BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zenit dozic

#3376 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zenit dozic »

It_is_a_Leclerc wrote:
zenit dozic wrote:Gdje su sad le klerk i co da napadaju Haruna i ekipu :izet:
Sa sjetom ćemo ga spominjat, a od sad ćemo opet postati podružnica drugih repki :zzzz:
:lol:

A to nam za vrijeme Haruna Mahmutovića nisu odlazili igrači ?!

:lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :lol: :lol: :lol: :izet: :izet: :izet:
agent_zero

#3377 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by agent_zero »

Sadašnje rukovodstvo ga može samo dudelange Harunu.

Elem, umjesto da se ne talasa, pravi se bura :roll: : http://sportsport.ba/bh_kosarka/barbari ... asa/197729
dječak sa šibicama

#3378 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Dogovoren paket aranzman, razmjena Karahodzic - Sikiras po sistemu mi vama necemo smetati ako necete vi nama, samo ce se malo praviti blesavi, optuzivati novinare i javnost, i tako to.
zenit dozic

#3379 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zenit dozic »

dječak sa šibicama wrote:Dogovoren paket aranzman, razmjena Karahodzic - Sikiras po sistemu mi vama necemo smetati ako necete vi nama, samo ce se malo praviti blesavi, optuzivati novinare i javnost, i tako to.
Nema veze s ovim karahodžić, on je zamjenjen, za ispisnicu za Kuzmića.
agent_zero

#3380 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by agent_zero »

Inače, ko je i šta je Dubravko Barbarić:

Code: Select all

Dubravko Barbarić - nije nepoznanica u Sarajevu. Dijete miješanog braka pokojnog stomatologa Antona sa Bačevskih jezera i Sarajke muslimanske provenijencije Jasminke zvane Jasne.
Nesuđeni zagrebački politolog i sarajevski novinar.

Prošao sve faze : Veliki Hrvat, Mali Hrvat, HDZ, NHI, HSS, SDP, SBB, i konačno sada DF. Čovjek svih boja i dezena.

Upao u biznis oko farmacije preko mame koja je čitav život radila u zastupstvima hrvatskih farmaceutskih tvrtki. Od 1997 samostalan - nije imao uspjeha dok naprasno nije počeo dobivati narudžbe od stranačkih kolega.

SVE PARE JEDNOJ FIRMI: Alarmantno, zabrinjavajuće i strašno zvuče dopisi kojima se ministar upozorava na činjenicu da u toj ustanovi više nema ni zavoja, ni katetera, ni medikamenata... Naime, upoznat sa dopisima Haruna Šestića, v.d. direktora Kantonalne bolnice u Zenici, koji 19.03.2015. - objašnjavajući bezizlaznu situaciju u kojoj se bolnica našla u nedostatku lijekova, medicinskog pribora i logistike općenito - piše „kako ni jedna karika u lancu nije pošteđena“, te da je to, između ostalog, i rezultat silnih dugovanja prema glavnim dobavljačima - ministar Gvozdenović umjesto razborite odluke kojom bi pokušao nadomjestiti dio dugovanja prema tri firme od kojih ovisi rad bolnice, donosi odluku o isplati 250.000. maraka na račun samo jedne firme!

Novac je uplaćen firmi „DIAMEDIC“ Sarajevo na ime izmirenja obaveza za nabavku reagensa. Odluka je donešena samo dan nakon alaramantnog Šestićevog pisma o nepodnošljivim uvjetima u kojima bolnica radi, uz sugestiju da se iznađe način da se glavnim dobavljačima izmiri dio dugovanja.

...firma Diamedic u tom vremenu postala jedini dostavljač medicinskih sredstava UKCS-u, a njen direktor je Dubravko Barbarić
Cavendish

#3381 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Cavendish »

od onog trenutka kada je Sikiras postao poznat siroj javnosti postalo je jasno da postoji realna mogucnost da on zaigra za Srbiju. Ne znam zasto se mnogu cude tek sada pa nije prvi ni posljednji koji ce izabrati Srbiju prije BiH. Jedan Borisa Simanic, momak iz banja Luke, velika nada CZ i vjerovatno veci potencijal od Sikiras igra za Srbiju. Moramo biti realni i reci da ce svaki srbin ili hrvat izabrati da igra za reprezentaciju srbije ili hrvatske ako ga oni pozovu. Vjerovatno ce mnogi reci da to nije tako te ce prosipati neku pricu kako ima hrvata i srba koji vole ovu drzavu ali nazalost argumenti su na mojoj strani.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3382 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Cavendish wrote:od onog trenutka kada je Sikiras postao poznat siroj javnosti postalo je jasno da postoji realna mogucnost da on zaigra za Srbiju. Ne znam zasto se mnogu cude tek sada pa nije prvi ni posljednji koji ce izabrati Srbiju prije BiH. Jedan Borisa Simanic, momak iz banja Luke, velika nada CZ i vjerovatno veci potencijal od Sikiras igra za Srbiju. Moramo biti realni i reci da ce svaki srbin ili hrvat izabrati da igra za reprezentaciju srbije ili hrvatske ako ga oni pozovu. Vjerovatno ce mnogi reci da to nije tako te ce prosipati neku pricu kako ima hrvata i srba koji vole ovu drzavu ali nazalost argumenti su na mojoj strani.
Pa treba uzeti i to u obzir, bar bi trebali ljudi koji Sikirasa guraju na ovu ili onu stranu.
Ako bude imao tu ''srecu'' da na njegovom mjestu bude guzva, moze se vrlo brzo pokajati, a povratka nema.
Pa je li bolje biti standardni reprezentativac BiH (a time mozes samo dobiti) ili zadnja rupa na svirali u Srbiji?! Jeste, ako si glup kao neko ko je odselio sa Ilidze na Miljevinu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#3383 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:
Cavendish wrote:od onog trenutka kada je Sikiras postao poznat siroj javnosti postalo je jasno da postoji realna mogucnost da on zaigra za Srbiju. Ne znam zasto se mnogu cude tek sada pa nije prvi ni posljednji koji ce izabrati Srbiju prije BiH. Jedan Borisa Simanic, momak iz banja Luke, velika nada CZ i vjerovatno veci potencijal od Sikiras igra za Srbiju. Moramo biti realni i reci da ce svaki srbin ili hrvat izabrati da igra za reprezentaciju srbije ili hrvatske ako ga oni pozovu. Vjerovatno ce mnogi reci da to nije tako te ce prosipati neku pricu kako ima hrvata i srba koji vole ovu drzavu ali nazalost argumenti su na mojoj strani.
Pa treba uzeti i to u obzir, bar bi trebali ljudi koji Sikirasa guraju na ovu ili onu stranu.
Ako bude imao tu ''srecu'' da na njegovom mjestu bude guzva, moze se vrlo brzo pokajati, a povratka nema.
Pa je li bolje biti standardni reprezentativac BiH (a time mozes samo dobiti) ili zadnja rupa na svirali u Srbiji?! Jeste, ako si glup kao neko ko je odselio sa Ilidze na Miljevinu.
Pa evo Kuzmic je sad popusio za poziv...jedino ako neki igraci otkazu...na prvom spisku nije bio! Isto je bilo i za Alena Halilovica u fudbalu!
Tomahawk11
Globalni moderator

#3384 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Kuzmic je izrastao u pravu krampu.
Sa bh reprezentacijom ne bi sigurno izgubio, mogao bi samo dobiti.
Iako njihova reprezentacija ima trenutnu krizu sa centarskom pozicijom (Raduljica :-) ), opet je ili rezervni centar ili ne igra. Kod nas bi sigurno igrao.
Al hajd, to je bilo proslo, nema svrhe da se spominje. Pricamo o aktuelnoj situaciji za Sikirasa.
dječak sa šibicama

#3385 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by dječak sa šibicama »

Moze biti zadnja rupa na svirali, ali sa Srbijom se osvajaju medalje u seniorskoj konkurenciji.

Mozda je momak izlozen pritisku okoline, porodica takodje, njegova porodica je jako stradala u ratu na Grahovistu/Orlicu i o tome se manje vise zna, sad su na Palama a ko je ikada otisao na Pale zadnjih godina sve mu je jasno. Tamo se ne smije ni spomenuti BiH, a kamoli nesto vise.

A mozda se bezveze dize pompa, odigrao jednu utakmicu jer je mozda morao i sad ide na operaciju. Jedino sto nikako ne valja je to sto Savez tvrdi da je on njima javio kako je ozljedjen, i kako nista ne znaju o velicini ozljede, odnosno jebe lud zbunjenog.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3386 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Pa u savezu ko s kruske da su pali.
Najlakse je tako, svoj nerad pokriti time da su informisani da je povrijedjen. Ima li kakav sluzbeni dopis ili je ono javio se Sikiras u savez Slavici i ona zabiljezila na cedulju :-)
Sad se ovakvim saopstenjem stvara negativna klima. Sve i da nece, moraju onda kazniti Sikirasa, jer je javio da je povrijedjen, a igrao :?
Inace ce se popisati sami po sebi.
zenit dozic

#3387 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zenit dozic »

Tomahawk11 wrote:Pa u savezu ko s kruske da su pali.
Najlakse je tako, svoj nerad pokriti time da su informisani da je povrijedjen. Ima li kakav sluzbeni dopis ili je ono javio se Sikiras u savez Slavici i ona zabiljezila na cedulju :-)
Sad se ovakvim saopstenjem stvara negativna klima. Sve i da nece, moraju onda kazniti Sikirasa, jer je javio da je povrijedjen, a igrao :?
Inace ce se popisati sami po sebi.
Kao što sam gore naveo ovaj današnji savez će nastavit dugogodišnju tradiciju prepisivanja BiH igrača kome je to potrebno :zzzz:
Jebiga ne valja nam Harun :wink:
bingov buraz

#3388 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

Vjerujem Dariju Cojicu,uostalom sta znaci neodlazak na ovo prvenstvo,on moze reprezentaciju promijeniti sve do 21. godine.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3389 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

"Za Stellu igram ovaj završni turnir na insistiranje čelnika kluba. Primam terapije i igram pod bolom. Nakon toga ću ponovo početi sa terapijama, nakon kojih bih trebao biti sto posto spreman, za sve što me očekuje"

još 30. aprila je rekao ovo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#3390 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote:"Za Stellu igram ovaj završni turnir na insistiranje čelnika kluba. Primam terapije i igram pod bolom. Nakon toga ću ponovo početi sa terapijama, nakon kojih bih trebao biti sto posto spreman, za sve što me očekuje"

još 30. aprila je rekao ovo.
Barbarić: KSBiH nije znao za nastup Sikiraša
:-) ccc....ma ja, oni nista ne znaju :skoljka:
hrasno38

#3392 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy

#3393 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Phantasy »

hrasno38 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Tomahawk11 wrote:Leclerc, daj jedan opravdan razlog za eskiviranje reprezentacije i izmisljanja lazi sa povredom?
Svasta bi moglo biti. Evo, prvo mi pada na pamet - SAD i ljetni kampovi ? Zasto ne? U ovom trenutku jednako vjerovatno kao i prica o Srbiji.

Trebali bi dobiti objasnjenje danas-sutra pa cemo znati vise. Ovako, previse spekulacija o razlozima.
Pa bolan nebio da imas pojma koliko se pravis da imas nema nista jace na svijetu za njegovo godiste od toga da ode na SP pogotovo sto je jedan od tri glavna igraca reprezentacije gdje bi igrao maksimalno i imao maksimalnu priliku da pokaze svoj raskosni talenat. Jebo razloge i evo OK nigdje ne pise da ici igrati za Srbije ali sto je slagao Pandzu da je povrijedjen i kompletnu javnost??? Pa ako bi neko trebao da ode u neki ljetni kamp u SDA to je Musa. Ne znam iz kojeg razloga stajes na stranu onoga sto je ocito a to je da je Njegos Sikiras prevario svoju reprezentaciju i sve nas koji smo mu bezgranicno vjerovali i davali podrsku!!
http://sportsport.ba/bh_kosarka/pandza- ... dom/197757
Pisanje po hrasnom kao uvijek
mega_mashcine

#3394 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by mega_mashcine »

hrasno38 wrote:I tacka bar sto se mene tice!!!

:thumbup: kao sto i rekoh, najbolje je bilo sacekati dok ne cujemo sve strane, a ne odmah pljuvati. :D
rage_guy

#3395 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by rage_guy »

hrasno38 wrote:I tacka bar sto se mene tice!!!

Znaci Leclerc je bio u pravu? :D
hrasno38

#3396 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Phantasy wrote:Pisanje po hrasnom kao uvijek
Mogao bi pripaziti malo sta pises! Ja te necu prijaviti jer nisam nikoga za ovih 12 godina a moderatori nek odluce!
It_is_a_Leclerc

#3397 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by It_is_a_Leclerc »

Kao što sam i rekao, uvijek treba sačekati objašnjenje prije linča. Da se osnovnim postulatima novinarstva (a to je da se moraju čuti strane svih aktera priče) vodio novinar sportsport.ba portala, danas cijele ove neugodne štorije ne bi ni bilo.

Uostalom,

Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#3398 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Pa sta prica onda ovaj magarac iz saveza?! :-)
Pandza ima jednu, on drugu informaciju :lol: :lol:
Djeca nam se smiju, moj Reufe :run:

Leklerce, ocekujem da se ocitujes po pitanju saveza.
Kad si moga dok je bio Harun, mozes vala i sad.
Da cujemo.
maraccana

#3399 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by maraccana »

Ovo je fakat bolestan narod, uhvatili se djeteta od 17g, strašno... Zbog takvog bogaljskog mentaliteta zaslužujemo svaki vid nesreće, neimaštine i neuspjeha osobno i kolektivno...
zenit dozic

#3400 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by zenit dozic »

Tomahawk11 wrote:Pa sta prica onda ovaj magarac iz saveza?! :-)
Pandza ima jednu, on drugu informaciju :lol: :lol:
Djeca nam se smiju, moj Reufe :run:

Leklerce, ocekujem da se ocitujes po pitanju saveza.
Kad si moga dok je bio Harun, mozes vala i sad.
Da cujemo.
Ma mogu se sad davat svakakve izjave i kačit slike ali ovo ne miriše na dobro, živi bili pa vidjeli.

Ps. Ali ne mogu vjerovat da postoji i jedan klub na zemaljskoj kugli koji primorava klinca, koji mu može donijeti brdo love u budućnosti, da igra pod povredom i tako rizikuju finansijsku dobrobit kluba u budućnosti, jednostavno ta mi priča tukne pravo.
Post Reply