Na sred parkinga otvorili kutiju sa glasackim listicima i prepravljali glasove zatim vozili sa privatnim autima do kuci nazad...katastrofa
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- kmirsad
#33701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
tutku
#33702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Je li ti stvarno mislis da je ovo moguce? Hajmo malo biti realni.sabina1 wrote:U svakoj vladi sa Dinom Konakovicem NS je gubitnik , ovca za klanje u kojoj Konakovic drzi ima veliki noz.
S ljudima koji su uveli ovaj Kanton u katastrofu se ne ispravlja katastrofa.
Oni ce samo zrtvovati par preduzeca koje ionako ne kontrolisu da kazu - evo , dali smo vam sansu a vi nista ne radite i sav kredibilitet godinama gradjen pada u vodu.
Ne moze se voziti auto bez motora , tockova i volana a odzada te gura Konakovic.
Jaka NS-SDP vlada (uz manjnsku podrsku bez izvrsne vlasti bilo koga ako trrba) sa jasno profilisanim ljudima i zadacima je nesto sasvim trece.
NS ce propasti a Dino Konakovic samo zamijeniti SBB i pocistiti ga.
Nema NS 11 na kantonu i 8 u Federacijj da preuzme odgovornost.
Licna ambicija vodecih stranku vodi u propast. Dobra vijest je sto je Pedja usao pa ne mora biti ministar.
-
high_volume
#33703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Profesore, koje su to dvije novogradske opštine?cyprus wrote:... Inače, pripadam jednoj od samo dvije novogradske opštine koje nije poklopila SDA prošle godine u izborima za savjete mjesnih zajednica
-
tutku
#33704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
It_is_a_Leclerc wrote:I to je ok.Prpa.ba wrote:Umjesto komentara, samo cu navesti da sada na vec pozamasnom uzorku od cetiri izborna ciklusa, mozemo pouzdano tvrditi da se u Kantonu Sarajevo SDP i SDP derivati vrte oko 12 mandata, +-2 mandata. Ocekivati 15 mandata je vec guranje prsta u oko sreci, a nekakve progresivne vecine od 20 ruku su nezamislive sa ovim kadrovima, politikom i javnim istupanjima. Glasaci se mijenjati nece.It_is_a_Leclerc wrote:Bez stabilne progresivne većine od 19-20 ruku, Naša stranka treba da se drži izvan vlasti. Jer je poruka birača da žele desnu, konzervativnu vladu, iz broja glasova za SDA, NiP, SBB i sl. više nego jasna.
Ulazak u vlast ili ostanak u opoziciji se, između ostalog, mora temeljiti i na ideološkoj komplementarnosti te koalicije. Skupljanje kusog i repatog "samo da se izbjegne ovaj ili onaj" nas je 2010. uvelo u popriličan kurcšlus sa ustašama za koje nije glasao ni lični dnevni boravak, a koji su preko noći postali vlasnici političkog sistema u državi kojom načelno rukovode socijaldemokrati.
Čekati pogodnu priliku da se sa progresivnim snagama (i tu ću računati stranke poput SDP-a, pa i DF-a) napravi stabilna većina je jedino što preostaje Našoj stranci želi li sačuvati kredibilitet pred vlastitim biračima koji im ne daju gotovo eksponencijalno više glasova samo zato da pošto poto ulete s bilo kim u politički savez.
Die Linke u Njemačkoj neće u vlast sa demokršćanima, pa taman da 20 izbornih ciklusa presjedi u opoziciji. Jer valja čuvati obraz.
-
tutku
#33705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Naš politički sistem gura stranke u ove neželjene koalicije. Dakle, NS mora u koaliciju sa NiP ukoliko želi u vlast, a bolju priliku će teško dočekati. Nemoguće je porediti nas i Njemačku, pa je pozicija die linkea nebitnaIt_is_a_Leclerc wrote: I to je ok.
Ulazak u vlast ili ostanak u opoziciji se, između ostalog, mora temeljiti i na ideološkoj komplementarnosti te koalicije. Skupljanje kusog i repatog "samo da se izbjegne ovaj ili onaj" nas je 2010. uvelo u popriličan kurcšlus sa ustašama za koje nije glasao ni lični dnevni boravak, a koji su preko noći postali vlasnici političkog sistema u državi kojom načelno rukovode socijaldemokrati.
Čekati pogodnu priliku da se sa progresivnim snagama (i tu ću računati stranke poput SDP-a, pa i DF-a) napravi stabilna većina je jedino što preostaje Našoj stranci želi li sačuvati kredibilitet pred vlastitim biračima koji im ne daju gotovo eksponencijalno više glasova samo zato da pošto poto ulete s bilo kim u politički savez.
Die Linke u Njemačkoj neće u vlast sa demokršćanima, pa taman da 20 izbornih ciklusa presjedi u opoziciji. Jer valja čuvati obraz.
- kmirsad
#33706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Neko je pitao gdje je Danis...

-
zippoo87
#33707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
bujrum i tebi i cyprusu u centralu,vrata su svima otvorena...napisite svoje prijedloge i vidjenje i pravac na razgovor kod NS "prvaka" ?svi u napad wrote:Bravo Cypruse.![]()
Nisam ja tebe krivo razumio. Sve si tako lijepo napisao da ja samo mogu ponoviti moj savjet NS-u: bolje vam je 2 sata slusati Cyprusa nego da vas odbor sjedi 7 dana i palamudi u supljo. Zaista si na ovoj temi briljirao i potvrdio da tvoje vrhunske analize i ocjene nasih fudbalera nisu slucajne. Hvala ti jos jednom sto pokusavas objasniti nedodirljivim clanovima NS sta im je uloga i u kojem pravcu trebaju ici. Ja cu ih svojim glasanjem za njih podrzati u tom pravcu. Zivjeli
savjetovanje preko foruma niti je kada bilo,niti ce kada biti prihvatljivo i legitimno...legitimno moze biti samo u kontekstu teme i diskusije,sto i jeste,cyprus pise dobre komentare ali to nije i nece oslikavati pravac kretanja NSa...ima NS puno pametnijih ljudi od raje sa foruma...NS "iza kulisa" podrzavaju mnogi intelektualci ,od kojih se nekada traze savjeti i pravac djelovanja...Pedja je dokazao do sada da zna odabrati stranu i upraviti stranku u pravom smjeru...a ljudi ko ljudi,ljudi su kvarna roba,nije lahko biti balans i voditi stranku i boriti se protiv ljudskih sujeta a da nikoga ne uvrijedis...tu Pedji najvise skidam kapu,na njegovoj smirenosti
- studiorum_tuzlaensis
#33708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
evo...
Prema preliminarnim rezultatima izbora u Kantonu Sarajevo, najviše glasova osvojila je SDA pa se predviđa da bi ta stranka mogla imati 10 zastupničkih mjesta u Skupštini Kantona Sarajevo.
Međutim, ono što je otežavajuća okolnost za tu stranku je što na prvi pogled ne postoje jasni stranački partneri koji bi rado u koaliciju sa SDA.
Druga stranka po snazi i broju mandata u Skupštini KS bi trebala biti Narod i pravda i to sa šest mandata i Naša stranka sa pet mandata. Toj grupi bi se trebao priključiti SDP sa četiri mandata i prema našim saznanjima upravo bi te stranke mogle činiti okosnicu neke buduće koalicije, a nezvanično su ostvarili i prve kontakte za dogovor o formiranju koalicije.
Narod i pravda, Naša stranka i SDP bi zajedno trebali imati 15 mandata, ali im je za većinu potrebno ukupno 18 "ruku", a za neku idealnu situaciju 20.
Sada se nameće pitanje na koji način će se postaviti i kojom zastupničkom snagom (broj mandata) će raspolagati Demokratska fronta i SBB. Prve izjave predsjednika DF-a Željka Komšića upućuju da DF neće učestvovati u pregovorima za neku vladajuću koaliciju.
Tako bi, bez obzira na to da li će vladajuću koaliciju formirati SDA, kao stranka koja je dobila najviše glasova, ili tri stranke koje su po broju glasova iza SDA, u odluci o budućoj vlasti kao prevaga mogle bi biti stranke koje će imati jedan ili dva mandata.
Pretpostavlja se da će Nezavisna bosanskohercegovačka lista imati jedan ili dva mandata, kao i Boss.
U svakom slučaju naredni period će biti buran za političku scenu Kantona Sarajevo, kada slijede pregovori, računanje mandata i sve moguće kalkulacije.
- madner
#33709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Realno, na forumu su prijedlozi izlozeni peer reviewu. Iza kulisa nisu.zippoo87 wrote:bujrum i tebi i cyprusu u centralu,vrata su svima otvorena...napisite svoje prijedloge i vidjenje i pravac na razgovor kod NS "prvaka" ?svi u napad wrote:Bravo Cypruse.![]()
Nisam ja tebe krivo razumio. Sve si tako lijepo napisao da ja samo mogu ponoviti moj savjet NS-u: bolje vam je 2 sata slusati Cyprusa nego da vas odbor sjedi 7 dana i palamudi u supljo. Zaista si na ovoj temi briljirao i potvrdio da tvoje vrhunske analize i ocjene nasih fudbalera nisu slucajne. Hvala ti jos jednom sto pokusavas objasniti nedodirljivim clanovima NS sta im je uloga i u kojem pravcu trebaju ici. Ja cu ih svojim glasanjem za njih podrzati u tom pravcu. Zivjeli
savjetovanje preko foruma niti je kada bilo,niti ce kada biti prihvatljivo i legitimno...legitimno moze biti samo u kontekstu teme i diskusije,sto i jeste,cyprus pise dobre komentare ali to nije i nece oslikavati pravac kretanja NSa...ima NS puno pametnijih ljudi od raje sa foruma...NS "iza kulisa" podrzavaju mnogi intelektualci ,od kojih se nekada traze savjeti i pravac djelovanja...Pedja je dokazao do sada da zna odabrati stranu i upraviti stranku u pravom smjeru...a ljudi ko ljudi,ljudi su kvarna roba,nije lahko biti balans i voditi stranku i boriti se protiv ljudskih sujeta a da nikoga ne uvrijedis...tu Pedji najvise skidam kapu,na njegovoj smirenosti
Intelektualci su i na forumu
-
Novak20
#33710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
- kmirsad
#33711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
zippoo87 wrote:bujrum i tebi i cyprusu u centralu,vrata su svima otvorena...napisite svoje prijedloge i vidjenje i pravac na razgovor kod NS "prvaka" ?svi u napad wrote:Bravo Cypruse.![]()
- kmirsad
#33712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Mašallah...Novak20 wrote:Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
-
Novak20
#33713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sanja Renić je stvarno kvalitetan političar i ime koje vrijedi zapamtiti. Već sam je hvalio pa da ne ponavljam.kmirsad wrote:Mašallah...Novak20 wrote:Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
-
doktor78
#33714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Vjerujem da će i Selim uspjeti ući u TK. Ovo brojanje u Tuzli ide nedopustivo sporo, tek 43% obrađenih biračkih mjestakmirsad wrote:Mašallah...Novak20 wrote:Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
-
statixx
#33715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Eno izbacili su nove rezultate, nema nekih promjena, ali SDA ce u NG izdominirati, tako da mozda i povecaju razliku.
- Vitezanin
#33716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bit će interesantno analizirati rezultate glasova u Sarajevu po mjesnim zajednicama odnosno glasačkim mjestima, mada je to povelik zadatak (i kakvu mapu napraviti). Dobro se sjećam da sam prije 2 godine, nakon lokalnih izbora, malo analizirao glasove po glasačkim mjestima i primjetio kako s rastom nadmorske visine raste podrška SDA.
Tj. mislim na ova silna naselja u brdu oko centra. A centralni dijelovi su bili uglavnom NS, SDP i onda tek SDA.
- drndalo
#33717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa kad necitko pisu...Leverage wrote:Možda i hoće. Tuzla se sporo broji.convict wrote:a sta je sa tuzlom? mislio sam da ce Selim na staru slavu makar prebaciti prag
-
kluz franjo
#33718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Još je tanko, ali se iskreno nadam.Novak20 wrote:Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
Sanja Renić
- kmirsad
#33719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sanja Renić je prvoklasana političiraka sa ogromnim "mudima" u odnosu na one jajare oko nje u vijeću... zagorčala je život onom kabadahiji od načelnika... Kasumović Fuadu...Novak20 wrote:Sanja Renić je stvarno kvalitetan političar i ime koje vrijedi zapamtiti. Već sam je hvalio pa da ne ponavljam.kmirsad wrote:Mašallah...Novak20 wrote:Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
I ja sam mnogo puta pisao o njoj... sa divljenjem...
Last edited by kmirsad on 09/10/2018 09:26, edited 1 time in total.
- kmirsad
#33720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Duboko sam uvjeren u to. Pojest ću ovu govornicu ako ne budem u pravu.doktor78 wrote:Vjerujem da će i Selim uspjeti ući u TK. Ovo brojanje u Tuzli ide nedopustivo sporo, tek 43% obrađenih biračkih mjestakmirsad wrote:Mašallah...Novak20 wrote:Izgleda da će NS osvojiti jedno mjesto u Skupštini ZDK.
- Radio Sarajevo
#33721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Muka mi je od "principijelnosti".
Jebali vas principi, treba ući u vlast i preuzeti odgovornost. Ako sad to ne urade, nisam siguran da će imati još jednu priliku.
Jebali vas principi, treba ući u vlast i preuzeti odgovornost. Ako sad to ne urade, nisam siguran da će imati još jednu priliku.
- agent_zero
#33722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pošto je Peđa, koliko sam upoznat, jedini od političara iz vrha jedne opozicione stranke koji prati forum, želio bih da mu poručim da prenese svojim kolegama iz ostalih opozicionih stranaka (SDP, DF, GS, NiP, itd.) da ni u šali ne pomišljaju bilo kakvu koaliciju na bilo kojem nivou sa SDA. Inače ste za mene, a vjerujem i za većinu opozicionih glasača, politički mrtvi.
Peđa, nadam se da ćeš ovo pročitati i prenijeti kolegama na sastancima koje ćete sigurno imati.
Peđa, nadam se da ćeš ovo pročitati i prenijeti kolegama na sastancima koje ćete sigurno imati.
-
gold'n'brown
#33723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo su vec drugi opsti izbori da glasam za NS u kantonu Sarajevo. Mislim da sada moraju preuzeti odgovornost i boriti se da udju u vlast. Iskreno sumnjam da bih imao strpljenja za 4 godine im opet dati glas ako sada budu opozicija.
- kmirsad
#33724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Meni lično nikada neče biti muka od principjelnosti.Radio Sarajevo wrote:Muka mi je od "principijelnosti".
Slažem se da trebaju uči u vlast.
Ali ne sa barabama koji imaju vaške.
Ko laže... taj i krade.
Ko krade, ide u zatvor.
Ko ide u zatvor, ima vaške.
-
Heller
#33725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moraju imati, još četiri godine neimaštine valjda nekom dođe iz guzice u glavu, a oni svoj rast imaju. Ja za SDP 2014 nisam glasao zbog koalicije 2010, vjeruj mi neće ni glasači NS 2022 ako budu sa svakim koalirali.Radio Sarajevo wrote:Muka mi je od "principijelnosti".