Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
StupskaBitanga
#3376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Meni je Telemach u Sarajevu uredno dao novi Cisco ne znam što ne bi vama u Zenici
Možda će i vama kao i meni samo nestati signal i ja tako zbog njih nisam imao internet 5 dana
Možda će i vama kao i meni samo nestati signal i ja tako zbog njih nisam imao internet 5 dana
- ElRe
#3377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ta poruka nije nikakva reklama, vec upozorenje covjeku koji zove broj koji je prenijet sa operatora A na operatora B da je sada cijena razgovora drugacija (zbog promjene operatora). Taj koji zove moze da se obrati svom operatoru da mu ukloni poruku o prenosu kada konkretno zove taj i taj prenijeti broj. Takvo je pravilo o prenosu brojeva i u fiksnoj i u mobilnoj. Onaj korisnik koji je prenio broj po tom pitanju ne moze nista da ucini. Ali svi zajedno mozemo da urgiramo RAKu (koji jedini propisuje zakone i pravila u TK) da tu poruku skroz ukinu.diablo23 wrote:Pozdrav svima,
Pred kraj prosle godine sam prebacio fiksni telefon sa BH Telecoma na Telemach, izmirio sve obaveze prema BH Telecomu, predao potvrdu Telemachu i prenio sam svoj broj na Telemach i sve radi.
Medjutim, svaki put kad me neko nazove, prvo se cuje poruka BH Telecoma o njihovim novim cijenama, koja traje 4-5 sekundi pa tek onda telefon zvoni, sto mnoge koji me zovu dodatno zbunjuje, pa mnogi prekinu vezu prije nego sto odslusaju poruku do kraja, misleci da je u pitanju neka greska, a moram reci da im je i ta poruka prilicno nerazgovjetna tako da me i ne cudi zbunjenost ljudi koji me pokusavaju dobiti na telefon.
Iz BH Telecoma su me uvjeravali da ta poruka mora trajati najmanje 2-3 mjeseca od promjene oparatera, sto je vrlo cudno i glupo, jer zasto bih ja zelio slusati reklamu BH Telecoma na novom operateru, sada kada sam otisao od njih? Kasnije sam citao u dnevnoj stampi da je RAK, potaknut mnogim prituzbama gradjana na ovu temu, donio zakljucak da prijasnji operateri nemaju pravo da to rade i da se za to treba obratiti novom operateru, da to bez dodatne naknade, znaci besplatno ukloni. A oni su opet uvijek zauzeti, pa ne mogu doci na red da pitam telefonski.
Sta je od toga istina, koliko vas je imalo ovakvih problema i da li ste uspjeli ukloniti tu poruku sa vaseg broja na Telemach operateru?
Da li to trebaju ukloniti ljudi iz BH Telecoma ili iz Telemacha i kako?
Poruka o prenosu je identicna i u fiksnoj i mobilnoj telefoniji.
Posto kuci imam prenijet broj sa BHTa na Tmh, kada sa BHT moba i mtela zovem kuci prije nego sto tel zazvoni slusao sam poruku o prenosu, zvao 1444 i 066101010 i zatrazio da mi se ukloni poruka o prenosu kada zovem svoj kucni broj, mtel je odmah ukinuo BHT nakon 5,6 dana i vise poziva na 1444.
Last edited by ElRe on 02/02/2013 10:47, edited 2 times in total.
- Reglan
#3378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako vam je ovaj modem on moze izgurati do 30 MB/s koliko ja znam?

- ElRe
#3379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako hoces Cisco modem, polij vodom Motorolin i besplatno ces dobiti novi Ciscoafa87 wrote:Sad kad predjem na DUO paket od 15mbps da li dobijam novi modem jer stara Motorola moze izgurat samo 12 mbps ili ja sam kupim modem?
- Telemach
#3380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svjesni smo problema kojeg navodite, jer dobijamo pritužbe od korisnika na činjenicu postojanja poruke prilkom uspostave veze prema prenesenom broju u Telemach.diablo23 wrote:Pozdrav svima,
Pred kraj prosle godine sam prebacio fiksni telefon sa BH Telecoma na Telemach, izmirio sve obaveze prema BH Telecomu, predao potvrdu Telemachu i prenio sam svoj broj na Telemach i sve radi.
Medjutim, svaki put kad me neko nazove, prvo se cuje poruka BH Telecoma o njihovim novim cijenama, koja traje 4-5 sekundi pa tek onda telefon zvoni, sto mnoge koji me zovu dodatno zbunjuje, pa mnogi prekinu vezu prije nego sto odslusaju poruku do kraja, misleci da je u pitanju neka greska, a moram reci da im je i ta poruka prilicno nerazgovjetna tako da me i ne cudi zbunjenost ljudi koji me pokusavaju dobiti na telefon.
Iz BH Telecoma su me uvjeravali da ta poruka mora trajati najmanje 2-3 mjeseca od promjene oparatera, sto je vrlo cudno i glupo, jer zasto bih ja zelio slusati reklamu BH Telecoma na novom operateru, sada kada sam otisao od njih? Kasnije sam citao u dnevnoj stampi da je RAK, potaknut mnogim prituzbama gradjana na ovu temu, donio zakljucak da prijasnji operateri nemaju pravo da to rade i da se za to treba obratiti novom operateru, da to bez dodatne naknade, znaci besplatno ukloni. A oni su opet uvijek zauzeti, pa ne mogu doci na red da pitam telefonski.
Sta je od toga istina, koliko vas je imalo ovakvih problema i da li ste uspjeli ukloniti tu poruku sa vaseg broja na Telemach operateru?
Da li to trebaju ukloniti ljudi iz BH Telecoma ili iz Telemacha i kako?
Kod pozivanja broja koji je prenesen u mreže alternativnih operatera (u ovom slučaju Telemach), operater s kojeg je broj prenesen (najčešće neki od Telekoma) obavezan je prema pravilu RAK-a 62/2012 Cl.17 (http://www.rak.ba/bih/index.php?uid=1267325699) prije uspostave veze obavijestiti korisnika porukom da je broj prenesen. Poruka se ne naplaćuje krajnjem korisniku. Poruka se moze isključiti besplatno, tako da korisnik koji poziva broj koji je prenesen i čuje poruku, pošalje zahtjev svom operateru (najčešće jednom od Telekoma) da tu poruku isključi.
Napominjemo, da poruke nema kad se korisnik odluči ne prenositi postojeći broj iz Telekoma, već uzeti novi broj iz numeracije Telemacha.
Mnoge su pritužbe od strane korisnika i alternativnih operatera upućene RAK-u zbog ove poruke, zbog čega se ubrzo očekuje i javna rasprava o tome. Nadamo se da će se nakon sagledavanja svih činjenica, regulator pronaći rješenje koje uz zaštitu krajnjih potrošača omogućava i ravnopravniju tržišnu utakmicu na tržištu usluge fiksne telefonije.
-
dragonz
#3381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može ali sa puno problema tj. prekida interneta zato bolje uzeti cisco besplatno.arshavin wrote:Ako vam je ovaj modem on moze izgurati do 30 MB/s koliko ja znam?
-
brazzo19
#3382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U mene je ovaj modem jos od kako je bio BH Cabel net i nisam ga iznajmio nego kupio a posle toga i njihov ruter koji su prodavali ( tp link.ov neki ) i uglavnom imam negdje ova dva uredna racuna da sam platio oboje i stvarno ko sto rece kolega nikad nisam imao problema sa ovom motorolom ni kad sam formatirao komp ni nista , toliko je jednostavan za koristenje da je to za ne povjerovatiarshavin wrote:Ako vam je ovaj modem on moze izgurati do 30 MB/s koliko ja znam?
-
kakavdanakneiskustvu
#3383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ima li iko telemach info kanal,postoji li to?
- casper_
#3384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
jok.kakavdanakneiskustvu wrote:ima li iko telemach info kanal,postoji li to?
- dječak sa šibicama
#3385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imam ovakav u svom vlasnistvu, ali su mi skopcali Cisco, koji puno manje prekida i slicno. Stabilniji je.arshavin wrote:Ako vam je ovaj modem on moze izgurati do 30 MB/s koliko ja znam?
Mada, za nas korisnike TRIO paketa, i nema izbora, Motorolin ne podrzava telefoniju koliko se ja razumijem.
-
kakavdanakneiskustvu
#3386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Magarece_godine wrote:Moraju emitovati sve što možef "fatati" antenom. Komercijalne stanice drugačije tretiraju u odnosu na javne. Javne su Visoko, Kiss i sl ... I njih moraju emitovati po Zakonu ...Tiger 033 wrote:Po zakonu samo MORAJU tj. dužni su samo emitovati Javni servis u koji spada "FTV,BHT i RTRS"StupskaBitanga wrote: Još kad nam propadnu ove lokalne televizije koje moraju po zakonu se distribuirati gdje će nam biti kraj
Sve lokalne ne moraju ako nece
http://www.cra.ba/bih/index.php?uid=1274137927
"Da li kablovski operateri imaju obaveznu listu programa koje moraju imati u svom sistemu?
Korisnik Dozvole je obavezan distribuirati programe Javnog radiotelevizijskog sistema Bosne i Hercegovine, u koji spadaju Radiotelevizija Bosne i Hercegovine, Radiotelevizija Federacije Bosne i Hercegovine i Radiotelevizija Republike Srpske."
znaci u mostaru moraju emitovati tv vogošću,jer u mostaru imaju signal tv vogošće a u zenici koja je daleko bliže ne?
-
StrelacZE
#3387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne znam brate,imao sam cisco modem noviji od telekabela,i ja im vratio koliko je prekidao,i uzmem ponovo ovaj motorolin,sa kojim,nikada ni problemcica,i kada je tako dobar na 10mbit,uvjeren sam da ce biti i na 15.Mogao sam i mogu uzeti,od Telemaha novi modem,ali nije mi za sada potreban i to je to,jer ionako cu ubrzo preci na TRIO paket,pa ce ga donijeti u svakom slucaju-odavno se mislim za taj Trio paket,koristim DUO od pocetka,ali nisam bas siguran po pitanju te telefonije,kako funkcionise,pa,ne znam.....Znam da je sve ok,trebalo bi biti,ali nije mi bas sve jasno potpuno po pitanju free poziva prema fiksnim,mjesecno,da li sve brojeve mogu zvati,i brojeve sa 070 pozivnim ,od mojetv,i ostale fiksne,ili ne?To mi je nejasno?!?dragonz wrote:Može ali sa puno problema tj. prekida interneta zato bolje uzeti cisco besplatno.arshavin wrote:Ako vam je ovaj modem on moze izgurati do 30 MB/s koliko ja znam?
Sent from my PMP3270B using Tapatalk 2
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#3388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jel ovo backup ili samo meni ne prelazi1 1Mb/s na speedtestu ?
-
StupskaBitanga
#3390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
konekcija malo malo štopa
šta se ovo radi
šta se ovo radi
-
Thug...
#3391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
JA nemam nikakvih problema

Conection up-time 13 dana, mislim da je sve do lokacije

Conection up-time 13 dana, mislim da je sve do lokacije
- Reglan
#3392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja se sjecam da sam elobu platio 120 maraka za ovaj motorolin modem.
- bato99
#3393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
a klošara čuj sa 6 na 8 Mb i UP sa 0.5 na 0,7 pa stvarno su klošari...Fuj...svi očekivali 10.1 i oni ovako minimalno će dignuti brzinu 
-
StrelacZE
#3394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kod mene net extra,nikada problema,i kada kod vecine steka,kod mene nikada-vjerovatno igra veliku ulogu signal,jacina i lokacija...
A,i kojim slucajem,i modemi znaju zezati,zato ja nedam ovaj motorolin nema sanse...
A,i kojim slucajem,i modemi znaju zezati,zato ja nedam ovaj motorolin nema sanse...
- fortaleza
#3395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na duo paketu je 15/1, a samo 3 KM skuplji.bato99 wrote:a klošara čuj sa 6 na 8 Mb i UP sa 0.5 na 0,7 pa stvarno su klošari...Fuj...svi očekivali 10.1 i oni ovako minimalno će dignuti brzinu
- BaDa
#3396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa bolje ista nego nista!! ako hoces 10 odnosno od 1 marta 15mb dodaj 3 km i uzmi duo paket!bato99 wrote:a klošara čuj sa 6 na 8 Mb i UP sa 0.5 na 0,7 pa stvarno su klošari...Fuj...svi očekivali 10.1 i oni ovako minimalno će dignuti brzinu
-
StrelacZE
#3397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeste,bas je bolje bilo sta,pozitivno naravno,nego nista-pa,dobra je i 8 mbit brzina,mnogi ni to nemaju,a ako zelis vece brzine,3 marke su nista,dobivas 15 mbit,router,d3go aplikacije,jbt,svega...pozzzz
- HaHaHa2
#3398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
woow sad cu film skinuti za 30 min. dok mi je prije bilo potrebno 40 min. (karikiram) auuuu
a upload ide na kapljice
nema sta, giganti
nema sta, giganti
- bato99
#3399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ma i ja kažem,klošari na kapljice povećavaju brzinuHaHaHa2 wrote:woow sad cu film skinuti za 30 min. dok mi je prije bilo potrebno 40 min. (karikiram) auuuua upload ide na kapljice
![]()
nema sta, giganti
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#3400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
pa brate ako pjenis toliko zbog brzine,odvoji 3 marke od kafe i uzmi sebi duo paket.Imat ces dupli download i jos mnostvo stvari...stvarno,kad bi vam sutra rekli da je 8 mbps dzaba,rekli bi cuj 8 mbps ja klosara,dajte nam 10 dzaba.bato99 wrote:ma i ja kažem,klošari na kapljice povećavaju brzinuHaHaHa2 wrote:woow sad cu film skinuti za 30 min. dok mi je prije bilo potrebno 40 min. (karikiram) auuuua upload ide na kapljice
![]()
nema sta, giganti