Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Muhamed Đakmić wrote:Vala taj Hazard meni djeluje upravo kao dio problema u Chelseaju, a ne da zbog kluba ne moze iskazati svoj potencijal.
Nazvati savremenika Ronalda, Messija pa i Neymara, Mbappea i Salaha buducim osvajacem Zlatne lopte nakon sezona u kojima nakuca jedva dvadesetak golova je tuzno.
Hazard je prenapuhan igrac i pomalo precijenjen, od njegovog dolaska u Chelsea 2012 ni u jednoj sezoni nije dao preko 20 i vise golova u svim takmičenjima
Pa ne gledajte Hazarda po broju golova. Kakve veze ima da li zabija po 20+ golova u sezoni ili ne. Na stranu to je li precijenjen ili ne, ali ovo sa golovima ne stoji nikako.
Evo neko reče nema ni Iniesta, a smatra se jednim od boljih igrača na svojoj poziciji u posljednjih desetak godina.
Mislim da je najbolje i za Chelsea i za Hazarda da se raziđu. Ne može se reći da talentom, povremeno i igrom nije na razini najboljih, ali kao prvo nije konstantan, a drugo prečesto je taj Chelsea slab, a on nekako rezervisan, isključen, da bi to bilo samo do trenera (kojih se već dosta promjenilo), da nema malo i njegove krivice.
Zato sam i navijao da već prošlo ljeto pređe u Real, a da se Chelsea može resetirati sa Sarijem.
Malo sutra. Hazardu je najcesce otkad je dosao u Chelsea bila podredjena igra ekipe. Vise nego ijednom drugom igracu.
A uzmemo li u obzir da je napadac vise nego veznjak, da bi se poredio sa najboljima, mora imati statistiku barem pribliznu najboljima. On to nema, ni priblizno.
Sve i da je najbolji igrac lige otkad je dosao u istu, a meni nije, to i dalje ne znaci da ga je opravdano porediti sa Ronaldom, Messijem i proglasavati ga potencijalnim osvajacem Zlatne lopte, nasljednikom Ronalda u Realu i slicno.
pa nije u rangu messija i ronalda, nije niko, zna bljesnuti ali nema konzistenciju sto je glavna odlika ta dva manijaka i ono sto ih odvaja od ostatka, no da ga se otpisuje kao prenapuhanog polovnjaka nekog, ne stoji, brate, ni to. ja ga volim sto je kreativan, atraktivan, dribla, ima viziju, fin pas i sto je difference maker. kada nije "upaljen" ne valja, kada valja vise je no milina gledati ga. meni to dovoljno da mu zelim dobro i da ga rado pratim.
AmiĐa_Idriz wrote:Zavisi iz kojeg položaja se posmatra.
Kako mislis
Ako se posmatra kroz golove onda OK, nije krema. Mada evo, omarka iznad napisa otprilike ono na šta sam mislio, širu sliku kada gledaš i kada vidiš koji impact ima na igru onda je itekako krema. Nekada ne mora ništa uraditi a kroz neki način će imati uticaja na igru.
Recimo ljudi sad Salaha kritikuju kako ne zabija TOP 6 ekipama, ok ne zabija ali ono što radi na tim utakmicama itekako ima značaja. Protiv Bayerna se recimo "nnije sastavio sa loptom" ali je sa svojim kretnjama pritiskao protivnika i navlačio po dvojicu na sebe otvarajući prostoe saigračima. Konkretno u slučaju njega rijetke su utakmice poput ove za vikend kada zaista ništa ne uradi, slično se može i za Edena može reći.
Recimo od tih napadačkih igrača Lige meni je Kane bez sumnje no. 1, ali je i Eden sami vrh.
meni taj Hazard liči na mazohistu koji najbolje godine protraci u Chelseaju
ili jednostavno voli London kao grad pa mu se ne ide nigdje
po meni je igrač sa najboljom kontrolom lopte poslije Messija, čak boljom od Xavija i Inieste na malom prostoru u gužvi ispred gola
i sad je aguero odjenom tata, da mi se da roviti po memljivim coskovima foruma naslo bi se materijala tona kako je aguero nahajpan i prosjek, ne narocito kvalitetan, da ne spominjem sebican, sta sve ne, samo jer, mos mislit, nije podredio svoju karijeru na terenu dzekinom probijanju i uspjehu.