Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne kazem da te stvari nisu ukusne, nego se ne mogu tako zvati.
Snicla je i moze biti iskljucivo od mesa. I to od tocno odredjenih dijelova mesa. Dodjes u mesaru i kazes da ti odreze snicle od buta recimo. Sta ces reci za soju? Odrezi mi kilo snicle od stabljike
Nesto od soje se ne moze tako zvati, treba smisliti drugi naziv, to zelim reci. Odrezak je prilicniji recimo.
Suzie Q wrote: ↑02/08/2022 11:52
Snicla je i moze biti iskljucivo od mesa. I to od tocno odredjenih dijelova mesa. Dodjes u mesaru i kazes da ti odreze snicle od buta recimo. Sta ces reci za soju? Odrezi mi kilo snicle od stabljike
Nesto od soje se ne moze tako zvati, treba smisliti drugi naziv, to zelim reci. Odrezak je prilicniji recimo.
Ma hoce ljudi da se yebu da im ne udje eto to ti je sva poenta ..pogtovo mladja raja
Sto su nargile popularne?
Pa svaki mladic hoce da je opasan mocan socan fatalan...ne pije, ne pusi, ne drogira se, al eto o je sav lud i nezaboravan jer pusi shishu..on je REBEL
Goveđi pršut
Juneći kulen
Pileća šunka
Kad vidim govedji prsut uvijek zamislim butinu kako visi negdje s plafona i susi se
Pocesto kupim pureci dimljeni "Bacon", ne znam kako i od kojih dijelova mesa ga prave ali je preukusno.
Goveđi pršut
Juneći kulen
Pileća šunka
baby cow
francuski konjak
frncuski sampanjac
turska pizza
hrvatski cevapi
Dzontra_Volta wrote: ↑21/07/2022 17:32
Ne kontam ovo kukanje na vrućinu, kako ćemo izdržati, ovo ono.
K'o da nije ljeto. Šta bi, da je 20 stepeni usred jula.
vrucina nikada nije bila problem. kada sam bio dijete mogao si ispeci i cevape i steak na cesti. asfalt se topi, japanke ti ostanu u njemu.
przi Sunce odozgo a tabani gore odozdo ....tijelo je vrelo mozes na ledjima peci jaja ali koza je suha i dise se punim plucima. sada su sparine , znojis se, dises na skrge. nekada si na + 40 mogao pjeske preci 10 km a sada ne mozes ni 10 metara na + 25 . vlaga u zraku je preko 90 %. to je nesnosljivo.
klima se opasno promijenila. u BiH je bilo nezamislivo prije, da neko ima klimu, u stanu, u kuci. Ventilator je je bio skoro pa nepoznat pojam.Sada su nasa ljeta kao ona na Floridi.Nimalo nisam optimistican u vezi s tim.
DonieBrasco wrote: ↑05/07/2022 12:14
Ko su ovi momci po Sarajevu sto mjenjaju bjesna auta kao carape, ali bez ikakve zayebancije najozbiljni vam kazem kao carape mjenjaju auta kakve vecina obicnih smrtnika muskaraca moze samo na slikama da gleda, da ne pricamo o garderobi i brendovima, otvoris im instagram proiile (niko nije potpisan imenom i prezimenom - samo nadimci) sve luksuz, pokazivanje, putovanja, party na najvecm nivou, bogatstvo jednom rijecju, naravno uz djevojke/zene oko njih. Doslovce zive zivote kao da su fudbaleri najacih klubova, svjetske poznate muzicke i filmske zvijezde, a zapravo ime i prezime im ne znas, ne znas ko su a kamoli cime se bave.
A sto je najzanimljivije vecina njih nema preko 30. godina zivota, rijetki i to u ranim tredesetim, to mene zanima kako i sta, od cega ?
Ja ih znam sto su preko kripta zaradili. Sve 1996 god i mladji. U dubai otici ko meni do ilidze
To je samo izvlakusa i izgovor i udica za naivne.na kripotovaluti se niko nije obogatio.sta vise, izgubio je.
to je nesto kao lotto. porez na glupost.
iza bijesnih auta i Rolex-a stoji kriminal. Droga, utaja poreza... i jos puno puno toga.
broj dva wrote: ↑02/05/2022 13:23
Ne kontam plesanje. Znam da je popularno ali meni djeluje kao besmisleni spasticni pokreti i ne vidim smisao, ne vidim potrebu, ne vidim zasto..
ples i muzika su stariji od jezika. pecinski covjek nije znao govoriti pa su plesom ostvarivali komunikaciju.tijelo se krece uz ritam nesvjesno i podsvjesno.To se ne kontrolise. Dolazi samo i nepozvano. Takt, melodija, cvrkut ptice, zubor potoka, udarci u nesto sto je bilo preteca bubnja u mozgu aktiviraju stanicu koja pokrece tijelo.Bilo kakav ritam bez obzira da li ga proizvodi priroda( na ovom svijetu ne postoji apsolutna tisina ) ili covjek koji svira gitaru aktivira u mozgu impluse koji pokrecu tijelo. Tako ljudi komuniciraju. i prije milion godina a i danas. Ako ne znas njemacki jezik a svidja ti se Svabica na plazi samo sacekaj noc i otidji na terasu njenog hotela.Pozovi je na/za ples i kao musakarac muskarcu ti mogu reci da si pola posla vec napravio.
ps
Ples smiruje. Relaxira opusta .Ples je terapija protiv stresa, brige i problema. Ples oslobadja hormon srece i podize raspolozenje.Izaiva osmijeh. Produzava zivot. Ples daje osjecaj radosti i zadovoljstva.
Onaj ko plese i bavi se sportom ne treba drogu, cigare, energetska pica, tablete, alkohol...
Suzie Q wrote: ↑02/08/2022 08:24
Bezalkoholno pivo je prevazidjeno, sad ima i bezalkoholni gin, martini...
Ista stvar s veganskim hamburgerima, cevapcicima...
Nije mi jasno zasto ti koji ne piju, ne jedu meso i sl., moraju uzimati nazive ovoga sto je prepoznatljivo pod onim sto zaista jest.
Ako je hamburger, onda je hamburger. Ako ti se ne jede meso, gadi ti se... napravis svoju verziju toga i nazoves ga hamburger. Pa daj malo inovativnosti, majku mu, ako mijenjas jelo promijeni i ime. Smisao hamburgera i jest u toj pljeskavici, odnosno u mesu.
Nazovi to svoje kako hoces ali npr. cevapcic od soje ne postoji i nikad ne moze postojati.
Moja kolegica veganka se na sva zvona hvali kako joj je dobar burek od soje. i to nije zajebancija kao burek od sira, od zelja... nego bas u smislu mesnog bureka. Gdje to moze biti?!
To kad mi cura kaže "mljeko od riže" a ja je pitam gdje su riži sise...
Ne kontam plesanje. Znam da je popularno ali meni djeluje kao besmisleni spasticni pokreti i ne vidim smisao, ne vidim potrebu, ne vidim zasto..
ples i muzika su stariji od jezika. pecinski covjek nije znao govoriti pa su plesom ostvarivali komunikaciju.tijelo se krece uz ritam nesvjesno i podsvjesno.To se ne kontrolise. Dolazi samo i nepozvano. Takt, melodija, cvrkut ptice, zubor potoka, udarci u nesto sto je bilo preteca bubnja u mozgu aktiviraju stanicu koja pokrece tijelo.Bilo kakav ritam bez obzira da li ga proizvodi priroda( na ovom svijetu ne postoji apsolutna tisina ) ili covjek koji svira gitaru aktivira u mozgu impluse koji pokrecu tijelo. Tako ljudi komuniciraju. i prije milion godina a i danas. Ako ne znas njemacki jezik a svidja ti se Svabica na plazi samo sacekaj noc i otidji na terasu njenog hotela.Pozovi je na/za ples i kao musakarac muskarcu ti mogu reci da si pola posla vec napravio.
ps
Ples smiruje. Relaxira opusta .Ples je terapija protiv stresa, brige i problema. Ples oslobadja hormon srece i podize raspolozenje.Izaiva osmijeh. Produzava zivot. Ples daje osjecaj radosti i zadovoljstva.
Onaj ko plese i bavi se sportom ne treba drogu, cigare, energetska pica, tablete, alkohol...
Djelimično istina.Rituali koji su sadržavali elemente plasa su igrali važnu ulogu u razvoju društva i promiciji zajedništva i osjećanja pripadnosti. Taj fenomen se i danas može naći u nekim plemenskim zajednicima. Što se tiče plesa kao sredstva komunikacije,.možda u bollywoodskim produkcijama i pođekojem mjuziklu ali bi volio vidjeti kako su pećinski ljudi komunicirali potrebu za lovom na mamuta plesom.
Ples možda tebe smiruje i opušta ali definitivno nema takav uticaj na sve. Dopamini i endorfini se izlučuju na razne načine uključujući i tjelesnu aktivnost i to može biti trčanje, igranje nogometa ili ples.
I za kraj, nek pleše ko hoće ))
nepass1 wrote: ↑05/07/2022 22:50
Ja ih znam sto su preko kripta zaradili. Sve 1996 god i mladji. U dubai otici ko meni do ilidze
To je samo izvlakusa i izgovor i udica za naivne.na kripotovaluti se niko nije obogatio.sta vise, izgubio je.
to je nesto kao lotto. porez na glupost.
iza bijesnih auta i Rolex-a stoji kriminal. Droga, utaja poreza... i jos puno puno toga.
Pa dokaz kako zakon (ne)funkcionise...stani sad na raskrinicu zaustavis X6 rutinska kontrola uzmes ime prezime sve ok "ugodan dan"...kasnije provjerite doticnig i vidite da je na biorou, odma ga zoves na razgovor da objasni od kojih para vozi auto od 120k..
Ako ima pokrice izvines se na smetnji i sve super.
Ako kaze babo kupio, zovi babu onda
Stvarno previse luksuza ima na ovako siromasno drustvo..nema sanse da je i pola toga legalno steceno.
Edit:
Kriptovalute su omogucile ljudima koji imaju 100miliona da sad jmaju 500 pod uslovom da su zaradili..ima ih i sto imaju 0
Nijedna fukara se nije obogatila u to budite sigurni, ja znam raje sto su bili dobri 5do10k al to je max
ps
Djelimično istina.Rituali koji su sadržavali elemente plasa su igrali važnu ulogu u razvoju društva i promiciji zajedništva i osjećanja pripadnosti. Taj fenomen se i danas može naći u nekim plemenskim zajednicima. Što se tiče plesa kao sredstva komunikacije,.možda u bollywoodskim produkcijama i pođekojem mjuziklu ali bi volio vidjeti kako su pećinski ljudi komunicirali potrebu za lovom na mamuta plesom.
Ples možda tebe smiruje i opušta ali definitivno nema takav uticaj na sve. Dopamini i endorfini se izlučuju na razne načine uključujući i tjelesnu aktivnost i to može biti trčanje, igranje nogometa ili ples.
I za kraj, nek pleše ko hoće ))
pecinski ljudi su pomocu plesa mogli prepoznati ko im je dosao u goste sa dobrom a ko sa losom namjerom. koje pleme je agresivno i rusilacko ...koje pleme je doslo da otima i pali i siluje i obrnuto, ko je miroljubiv i ko je doasao da zamjeni meso za ribu i jabuku za krusku.
Plesanje ko plesanje, nemam nista protiv. Ali ne kontam igranje 'kola' na svakoj hebenoj situaciji. Sta je to toliko tradicionalno u tom kolu?