Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Radio Sarajevo

#33726 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Radio Sarajevo »

Ja dajem glas samo strankama koje idu u vlast, i koje nešto urade na vlasti. Jasno mi je da neće moći pregurati sve, ali ako misle tuđim kurcem gloginje mlatiti, ja im više neću dati glas.

Drago mi je da su ušli na tri nivoa, i da sva tri moja glasa nisu bila uzalud.

Što se Falatara tiče, slažem se s Kiprom, rekao je baš ono što bih i ja.
Altsa

#33727 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Altsa »

gold'n'brown wrote:Ovo su vec drugi opsti izbori da glasam za NS u kantonu Sarajevo. Mislim da sada moraju preuzeti odgovornost i boriti se da udju u vlast. Iskreno sumnjam da bih imao strpljenja za 4 godine im opet dati glas ako sada budu opozicija.
Ako ne preuzmu odgovornost i ne udju u vlast onda ce samo potvrditi moje misljenje da su stranka bez muda.
kmirsad

#33728 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:Neko je pitao gdje je Danis...

Image
Moram ovo citirati... Jel prošla kazna paprici...
kamberovica polje

#33729 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamberovica polje »

Kadrovi NSa uz logistiku i doseg SDPa radili bi čuda. O tome možemo samo sanjati nažalost.
Heller

#33730 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

NS bi realno mogla imati zastupnika u FBiH iz LK/TZ/Celic/Srebrenik a nemati u Kantonu. Koji je prag za mandat u parlamentu federacije?
Pedja Kojovic

#33731 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

agent zero

Sto se toga tice, nemate razloga za brigu.

p.k.
kmirsad

#33733 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Heller wrote:
Radio Sarajevo wrote:Muka mi je od "principijelnosti".

Jebali vas principi, treba ući u vlast i preuzeti odgovornost. Ako sad to ne urade, nisam siguran da će imati još jednu priliku.
Moraju imati, još četiri godine neimaštine valjda nekom dođe iz guzice u glavu, a oni svoj rast imaju. Ja za SDP 2014 nisam glasao zbog koalicije 2010, vjeruj mi neće ni glasači NS 2022 ako budu sa svakim koalirali.
:thumbup: Volio bih da neko uradi grafikon trenda uspona NS-a... od osnivanja do danas... sa prognozom uspona do narednih izbora... zasnovanom na tom trendu...
_Reds_

#33734 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by _Reds_ »

Heller wrote:NS bi realno mogla imati zastupnika u FBiH iz LK/TZ/Celic/Srebrenik a nemati u Kantonu. Koji je prag za mandat u parlamentu federacije?

Cini mi se ako ima 3% na Federaciji e nemas ni iz jedne izboren jednice onda ces dobiti sa kompenzacije.

A inache zavisi od izborne jednice, koliko ona zastupnika daje u skuštinu. Vecinom je to 6-7 mandata.

Tako da je minimum neki 12-13 posto, negdje i vise.

NS nema šanse za mandat iz bilo koje izobrne jednice osim ove 11. u Sarajevu.
Novak20

#33735 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Novak20 »

U KS, SDA bira prva. Može se desiti da ponude prihvate NiP i drugi slični. U tom slučaju NS neće i ne treba ići u vlast sa SDA i NiP.

Ako ne prođe ponuda SDA, može se formirati vlast sa NiP, SDP i još nekim. Pretpostavljam da će o ovoj varijanti NiP koketirati sa NS ali samo da ih izlevati i obori tako što bi na početku mandata sa SDA oborila vladu KS.

Najizglednija varijanta je da NS ne ulazi u vlast sa prevrtljivcima i preletačima. :D
Heller

#33736 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

NS, SDP i DF bi trebalo da sjednu i da se dogovore. To je 11 mandata o da zajednički nastupe prema Kifli, da se postave ko jedno tijelo sa 11 mandata, i onda da kontročišu situaciju.

Peđa Kojović premijer da pocrkaju glasači SDA.
madner

#33737 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Odkud to da bira prva?
Mislim da stranke imaju prave rezultate od nedelje i da se odavno igraju sastavanja slagalice. :D
Kikibombona

#33738 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

Glasaci NS zele da stranka konacno preuzme odgovornost i udje u vlast. To se posebno odnosi na sarajevski kanton gdje su treca stranka po snazi.

Trule koalicije su bosanska neminovnost i realnost. Neka NS formira vlast u SA kantonu i istakne se. Na narednim izborima ce rezultati biti jos bolji.

Smatram da su za NS sve opcije otvorene osim SDA. Sa njima niposto u vlast, taman proveli jos cetiri godine u opoziciji.

Nevjerovatna je SDA, ko sa njima udje u koaliciju na sljedecim izborima dozivi potop. SzBiH, SDP, DF, SBB itd. Ne znam tacno zasto je to tako. :-)
Heller

#33739 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Heller »

Kikibombona wrote:Glasaci NS zele da stranka konacno preuzme odgovornost i udje u vlast. To se posebno odnosi na sarajevski kanton gdje su treca stranka po snazi.

Trule koalicije su bosanska neminovnost i realnost. Neka NS formira vlast u SA kantonu i istakne se. Na narednim izborima ce rezultati biti jos bolji.

Smatram da su za NS sve opcije otvorene osim SDA. Sa njima niposto u vlast, taman proveli jos cetiri godine u opoziciji.

Nevjerovatna je SDA, ko sa njima udje u koaliciju na sljedecim izborima dozivi potop. SzBiH, SDP, DF, SBB itd. Ne znam tacno zasto je to tako. :-)
Jer glasači kazne te stranke, glasa se za njih upravo da ne bi gledali SDA u vlasti.
wewa

#33740 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by wewa »

Pedja Kojovic wrote:agent zero

p.k.
Pedja,

cestitam na izboru, puno srece u buducem radu!

:)
Kikibombona

#33741 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

agent_zero wrote:Pošto je Peđa, koliko sam upoznat, jedini od političara iz vrha jedne opozicione stranke koji prati forum, želio bih da mu poručim da prenese svojim kolegama iz ostalih opozicionih stranaka (SDP, DF, GS, NiP, itd.) da ni u šali ne pomišljaju bilo kakvu koaliciju na bilo kojem nivou sa SDA. Inače ste za mene, a vjerujem i za većinu opozicionih glasača, politički mrtvi.

Peđa, nadam se da ćeš ovo pročitati i prenijeti kolegama na sastancima koje ćete sigurno imati.
:thumbup: :thumbup:

Apsolutno.

Glasaci NS bi prihvatili koaliranje sa bilo kime osim sa SDA.

Ako je ikako moguce, trebaju uci u vlast, sa bilo kime, osim sa SDA.
madner

#33742 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Kikibombona wrote:Glasaci NS zele da stranka konacno preuzme odgovornost i udje u vlast. To se posebno odnosi na sarajevski kanton gdje su treca stranka po snazi.

Zato sto glasaci tih stranaka glasaju protiv SDA, povjeruju da su izabrali alternativu i onda dobiju koaliciju.

Nakon toga ih ekspresno odrade, bace im kakvu kost, zavale ih preko par tendera i pokazu da su isti. :D
pemanapemani

#33743 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Mislim da je ovo najviše što NS može postići iz opozicije.
Građani su jednostavno takvi da ne prate šta radi opozicija ako nije u pitanju velika stranka, kao SDP, pa animira ljude preko članstva ili populistička stranka, kao Živi zid u Hrvatskoj, pa objavama preko društvenih mreža intrigira javnost.

NS treba pokušati ući u koaliciju sa NIP, SDP i DF i pokazati šta može. Ako vide da ne ide, onda izaći i prozivati vlast iz opozicije.
Slažem se sa @Sabina1 da je Konaković za zatvor, ali nažalost, danas, ako želimo nešto pokrenuti sa mrtve tačke, moramo birati partnere koji su manje za zatvor. Postoji realna opasnost da će ih Konaković iskoristiti, ali treba odigrati pametno i preuzeti rizik. Kao što sam već naveo, uvijek se mogu povući iz koalicije i to koristiti kao adut pred građanima da su pokušali, ali ne mogu raditi sa kriminalcima.

Jednostavno, KS mora biti motor promjena za 4 godine. SDA nije nikad imala lošiji mandat, a opet su osvojili koliko su osvojili. Oni ako u sljedeće 4 godine naprave 10 km autoputa, to će putem medijske mašinerije biti predstavljeno kao završetak izgradnje autoputa 5c. Treba im pokušati izbiti barem KS iz ruku.
kmirsad

#33744 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

Nije jedna SDA... ima ih ko ameba...tako se i razmnožavaju.
Kikibombona

#33745 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kikibombona »

madner wrote:

Zato sto glasaci tih stranaka glasaju protiv SDA, povjeruju da su izabrali alternativu i onda dobiju koaliciju.

Nakon toga ih ekspresno odrade, bace im kakvu kost, zavale ih preko par tendera i pokazu da su isti. :D
Kontam da su iz tog razloga kaznjeni SDP i DF. Njihovi glasaci nisu zeljeli koaliciju sa SDA.

A da li je isti slucaj sa SzBiH ili SBB? U to nisam siguran.
General War

#33746 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by General War »

Pedja Kojovic wrote:agent zero

p.k.
Pedja, pokradeni ste u Tuzli, morate insistirati ili na ponovnom brojanju glasova ili ponovnim izborima, nema sanse da ovako lose stojite.
united bosnae

#33747 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by united bosnae »

Novu vlast u KS (bez ukljucivanja SDA) bi mogli ciniti:
1. Narod i pravda 6
2. SDP 4
3. SBB 4
4. DF 3
5. NBL 2
kmirsad

#33748 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kmirsad »

pemanapemani wrote:Mislim da je ovo najviše što NS može postići iz opozicije.
Građani su jednostavno takvi da ne prate šta radi opozicija ako nije u pitanju velika stranka, kao SDP, pa animira ljude preko članstva ili populistička stranka, kao Živi zid u Hrvatskoj, pa objavama preko društvenih mreža intrigira javnost.

NS treba pokušati ući u koaliciju sa NIP, SDP i DF i pokazati šta može. Ako vide da ne ide, onda izaći i prozivati vlast iz opozicije.
Slažem se sa @Sabina1 da je Konaković za zatvor, ali nažalost, danas, ako želimo nešto pokrenuti sa mrtve tačke, moramo birati partnere koji su manje za zatvor. Postoji realna opasnost da će ih Konaković iskoristiti, ali treba odigrati pametno i preuzeti rizik. Kao što sam već naveo, uvijek se mogu povući iz koalicije i to koristiti kao adut pred građanima da su pokušali, ali ne mogu raditi sa kriminalcima.

Jednostavno, KS mora biti motor promjena za 4 godine. SDA nije nikad imala lošiji mandat, a opet su osvojili koliko su osvojili. Oni ako u sljedeće 4 godine naprave 10 km autoputa, to će putem medijske mašinerije biti predstavljeno kao završetak izgradnje autoputa 5c. Treba im pokušati izbiti barem KS iz ruku.
Treba oženiti curu koja je manje trudna.
kamberovica polje

#33749 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kamberovica polje »

Jebene su to varijante.
Ne bih volio biti na mjestu Peđe i NSa. S kim god da uđeš u koaliciju moraš paziti na potencijalne SDA spavače koji će se aktivirati istog trenutla kad bude kakvo sočno glasanje. Kifla je jedan krak SDA i jako je upitno koliko jr on samostalan u svemu tome i koliko ima u svojim redova prikrivenih SDA ovaca. Teško je biti pametan.
mrgreen

#33750 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by mrgreen »

Ja uopšte ne sumnjam da NS neće ući sa SDA, to je već toliko puta ponovljeno.
Vjerujem i da Nip neće sa njima.
Po meni jedina dilema je hoće li se i za koliko prodati DF. Bojim se da hoće.
Locked