redovnostakasa wrote:Nosi li iko od vas hranu sa sobom na posao?
ne ponesem samo ako se unaprijed dogovorim s nekim za ručak u gradu a to je vrlo rijetko
Moderator: anex
redovnostakasa wrote:Nosi li iko od vas hranu sa sobom na posao?
Nosaju moje kolege,ja jako rijetko.Ipak moje najveće svakodnevne potrepštine u kuhinji su kafa i mlijeko.stakasa wrote:Nosi li iko od vas hranu sa sobom na posao?
@biggrinmoonca wrote:Tjestenina mi izgelda odlicno- ukusno![]()
--samo, da nije majoneza ta koja se sjaji..
Prvi put brokoli stavljam. Prvo ga malo obario, pet minuta i onda dodo u sos. Nista od onoga gore na vrhu, samo se razguzi. Ono je najbolje obarit pa pod ulje, zaprzit na maslinovom, dodat saransaka i posolit. To cu oprobatmoonca wrote:Slazem se -stabljika radije kao i ostalo..
U Indiji je interesantno- zene pripreme hranu - osoba- to mu je posao-- dodsje pokupi i nosi na mjesta gdje im muzevi rade..stakasa wrote:Nosi li iko od vas hranu sa sobom na posao?

samsonsam wrote:i nesto malo slatko![]()
moj naklon..wow...samsonsam wrote:i nesto malo slatko![]()
samsonsam wrote:opet malo rascerupanog meseka![]()
super, sad mi se jede slatko

adda_sa wrote:smrznuta?!?!? svasta..to mi se nije nikad desilo
najgora iskustva su mi sa avokadom.. kupim nezreo,i cekam da sazri, a on samo malo smeksa i bude kao guma.. nimalo kremast i mushy kao sto avokado inace bude
ma da, tako i ja... bude tvrd kao krompir, stavim ga u papirnu vrecicu, nakon par dana bude mekan kao hmmm tikvice, i na tome ostane danima.. i moze se rezati na kriske i te kriske budu gumenaste. ako ostavim duze pocne da truhnemoonca wrote:adda_sa wrote:smrznuta?!?!? svasta..to mi se nije nikad desilo
najgora iskustva su mi sa avokadom.. kupim nezreo,i cekam da sazri, a on samo malo smeksa i bude kao guma.. nimalo kremast i mushy kao sto avokado inace bude
Ja ga stavim u smedju vrecu. nekoliko dana dok ne smeksa - onda u frizider.. do upotrebe .. ti isto ??
.ne znam -kod mene lubenice putuju ko zna odakle... sve je u friziderima...
E .i meni se to zna desiti -jednostavno- mislim da je prerano ubran..... kao losa vrsta samog...adda_sa wrote: ma da, tako i ja... bude tvrd kao krompir, stavim ga u papirnu vrecicu, nakon par dana bude mekan kao hmmm tikvice, i na tome ostane danima.. i moze se rezati na kriske i te kriske budu gumenaste. ako ostavim duze pocne da truhne![]()
ne postane nikad ripe, kao onaj avokado koji kupis vec kad je ripe, onaj koji mozes kasikom kupiti i mazati na krisku tosta mmmm