SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
respo

#3376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

ime123 wrote:
mali_balon wrote: 1.Sta je dobro auto? Pretpostavimo da je to auto iznad 80000KM
2.Ako imas dovoljno godina i sjecas se rata i posljeratnog perioda, pogledas sadasnju politicko ekonomsku situaciju, onda je sasvim normalno da se dodje do gore pomenutih zakljucaka i da sep ostavljaju pitanja tipa otkud.
Pa ako nam je drzava u kurcu, ne mora znaciti da niko sad ne moze imati.
a inace je pickin dim zaraditi 100000 sta je to
Ripicipi

#3377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Ripicipi »

respo wrote:
ime123 wrote:
mali_balon wrote: 1.Sta je dobro auto? Pretpostavimo da je to auto iznad 80000KM
2.Ako imas dovoljno godina i sjecas se rata i posljeratnog perioda, pogledas sadasnju politicko ekonomsku situaciju, onda je sasvim normalno da se dodje do gore pomenutih zakljucaka i da sep ostavljaju pitanja tipa otkud.
Pa ako nam je drzava u kurcu, ne mora znaciti da niko sad ne moze imati.
a inace je pickin dim zaraditi 100000 sta je to
Jasta, ko god ima 100 000 je lopov :-)
Hajvan

#3378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

Troll_Happens wrote:
dosta je on krao i potkrado doslo konacno s neba na naplatu da i njega pokradu... :thumbup:
da hoce tako svim politicarima da se dogodi imao pa nemao...
OK?

koga je krao? izvor!
koga je podkradao? izvor!

zar je ovaj lik političar- trenutnu, u poršlosti- gdje, koja pozicija itd? izvor!
mali_balon

#3379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by mali_balon »

E djeco draga kada sjesete sa babinog i materinog kazana onda cemo razgovarati o ciframa. A sve dok babo i mati doniraju mozete sanjati da je pickin dim zgrnut 100k.

A do tad adijo
Verocious

#3380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Verocious »

Zna li neko zasto niti na jednom semaforu na Obali ne postoji niti jedan radar?

S obzirom koliko se Obalom jurca dobro je da nema svaki dan mrtvih :-)
terra_incognita

#3381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by terra_incognita »

Hajvan wrote:
Troll_Happens wrote:
dosta je on krao i potkrado doslo konacno s neba na naplatu da i njega pokradu... :thumbup:
OK?

koga je krao? izvor!

zar je ovaj lik političar- trenutnu, u poršlosti- gdje, koja pozicija itd? izvor!
ne znam je li krao ali iskoristio svoju poziciju u nadzornom odboru telecoma da tušne vozni park, jeste
sukob interesa u normalnim drzavama da neko iz nadzornog odbora paralelno biva i dobavljac, kod nas praksa
Hajvan

#3382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

terra_incognita wrote:
Hajvan wrote:
Troll_Happens wrote:
OK?

koga je krao? izvor!

ne znam je li krao ali iskoristio svoju poziciju u nadzornom odboru telecoma da tušne vozni park, jeste
sukob interesa u normalnim drzavama da neko iz nadzornog odbora paralelno biva i dobavljac, kod nas praksa
OK, Cool
to je vec realno gledano- KRIVIČNO djelo
drugi_profil

#3383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

Ama heibet je krivicneih djela kod vidjenih likova i "uglednih" biznismena, samo vrana vrani oci ne vadi.
Zalosno je sto su nesposobni tuzioci montirani da bi se mogli drzati u saci, ali nuspojava je da nisu kadri sastaviti predmet kako treba protiv ovih kokosara i reketasa tako da ih onaj mjesecar oslobadja ko od sale....
respo

#3384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

Ripicipi wrote:
respo wrote: a inace je pickin dim zaraditi 100000 sta je to
Jasta, ko god ima 100 000 je lopov :-)
to nisam rekao nemoj mi trpati u usta ono sto nisam rekao
lako se moze provjeriti odakle nekome 100000 ako je legalno
prodao zemljiste dedino u sarajevu ili bilo gdje u bih
naslijedio imanje od oca koji je to imao od pamtivjeka
prodao kucu itd

ovo ostalo je sve tamna siva da ne moze biti tamnija
zasto niko ne kaze evo nek financijska pretrazi sve moje knjige i porijeklo nek vide da sam cist
to ces uraditi ti ja peti deseti jer smo cisti ovi sigurno nece
Hajvan

#3385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

evo, ja znam bruku raje koji su zarađivali po Bliskom Istoku 100K godišne, a boravili su tamo od 1 do 10+ godina.
Da, oni su svi lopov. jel' de? e, nisdu. Haj ti i ti , i ti u ratnu zonu ( a bilo je poginulih) raditi 12 sati svaki dan u sedmici s tri odmora godisnje od 15 dana... ostalo, sve rad...
I ne, niko nije morao placati porez ovdje u Bosni...nema dvosrtrukog oporezivanja dohotka.
respo

#3386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

al tu fino ima mujo mujic od tog i tog datuma bio u iraku ima cak slika na fejsu kako se slikao ispred table made in yugoslavia i tabla kirkuk

suljo suljic od tog i tog dana se jebe po vukojebinama i slike takodjer na fb kako na arapskom pise smrt amrici sloboda talibanima

a jesu li imamovic i slicni biznismeni bili u iraku arabiji kuvajtu?
Lider u regionu

#3387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Lider u regionu »

Ja znam dosta privrednika koji imaju 100 000 a zaradili su na posten nacin i to znam posto ih dobro poznajem ili njihovu porodicu
Hajvan

#3388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Hajvan »

respo wrote:

ma neeee...
samo reagujem nau opšteno"mišljenje" da su svi što imaju lopovi :)
E nisu. Uzeo sam primjer koji se mene dotice direktno.
No, takođe znam ljude koji su ovdje u Sarajevu zaista pošteno zaradili novce. Fakat ih ima. P a jebote s jednim prijateljem sa se fino nalio prosavljajuci njegovih uštedjenih velikocifrenih desetina tisuca, jos tamo negdje u kasnim dvadesetim..decko fakat svojim radom zaradio..radom za druge, nije cak bio ni vlsnik biznisa.... dakle, moze se,,,nisu svi lopovi, mada se svima doima da jest tako... jebi ga, svoje neuspijehe i pogrešne poteze u karijeri je najlakse tako opravdavat....
Tvrtko II Kotromanić

#3389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Tvrtko II Kotromanić »

maloprije prolazim bivsom Hajduk Veljkovom, auto izvrnuto na bok, okolo benzin i krv :-?
Hitna i policija su stigle, ako neko ima jos informacija neka stavi, ono izgleda strasno
respo

#3390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by respo »

Hajvan wrote:
respo wrote:

ma neeee...
samo reagujem nau opšteno"mišljenje" da su svi što imaju lopovi :)
E nisu. Uzeo sam primjer koji se mene dotice direktno.
No, takođe znam ljude koji su ovdje u Sarajevu zaista pošteno zaradili novce. Fakat ih ima. P a jebote s jednim prijateljem sa se fino nalio prosavljajuci njegovih uštedjenih velikocifrenih desetina tisuca, jos tamo negdje u kasnim dvadesetim..decko fakat svojim radom zaradio..radom za druge, nije cak bio ni vlsnik biznisa.... dakle, moze se,,,nisu svi lopovi, mada se svima doima da jest tako... jebi ga, svoje neuspijehe i pogrešne poteze u karijeri je najlakse tako opravdavat....
ma znam ih i ja al za ove imamovice i slicne je javna tajna da nisu zaradili posteno u tome je fora
drugi_profil

#3391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by drugi_profil »

I ja kad bih sve rasprodao nekretnina i udjela, skupilo bi se pofina cifra, lako da se kupi bjesno auto, ali nisam mahnit da na sebe tag stavljam.
Bice neka srednja klasa, low profile. ide ko i audi. Samo se bolje spava.
uglavnomja

#3392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by uglavnomja »

505sCrtom wrote:
uglavnomja wrote:mastermind, koje su ovo novine objavile, da se znamo odrediti prema istini :D

neke pismene novine, toliko da pise dobrinja pod navodnicima :-) , i plus sablon, stranka, stranka pa osoba ... samo fali slika intimnih odnosa damira h. i tog lika :D

i ne pise kad je osiguravao skupove :-?
slobodna-bosna.ba/potraga_za_revolverasem_sa_dobrinje

ok

iskreno, boli me qq i za sdp i za damirom i za tim likom, ali tekst je toliko nepismen da je tesko bilo zamisliti da je ispao iz neke kuce koja je nekada bila pismena.
Mastermind30

#3393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by Mastermind30 »

sema911s wrote:istina je da je nemanja cesto ulazio prvi gdje trebaju da dodju sdp,.,, sto bi rekli tinejdzeri furo se da je bodyguard,.,
nisam ga jednom vidio u drustvu sdp clanova,., to ce ti svako potvrdit ko je u sdp opstini novi grad,.,
al ako je on los pogledate mi imenjaka koji je sada nacelnik i ko njega cuva,. al ovo je bas cuvanje uvjek su sa njim,., a ko malo bolje poznaje te osobe, zna kakvi su i sto su spremni ucinit,.,
Joj daj ne lazi i ne prebacaj lopticu, covjek nema nikakvo obezbjedzenje jer ga skoro svaku noc vidjam u gradu, cesto samog
i moze li neko ime od tih "cuvara"
sema911s

#3394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by sema911s »

sta imas sarajlice protiv gorazda kada su tvoji dosleili 63 na bistrik,.,

a murja dobro zna gdje je debeli,., i sto se pucalo,., jedni posjetio ovog objekta su bili kerovi,. i naci ce ga kada ga inspektor pusti iz svoje kuceee ,.,do tada se igraju corobake,.,.
made_in_sarajevo

#3395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by made_in_sarajevo »

na radio M javise da je bio zajeban sudar u Dalmatinskoj. jel ko sta vidio? :D
FreakyStyley

#3396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 30814001#4

:shock: :shock: :shock:

:run:

Kao po tradiciji, svako ljeto u Sarajevu krvavo. Po sebi znam da vise ne mozes proc gradom bez da, u najmanju ruku, svjedocis nekom qrcenju i sl.
O'zone
Globalni moderator

#3397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by O'zone »

FreakyStyley

#3398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by FreakyStyley »

tz tz tz

Jebo majku, GTA:Sarajevo.
ins

#3399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by ins »

FreakyStyley wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 30814001#4

:shock: :shock: :shock:

:run:

Kao po tradiciji, svako ljeto u Sarajevu krvavo. Po sebi znam da vise ne mozes proc gradom bez da, u najmanju ruku, svjedocis nekom qrcenju i sl.
Jel to ti znas nesto vise nego policija? Sta mislis da prijavis, posto si tako siguran? :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#3400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4

Post by un1ted »

Je li ovo taksi broj 53 ili 58 (znam da je pedest i neki) http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 30814049#5 !?

Ako jeste nije ni cudo da ga je ovoliko zuzvao. Juce sam se vozio s ovim na poziv zutom taksiju, sofer neki coban, kaze mrsko mu voziti autic jer je on vozac kamiona. Dok je vozio urlao i pravio razne zvukove, te je bas brzo vozio.
Locked