Željko Komšić osniva novu stranku
- MMM1977
#3376 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Čemu priča i pitanja da li će pobjediti ili izgubiti? U ovoj državi, u ovom sistemu, nemoguće je pobjediti jer pobjednik ne možeš biti sa 20% glasova a to je nekakav maksimum. Ponavljam, bitno je da oni mandati koji budu osvojeni budu opravdani radom i rezultatima. Hoće li ih biti 1 ili 1000 to ćemo vidjeti.
Ali, s druge strane, lijepo je da i prije osnivanja stranke mnogi oponenti pokušavaju da je sruše na bilo koji način, to je de facto dokaz da je Željko na pravom putu. Nije se ovako talasalo kad se osnivao SDU, Naša Stranka i slični jer su lešinari znali da nemaju potencijal a sada su se digli da ruše nešto što još i ne postoji.
Ali, s druge strane, lijepo je da i prije osnivanja stranke mnogi oponenti pokušavaju da je sruše na bilo koji način, to je de facto dokaz da je Željko na pravom putu. Nije se ovako talasalo kad se osnivao SDU, Naša Stranka i slični jer su lešinari znali da nemaju potencijal a sada su se digli da ruše nešto što još i ne postoji.
-
theTruePath
#3377 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
A sta velis,koja stranka ce najvise izgubiti na ovim?Alfons Kauders wrote:Bolje od NS i SDU, gore od SDP i SBB.Corto Maltese wrote: Šta ti, kao Komšićev prirodni glasač, veliš, kako će proći na narednim izborima?
I onim poslije?
Nece imati podrsku medija, nece imati dovoljno love za kampanju, a jos uvijek nemamo pojma ko su kandidati.
- Alfons Kauders
#3378 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Fazon je sto mu ne treba ni 20, a mozda ni 10%.MMM1977 wrote:Čemu priča i pitanja da li će pobjediti ili izgubiti? U ovoj državi, u ovom sistemu, nemoguće je pobjediti jer pobjednik ne možeš biti sa 20% glasova a to je nekakav maksimum. Ponavljam, bitno je da oni mandati koji budu osvojeni budu opravdani radom i rezultatima. Hoće li ih biti 1 ili 1000 to ćemo vidjeti.
Ako ne bude nekih drasticnih promjena u narednih godinu dana, DF bi vrlo lako mogao biti jezicak na vagi u dva najmnogoljudnija kantona, u kojim ce svakako proci bolje nego u ostatku drzave. Ne mora dobiti ni 300,000 ni 200,000, a mozda ni 100,000 da bi bio jako bitan igrac u post-izbornoj kombinatorici.
Sigurno nece "na vlast" ali ce vrlo lako "u vlast" - a zasto to smeta pojedincima koji guraju neke druge politicke projekte slicne snage i potencijalno slicnog kapaciteta bi svima trebalo biti jasno.
- Alfons Kauders
#3379 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Moje skromno misljenje SDP i SNSD, pitanje je samo koliko.theTruePath wrote:A sta velis,koja stranka ce najvise izgubiti na ovim?Alfons Kauders wrote:Bolje od NS i SDU, gore od SDP i SBB.Corto Maltese wrote: Šta ti, kao Komšićev prirodni glasač, veliš, kako će proći na narednim izborima?
I onim poslije?
Nece imati podrsku medija, nece imati dovoljno love za kampanju, a jos uvijek nemamo pojma ko su kandidati.
- dustaban
#3380 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nemoj sad misliti da sam ja promjenio svoj stav o svemu ovome. Htio sam samo reci da Bi ovaj projekat mogao uspjeti, ali najmanje zahvaljujuci "liku i djelu ZK".MMM1977 wrote:Eto vidiš, kad poredaš lijepo i kad ne bacaš floskule, onda ti se sve samo kaže. 7.4. je jako blizu pa treba biti strpljiv, sve će se znati. A i do izbora ima još dovoljno vremena tako da će se moći stvoriti kvalitetan tim. Ima ova zemlja još dobrih ljudi, samo treba da usprave glavu.dustaban wrote:...
Zapravo, najveca opasnost za ovaj projekat dolazi od samog Komsica! Ako on bude insistirao na svojoj dominaciji i ako se bude okruzio onim dupeliscima sa kojima ispija kafe... bogme nista od toga.
Komsic i ovi koji oblikuju novu stranku MORAJU NACI NACIN ne kako da priviku, vec KAKO DA NE RASTJERAJU ljude.
Jedan od nacina kako se to radi je i POZIVANJE onih koji bi bili rado vidjeni u stranci (cak i ako to ne zele!) uz istovremeno ODBIJANJE onih koji se namecu!!!
Kako to?
Lijepo. Pozoves Svjetlanu Cenic i ponudis joj znacajnu poziciju. Ona kaze - ne mogu, jebiga to je bosnjacka stranka. A vi onda kazete i to javno - steta, a bas bi smo ZELJELI da je Cenicka sa nama!
Od toga ne moze biti nikakva steta.
ISTO TAKO, kad ti se javi i samopreporuci neki uhljup tipa Bahtica, ti ge na samo odbijes, vec OBJELODANIS da si ga odbio.
Ni od toga ne moze biti stete, samo korist.
Dakle, stranka se ne pravi samo od onih koji odmah u nju udju, vec i od onih KOJI BI BILI RADO VIDJENI U NJOJ makar se nikad ne pridruzili.
Ja vjerovatno nikad necu provozati auto skuplji od 50 000 KM, ali kad kazem da bih radije provozao elektromobil (nema ge ispod te cifre) nego novog mercedesa, govori o mojoj zivotnoj filozofiji jednako kao kad bih ga i provozao!
Zato ne vidim nikakve stete od ove spekulacije sa Bogicevicem. U redu, covjek je rekao da nece, ali sta fali od toga sto bi ZK rekao da mu je zao sto i Bogi nije s njim?!
Naravno, bit ce mnogo vise ovih sto hoce, ali tuknu. I tu bi se moglo dobro takticki odigrati, kako vec elaborirah na primjeru Bahtica.
I naravno, najvaznije je nekako pridobiti ljude poput mene
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#3381 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
s tim što će imati PAŽNJU medija.Alfons Kauders wrote:Bolje od NS i SDU, gore od SDP i SBB.Corto Maltese wrote: Šta ti, kao Komšićev prirodni glasač, veliš, kako će proći na narednim izborima?
I onim poslije?
-
theTruePath
#3382 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Fakat mislis da ce SNSD osjetiti ovo?
Moje skromno misljenje SDP i SNSD, pitanje je samo koliko.SNSD pada na istoku, a SDP od mora do Save.
- MMM1977
#3383 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Neće Željko u svakakve koalicije samo da bi bio u vlasti, u to budi siguran. Pa nije on kao SDA pa da bi i sa crnim džavlom koalirao da bi bio u vlasti. Sinoć gledam, u Bijeljini SDA u koaliciji sa SDS, Radikalima - Vojislav Šešelj i sličnim partijama, pa kako ih nije sramota. I još sebi uzimaju za pravo pričati o drugima...
Bolje je biti dobra opozicija nego sa lošima u vlasti.
Bolje je biti dobra opozicija nego sa lošima u vlasti.
- Alfons Kauders
#3384 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
I mene to najvise brine. Nakon toliko godina u SDP-u garant je povukao dosta losih navika, a nismo ga imali priliku gledati u ovakvoj ulozi.dustaban wrote:Nemoj sad misliti da sam ja promjenio svoj stav o svemu ovome. Htio sam samo reci da Bi ovaj projekat mogao uspjeti, ali najmanje zahvaljujuci "liku i djelu ZK".MMM1977 wrote:Eto vidiš, kad poredaš lijepo i kad ne bacaš floskule, onda ti se sve samo kaže. 7.4. je jako blizu pa treba biti strpljiv, sve će se znati. A i do izbora ima još dovoljno vremena tako da će se moći stvoriti kvalitetan tim. Ima ova zemlja još dobrih ljudi, samo treba da usprave glavu.dustaban wrote:...
Zapravo, najveca opasnost za ovaj projekat dolazi od samog Komsica! Ako on bude insistirao na svojoj dominaciji i ako se bude okruzio onim dupeliscima sa kojima ispija kafe... bogme nista od toga.
Komsic i ovi koji oblikuju novu stranku MORAJU NACI NACIN ne kako da priviku, vec KAKO DA NE RASTJERAJU ljude.
Jedan od nacina kako se to radi je i POZIVANJE onih koji bi bili rado vidjeni u stranci (cak i ako to ne zele!) uz istovremeno ODBIJANJE onih koji se namecu!!!
Kako to?
Lijepo. Pozoves Svjetlanu Cenic i ponudis joj znacajnu poziciju. Ona kaze - ne mogu, jebiga to je bosnjacka stranka. A vi onda kazete i to javno - steta, a bas bi smo ZELJELI da je Cenicka sa nama!
Od toga ne moze biti nikakva steta.
ISTO TAKO, kad ti se javi i samopreporuci neki uhljup tipa Bahtica, ti ge na samo odbijes, vec OBJELODANIS da si ga odbio.
Ni od toga ne moze biti stete, samo korist.
Dakle, stranka se ne pravi samo od onih koji odmah u nju udju, vec i od onih KOJI BI BILI RADO VIDJENI U NJOJ makar se nikad ne pridruzili.
Ja vjerovatno nikad necu provozati auto skuplji od 50 000 KM, ali kad kazem da bih radije provozao elektromobil (nema ge ispod te cifre) nego novog mercedesa, govori o mojoj zivotnoj filozofiji jednako kao kad bih ga i provozao!
Zato ne vidim nikakve stete od ove spekulacije sa Bogicevicem. U redu, covjek je rekao da nece, ali sta fali od toga sto bi ZK rekao da mu je zao sto i Bogi nije s njim?!
Naravno, bit ce mnogo vise ovih sto hoce, ali tuknu. I tu bi se moglo dobro takticki odigrati, kako vec elaborirah na primjeru Bahtica.
I naravno, najvaznije je nekako pridobiti ljude poput mene
Lako ce privuci ljude, jer ih SDP tjera. Problem je kako ih zadrzati, pogotovo ako stranka na izborima dobije 50tak hiljada glasova, a friski clanovi i prebjezi kontali da ce dobiti isto kao Komsic na proslim izborima... Pa onda krene osipanje...
- Alfons Kauders
#3385 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Ali kakvu?Chmoljo wrote:s tim što će imati PAŽNJU medija.Alfons Kauders wrote:Bolje od NS i SDU, gore od SDP i SBB.Corto Maltese wrote: Šta ti, kao Komšićev prirodni glasač, veliš, kako će proći na narednim izborima?
I onim poslije?
Jedino sto mu donekle ide na ruku je to sto ga narod gotivi, nekriticki i nerijetko iracionalno. U toj situaciji se nekim medijima, tipa Avaza, nece isplatiti da ga napadaju - jer ce samo dosta raje okrenuti protiv sebe i svojih sponzora...
- MMM1977
#3386 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Neće se okružiti dupeliscima. Ljudi koje je on pozvao u stranku i koji danas rade na terenu za njegovu stvar su takav kalibar koji nikada ne bi bili takvi a i sam Željko to nikada ne bi dozvolio. Uskoro će vam biti jasnije, samo treba malo strpljenja.
- volta dzontra
#3387 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Konačno......nekako je nedostajao na političkoj sceni...
Što se tiče rezultata.....socmahalskim populistickim patriotizmom će izuti SDP....obesmisliti SBB i gricnuti SDA....prvi izbori odličan rezultat....cca 230 tisuća.....a onda što bolji rezultat to veće razočarenje...nakon toga što Corto reče Mirnes
Što se tiče rezultata.....socmahalskim populistickim patriotizmom će izuti SDP....obesmisliti SBB i gricnuti SDA....prvi izbori odličan rezultat....cca 230 tisuća.....a onda što bolji rezultat to veće razočarenje...nakon toga što Corto reče Mirnes
- Alfons Kauders
#3388 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Mozda, nadajmo se, ali sporo to ide, presporo... Jebiga FBiH fakticki nema ni vladu ni parlamentarnu vecinu, metar stvari se desava, a Zeljko tek ima ime stranke.MMM1977 wrote:Neće se okružiti dupeliscima. Ljudi koje je on pozvao u stranku i koji danas rade na terenu za njegovu stvar su takav kalibar koji nikada ne bi bili takvi a i sam Željko to nikada ne bi dozvolio. Uskoro će vam biti jasnije, samo treba malo strpljenja.
Nikad nije rano da se pocne, a malo je reci da bi bilo dobro da sad vec ima neki kostur stranke i da kidise na ove diletante ko bijesan pas.
-
brucos7
#3389 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nisi ti dobro, previse citas Avaz!MMM1977 wrote:Idetel' vi u kladionicu? Koliko ste dalekovidi, mislim da biste im brzo opuhali svu lovu i da bi se sve mahom pozatvarale.
Harisova greška je to što je planirao 100% BiH a fokusirao sa ne SA kanton, tj. na privatizaciju gdje nije moglo bez njegovog tala i na dijeljenje poticaja (dijeljenje fifti/fifti). Porediti Željka sa Harisom je smiješno, posebno kada je u pitanju moralnost jednog i drugog.
- Alfons Kauders
#3390 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
230? Nema sanse druze, nema sanse. SDP ce uvijek imati desetine hiljada vjernih glasaca, ugodno uhljebljenih. SDA i vise.volta dzontra wrote:Konačno......nekako je nedostajao na političkoj sceni...
Licno, ja bih bio iznenadjen da dobije upola manje - osim ako u stranku ne privuce ljude popularnije od Dzeke.
- Chmoljo
#3391 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
pa onu gdje jedva čekaju da ga linčujuAlfons Kauders wrote:
Ali kakvu?
Jedino sto mu donekle ide na ruku je to sto ga narod gotivi, nekriticki i nerijetko iracionalno. U toj situaciji se nekim medijima, tipa Avaza, nece isplatiti da ga napadaju - jer ce samo dosta raje okrenuti protiv sebe i svojih sponzora...
- MMM1977
#3392 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Uopste ne citam Avaz nego sam bio u toku dogadjaja. Ali SBiH je stvar proslosti i nema potrebe posebno elaborirati njihove aferime. To bi trebao da uradi Sud.
Sent using Tapatalk2
Sent using Tapatalk2
- Alfons Kauders
#3393 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nece imati muda - zato i mislim da ce se mnogi odluciti da ga ignorisu. Najbezbolnija opcija za Avaze i Slobodne Bosne ovog svijeta.Chmoljo wrote:pa onu gdje jedva čekaju da ga linčujuAlfons Kauders wrote:
Ali kakvu?
Jedino sto mu donekle ide na ruku je to sto ga narod gotivi, nekriticki i nerijetko iracionalno. U toj situaciji se nekim medijima, tipa Avaza, nece isplatiti da ga napadaju - jer ce samo dosta raje okrenuti protiv sebe i svojih sponzora...tu pažnju, zato nisam rekao podršku
Jedno je prozivati Bakira i Seku, Damira i Neku... Ali da krenu pljuvati Komsica, nakon sto su ga kovali u zvijezde toliko godina... Moglo bi im se obiti o glavu, i to da valja.
- volta dzontra
#3394 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sracunaj ako SDP spusti na ideoloskopartijskih 100 milja, uzme 20% Fahrinih preletaca, otkine malo SDA nevjerskih patriotskih glasača....Alfons Kauders wrote:230? Nema sanse druze, nema sanse. SDP ce uvijek imati desetine hiljada vjernih glasaca, ugodno uhljebljenih. SDA i vise.volta dzontra wrote:Konačno......nekako je nedostajao na političkoj sceni...
Licno, ja bih bio iznenadjen da dobije upola manje - osim ako u stranku ne privuce ljude popularnije od Dzeke.I Dzeko zabije dva komada Grcima
- Chmoljo
#3395 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
biće dosta razočaranih koji neće nikako glasati.
-
brucos7
#3396 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
O tome kome je mjesto u zatvoru, mkome na sudu, ko je na interpolovoj potjernici, ko je u aferi reket ... ovde necemo.MMM1977 wrote:Uopste ne citam Avaz nego sam bio u toku dogadjaja. Ali SBiH je stvar proslosti i nema potrebe posebno elaborirati njihove aferime. To bi trebao da uradi Sud.
Sent using Tapatalk2
- Alfons Kauders
#3397 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Nije to ideoloskopartijaskih 100 milja vec foteljaskih 100 milja.volta dzontra wrote:Sracunaj ako SDP spusti na ideoloskopartijskih 100 milja, uzme 20% Fahrinih preletaca, otkine malo SDA nevjerskih patriotskih glasača....Alfons Kauders wrote:230? Nema sanse druze, nema sanse. SDP ce uvijek imati desetine hiljada vjernih glasaca, ugodno uhljebljenih. SDA i vise.volta dzontra wrote:Konačno......nekako je nedostajao na političkoj sceni...
Licno, ja bih bio iznenadjen da dobije upola manje - osim ako u stranku ne privuce ljude popularnije od Dzeke.I Dzeko zabije dva komada Grcima
Za SBB stoji - tu su se svakako zalijetali oportunisti i karijeristi, moguce je da klepi 20% preletaca.
Ali mislim da je nemoguce prognozirati dok ne vidimo ostala imena. Da me sad pitas, na osnovu ovog sto znamo o stranci (a ne znamo haman nista), rekao bih 30 do 300 milja
- Alfons Kauders
#3398 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
brucos7 wrote:O tome kome je mjesto u zatvoru, mkome na sudu, ko je na interpolovoj potjernici, ko je u aferi reket ... ovde necemo.MMM1977 wrote:Uopste ne citam Avaz nego sam bio u toku dogadjaja. Ali SBiH je stvar proslosti i nema potrebe posebno elaborirati njihove aferime. To bi trebao da uradi Sud.
Sent using Tapatalk2
Eto sad su i oni zastupljeni.Alfons Kauders wrote:Da...-LIBERO- wrote:Corto je principijelan. Drzi se svoje price, godinama vec anti -Komsic nastrojen ...![]()
Al' legendarno mi je kada vidim ove bojovnike SDA kako seciraju svaki potez, svaki nijet, svaki pogled Komsica...a svojim, jer su njihovi, halale sve sto su nam uradili (pronevjerili, pokrali, svojom korumpiranoscu i nesposobnoscu unistili) do sada.
Tacno ne znas bi l' se smijao il' plakao.Fale samo oni 100% trolovi, sa obaveznim brojem na kraju imena, ko da su ih stancali na pokretnoj traci.
- Alfons Kauders
#3399 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
Sto bi reko Nixon - the silent majorityChmoljo wrote:biće dosta razočaranih koji neće nikako glasati.
-
Revoltage
#3400 Re: Željko Komšić osniva novu stranku
SNadam se da će proraditi bosanski inat. Tu su onda 300 milja zagarantovane.