Demokratska fronta Željko Komšić

Banksy

#33726 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

malakh wrote:
Banksy wrote:
Ko o čemu, DF drotovi o 'pančevačkoj školi'. Stalno i predvidivo u poznatim, naučenim pojmovima, okvirima i gabaritima.

Da je pravde, bilo bi, 7. oktobar, biro, dobardan dobardan. Ovako, biće kakva SDA sinekura služinčadi...
samo u pančevu se uspješno savladavao metod lažne podrške, koji se sastojao od pružanja lažne podrške, odbrane od kritičara, a na koncu taj isti koji je branio postane najveći kritičar, da bi se stvorila slika "ako je on razočaran, onda smo svi razočarani" i to su bili najbolji učenici, jer je tu krucijalna važnost strpljenje i tajming.

ali, šta ja tebi imam o tome pričati, ti si to demonstrirala baš na ovom forumu, baš na ovoj temi.

ps ne optužujem tebe lično, ovo je samo poređenje, a ako znaš o pančevačkoj školi dovoljno, onda to možeš shvatiti i kao kompliment.
Od pretpostavke da sam ja dio desetogodišnjeg, tajnog plana rušenja Željka Komšića, gluplja je samo pomisao da bi neko, nekad, negdje, takvu bedastoću i organizirao.

A te drotovske folove, ne bih ti to znala. Nije to moj svijet, bez uvrede.

Doviđenja.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#33727 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by malakh »

Banksy wrote:[
Od pretpostavke da sam ja dio desetogodišnjeg, tajnog plana rušenja Željka Komšića, gluplja je samo pomisao da bi neko, nekad, negdje, takvu bedastoću i organizirao.

A te drotovske folove, ne bih ti to znala. Nije to moj svijet, bez uvrede.

Doviđenja.
a ko je spomenuo desetogodisnji plan rusenja zeljka komsica i iz cega si zakljucila da ja to pretpostavljam?

sama pade, sama se (izdade) ubi.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#33728 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
malakh wrote:samo da konstatiram da je ubjedljivo željko komšić najmudriji, najpametniji i najnamazaniji političar u bosni i hercegovini. shvatite kako hoćete, ali tako je.
Brkaš to sve iznad s običnom šibicom.

Onaj koji obeća novu BiH bez SDA i HDZ, a odmah nakon izbora uđe s njima u koaliciju nije mudar, pametan i namazan. On je tek jeftini prevarant, negdje na nivou tramvajskog džeparoša nemoćnih penzića. Shvati to baš kako je napisano.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

"Zlate mi" tako je....

Ups , nije to taj ali je slično....
Corto Maltese

#33729 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

malakh wrote:
Banksy wrote:
Ko o čemu, DF drotovi o 'pančevačkoj školi'. Stalno i predvidivo u poznatim, naučenim pojmovima, okvirima i gabaritima.

Da je pravde, bilo bi, 7. oktobar, biro, dobardan dobardan. Ovako, biće kakva SDA sinekura služinčadi...
samo u pančevu se uspješno savladavao metod lažne podrške, koji se sastojao od pružanja lažne podrške, odbrane od kritičara, a na koncu taj isti koji je branio postane najveći kritičar, da bi se stvorila slika "ako je on razočaran, onda smo svi razočarani" i to su bili najbolji učenici, jer je tu krucijalna važnost strpljenje i tajming.

ali, šta ja tebi imam o tome pričati, ti si to demonstrirala baš na ovom forumu, baš na ovoj temi.

ps ne optužujem tebe lično, ovo je samo poređenje, a ako znaš o pančevačkoj školi dovoljno, onda to možeš shvatiti i kao kompliment.
Zadnju rezervnu vježbu JNA sam imao u Pančevu, u jesen 1990.
Samo smo o Komšiću pričali :)
General War

#33730 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

Corto Maltese wrote:
malakh wrote:
Banksy wrote:

Zadnju rezervnu vježbu JNA sam imao u Pančevu, u jesen 1990.
Samo smo o Komšiću pričali :)
Valjda misle na sremsku kamenicu...haj blizu je :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#33731 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

Eno se i Vucko preko Drine zvani 10 sekundi zabrinuo sto ce Komsic biti izabran. Pa i ako sam se dvoumila, vise ne. Radi svih dusmana BIH glas zlatnom ljiljanu...
pemanapemani

#33732 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

KatarinaKosaca wrote:Eno se i Vucko preko Drine zvani 10 sekundi zabrinuo sto ce Komsic biti izabran. Pa i ako sam se dvoumila, vise ne. Radi svih dusmana BIH glas zlatnom ljiljanu...
Cetnicki vojvoda Vucic je zabrinut i radi neke Ivaniceve izjave, da li je to razlog da se podrzi Savez za promjene sa SDS i Radikalima?
Cetnik Vucic je bio zabrinut radi djelovanja ratnog zlocinca Seselja, da li je onda Seselj pozitivan lik?
Isto tako je zabrinut politikom HDZ Hrvatske, oni su onda pozitivni likovi?

Kako god, ja sam svoju patriotsku duznost izvrsio i "spasavao" drzavu 12 godina tako sto sam tri puta glasao za lijenu neradnicku ublehu Komsica. Od mene dosta.
General War

#33733 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by General War »

pemanapemani wrote:
KatarinaKosaca wrote:Eno se i Vucko preko Drine zvani 10 sekundi zabrinuo sto ce Komsic biti izabran. Pa i ako sam se dvoumila, vise ne. Radi svih dusmana BIH glas zlatnom ljiljanu...
Cetnicki vojvoda Vucic je zabrinut i radi neke Ivaniceve izjave, da li je to razlog da se podrzi Savez za promjene sa SDS i Radikalima?
Cetnik Vucic je bio zabrinut radi djelovanja ratnog zlocinca Seselja, da li je onda Seselj pozitivan lik?
Isto tako je zabrinut politikom HDZ Hrvatske, oni su onda pozitivni likovi?

Kako god, ja sam svoju patriotsku duznost izvrsio i "spasavao" drzavu 12 godina tako sto sam tri puta glasao za lijenu neradnicku ublehu Komsica. Od mene dosta.
Drz't vuka, dok lisica kokosi jede. :D
Leverage

#33734 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Zašto Komšić predizborne skupove održava po nekim šupama?
Hafis

#33735 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Pa normalno... kakvi glasači - takav i ambijent.
Ta neće im pričati o standardu, ekonomiji i razvoju, već strogo o borbi protiv kojekavih planova a,b,c, protiv fašizma, nacizma, separatizma, maoizma i ostalih devijantnih socioloških i drugih štetnih pojava u društvu i šire.
Leverage

#33736 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Mislim da to više ima veze sa činjenicom da ne može napunit' ništa veće od šupe.
Hafis

#33737 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Leverage wrote:Mislim da to više ima veze sa činjenicom da ne može napunit' ništa veće od šupe.
Čudi me da ikako održava skupove, jer ima najjednostavniju kampanju ( u stvari nema je nikako) i dovoljno mu da svaki dan opali jednu borbenu ovdje na Klixu i još par onih odanih medija. Rasporedi ih, i onda svaki dan opali po jednu o Ćoviću, HDZ-u, Vučiću, Kolindi, Dodiku, a ne bi viška ni bilo koju o SDP-u i Bećireviću.
Leverage

#33738 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Hafis wrote:
Leverage wrote:Mislim da to više ima veze sa činjenicom da ne može napunit' ništa veće od šupe.
Čudi me da ikako održava skupove, jer ima najjednostavniju kampanju ( u stvari nema je nikako) i dovoljno mu da svaki dan opali jednu borbenu ovdje na Klixu i još par onih odanih medija. Rasporedi ih, i onda svaki dan opali po jednu o Ćoviću, HDZ-u, Vučiću, Kolindi, Dodiku, a ne bi viška ni bilo koju o SDP-u i Bećireviću.
Samo nikako da mu se omakne koja o SDA.
Hafis

#33739 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Leverage wrote:
Hafis wrote:
Samo nikako da mu se omakne koja o SDA.
To se ne smije dirati.
Doduše, sasvim normalna taktika i vjerojatno dogovoren međusobni dil: Niti njega SDA spominje, niti on nju, i to u bilo kakvom kontekstu. Kao da ne postoje jedno za drugo. Među njegovim mogućim glasačima nisu baš svi ''ljevičari'' kako se voli istaknuti..tih je najmanje...tu je dosta nacionalista, a vjerojatno i simpatizera SDA, tako da može samo izgubiti glasove ako bude njih dirao.
Novak20

#33740 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Novak20 »

Jedna slika koja govori hiljadu riječi ali da postavim kompletan tekst. Za svaki slučaj jer možda nisu svi dovoljno pronicljivi da prozru pokvarene namjere neprijatelja BiH. Čudi me samo da "statusni simbol otpora" ne poziva SDA glasače da mu se pridruže u teškoj borbi za vlastitu fotelju.

Image

https://vijesti.ba/clanak/420617/alijan ... -kitarovic
Opće je poznato da se čitav politički vrh susjedne Republike Hrvatske angažirao na spašavanju političke karijere Dragana Čovića. Bez razlike, Čoviću vjetar u leđa daju i hrvatski HDZ i SDP. Stižu i sve ozbiljnije i sve utemljenije tvrdnje o koordinaciji hrvatskog HDZ-a i ruskih obavještajnih službi sa jasnim planom da se utiče na ishod rezultata izbora a sve sa ciljem pobjede Dragana Čovića nad Željkom Komšićem i za Čovićev treći mandat u možda posljednjem sazivu Predsjedništvu BiH.
Međutim, tu ne završava nego počinje niz onih koji su se snažno angažirali na sprječavanju izbora Željka Komšića u Predsjedništvo BiH. U "Svetu alijansu" protiv Komšića ujedinila se i Srbija i Hrvatska, potpomognuta Rusijom. Nisu samo Dodik i Čović snažno protiv izbora Komšića nego i Grabar - Kitarović i Aleksandar Vučić. Posljednji u nizu, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić u nekoliko zadnjih dana poslao je snažne poruke protiv izbora Željka Komšića na mjesto člana Predsjedništva BiH a u korist predsjednika HDZ-a i njegovog osobnog prijatelja Dragana Čovića. Ne smeta Vučiću Čovićevo ideološko koketiranje sa ustaškim režimom Nezavisne Države Hrvatske kao ni diskriminacija Srba na teritoriji koju politički kontroliše Dragan Čović, kao što ni ni Zagrebu ne smeta Vučićeva podrška Čoviću. Zbog čega je to tako? Zbog čega su se ujedinili politički predstavnici susjednih zemalja koji se ne mogu ni smisliti?

Ne treba biti naročito pronicljiv da bi se moglo zaključiti to da je osnovni razlog ovog političkog ujedinjenja, ujedinjenje protiv jačanja države Bosne i Hercegovine. Oni ne samo da žele zadržati dosadašnji odnos snaga u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine koji ide na štetu države Bosne i Hercegovine, nego žele da izborom Čovića i Dodika u Predsjedništvo BiH radikalno oslabe poziciju BiH. Alijansa koja je uspostavljena, a koja ima različite interese ali jedan cilj, nije samo alijansa protiv Komšića nego strateški savez protiv Bosne i Hercegovine.

Taj savez mogu zaustaviti jedino građani Bosne i Hercegovine. Sudbina Bosne i Hercegovine još uvijek je u rukama građana Bosne i Hercegovine, naročito onih građana koji imaju lijevo- građansku orijentaciju i koji se moraju odlučiti između dva lijevo - građanska kandidata, između Denisa Bećirovića, koji pomenutoj alijansi ne predstavlja nikakvu smetnju ili Željka Komšića koji predstavlja statusni simbol otpora od političke agresije na Bosnu i Hercegovinu potpomognute domaćim separatistima. Doduše i Bećirović konačno može postati borac, te pobijediti Čovića i Dodika, Grabar Kitarovć i Vučića, ali samo u slučaju da pozove svoje simpetizere da biraju Komšića, jer sedmog oktobra se ponovo od agresije, ovaj put političke, brani Bosna i Hercegovina. Da li će se odbraniti, i da li će pobijediti to zavisi od nas građana Bosne i Hercegovine.
Hafis

#33741 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Sve će njiha Želja pomarisati samo da prođe u predsjedništvo. A onda će svi oni vidjeti kako Musa jarca dere.
Leverage

#33742 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Hafis wrote: To se ne smije dirati.
Doduše, sasvim normalna taktika i vjerojatno dogovoren međusobni dil: Niti njega SDA spominje, niti on nju, i to u bilo kakvom kontekstu. Kao da ne postoje jedno za drugo. Među njegovim mogućim glasačima nisu baš svi ''ljevičari'' kako se voli istaknuti..tih je najmanje...tu je dosta nacionalista, a vjerojatno i simpatizera SDA, tako da može samo izgubiti glasove ako bude njih dirao.
Kako sam na drugoj temi napisao, preko 80% njegovih glasača su notorni desničari, glasači "protiv Čovića". Kad je dobio 337 hiljada glasova tada su "da se šukne HDZ-u" glasači činili jedan dio glasova, svakako manje od pola. Danas kad mu je sva priča uperena protiv Čovića i ne nudi ništa više sasvim je logično da će i gro glasača biti oni kojima ta priča mili uhu.

Da se razumijemo, za razliku od tebe ja o Čoviću ne mislim ništa dobro, ali smatram da je u toj političkoj borbi potrebno ponuditi više od ispraznih floskula.

Garantujem životom da će za Bećirovića glasati više Hrvata nego za Komšića.
Naslovnica

#33743 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Naslovnica »

Da li je istina ili dezinformacija da Komšić ua 4 godine nije riječ progovorio u Parlamentu ili gdje je već sjedio?
Hafis

#33744 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Naslovnica wrote:Da li je istina ili dezinformacija da Komšić ua 4 godine nije riječ progovorio u Parlamentu ili gdje je već sjedio?
Nije istina.
Ima tonski zapis na sjednici parlamenta od 19. 4. 2016. kada je jasno i glasno rekao: Daj ba, zatvorite ta vrata, ubi propuh !!! K'o da ste se na čamcu rodili!
Last edited by Hafis on 16/09/2018 20:47, edited 1 time in total.
Leverage

#33745 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Naslovnica wrote:Da li je istina ili dezinformacija da Komšić ua 4 godine nije riječ progovorio u Parlamentu ili gdje je već sjedio?
Istina.

Sjedio u Parlamentu BiH.
Naslovnica

#33746 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Naslovnica »

Pa gospodo draga, ako je to istina, od mene neće dobiti glas, a niti od bilo koga od moje bliže familije.
A dobio je za Predsjedništvo, dobijao je i kasnije.
Nema šanse da ću dati glas nekome ko ke 4 godine sjedio u Parlamentu i šutio! To bi i moj pokojni đed mogao! Za to nema nikakvog opravdanja. Sramota.
Leverage

#33747 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Leverage »

Naslovnica wrote:Pa gospodo draga, ako je to istina, od mene neće dobiti glas, a niti od bilo koga od moje bliže familije.
A dobio je za Predsjedništvo, dobijao je i kasnije.
Nema šanse da ću dati glas nekome ko ke 4 godine sjedio u Parlamentu i šutio! To bi i moj pokojni đed mogao! Za to nema nikakvog opravdanja. Sramota.
Nula diskusija, nula inicijativa, nula pitanja, nula replika.

Rekoh sjedio u Parlamentu BiH, ali ako ćemo iskreno slabo kad je dolazio na sjednice, nalazi se u grupi zastupnika sa najviše izostanaka.
Naslovnica

#33748 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Naslovnica »

Da nije žalosno bilo bi smiješno.
:roll:
Prpa.ba

#33749 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

Jos kad ga upitase zasto nije bio aktivan, ublehas u najboljoj maniri duhovnog mu gurua Silajdzica kaze: "pa i da sam sta predlagao ne bi proslo". :lol: :run:

Ako ce nam on braniti drzavu, dajte da se mirno razidjemo. :-D
Naslovnica

#33750 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Naslovnica »

Nisam čuo da se principijelno odrekao i zarade na način na koji se odrekao da progovori i riječ u Parlamentu?
Post Reply