SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zateznistub

#33726 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

Ne znam na ovom prethodnom postu ko je sta napisao pa da ne kvotama bez veze...
Nije mi jasno kakvo maltretiranje ako je istina sto je ovaj rekao u izjavi u policiji da su i lopte igrali...ko to igra lopte a da te taj isti maltretira...ne znam, ja ne bi igrao...
tempuser

#33727 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

RagibUzoriti wrote:Ma pusti tempusera i ala on.

FGR i raja za zastitu tdrkg f i ostalih vrijednosti
Da se drzimo tebe, sveobavjestenu forumsku velicinu!? :lol:
tempuser

#33728 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Dead Man Walking wrote:
tempuser wrote:
RagibUzoriti wrote:
1.Bio je sa sjekirom,nije bio goloruk.
2.ako sam maltretiran duzi vremenski period,a sistem ne zeli da me zastiti,moram raditi na samozastiti.
"Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat - ispričao je Ejjub."

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... am-ga-ubio

Citaj Ragibe, a ne palamudi napamet.
Radicu i ja na samozastiti jer me drzava stiti, svaki put kad me neko pretekne preko pune, sgignem ga i metalnom stangom mu polomim i noge i auto. Jel to - to?
Pa drugi je jos uvijek drzao sjekiru, sta mislis da bi on uradio s njom da da je mali cekao da ga Ronaldo stocira i obori na zemlju? I sta mislis da je mali mogao pomisliti sta i njega ceka nakon sto mu je brat vec udaren sjekirom? U pitanju su djelici sekunde, a on ima noz kod sebe. Bas me zanima ko ga ne bi potegao.
Nemam ja sta da mislim i naprdjujem o SBBKBB varijantama, mali je sve rekao.
tempuser

#33729 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

RagibUzoriti wrote:
tempuser wrote:
RagibUzoriti wrote:
Mozda sam ja dobio neke druge informacije koje je dao na saslusanju.

Ne vjeruj sve portalima tempuser, ne palamudi na pamet :wink:
Ne znam ja sta si dobio, ali ako si nesto i dobio ne hvali se Uzorati nego podlijeli sa obicnim pukom, jer sve dok s jedne strane imam neki portal, a s druge strane tebe bez ikakvih argumenata do tad si palamudolog bez pokrica.
Ne kaze se palamudolog,nego palamudan.

Palamudas moj,cekat cemo zvanicnu verziju ili ti ga saopCenje tuzilastva. To ce jedino biti mjerodavno u predstojecem sudskom procesu.

Kontas,palamudas moj? :)
Pa sacekaj Uzorati palamudane, niko te nbije tjerao da se javljas bez argumenata.
Naslovnica

#33730 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote:
Ja sam taj autoritet, naravno, ne znam šta nije jasno i koliko puta trebam ponoviti?! Kada su moja djeca u pitanju ja sam vrhovni autoritet, bar do njihove 18te godine, a bogami i poslije toga.
Dvije godine maltretiranja (dokumentovano prijavljeno) i niko ništa.
Treba li čekati još dvije godine da se nešto promijeni ili šta? Možda bi trebalo promijeniti školu, odseliti se iz kvarta, iz grada, pa bi se problem tako riješio?
Ja pitam vas da li imate djecu, i da ih imate da li bi ste dozvolili sebi da znate da ih neko maltretira, da su institucije nemoćne ili nezainteresovane, da li bi sjedili skrštenih ruku ili bi nešto preduzeli?!
Očito da nemate djecu i naprđujete ovdje bezze.
OK!
Ti si taj autoritet kad su tvoja djeca u pitanju!
Ja sam taj autoritet kad mene (i moju porodicu) ugrozis u saobracaju!
Svako sebe postavlja za autoritet prema svojoj procjeni. Sta ti tu nije jasno?
Imam dijete, naravno da ne bih dozvolio da ga neko malteretira onoliko koliko mi to neke norme ponasanja dozvoljavaju. Ja ne znam sta ce moje dijete napraviti, ali za ovakve stvari, nikad, ali apsolutno nikad necu tvrditi da su ispravne ili opravdane.
Čovječe, tebi je izgleda džaba pojašnjavati.
Nije isto višegodišnje maltretiranje djece i prekršaj u saobraćaju, ne pokušavaj da tako uprostiš stvari jer ja ne govorim o instantnom uzimanju pravde u ruke.
U slučaju saobraćaja, parkiram ti ja ispred garaže, ti me upozoriš, ja te ne xebem. Zovneš policiju, oni ne preduzmu ništa. Pa ja opet parkiram, budem bezobrazan, itd. Šta bi ti uradio?! E to je otprilike saobraćajni ekvivalent ovom maltretiranju, a ne jedan jedini saobraćajni prekršaj.
Ustvari, mislim da je tebi apsolutno jasno o čemu ja pišem ali ne možeš da prelomiš i napišeš - jeste jarane, u pravu si, slažem se.
int21

#33731 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by int21 »

Sta ste se upalili ko novogodisnje drvce.

Djeca dogovorila tucu, ponijeli naoruzanje jer ocito muda fali, jedan fasovao, tri u zatvor.
Sto se mene tice, 4 manje da maltretiraju normalnu djecu. Jer normalna djeca ne nosaju sjekire i nozeve.
Bilo firgosi, vehabije, FGR ili Onaj Sikiric sto ubi malog Denisa......super.....sve trpaj u tvorza da nasa djeca mogu normalno hodati.
tempuser

#33732 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Čovječe, tebi je izgleda džaba pojašnjavati.
Nije isto višegodišnje maltretiranje djece i prekršaj u saobraćaju, ne pokušavaj da tako uprostiš stvari jer ja ne govorim o instantnom uzimanju pravde u ruke.
U slučaju saobraćaja, parkiram ti ja ispred garaže, ti me upozoriš, ja te ne xebem. Zovneš policiju, oni ne preduzmu ništa. Pa ja opet parkiram, budem bezobrazan, itd. Šta bi ti uradio?! E to je otprilike saobraćajni ekvivalent ovom maltretiranju, a ne jedan jedini saobraćajni prekršaj.
Ustvari, mislim da je tebi apsolutno jasno o čemu ja pišem ali ne možeš da prelomiš i napišeš - jeste jarane, u pravu si, slažem se.
Jasno ne meni sta ti pises, ali ti ne razumijes da mozes tvrditi da maltretiranje djece i saobracaj nije isto kad svakome od nas dajes pravo na vlastitu procjenu. Mozda ti i ja ne bi reagovali na zagradjeni auto jer je to samo saobracaj, ali neko treci bi i pri tome mi ne bi imali nikakava prava da ga osudjujemo jer je to njegova procjena.
tempuser

#33733 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

zateznistub wrote:Ne znam na ovom prethodnom postu ko je sta napisao pa da ne kvotama bez veze...
Nije mi jasno kakvo maltretiranje ako je istina sto je ovaj rekao u izjavi u policiji da su i lopte igrali...ko to igra lopte a da te taj isti maltretira...ne znam, ja ne bi igrao...
Ako je vjerovati ovome da je mali rekao, sva ova prica o maltretiranju je suplja ko djevdjir. Maltretirate, a vi se zivkate, sibicate poruke po instragramu itd... Kad te neko maltretira ne ides mecki na rupu nego se odmices sto dalje mozes.
zateznistub

#33734 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

tempuser wrote:
zateznistub wrote:Ne znam na ovom prethodnom postu ko je sta napisao pa da ne kvotama bez veze...
Ako je vjerovati ovome da je mali rekao, sva ova prica o maltretiranju je suplja ko djevdjir. Maltretirate, a vi se zivkate, sibicate poruke po instragramu itd... Kad te neko maltretira ne ides mecki na rupu nego se odmices sto dalje mozes.
Tacno tako. Jbt cuj porukaš se s nekim, igraš lopte, pošalješ mu da ga čekaš i šta sad...jadna majko, šta li
i agree

#33735 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by i agree »

Sta se ovo desava u mirnom gradu,pucnjava na breci,ranjen onaj izgleda sto je oteo sina mirzi,ramiz
Naslovnica

#33736 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote: Čovječe, tebi je izgleda džaba pojašnjavati.
Jasno ne meni sta ti pises, ali ti ne razumijes da mozes tvrditi da maltretiranje djece i saobracaj nije isto kad svakome od nas dajes pravo na vlastitu procjenu. Mozda ti i ja ne bi reagovali na zagradjeni auto jer je to samo saobracaj, ali neko treci bi i pri tome mi ne bi imali nikakava prava da ga osudjujemo jer je to njegova procjena.
Naravni da nije isto.
Ja govorim sa stanovišta da su iscrpljena sva moja legalna prava ako niko ništa ne poduzima nakon dvije godine (a nije da nisam probao riješiti problem kroz sistem).
Ti govoriš o instantnom uzimanju pravde u svoje ruke, zaibilazeći kompletan pravni sistem.
Naravno da nije isto, ni približno.
Naslovnica

#33737 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Igrali lopte u prošlosti, prije nekoliko godina vjerovatno, dok su se družili i dok nije bilo problema.
I pukla tikva u neka doba, ko zna šta je bilo.
tempuser

#33738 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Naravni da nije isto.
Ja govorim sa stanovišta da su iscrpljena sva moja legalna prava ako niko ništa ne poduzima nakon dvije godine (a nije da nisam probao riješiti problem kroz sistem).
Ti govoriš o instantnom uzimanju pravde u svoje ruke, zaibilazeći kompletan pravni sistem.

Pa o cemu ti cijelo vrijeme tupis nego o uzimanju pravde u svoje ruke, a ja ti pokusava otvoriti oci kakve sve oblike to moze imati?!?!?! Ti ssamo procjenjujes da su svi legalni nacini iscrpljeni, a nisu, jer nigdje u zakonu ne pise ako ne pomogne to i to uzmi pravdu u svoje ruke.
Naravno da je sve apsolutno isto jer kad uzimas pravdu u svoje onda je svaka procjena pojedinca jednako validna i tacna.
Naslovnica

#33739 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote: Naravni da nije isto.

Pa o cemu ti cijelo vrijeme tupis nego o uzimanju pravde u svoje ruke?!?!?! Ti samo procjenjujes da si iscrpio sve legalne mogucnosti.
Pa kad uzimas pravdu onda je sve isto jer je svaka procjena pojedinca jednako validna.
Pa da, o uzimanju pravde u svoje ruke nakon što su iscrpljene sve legalne opcije. A zna se koje su legalne opcije u slučaju maltretiranja djece - škola, policija, socijalne službe, ako treba i ombudsmen.
Naravno da neću uzimati pravdu u svoje ruke na prvu, ja sam razuman čovjek.
Šta bi ti bogati uradio kada bi ti maltretirali djecu dvije godine, ti bio u školi, policija, socijalna ustanova?!
Naslovnica

#33740 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Možda bi ti angažovao advokata, podigao građansku tužbu protiv lica koja ti maltretiraju klince?!
tempuser

#33741 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Pa da, o uzimanju pravde u svoje ruke nakon što su iscrpljene sve legalne opcije. A zna se koje su legalne opcije u slučaju maltretiranja djece - škola, policija, socijalne službe, ako treba i ombudsmen.
Šta bi ti bogati uradio kada bi ti maltretirali djecu dvije godine, ti bio u školi, policija, socijalna ustanova?!
Ko definise granicu kad su iscrpljene sve zakonske mogucnosti?
Pise li u zakonu nakon sto ste xy puta prijavili policiji, soc. sluzbi itd bez rezultata imate pravo da uzmete pravdu u svoje ruke?
Naravno da ne pisenit moze pisati, tako da je ta nepostojeca granica stvar tvoje licne procjene, bas kao i moje, cime si izjednacio maltretiranje djece sa saobracajem.
uglavnomja

#33742 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by uglavnomja »

prijave policiji su rekla kazala kao i sve ostalo vezano uz dvogodisnje matretiranje, dok avaz :oops: ne objavi tacan broj, od 0 do xy

drugo, ako su vehabije nesto prijavljivale policiji - to ce biti prvi put
jer oni ne priznaju ni drzavu ni drzavne organe
problemi se rjesavaju uz pomoc brace, ne policije
Naslovnica

#33743 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote: Pa da, o uzimanju pravde u svoje ruke nakon što su iscrpljene sve legalne opcije. A zna se koje su legalne opcije u slučaju maltretiranja djece - škola, policija, socijalne službe, ako treba i ombudsmen.
Ko definise granicu kad su iscrpljene sve zakonske mogucnosti?
Pise li u zakonu nakon sto ste xy puta prijavili policiji, soc. sluzbi itd bez rezultata imate pravo da uzmete pravdu u svoje ruke?
Naravno da ne pisenit moze pisati, tako da je ta nepostojeca granica stvar tvoje licne procjene, bas kao i moje, cime si izjednacio maltretiranje djece sa saobracajem.
Nisam ja izjednačio maltretiranje djece sa saobraćajem nego si ti taj koji pokušava da to svede u istu ravan primjerom 'neko ti oduzeo prednost, ti osjetio da ti je ugrožena porodica pa izašao i slomio frajera', ali ti neće proći. Nije isto. Ni slično. Naveo sam ti sličan primjer - parkiranje ispred privatne garaže, i elaborirao slijed događaja koji je potreban prije uzimanja pravde u svoje ruke.
Nije tu potrebna definicija. Kada iscrpiš opcije koje su ti na rasplaganju - to je to.
Nemaš pravo da uzmeš pravdu u svoje ruke, ali ćeš je uzeti. Bar ću je ja uzeti kada iscrpim sve opcije.
Ti ne moraš, vjerovatno imaš neki drugi način. Ili ćeš trpiti.
noviclan

#33744 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by noviclan »

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... likvidiran

Nece valjda na kraju romcina ispasti nevino ubijen, e cuj likvidiran pa nije ga ko kobilica skinuo snajperom ili izresetao skorpionom ili ga digao u zrak
Dead Man Walking

#33745 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dead Man Walking »

noviclan wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... likvidiran

Nece valjda na kraju romcina ispasti nevino ubijen, e cuj likvidiran pa nije ga ko kobilica skinuo snajperom ili izresetao skorpionom ili ga digao u zrak
Ovi debili iz avaza su nadmasili sami sebe izvjestavanjem o ovom slucaju. :-)
vjesticanametli

#33746 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

noviclan wrote:https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... likvidiran

likvidiran :lol:
tempuser

#33747 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote: Nisam ja izjednačio maltretiranje djece sa saobraćajem nego si ti taj koji pokušava da to svede u istu ravan primjerom 'neko ti oduzeo prednost, ti osjetio da ti je ugrožena porodica pa izašao i slomio frajera', ali ti neće proći. Nije isto. Ni slično. Naveo sam ti sličan primjer - parkiranje ispred privatne garaže, i elaborirao slijed događaja koji je potreban prije uzimanja pravde u svoje ruke.
Nije tu potrebna definicija. Kada iscrpiš opcije koje su ti na rasplaganju - to je to.
Nemaš pravo da uzmeš pravdu u svoje ruke, ali ćeš je uzeti. Bar ću je ja uzeti kada iscrpim sve opcije.
Ti i dalje ne razumijes...
Cim pojedincu das mogucnost da sam odlucuje kad je iscrpio legalne mogucnosti i kad ce uzeti pravdu u svoje ruke izjednacio si maltretiranje djece sa saobracajem.
Ne mozes ti meni elaborirati i odredjivati kad i sta treba predhodno da se desi da ja uzmem pravdu u svoje ruke kad bi to bila iskljucivo moja procjena i niko ne bi imao pravo da se zali ili da je spori. To moze biti neki ekstremni slucaj kad bi covjek mozda i razumio, ali i najobicnija banalnost tipa da ti neko zagradi garazu i to je konsekvenca onoga sto ti predlazes.
Last edited by tempuser on 28/08/2019 08:35, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#33748 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjesticanametli »

Hajte na pp ba il se naDZite i pomlatite
Naslovnica

#33749 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

tempuser wrote:
Naslovnica wrote: Nisam ja izjednačio maltretiranje djece sa saobraćajem nego si ti taj koji pokušava da to svede u istu ravan primjerom 'neko ti oduzeo prednost, ti osjetio da ti je ugrožena porodica pa izašao i slomio frajera', ali ti neće proći. Nije isto. Ni slično. Naveo sam ti sličan primjer - parkiranje ispred privatne garaže, i elaborirao slijed događaja koji je potreban prije uzimanja pravde u svoje ruke.
Ti i dalje ne razumijes...
Cim pojedincu das mogucnost da sam odlucuje kad je iscrpio legalne mogucnosti i kad ce uzeti pravdu u svoje ruke izjednacio si maltretiranje djece sa saobracajem.
Ne mozes ti meni elaborirati i odredjivati sta treba predhodno da se desi kad bi to bila iskljucivo moja procjena kad treba da uzmem pravdu u svoje ruke i niko ne bi imao pravo da se zali. To je konsekvenca kad das mogucnost da ljudi sami uzimaju pravdu u ruke.
Dobro jutro i tebi, čekao sam te od sinoć. :lol:
Razumijem ja, ali ti ne razumiješ.
Ja sam ti fino napisao
Kada iscrpiš opcije koje su ti na rasplaganju - to je to.
Ja i nemam namjeru da TEBI elaboriram i određuje, zna se koje su opcije i koliko ih ima, mogu se na prste nabrojati. Ali ako nakon dvije godine niti jedna opcija ne daje rezultate, šta drugo preostaje?
Postavio sam ti nekoliko pitanja ali ni na jedno nisi odgovorio jer očito nema razuman odgovor, a da sam sebi "ne skočiš u usta".
Između ostalog, pitao sam te
Šta bi ti bogati uradio kada bi ti maltretirali djecu dvije godine, ti bio u školi, policija, socijalna ustanova. ombudsman, građanska parnica, bez ikakvih rezultata?!
Nisi mi odgovorio.
Naslovnica

#33750 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjesticanametli wrote:Hajte na pp ba il se naDZite i pomlatite
E baš neČu.
8-)
Post Reply