Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Throttle
#33726 Re: Zeničani
Ma naravno da neće jer nema ekološke svijesti a i ovo gore je samopromocija, al eto, bar nek se zna gdje ide lova. Podržavam, pogotovo da se ukloni ruglo po obalama Bosne
- Casual's
#33727 Re: Zeničani
Fahro u carpe diemu. Pet drotova tu patrolirq 3 sata
- Casual's
#33729 Re: Zeničani
Je l' ga seoska varalica opet ljubila?
-
clio_dci120
#33730 Re: Zeničani
Mozda Fahro cita forum, pa vidio ovo za Ramajanu. Cojk gospodin, nije kao mi da pise, dosao konkretno odraditi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#33731 Re: Zeničani
Fahro
samo svoje glasace. Nije do duse da ih nesto posebno zalim zbog toga 
-
kakavdanakneiskustvu
- Njanjavi
#33733 Re: Zeničani
Inace vrlo aktivna tema za glavne muske alapacice iz grada.
Sve o svakome znaju, koja se kara s kim, koja se krece gdje i u kolko sati, sve ko udba jebo te mish.
A na vjest o pedofilcini iz crkvica, niko ni mukajeeet, muuuuk.
Pa mislim ono misha mu, dajte nam malo izmahalajte ko je, sta je, sigurno radio mileve imaju neka saznanja koja ne zele da podjele sa nama u vezi ove teme
Sve o svakome znaju, koja se kara s kim, koja se krece gdje i u kolko sati, sve ko udba jebo te mish.
A na vjest o pedofilcini iz crkvica, niko ni mukajeeet, muuuuk.
Pa mislim ono misha mu, dajte nam malo izmahalajte ko je, sta je, sigurno radio mileve imaju neka saznanja koja ne zele da podjele sa nama u vezi ove teme
-
kakavdanakneiskustvu
#33734 Re: Zeničani
nikog ne zanima ni sta bi sa onim kretenom iz škole u blatuši,niko ništa ne zna
-
clio_dci120
#33735 Re: Zeničani
Pa uhapsilo ga opet, ona nedavna akcija gdje su pali oni sto su namjestili polaganje vozačkih. Covjek uredno radio.
-
Nivelacija
#33736 Re: Zeničani
Sad sam malo pregledao, duzina rijeke Bosne kroz ZDK je oko 150 kilometara.Throttle wrote:Po prvi put u ZDK: Ministar Isak izdvaja sredstva za čišćenje obala rijeke Bosne
Vlada Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Plan utroška sredstva ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, kojim je previđen iznos od 1.550.000 KM za očuvanje okolišta.
Sredstva će se realizirati putem Javnog poziva, a od ukupnog iznosa 900.000 KM opredijeljeno je za pomoć općinama Zeničko-dobojskog kantona u postupku zbrinjavanja komunalnog otpada, 500.000 KM za pomoć općinama Zeničko-dobojskog kantona u postupku čišćenja obala rijeke Bosne, te 150.000 KM za podšku podizanja svijesti o okolišu.
Osim toga, sredstva u iznosu od 850.000 KM će se realizovati javnom nabavkom opreme za tretman infektivnog otpada u zdravstvenim ustanovama na području Kantona, dok je 100.000 KM izdvojeno za sufinansiranje projekta izgradnje "Eko kuće" na Smetovima.
Valja istaći da je Arnel Isak, resorni ministar, po prvi put izdvojio sredstva za čišćenje obala rijeke Bosne, a koje nakon svakih većih padavina bivaju zatrpane smećem i ogledaju pravu sliku ljudskog nemara.
- Na ovaj način, osim što će sredstvima biti osigurano čišćenje obala rijeka, podići će se i svijest građana da ubuduće ne budu nemarni prema okolišu, ne bacaju otpad u rijeke i pokažu da su ekološki odgovorni - kaže Isak.
Ministar napominje da je nedovoljan obuhvat organiziranim sakupljanjem otpada u općinama, dok štete nastale od posljedica elementarnih nepogoda posredno utječu na moguće opterećenje obala različitim vrstama otpada.
- Pored finansijskog, ekološkog i tehničkog, ovo predstavlja i krupan društveni sociološki problem. Provođenje aktivnosti čišćenja, također će, uvjeren sam, doprinijeti nestajanju prakse ponovnog bacanja smeća na sanirane površine - poručio je Isak, ističući da navedene aktivnosti moraju biti praćene i organizovanim sistematskim, tehničkim i finansijskim mjerama, programima i projektima.
Pomenuti projekt planira pružiti pomoć općinama u realizaciji projekata koji se odnose na aktivnosti uklanjanja divljih deponija sa obala i korita rijeke Bosne, čišćenje priobalnog pojasa od krutog otpada, PET i PVC otpada, te svih drugih vrsta ambalažnog otpada.
Kroz teritoriju Zenice prolazi duzinom od 44 kilometra ili oko nesto manje od 30 %.
Sto znaci da bi gradu trebalo pripasti 150 000 KM od 500 000 KM.
Da vidimo kako ce strucnjaci raspodjeliti pola miliona po duzini obale ili po ko gdje u kojoj opstini ima vlast.
Kao sto su bili podsticaji za poslovne zone Usori 100 000 KM tj mjestu od 6000 stanovnika jer HDZ cini vlast a Zenici od 110 000 stanovnika ili 20 puta vecem gradu jednak iznos kao Usori od 100 000 KM.
- Njanjavi
#33737 Re: Zeničani
Jel i taj iz crkvica matorac?clio_dci120 wrote:Pa uhapsilo ga opet, ona nedavna akcija gdje su pali oni sto su namjestili polaganje vozačkih. Covjek uredno radio.
- Sanjarko
#33738 Re: Zeničani
Izgleda isti. Ne mahalamo dovoljno. Zato sto smo muski. Salu na stranu. Treba kazniti rigorozno ove ma kod god to bio.
-
clio_dci120
#33739 Re: Zeničani
Da, jeste. Sin mu vodi zenicki podruznicu Ekija.Njanjavi wrote:Jel i taj iz crkvica matorac?clio_dci120 wrote:Pa uhapsilo ga opet, ona nedavna akcija gdje su pali oni sto su namjestili polaganje vozačkih. Covjek uredno radio.
- Njanjavi
#33740 Re: Zeničani
Cuo sam za to nesto povrsno, taj je lik vazda bio manijakalan u mahali a i sin mu isce samar cim progovori.clio_dci120 wrote:Da, jeste. Sin mu vodi zenicki podruznicu Ekija.Njanjavi wrote:Jel i taj iz crkvica matorac?clio_dci120 wrote:Pa uhapsilo ga opet, ona nedavna akcija gdje su pali oni sto su namjestili polaganje vozačkih. Covjek uredno radio.
Nego sta je on uradio tačno?
-
clio_dci120
#33741 Re: Zeničani
Sad posljednji put je sa jos 18 kolega uhapsen pod sumnjom da je ucestvovao u namjestanju prolaza pri polaganju vozackih ispita, u svojstvu ispitivaca.
A o prvom slucaju, navodne pedofilije, pisao je novinar Dino Pasalic, ali ne i ostali mediji, sto je meni malo cudno.
Ipak, od nekih ljudi koji ga dugo godina znaju cujem da ima istine o tim kontaktima sa ucenicama, a sto su i bivsi ucenici skole masovno pisali (ne balavci, nego osobe od 30 i 40 godina zivota).
Eh, opet kazem, jos se istrage sprovode i zato treba postovati presumpciju nevinosti, dok se iste ne okoncaju.
A o prvom slucaju, navodne pedofilije, pisao je novinar Dino Pasalic, ali ne i ostali mediji, sto je meni malo cudno.
Ipak, od nekih ljudi koji ga dugo godina znaju cujem da ima istine o tim kontaktima sa ucenicama, a sto su i bivsi ucenici skole masovno pisali (ne balavci, nego osobe od 30 i 40 godina zivota).
Eh, opet kazem, jos se istrage sprovode i zato treba postovati presumpciju nevinosti, dok se iste ne okoncaju.
-
Tempo
- ZeModerator
#33742 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Sad posljednji put je sa jos 18 kolega uhapsen pod sumnjom da je ucestvovao u namjestanju prolaza pri polaganju vozackih ispita, u svojstvu ispitivaca.
ucestvovao je u namjestanju rezultata vozackih ispita
a presumpcija nevinosti:
"prezumpcija nevinosti ne znači ništa drugo do da tek pravnosnažna presuda proizvodi određene posljedice po osuđenog, odnosno da postoje neke mjere i sredstva koja ne mogu biti zakonito primenjena na čovjeka koji nije pravnosnažno osuđen. Npr. ne možeš čoveka koji nije pravnosnažno osuđen strpati u zatvor (već u pritvor), ne možeš mu konačno (već samo privremeno) oduzeti novac i predmete stečene krivičnim djelom ili upotrebljene u izvršenju k.d. i slicno, ali to ne znači da je nevin. On se smatra nevinim dok mu se krivica ne dokaže, ali isključivo za potrebe primene određenih procesnih normi i uživanja nekih osnovnih ljudskih prava & sloboda. Tvrditi za nekoga da je nevin sve dok nije pravnosnažno osuđen značilo bi zanemarivanje objektivne stvarnosti, značilo bi da tvrdimo da taj neko nije uradio nešto što je zaista uradio, pa su njegova radnja i njene posledice postale delom materijalne istine. Na kraju krajeva, ne mora svaki onaj koji počini akt koji predstavlja radnju izvršenja krivičnog dela biti za to i krivično osuđen, iz različitih razloga, bilo da ne bude otkriven on ili djelo, bilo da postoje zakonom predviđene okolnosti koje isključuju krivičnu odgovornost, protivpravnost ili jednostavno odapne pre kraja suđenja, kao npr.milosevic. svi cemo se sloziti da je milosevic kriv, a nije osudjen. Postoji jasna distinkcija između pojma nevinosti u krivičnopravnom i svakodnevnom značenju.
Ne zaboravimo, na kraju, da u slučaju jugoslovenskkih ratova najveći deo učesnika iz pravnopolitičkih razloga nikada neće
biti procesuiran, jer ako bi ta stvar bila provedena konsekventno, malo ko bi ostao izvan dohvata suda.
Dakle, nema nevinih." - jedan šupak sa jednog foruma
-
clio_dci120
#33743 Re: Zeničani
Eto, nisam znao da postoji novi institut kojim se pravnici koriste - objektivna stvarnost?!
Niti mozes porediti stele na vozackim sa ratnim zlocinima Milosevica.
Sve dok se ne dokaze krivica, ne mozes tvrditi da je neko kriv, barem sa krivicno-pravnog aspekta. A i sta tvog laickog gledista u oba slucaja ne mozes reci da je kriv. Pogotovo ako uzmes u obzir sve javnosti predstavljene činjenice iz obadva slucaja - i vozacke i navodnu pedofiliju.
Sve dok se ne dokaze krivica, ne mozes tvrditi da je neko kriv, barem sa krivicno-pravnog aspekta. A i sta tvog laickog gledista u oba slucaja ne mozes reci da je kriv. Pogotovo ako uzmes u obzir sve javnosti predstavljene činjenice iz obadva slucaja - i vozacke i navodnu pedofiliju.
-
Tempo
- ZeModerator
#33744 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:Eto, nisam znao da postoji novi institut kojim se pravnici koriste - objektivna stvarnost?!![]()
ne govorim ti ja o vozackim, boli me kurac za to, nego sam zalijepio objasnjenje o pretpostavljenoj nevinosti zato sto to budale koriste kako im padne na pamet. objektivna stvarnost postoji kad budalama objasnjavas sta je presumpcija nevinosti, a postoji i u pravnoj terminologiji.
drzava, tacnije sudska vlast, je ta koja pretpostavlja da je optuzeni nevin, te ga zbog toga ne moze zatvoriti, ali ga moze pritvoriti ili mu privremeno oduzeti sredstva za koja su sumnja da su nastala iz izvrsenja krivicnog djela.
inace, zakon je jednak za sve. i neki supak koji je obio trafiku, pogodovao kod polaganja vozackih ispita ili bio masovni ubica kao milosevic. missim, gdje je za milosevica presumpcija nevinosti? nije osudjen i nikad nece biti, pa ipak, svi znamo da je kriv i ne ignorisemo objektivnu stvarnost tvrdeci da nije kriv, sta vise, jebemo mater svakom ko umanjuje njegove zlocine. za sve vazi isto: ne mogu biti zatvoreni dok nisu pravosnazno osudjeni, ali mogu biti pritvoreni. za sve vazi isto.
-
Tempo
- ZeModerator
#33745 Re: Zeničani
Tempo wrote:clio_dci120 wrote:Eto, nisam znao da postoji novi institut kojim se pravnici koriste - objektivna stvarnost?!![]()
ne govorim ti ja o vozackim, boli me kurac za to, nego sam zalijepio objasnjenje o pretpostavljenoj nevinosti zato sto to budale koriste kako im padne na pamet. objektivna stvarnost postoji kad budalama objasnjavas sta je presumpcija nevinosti, a postoji i u pravnoj terminologiji.
drzava, tacnije sudska vlast, je ta koja pretpostavlja da je optuzeni nevin, te ga zbog toga ne moze zatvoriti, ali ga moze pritvoriti ili mu privremeno oduzeti sredstva za koja su sumnja da su nastala iz izvrsenja krivicnog djela. dakle drzava pretpostavlja, ne ja ili mi. mi ga mozemo smatrati krivim, pretpostavljati da je kriv i sve sto nam padne na pamet. ako je u pitanju, stajaznam, hitler, svi znamo da je kriv. za ovog pedofila ne pretpostavljam nista, jer nemam dovoljno informacija.
inace, zakon je jednak za sve. i neki supak koji je obio trafiku, pogodovao kod polaganja vozackih ispita ili bio masovni ubica kao milosevic. missim, gdje je za milosevica presumpcija nevinosti? nije osudjen i nikad nece biti, pa ipak, svi znamo da je kriv i ne ignorisemo objektivnu stvarnost tvrdeci da nije kriv, sta vise, jebemo mater svakom ko umanjuje njegove zlocine. za sve vazi isto: ne mogu biti zatvoreni dok nisu pravosnazno osudjeni, ali mogu biti pritvoreni. za sve vazi isto.
-
Tempo
- ZeModerator
#33746 Re: Zeničani
zna li iko koliko traje ban za vrijedjanje sagovornika na forumu? ono, da mu se najabes mile majke glupe i retardirane, da mu se iskenjas na gen deformisan cernobilom i incestom i tako to.
-
clio_dci120
#33747 Re: Zeničani
De ti meni zaljepi ovdje neki pozitivni zakonski propis u kojem se spominje termin objektivna stvarnost? U pravnoj terminologiji tog pojma nema, jer da ima, isti bi bio unijet u bar jedan tekst zakona.
Vrijeme inkvizicije je davno proslo. Drugo je kada javnost prije izricanja presude osudi pocinitelje djela, u kojima su svi elementi samog izvrsenja dijela toliko ocigledni, da je van svake razumne sumnje da optuzeni nije zaista i pocinio k. djelo koje mu se stavlja na teret (kao sto je slucaj onog pijacna sto je u N. Tranviku pregazio i ubio majku sa djecom).
Medjutim, u oba slucaja koja sam ja spomenuo vrlo je opasno nekoga osudjivati, jer narocito nisu poznate ni cinjenice na osnovu kojih bi i laik mogao izvuci nekakav zakljucak. Danas je to taj nastavnik, sutra to mozes biti ti ili ja.
A ti umanjujes zlocine Milosevica, kada ih stavljas u isti kos sa stelom kod polaganja vozackog.
Vrijeme inkvizicije je davno proslo. Drugo je kada javnost prije izricanja presude osudi pocinitelje djela, u kojima su svi elementi samog izvrsenja dijela toliko ocigledni, da je van svake razumne sumnje da optuzeni nije zaista i pocinio k. djelo koje mu se stavlja na teret (kao sto je slucaj onog pijacna sto je u N. Tranviku pregazio i ubio majku sa djecom).
Medjutim, u oba slucaja koja sam ja spomenuo vrlo je opasno nekoga osudjivati, jer narocito nisu poznate ni cinjenice na osnovu kojih bi i laik mogao izvuci nekakav zakljucak. Danas je to taj nastavnik, sutra to mozes biti ti ili ja.
A ti umanjujes zlocine Milosevica, kada ih stavljas u isti kos sa stelom kod polaganja vozackog.
-
kakavdanakneiskustvu
#33748 Re: Zeničani
Tempo wrote:zna li iko koliko traje ban za vrijedjanje sagovornika na forumu? ono, da mu se najabes mile majke glupe i retardirane, da mu se iskenjas na gen deformisan cernobilom i incestom i tako to.
za to bi mogao ici trajni ban
-
Tempo
- ZeModerator
#33749 Re: Zeničani
clio_dci120 wrote:De ti meni zaljepi ovdje neki pozitivni zakonski propis u kojem se spominje termin objektivna stvarnost? U pravnoj terminologiji tog pojma nema, jer da ima, isti bi bio unijet u bar jedan tekst zakona.
ja ti pamet ne mogu dati. samo savjet: vise citaj, manje pisi.
-
Tempo
- ZeModerator
#33750 Re: Zeničani
ne bi mi bilo prvi put.kakavdanakneiskustvu wrote:Tempo wrote:zna li iko koliko traje ban za vrijedjanje sagovornika na forumu? ono, da mu se najabes mile majke glupe i retardirane, da mu se iskenjas na gen deformisan cernobilom i incestom i tako to.
za to bi mogao ici trajni ban