iPhone - All about
Moderator: Benq
-
isx
#33701 Re: iPhone - All about
Boljeg stakla od ez fit na dunjaluku nema.
- hp_user
-
Sid the sloth
#33703 Re: iPhone - All about
Tacno, MKBHD je odavno "politicki korektan" i svaki review mu je uglavnom isti za ove vece brandove da bi sa svima odrzao kontakt i dobre odnose.
- xPaco1337
#33704 Re: iPhone - All about
Svako je isto u pet deka što bi se reklo, staklo tj zaštita TREBA da pukne ako ti ispadne mobitel a ne da sam mobitel upije udarce. Ja sam na mobitel eto stavio obicnu onu što se rukom spusti i nikad mi zrak nije ušao niti ništa, roditeljima sam postavljao na A seriju samsunga i one sa onim instalerom što se povuće i opet nekako zrak uđe ne znam jel do stakla, do mobitela ali specificno samo se to na A seriji dešavalo kad god sam stavljao.DonieBrasco wrote: ↑25/09/2025 20:04 Raja kakva su vam iskustva sa ovim zastitnim staklima/folijama, na primjer od Spigena i slicnih brendova, da li ih koristite i koliko ih cesto mjenjate.
Ja koristim neke sa Temu-a i prije tog Ebaya od kad postoje touch screen mobiteli i nikad nisam ni jedan razbio. Evo kad je izašao iPhone 15 uzeo ga stavio staklo i na kameru i na ekran, u teretani mi ispadne mobitel udari kamerom od pod ništa zaštita napukla, skino stavio drugu.
Da da da, to ne znaci da bi kamera pukla da nije imalo zaštitu jer je ona jača...ali zašto bi testirao tu teoriju ?
Spiegen i slični samo Kinezima plate da stave njihov logo bukvalno staklo bude par cenata skuplje jer stave tvoj logo (provjerio jer sam razmisljao uci u taj biznis) jer bukvalno ona naljepnica koja dođe na Spiegen je ista boja sve isto samo bez logoa njihovog na ovim off brand Temu.
- xPaco1337
#33705 Re: iPhone - All about
Tog sam lika prestao pratit kad je podržavao BLM na videu kad se dešavao. A to je naravno politicka organizacija nema ništa sa onim nadrogiranim crncem što je trudnicu napaoSid the sloth wrote: ↑03/10/2025 22:06Tacno, MKBHD je odavno "politicki korektan" i svaki review mu je uglavnom isti za ove vece brandove da bi sa svima odrzao kontakt i dobre odnose.
- skafiskafsnjak
#33706 Re: iPhone - All about
Moje iskustvo to ne govori. Kupovao svakakve, na kraju se vratio na spiegen.xPaco1337 wrote: ↑04/10/2025 10:20DonieBrasco wrote: ↑25/09/2025 20:04 Raja kakva su vam iskustva sa ovim zastitnim staklima/folijama, na primjer od Spigena i slicnih brendova, da li ih koristite i koliko ih cesto mjenjate.
Spiegen i slični samo Kinezima plate da stave njihov logo bukvalno staklo bude par cenata skuplje jer stave tvoj logo (provjerio jer sam razmisljao uci u taj biznis) jer bukvalno ona naljepnica koja dođe na Spiegen je ista boja sve isto samo bez logoa njihovog na ovim off brand Temu.
-
DonieBrasco
#33707 Re: iPhone - All about

Planiram ovako za 17-ku.
- ZoomZoomKiwi
#33708 Re: iPhone - All about
Šta vi radite s telefonima pa to tako mora k’o oklopno vozilo 
5 godina nosim 12 mini i samo najobičnije maskice (najskuplja koju sam imao bila od CGmobile neka Ferrari lafo kožna)
Nikad ništa na kameru ni na ekran, u džepu s ključevima od auta.
I evo osim baterije koja je na 73% nemam nikakvih drugih problema s telefonom
5 godina nosim 12 mini i samo najobičnije maskice (najskuplja koju sam imao bila od CGmobile neka Ferrari lafo kožna)
I evo osim baterije koja je na 73% nemam nikakvih drugih problema s telefonom
- xPaco1337
#33709 Re: iPhone - All about
Ja stavim radi preventive, nisam nikad razbio mobitel od kad postoje niti ima potrebe za precjenjenim "fancy" staklima. Desilo se eto da nekad ispadne mobitel ali cak ni ta zastita ne pukne u vecini slucajevaZoomZoomKiwi wrote: ↑04/10/2025 12:03 Šta vi radite s telefonima pa to tako mora k’o oklopno vozilo
I evo osim baterije koja je na 73% nemam nikakvih drugih problema s telefonom![]()
- skafiskafsnjak
#33710 Re: iPhone - All about
Meni redovno ispada …. Razbio bi se do sada x puta bez maske.
-
neraaaa
#33711 Re: iPhone - All about
Preventiva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑04/10/2025 12:03 Šta vi radite s telefonima pa to tako mora k’o oklopno vozilo
I evo osim baterije koja je na 73% nemam nikakvih drugih problema s telefonom![]()
A također može se desiti da kad telefon ispadne, nastane šteta unutra a da i ne znaš. Prvenstveno strada baterija, a nekad se zna desiti i da se razdvoji sendvič ploča.
Zato nikad dovoljno zaštite. Ovakav setup je i kod mene na 16. samo sto je drugi model maske i to ovaj:
https://www.spigen.com/products/iphone- ... h-armor-ai
Zatim, safirni Spineg prstenovi za kamere, 9H zaštitno staklo od ruba do ruba (savršeno pristaje uz ovu masku) i za kraj silikonski čep za USB C jer koristim isključivo magsafe.
-
DonieBrasco
#33712 Re: iPhone - All about
@neraaaa
Gdje si uzeo silikonski cep zar i to Spigen pravi ?
Gdje si uzeo silikonski cep zar i to Spigen pravi ?
-
neraaaa
#33713 Re: iPhone - All about
Na OLX-u našao.
Nema nigdje u radnjama. Nije Spigenov, obični, generički je. Napravljen je od silikona i baš treba malo jači pritisak da uđe, ali neće ispadati i jako dobro štiti od prašine i svega ostalog.
- skafiskafsnjak
#33714 Re: iPhone - All about
A ti ga bas pretjera … robovanjeneraaaa wrote: ↑04/10/2025 15:29Preventiva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑04/10/2025 12:03 Šta vi radite s telefonima pa to tako mora k’o oklopno vozilo
A također može se desiti da kad telefon ispadne, nastane šteta unutra a da i ne znaš. Prvenstveno strada baterija, a nekad se zna desiti i da se razdvoji sendvič ploča.
Zato nikad dovoljno zaštite. Ovakav setup je i kod mene na 16. samo sto je drugi model maske i to ovaj:
Zatim, safirni Spineg prstenovi za kamere, 9H zaštitno staklo od ruba do ruba (savršeno pristaje uz ovu masku) i za kraj silikonski čep za USB C jer koristim isključivo magsafe.
- ZoomZoomKiwi
#33715 Re: iPhone - All about
Joj nikad dovoljno zaštite. 
Pretjerujete iskreno.
Pa bolje ti je te novce na gluposti koje nagrđuju izgled i srozavaju ergonomiju uređaja dati na osiguranje istog ako te je već toliko strah da će se sjebat.
Ja to ne bih stavio na telefon nema šanse.
Pretjerujete iskreno.
Pa bolje ti je te novce na gluposti koje nagrđuju izgled i srozavaju ergonomiju uređaja dati na osiguranje istog ako te je već toliko strah da će se sjebat.
Ja to ne bih stavio na telefon nema šanse.
-
neraaaa
#33716 Re: iPhone - All about
Pa kad ga ovako opremiš, nije robovanje.skafiskafsnjak wrote: ↑04/10/2025 21:42A ti ga bas pretjera … robovanjeneraaaa wrote: ↑04/10/2025 15:29Preventiva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑04/10/2025 12:03 Šta vi radite s telefonima pa to tako mora k’o oklopno vozilo
Meni je nevjerovatno da neko iskešira 2500+ KM za telefon i ne koristi bilo kakavu maskicu ili bilo šta. Koliko god bio bogat, to je meni rasipništvo.
Ovako fino zaštitim sve i miran sam. Nema robovanja.
Robovanje bi bilo da je nezaštićen i da pazim kako ga spuštam na sto, da gledam jel se izgrebao gdje, jel pukao…Ovako sam miran.
-
zippoo87
#33717 Re: iPhone - All about
Nema nista ruznije nego vidjeti oglas polovan iPhone a sav ofucan i izgreban i rubovi izudarani i spala farba. Meni se to gadi...ma koliko niska cijena bila,takve nikada i ne gledam 
- skafiskafsnjak
#33718 Re: iPhone - All about
Gdje nije robovanje. Zastiti ovo zasstiti ono,…zacepi ovo zacepi ono.neraaaa wrote: ↑04/10/2025 21:47Pa kad ga ovako opremiš, nije robovanje.skafiskafsnjak wrote: ↑04/10/2025 21:42A ti ga bas pretjera … robovanjeneraaaa wrote: ↑04/10/2025 15:29
Preventiva.
Meni je nevjerovatno da neko iskešira 2500+ KM za telefon i ne koristi bilo kakavu maskicu ili bilo šta. Koliko god bio bogat, to je meni rasipništvo.
Robovanje bi bilo da je nezaštićen i da pazim kako ga spuštam na sto, da gledam jel se izgrebao gdje, jel pukao…Ovako sam miran.
Boze sacuvaj. Naravno da nisam za to da ne pazis nikako, ali ti pretjerujes hahah
-
neraaaa
#33719 Re: iPhone - All about
Pa et, miran samskafiskafsnjak wrote: ↑05/10/2025 09:23Gdje nije robovanje. Zastiti ovo zasstiti ono,…zacepi ovo zacepi ono.neraaaa wrote: ↑04/10/2025 21:47Pa kad ga ovako opremiš, nije robovanje.
Boze sacuvaj. Naravno da nisam za to da ne pazis nikako, ali ti pretjerujes hahah
-
neraaaa
#33720 Re: iPhone - All about
Jooj to jeste, a traži za njega isto koliko traži i onaj kojem je telefon u odličnom stanju.
Isto kao i auto. Unutra ko štala, al “motor mu je ko nov”.
Jest al u k. Ako nisi u stanju da ga održavaš iznutra, nisi mu održavao ni motor sigurno.
- skafiskafsnjak
#33721 Re: iPhone - All about
Kada kupim telefon, ne razmisljam kako i koliko gu da ga prodam.
-
neraaaa
-
brazzo19
#33723 Re: iPhone - All about
Nakon 15 godina koristenja Samsunga, isplati li se preci na 17 Pro Max?
Fakat nikad nisam imao problema sa samsungom od S1 do S24 Ultra sada ali eto htio bih da promjenim, a svi mi kazu, strpi se mjesec dok se naviknes i nikad vise se neces vratit na Samsung.
Fakat nikad nisam imao problema sa samsungom od S1 do S24 Ultra sada ali eto htio bih da promjenim, a svi mi kazu, strpi se mjesec dok se naviknes i nikad vise se neces vratit na Samsung.
-
BiBi911
#33724 Re: iPhone - All about
Nama su 2. Sluzbeni hajfoni. I mogu ti rec sve je to isto sranje. Raspored opcija je drugaciji pa ces trazilicu koristit ko i ja 90%vremena. Baterija je malo bolja, Kamera na 16vs 25u nekih 15% losija.
Ovo ti je od nekoga ko bas ne livo handroid i hajfon
-
brazzo19
#33725 Re: iPhone - All about
Nisam fakat ovdje dosao da "izazovem rat" samsung vs apple
Nego me zanima misljenje raje koji koriste sada iphone prije su bili na samsungu jesu li se pokajali navikli koje su im prednosti i mane u svakodnevnom koristenju.
Citao sam stotine komentara po forumima, gledao usporedne testove s25 ultra i 17 pro max na youtube na desetine videa, ali me zanima sta kaze nasa raja "obicni Bosanski covjek"
prosjecni korisnik telefona kamere i njegovih mogicnosti.
Evo vagam da li uzeti 17 pro max ili cekati s26 ultra iduce godine pa mi svako misljenje zlata vrijedi, pogotovo jer je to "skup sport" pa se bojim da se na kraju je zeznem sto sam presao a tolike pare izvalio ....
Citao sam stotine komentara po forumima, gledao usporedne testove s25 ultra i 17 pro max na youtube na desetine videa, ali me zanima sta kaze nasa raja "obicni Bosanski covjek"
Evo vagam da li uzeti 17 pro max ili cekati s26 ultra iduce godine pa mi svako misljenje zlata vrijedi, pogotovo jer je to "skup sport" pa se bojim da se na kraju je zeznem sto sam presao a tolike pare izvalio ....