Sve je počelo sa ovim postom, dakle od ovog posta smo došli do usporedbe Jasmin - Leon, jedan igra u Premijer ligi, drugi ne igra.Infologicar wrote:Ti, kako ih zoveš "lažni" Mostarci drugu sezonu dominiraju u Premijer ligi BiH.
Četiri puta prvaci BiH, više od Sarajeva, hrvatski novac je jači od nekog tamo malezijskog.
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Infologicar
#33726 Re: Premijer liga BiH
- Infologicar
#33727 Re: Premijer liga BiH
Nije bilo HRT po cijeloj BiH, Hercegovina je uvijek imala Hrtjeza u ledja wrote:Jbt kad se sjetim gledao sam Varteks kad su prezimili mescini u Kupu pobjednika kupova, kad li je to bilo.leškarenje wrote:A prati ga od Varteksa![]()
To je bilo ono bas vau...igrali protiv nekih Norvezana, ne sjecam se vise. Ili ne, Groningen mescini. Nesto ovako na produzetke dobili. eee cuj nije bilo hrta tada.
Varteks je izbacio Aston Villu koja ja imala strašan sastav. Tada je u Varteksu igrao igrač kojeg odmah povežeš prvog kada spomeneš Varteks kao klub, a to je naravno balkanski Valderama u liku i djelu Veldina Karića.
- Logovan
#33728 Re: Premijer liga BiH
Benko je prošle sezone Sarajevu dao ogroman doprinos, samo je stvar u tome što ga mnogi igrači u tome nisu pratili, pa tebi ispada da je Jasminov doprinos veći. Ili recimo da ti jasnije bude, više je Benko dao Sarajevu prošle sezone, nego Mešanović.Infologicar wrote:@Logovan
Dao veći doprinos i bio bolji igrač u toj sezoni. Po toj logici, Muller je prosječan igrač, a dominira fudbalom godinama.
- Infologicar
#33729 Re: Premijer liga BiH
Ja razumijem da pratiš i navijaš za Sarajevo, ali prati malo i druge klubove. Ispada sada da su prvaci tek tako. I ove sezone igraju odlično, to mi je najmrži klub koji je ikad igrao i igra u ligi BiH, ali opet pokušavam biti krajnje objektivan.Logovan wrote:Benko je prošle sezone Sarajevu dao ogroman doprinos, samo je stvar u tome što ga mnogi igrači u tome nisu pratili, kao ni uprava, ni treneri, pa tebi ispada da je Jasminov doprinos veći. Ili recimo da ti jasnije bude, više je Benko dao Sarajevu prošle sezone, nego Mešanović.Infologicar wrote:@Logovan
Dao veći doprinos i bio bolji igrač u toj sezoni. Po toj logici, Muller je prosječan igrač, a dominira fudbalom godinama.
Drug, ni Evropa se nije izborila...
Samo mi nemoj sa pričom da nije imao saigrače.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#33730 Re: Premijer liga BiH
Tema je dobila novu dimenziju 
- Logovan
#33731 Re: Premijer liga BiH
Ne razumiješ šta ti govorim. Naravno, da nisu prvaci tek tako, slažem se, ali majka mu stara nije u Zrinjskom samo Jasmin zaslužan za titulu. Ima tu i do drugih igrača, i do atmosfere između članova uprave, između trenera i igrača, između igrača i navijača, itd. A naravno ima i do uigranosti.Infologicar wrote: Ja razumijem da pratiš i navijaš za Sarajevo, ali prati malo i druge klubove. Ispada sada da su prvaci tek tako. I ove sezone igraju odlično, to mi je najmrži klub koji je ikad igrao i igra u ligi BiH, ali opet pokušavam biti krajnje objektivan.
Sarajevu je ovo sve falilo, al' bukvalno sve. Malo igrača je zadovoljilo, uglavnom manje nego u Zrinjskom. Atmosfera je bila dosta narušena na relaciji igrači - navijači, igrači - treneri, itd, tako da nam je i ovo falilo. Uigranosti nije ni bilo, barem ne onoliko koliko je trebalo da bude. Tanko skroz. Oba prelazna roka su promašaj. Plus dodaj na ovo promjene trenera koje smo doživjeli. Sve ovo utiče na igre ekipe.
Da je prošle sezone situacija u Sarajevu bila kako dragi Bog kaže, da je atmosfera bila zdrava, učinak Benke bi se daleko više osjetio. On je svoj dio posla uradio za razliku od mnogih i on nije ni najmanje kriv što se titula nije osvojila, a pogotovo nije kriv što se Europa nije izborila.
-
Nadzorna_ploca
#33732 Re: Premijer liga BiH
Logovani gori si mi ti drug što se ubjedjujes.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#33733 Re: Premijer liga BiH
niko ne prica o Zelji, ligii za opstanak i to?
zajedno cete vi sa Slobodom
zajedno cete vi sa Slobodom
- wickerman
#33734 Re: Premijer liga BiH
Sa ovim bi samo sumir mogao na kraj izaci i to da popije par piva i pocne tastaturom petljati.
Dobro kolo u svakam slucaju
Dobro kolo u svakam slucaju
- Logovan
#33735 Re: Premijer liga BiH
Nadzorna_ploca wrote:Logovani gori si mi ti drug što se ubjedjujes.
- avetinja
#33736 Re: Premijer liga BiH
Naučnici trebaju da ispituju šta se dešava igračima Želje.
- Infologicar
#33737 Re: Premijer liga BiH
Logovan wrote:Ne razumiješ šta ti govorim. Naravno, da nisu prvaci tek tako, slažem se, ali majka mu stara nije u Zrinjskom samo Jasmin zaslužan za titulu. Ima tu i do drugih igrača, i do atmosfere između članova uprave, između trenera i igrača, između igrača i navijača, itd. A naravno ima i do uigranosti.Infologicar wrote: Ja razumijem da pratiš i navijaš za Sarajevo, ali prati malo i druge klubove. Ispada sada da su prvaci tek tako. I ove sezone igraju odlično, to mi je najmrži klub koji je ikad igrao i igra u ligi BiH, ali opet pokušavam biti krajnje objektivan.
Sarajevu je ovo sve falilo, al' bukvalno sve. Malo igrača je zadovoljilo, uglavnom manje nego u Zrinjskom. Atmosfera je bila dosta narušena na relaciji igrači - navijači, igrači - treneri, itd, tako da nam je i ovo falilo. Uigranosti nije ni bilo, barem ne onoliko koliko je trebalo da bude. Tanko skroz. Oba prelazna roka su promašaj. Plus dodaj na ovo promjene trenera koje smo doživjeli. Sve ovo utiče na igre ekipe.
Da je prošle sezone situacija u Sarajevu bila kako dragi Bog kaže, da je atmosfera bila zdrava, učinak Benke bi se daleko više osjetio. On je svoj dio posla uradio za razliku od mnogih i on nije ni najmanje kriv što se titula nije osvojila, a pogotovo nije kriv što se Europa nije izborila.
Samo mi reci je li se mvp, najbolji igrač u svim mogućim sportovima bira iz pobjedničkom tima ili sam ja nešto propustio? Ne mislim naravno na Ballon d'Or kada su Sneijder i Ribery pokradeni, iako su Bayern i Inter sve uzeli, dok se neki nisu bili ni prvaci države, a dobili su tu nagradu.
Sve ja to razumijem šta ti pišeš o atmosferi, promašenim transferima, ali za deset godina će se pričati samo o tituli, ne o načinu na koji se došlo. Uvijek se priča o prvaku, osim u slučaju Željezničara kada su ponijeli stolice iz Hercegovine kao uspomenu na neuspjeh.
Ja sam se citirao prije par postova i ne znam uopće što se ova rasprava vodi.
- avetinja
#33738 Re: Premijer liga BiH
http://www.sportske.ba/sta-su-navijaci- ... jeznicara/
Izgleda da rata nije legla.
Ovo je najblesavija pjesma koju sam čuo. Sami sebe nazivaju klošarima. Furaju ovu pjesmu već dugo.
Ovo je najblesavija pjesma koju sam čuo. Sami sebe nazivaju klošarima. Furaju ovu pjesmu već dugo.
- Logovan
#33739 Re: Premijer liga BiH
MVP se bira iz pobjedničke ekipe i to u većini slučajeva, što ne znači da je to pravilno i da tako uvijek treba da bude. Mnogi igrači budu zakinuti za nagradu MVP-a, jer eto nisu osvojili titulu sa svojom ekipom, iako su u potpunosti zaslužili istu. MVP je nagrada za jednog igrača, a ne za cijelu ekipu.Infologicar wrote: Samo mi reci je li se mvp, najbolji igrač u svim mogućim sportovima bira iz pobjedničkom tima ili sam ja nešto propustio? Ne mislim naravno na Ballon d'Or kada su Sneijder i Ribery pokradeni, iako su Bayern i Inter sve uzeli, dok se neki nisu bili ni prvaci države, a dobili su tu nagradu.
Sve ja to razumijem šta ti pišeš o atmosferi, promašenim transferima, ali za deset godina će se pričati samo o tituli, ne o načinu na koji se došlo. Uvijek se priča o prvaku, osim u slučaju Željezničara kada su ponijeli stolice iz Hercegovine kao uspomenu na neuspjeh.
Pa ja, za 10 godina pričat će se samo o tituli, samo što ja nit vidim razlog što si mi ovo napisao, nit mislim drugačije. Titula je titula.
Ovo i ja govorim za ove naše. Naravno, ima izuzetaka koji nisu za ispitivanja.avetinja wrote:Naučnici trebaju da ispituju šta se dešava igračima Želje.
- Infologicar
#33740 Re: Premijer liga BiH
Je li Jardel zakinut za nagradu kada je postigao milion golova za Porto?Logovan wrote:MVP se bira iz pobjedničke ekipe i to u većini slučajeva, što ne znači da je to pravilno i da tako uvijek treba da bude. Mnogi igrači budu zakinuti za nagradu MVP-a, jer eto nisu osvojili titulu sa svojom ekipom, iako su u potpunosti zaslužili istu. MVP je nagrada za jednog igrača, a ne za cijelu ekipu.Infologicar wrote: Samo mi reci je li se mvp, najbolji igrač u svim mogućim sportovima bira iz pobjedničkom tima ili sam ja nešto propustio? Ne mislim naravno na Ballon d'Or kada su Sneijder i Ribery pokradeni, iako su Bayern i Inter sve uzeli, dok se neki nisu bili ni prvaci države, a dobili su tu nagradu.
Pa ja, za 10 godina pričat će se samo o tituli, samo što ja nit vidim razlog što si mi ovo napisao, nit mislim drugačije. Titula je titula.
Ustvari nebitno, fokusirat ćemo se na ovu sezonu gdje, ruku na srce Sarajevo izgleda opet jako loše.
-
Torpedista071
#33741 Re: Premijer liga BiH
Doživjeli su kolektivnu katarzu... Napokon vide sebe onakvim kakvi stvarno jesu.avetinja wrote:http://www.sportske.ba/sta-su-navijaci- ... jeznicara/
- Logovan
#33742 Re: Premijer liga BiH
Ma otkud sad znam, valja se prisjećati šta je sve bilo tada.Infologicar wrote: Je li Jardel zakinut za nagradu kada je postigao milion golova za Porto?![]()
Ustvari nebitno, fokusirat ćemo se na ovu sezonu gdje, ruku na srce Sarajevo izgleda opet jako loše.
Evo vidiš, imamo istu situaciju, kao i prošle sezone. Sarajevo igra loše, a napadač se izdvaja. U ovom slučaju sada je to Ahmetović.
- avetinja
#33743 Re: Premijer liga BiH
Vi ćete sutra, ako Sloboda ne pobijedi, biti na drugom mjestu. Hoćeš li da se mijenjamo?Logovan wrote:Ovo i ja govorim za ove naše. Naravno, ima izuzetaka koji nisu za ispitivanja.
Mada, liga nam je takva da sa jednim bodom možeš skočiti 2-3 pozicije više, zavisi kako drugi odigraju.
-
sumirprimus
#33744 Re: Premijer liga BiH
ko je cetvrtiiiii??
ko nam poturi ovog radnika sunce vam zareno?otkud oni u ovom buckurisu..zar nisu propali???
-
sumirprimus
#33745 Re: Premijer liga BiH
inofrmaticar za kog ti navijas de prvo reci da znam sta da osuejm.
-
sumirprimus
#33746 Re: Premijer liga BiH
znao sam...
kakav debakl salke perovica.nidje tri po tri boda...skrsise se i oni o mocni kaknjov sprud...ibro rahimic zakletva...
siroki vrlo usko...dobise ih prezaljeni...
zrinjski zasluzeno stao s bodovnim bjegom da saceka slobodu...cercemo se jos...ha nam se babuka vrati

kakav debakl salke perovica.nidje tri po tri boda...skrsise se i oni o mocni kaknjov sprud...ibro rahimic zakletva...
siroki vrlo usko...dobise ih prezaljeni...
zrinjski zasluzeno stao s bodovnim bjegom da saceka slobodu...cercemo se jos...ha nam se babuka vrati
- Logovan
#33747 Re: Premijer liga BiH
Ako ne pobijediavetinja wrote:Vi ćete sutra, ako Sloboda ne pobijedi, biti na drugom mjestu. Hoćeš li da se mijenjamo?Logovan wrote:Ovo i ja govorim za ove naše. Naravno, ima izuzetaka koji nisu za ispitivanja.![]()
Mada, liga nam je takva da sa jednim bodom možeš skočiti 2-3 pozicije više, zavisi kako drugi odigraju.
Ne bih da se mijenjamo, teškom mukom smo došli do pete pozicije, a samo nam fali da se mijenjamo sa nekim ispod nas.
-
sumirprimus
#33748 Re: Premijer liga BiH
ha jebote na izbor dan s vama se valja borit za4poziciju
kako glasovat????kmeeee
ajte manijaci bod je nije smak sviejta ko kod nas...
dje ste sada prijatelji ok bosn umireee dok bosna umiree vas glas se ne cujeeeee
avetinja je vk...van konkurencije...
kako glasovat????kmeeee
ajte manijaci bod je nije smak sviejta ko kod nas...
dje ste sada prijatelji ok bosn umireee dok bosna umiree vas glas se ne cujeeeee
avetinja je vk...van konkurencije...
- jeza u ledja
#33749 Re: Premijer liga BiH
Boze kakva dilajla.
- avetinja
#33750 Re: Premijer liga BiH
Mumine, šta ti se desilo?sumirprimus wrote:avetinja je vk...van konkurencije...
Počeo si sam sa sobom pričati. Po tri posta napišeš jedan za drugim.
Bolje da si otišao u Vijetnam nego u Siriju.