka aukcije taj artikal je već uvršten kao prodan na mome profilu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3381 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

kako bi ga na stripovi.com ekspresno banovao vlasnik
Lopov-eliminator

#3382 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Lopov-eliminator »

Golub82 wrote:neznam dali ovo spada u prevaru,ali moram napisati lakše će mi biti duši.dakle pobjedio sam na aukciji za zvučnike heco psm 1000 kod lika pod korisničkim imenom armin182 (www.pik ba/profil/Armin182/) ,i nakon moga pitanja kako da završimo transakciju on meni odgovara ""nisam zadovoljan sa aukcijom mala ponuda""i poslije te poruke me blokira.nije mi nešto stalo do tih zvučnika,ali mi teško pade to kako me izlevati lik.pa me strah ostaviti mu loš dojam jer i on ima onda mogućnost ostaviti meni takav.šta da radim???
Odbijanje prodaje artikla pobjedniku aukcije bez rezervne cijene je obično kažnjivo banom.
Golub82

#3383 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Golub82 »

prijavu sam napisao,pa sad je na pik administratorima da odluče.samo ne znam koliko to sve traje??
Mehemed
Vozim: automobil

#3384 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Slobodno mu ostavi negativan dojam, on tebi ne može uzvratiti, moze samo napisati odgovor na tvoj dojam
Golub82

#3385 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Golub82 »

Probao sam,moram čekati deset dana.jedva čekam da prođu.
Skeptic604

#3386 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

Samo da prokomentarisem ovaj slucaj sto se tice mobitela od 500 KM..

Pa kada su tako veliki novci u pitanju,treba se sastati licno,ili cekati da dodje prilika da se nadjete,da on posalje mobitel po nekome u Sarajevo na primjer..

A ne na povjerenje slati tolike pare...

Meni recimo dojmovi i transakcije na Pik-u ne igraju veliku ulogu,ja sam oprezan bez obzira jel on imao 50000 transakcija ili 10 transakcija,ja sam uvijek skeptican,pa nekada blokiran i korisnika koji mi kupi artikal (sa drugog profila)...

Recimo u modi je,barem sto se mene tice,da mi salju poruke,e jarane moze li ovo,pa se onda pokusavaju dopisivati cijelu noc,a ako ne nazovu smatram ih neozbiljnim...

Ili sljedeci primjer,javila se osoba,hoce da kupi od mene artikal,vidjela na Pik-u,i sad kaze e ja sam kupio kod tebe jos jedan artikal sjecas se.A na moje pitanje koji si tacno artikal kupio,nema odgovora.

Tako da treba biti dosta dosta oprezan,postavljati i dodatna pitanja ako treba,bolje blokirati,a ako je on ozbiljan kupac uvijek ce on naci nacina da kupi artikal i dokaze da je ozbiljan...

:igrac:
Mehemed

#3387 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

@Skeptic604

U pravu si, pravi kupci zovu, prošle sedmice mi posla poruku "daj broj" i ja dadnem, imao 0 transakcija. Sve preko telefona odradili, zove i kaže da je sve uredu stiglo... Ja šaljem poruku na pik da razmjenimo dojmove, korisnik ne odgovara. Nisu mu bitni dojmovi, bitno je da je on kupio ono što je htio, a dojam manje-više...
Bilo je nekih, kao prodao sam to i to, ajd klikni da ostavim dojam, takve ja odmah po kratkom postupku block... Bio je još jedan slučaj, korisnik se samo registrovao da me pita za broj, našli se lično, obavili kupoprodaju i poslije 5 dana korisnik ne ulazi na pik, ja napišem u opisu oglasa da je prodato i da čekam kupca da uđe na PIK, da razmjenimo dojmove, i onda se neko napravi budala i postavi pitanje "koja je zadnja", bez da je pročitao detaljan opis, i ja tako napišem kako je, i on se odmah ponudi da ostavim njemu dojam za taj artikal a on meni, ja njega block, a ugasim oglas bez dojmova. Bitno je da sam ja dobio novac, kupac robu, da je sve uredu prošlo, a dojam manje-više...
Skeptic604

#3388 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

To jeste,i meni se javljaju,evo kupca mi nema de ostavi mi dojam...

A kakvi,jednom sam primijetio,oglas istog auta,sve iste slike,prodat nekoliko puta,valjda radi dojmova..

A postoji i to nekakvo takmicenje,kao eto ovaj sa 10.000 transakcija je bolji trgovac i pametniji od ovog sa 10 transakcija...
Mehemed

#3389 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

I ja sam to vidio jednom, bilo neko žuto auto, starije, kao neki stariji Passat karavan ili nešto tako slično, možda smo čak na istog naišli :D
Mehemed

#3390 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Nije prevarant, ali je stvarno cudan...
Posalje mi poruku nakon više od mjesec dana vezanu za artikal, a ja taj artikal prodao prije mjesec dana, a on nije skontao da klikne na ime artikla i da vidi da je prodat :D

Image
Higgs

#3391 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Higgs »

Pozdrav.
Evo mene je uvijek zanimalo ono čuveno - cijena po dogovoru.
Gledam u dosta javnih pitanja gdje ljudi pitaju za cijenu nekog artikla - slijedi svakom ko je pitao odgovor u pp. pa treba od svakog poruka gdje pita za cijenu, pa čekati povratnu poruku sa odgovorom.
Isto tako i sa pp. treba bar dvije poruke da bi se samo cijena saznala.
Čemu maltretiranje sa ovom cijenom po dogovoru, zašto je odmah ne napišu.
shandrprcSA

#3392 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by shandrprcSA »

Mehemed wrote:@Skeptic604

U pravu si, pravi kupci zovu, prošle sedmice mi posla poruku "daj broj" i ja dadnem, imao 0 transakcija. Sve preko telefona odradili, zove i kaže da je sve uredu stiglo... Ja šaljem poruku na pik da razmjenimo dojmove, korisnik ne odgovara. Nisu mu bitni dojmovi, bitno je da je on kupio ono što je htio, a dojam manje-više...
Bilo je nekih, kao prodao sam to i to, ajd klikni da ostavim dojam, takve ja odmah po kratkom postupku block... Bio je još jedan slučaj, korisnik se samo registrovao da me pita za broj, našli se lično, obavili kupoprodaju i poslije 5 dana korisnik ne ulazi na pik, ja napišem u opisu oglasa da je prodato i da čekam kupca da uđe na PIK, da razmjenimo dojmove, i onda se neko napravi budala i postavi pitanje "koja je zadnja", bez da je pročitao detaljan opis, i ja tako napišem kako je, i on se odmah ponudi da ostavim njemu dojam za taj artikal a on meni, ja njega block, a ugasim oglas bez dojmova. Bitno je da sam ja dobio novac, kupac robu, da je sve uredu prošlo, a dojam manje-više...
ja vise ne vjerujem ni tim koji odmah zovu...ugovorimo sve, kaze ozbiljan sam covjek, pa se ne javi kad smo se dogovorili, bar da kaze necu i sl. nego se uhinji ko p**ka...
Mehemed

#3393 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

shandrprcSA wrote: ja vise ne vjerujem ni tim koji odmah zovu...ugovorimo sve, kaze ozbiljan sam covjek, pa se ne javi kad smo se dogovorili, bar da kaze necu i sl. nego se uhinji ko p**ka...
Ja za sada nisam nikada bio izrađen od strane onih koji su zvali...
Jedan me zvao u 23h i pita da se nađemo da pogleda jedan artikal, kaže da je iz Kaknja a da je blizu Visokog(čuje se da se vozi u automobilu), ma reko nema šanse, ja sam 5km od Visokog.... Nebi otišao u 23h u grad zbog 2-3KM zarade, ma nema šanse :D
Ustvari jesam jednom zafrkan, prodavao ja HDD za PC - 80GB, i nadjem se, i onda on mene pita: "šta je to toliko" ? Pa reko hard disk, onda on meni:pa zar nije za laptop.... Stvarno kakvih sve ima osoba, pisalo mu lijepo da je za PC, i vidio je veličinu, i on opet ovako... Na neki način jesam, a na neki način nisam izrađen, momak se opet pojavio na mjestu gdje smo se dogovorili.
Kofer

#3394 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Kofer »

Na piku su ozbiljni kupci koji odmah ostave podatke za slanje pitaju par pitanja,a ovi što zabušavaju i dopisuju se dosta,vjerovatnost da neće kupiti je velika,njima je dosadno ubijaju vrijeme zabavljaju se.Ozbiljni kupaca ima malo,i većinom su sa 0 transakcija,jer ovi sa trasnakcijama što imaju uvijek gledaju dojmove korsinika i ako ima 1 negativan odmah sumlja u njega.Također gledaju da je ispod svake cijene,pa onda se kao nešto zanimaju,i pitaju opet koja je zadnja.
Lopov-eliminator

#3395 Re: Prevaranti na PIK-u

moee wrote: Jedna prevara: korisnik funnymen me zavalio za mobitel koji se gasio nakon minut razgovora. Nekoliko puta sam u radnji mijenjao softver ali se stvar ponavljala. Nije htio vratiti novac.
Citat je sa strane 124 ove teme http://www.klix.ba/forum/prevaranti-na- ... s3075.html

Ovaj banovani funnymen ima jos jedan profil , angrybird http://www.pik.ba/profil/angrybird , oba profila imaju isti broj telefona , isti tip robe, isti stil oglasa kao i isti ljudi s kojima su radili (ili 'je radio'). Također, pošto nije mogao verifikovati ovaj prvobitni broj jer mu je vezan za profil funnymen , na angrybird je verifikovao broj sa 060 , tj. broj od Happy koji je vjerovatno dobio džabe ili za mizerne pare pošto su ti brojevi po promotivnim cijenama ili se dijele uz nešto, i kao takav je služio samo za dostizanje 100% verifikacije kako bi mogao vršiti razmjenu dojmova.
jahh

#3396 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jahh »

Image

Pogledajte oba profila, covjek sam sebi hvali tablet :D.
Skeptic604

#3397 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Skeptic604 »

jahh wrote:Image

Pogledajte oba profila, covjek sam sebi hvali tablet :D.
Dasi moj dasi moj dala bih ti zivot svoj,damije damije leci kraj tebe :igrac: :pisnuo: :ljulja:
Lopov-eliminator

#3398 Re: Prevaranti na PIK-u

mobilex2 http://www.pik.ba/artikal/10530628/samsung-s5230/
junac6 http://www.pik.ba/artikal/9935755/samsung-5230/

Isti artikal, isti i opisi :D

mobilex2 http://www.pik.ba/artikal/10917601/alca ... touch-t10/
junac6 http://www.pik.ba/artikal/10944053/alca ... touch-t10/

opet, isti artikli, opis isti, razlike su tehnicke, cak im je i link na kraju opisa isti :lol:

dalje,
mobilex2 http://www.pik.ba/artikal/10697918/sams ... 2-android/
junac6 http://www.pik.ba/artikal/10397218/sams ... c-i-tipke/

isti broj telefona kod oba 065934799

također, junac6 ima jedan dojam od mobilex2 :lol:

I još sam sebi hvali artikal, pa ovaj je zreo za ban.
jahh

#3399 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by jahh »

A gdje tek nepismenost. Vidio sam i ja artikle i da su oba profila iz Brčkog.
Lopov-eliminator

#3400 Re: Prevaranti na PIK-u

Pošto su neki od ovih koji su već na listi bili dovoljno slobodni da javno postavljaju svoje slike na Viber, evo slika nekih od njih.

denis_amg
Image

denisgazde
Image

diablo666
Image

galardo / galardo_2
Image

haris_tz
Image

Pik radnja mobil_shop / E_Trgovina
Image