Traženje guzici čepa. I sjedne i s druge strane.tempuser wrote:Ja sam to malo ranije na drugi nacin pomenuo.MaksprotivMarksa wrote:Sta ce fina djeca u problemu sa tim sljamom, kakav problem mogu imati sa 27-godisnjim momkom, kakav god kreten neko bio, niko ne udara ljude dvije godine i razvlaci problem bez nekih dubljih razloga, vjerovatno droga.
Svi smo odrasli ovdje, znamo da mozes popito samar najvise, kasnije se mozda i zgotiviti sa budalom, a da bas onako bez ikakvog povoda te neko maltretira 2 godine, to nisam vidio.
Sta 15-godisnjak ima ugovarati marisanu sa 21-godisnjakom i njegovim jo sstarijim ratom i jos iz izazivati jer kasne?
Gdje je onda stara mudrost, ne diraj jaceg od sebe?
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
NightWatchMember
#33701 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Naslovnica
#33702 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Genijalan si ti, nema govora.tempuser wrote:Ok, vazi da bude po tvom. Uvalis mi se u traku u saobracaju, ja ne pognem glavu nego te stignem, pucam ti u koljeno i obogaljim te do kraja zivota! Jel tako treba?Naslovnica wrote:Šta predlažeš kao alternativu u današnjem Sarajevu, sa indolentnom policijom i korumpiranim sudstvom?NightWatchMember wrote:Najjači su ovi što nešto kao zagovaraju uličnu pravdu i slična sranja... Mislim, wtf ljudi, na kakav se vi divlji zapad tripujete?
Da obični čovjek pogne glavu i dozvoli da mu pali klempe svaka šuša kojoj to padne na pamet?!
Ma genijalan si!
Govorim o situacijama kada očito zakaže i policija i sudstvo, a debili ti nastave maltretirati djecu.
Šta bi ti uradio?
Žalio se sudu u Strazburu?!
- SAID5
#33703 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pustite da sud odradi odradi svoje, a pravi pritisak javnost treba praviti na sankcionisanju institucija ili pojedinaca ciji je nerad dozvolilo to visegodisnje maltretiranje. Policija, socijalni rad, sudstvo ili neko deseti, svi imaju ljude na odgovornim pozicijama i isti trebaju u najmanju ruku platiti gubitkom istih.
Pa kada na mjesto odgovorne osobe dodje nova, znajuci da je stara bila u najmanju ruku javno osramocena, nece se posao girati u ladice i kriviti drugi. U svim sferama drustva nam je usadjeno da je za svaki problem, pa i onaj nas, kriv neko drugi...
Pa kada na mjesto odgovorne osobe dodje nova, znajuci da je stara bila u najmanju ruku javno osramocena, nece se posao girati u ladice i kriviti drugi. U svim sferama drustva nam je usadjeno da je za svaki problem, pa i onaj nas, kriv neko drugi...
Last edited by SAID5 on 27/08/2019 22:19, edited 1 time in total.
-
tempuser
#33704 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ko bi trebao da procjeni koja je to situacijaNaslovnica wrote:Genijalan si ti, nema govora.tempuser wrote:
Ok, vazi da bude po tvom. Uvalis mi se u traku u saobracaju, ja ne pognem glavu nego te stignem, pucam ti u koljeno i obogaljim te do kraja zivota! Jel tako treba?
Ma genijalan si!
Govorim o situacijama kada očito zakaže i policija i sudstvo, a debili ti nastave maltretirati djecu.
Šta bi ti uradio?
Po tvojoj genijalnoj zamisli svakome je dato pravo da procjeni koja je to situacija, pa i meni da je to kad mi se uvalis bez zmigavca ili mi zagradis auto pa te lijepo osakatim ili ti bar izbusim auto!
-
NightWatchMember
#33705 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko je taj ko određuje kada su zakazali policija, sudstvo, tužilaštvo? Evo meni ozbiljno idu na neku stvar ljudi koji bahato voze, mislim da se čak i svi možemo složiti da država slabo šta radi da to dovede u red. Mogu li ja krenuti sa naoružanjem okolo da zavodima red?Naslovnica wrote: Genijalan si ti, nema govora.
Šta bi ti uradio?
- RagibUzoriti
- Vozim: Vozim se na struju
#33706 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Joj forumskih filozofa,tuzioca,kadija i zastupnika evropskih vrijednosti.
Necemo ulaziti u profile osoba koje su ucestvovale u incidentu.
Grupa A je bila maltretirana od grube B zadnje dvije godine(tako kazu i to je lahko provjeriti)
Policija i sistem nije nista uradila po pitanju toga.
Jednog dana bilo kojim povodom sreli se grupa A i grupa B. Jedan od nasilnika opali jednog od brace sjekirom po glavi,vjerovatno sa ciljem ili da ubije ili ozbiljno povrijedi,sigurno ga nije milovao. Drugi brat nozem ubije napadaca.
Po meni cista situacija da se racuna samoodbrana.
Svi oni koji tvrde neke druge teorije,kada bi neko napao nekoga njihovog sa ciljem da ga lisi zivota,neka se izjasne kako bi reagovali.
Da vec jednom znamo ko je ko na forumu. Jel nose suknje ili pantolone.
Zivjeli
Grupa A je bila maltretirana od grube B zadnje dvije godine(tako kazu i to je lahko provjeriti)
Jednog dana bilo kojim povodom sreli se grupa A i grupa B. Jedan od nasilnika opali jednog od brace sjekirom po glavi,vjerovatno sa ciljem ili da ubije ili ozbiljno povrijedi,sigurno ga nije milovao. Drugi brat nozem ubije napadaca.
Svi oni koji tvrde neke druge teorije,kada bi neko napao nekoga njihovog sa ciljem da ga lisi zivota,neka se izjasne kako bi reagovali.
Zivjeli
- shbc
#33707 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Razlika je u tome sto ta cura nije nazvala pljackase i rekla "haj' me sad opljackajte pi.cke". Nego je nabavila oruzje i nastavila da radi svoj posao dok se situacija nije ponovila. Tako postupaju osobe koje se osjecaju ugrozeno, nezasticeno, a nisu kurcevite i sklone incidentima. Tako se ponasa normalan, civilizovan svijet.al-em wrote:Normalno, kako je cura koju su stalno pljackali u kladionici kupila pistolj i roknula iduceg koji joj je trazio pare. Proglasena herojem i zaposlena u policiji.NightWatchMember wrote:A šta ti predlažeš? Revolver za pas i cigara u kraj usta kao Klint Istvud?
Ovi malci da su nabavili palicu i noz nakon silnog maltretiranja i nastavili svoj zivot, pa ih Romi opet presreli i krenuli da maltretiraju prica bi ti imala smisla. Ovako ipak sve upucuje na nesto drugo. Naoruzali se i onda trazili dodatni belaj, zvali ih maksuz da se potuku. To nije samoodbrana. To je ubistvo. A sta je pozadina... Poslije takvog razvoja situacije malo je tesko povjerovati i u dugogodisnje maltretiranje (bar njih dvojice konkretno)
Last edited by shbc on 27/08/2019 22:39, edited 1 time in total.
-
tempuser
#33708 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Objasni dragi RagibeUzorati svojim rjecima, ako ne umijes drugacije, kako moze biti samoodbrana kad si, po vlastitom priznaju, u dogovorenoj tuci, nozem koji si dan ranije namjenski kupio, ubio nenaoruzanog covjeka koji te je htio udariti pesnicom?RagibUzoriti wrote:Joj forumskih filozofa,tuzioca,kadija i zastupnika evropskih vrijednosti.
Zivjeli
Last edited by tempuser on 27/08/2019 22:43, edited 1 time in total.
- RagibUzoriti
#33709 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
1.Bio je sa sjekirom,nije bio goloruk.tempuser wrote:Objasni dragi RagibeUzorati svojim rjecima, ako ne umijes drugacije, kako moze biti samoodbrana kad si, po vlastitom priznaju, nozem koji si dan ranije namjenski kupio u dogovorenoj tuci ubio nenaoruzanog covjeka koji te je htio udariti pesnicom?RagibUzoriti wrote:Joj forumskih filozofa,tuzioca,kadija i zastupnika evropskih vrijednosti.
Zivjeli
2.ako sam maltretiran duzi vremenski period,a sistem ne zeli da me zastiti,moram raditi na samozastiti.
-
Naslovnica
#33710 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Halooo ba, ne govorim o saobraćaju nego o dvije godine maltretiranja, shvatite to!NightWatchMember wrote:Ko je taj ko određuje kada su zakazali policija, sudstvo, tužilaštvo? Evo meni ozbiljno idu na neku stvar ljudi koji bahato voze, mislim da se čak i svi možemo složiti da država slabo šta radi da to dovede u red. Mogu li ja krenuti sa naoružanjem okolo da zavodima red?Naslovnica wrote: Genijalan si ti, nema govora.
Šta bi ti uradio?
Ako se moja djeca maltretiraju, ako to traje dvije godine, ako je prijavljivano školi - ništa, ako je prijavljivano policiji - ništa, ako je prijavljivano socijalnim ustanovama - ništa. ...znači nakon dvije godine moja djeca su maltretirana od strane nebitno koga, od nadležnih niko ništa nije uradio niti je očito u stanju da uradi, zar mislite da ja nemam pravo da kažem da su svi zakazali i da riješim problem u sopstvenoj režiji, po cijenu sankcija od strane tog istog nesposobnog državnog aparata?!
Imate li vi djecu ljudi dragi?!
-
tempuser
#33711 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
"Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat - ispričao je Ejjub."RagibUzoriti wrote:
1.Bio je sa sjekirom,nije bio goloruk.
2.ako sam maltretiran duzi vremenski period,a sistem ne zeli da me zastiti,moram raditi na samozastiti.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/51 ... am-ga-ubio
Citaj Ragibe, a ne palamudi napamet.
Radicu i ja na samozastiti jer me drzava stiti, svaki put kad me neko pretekne preko pune, sgignem ga i metalnom stangom mu polomim i noge i auto. Jel to - to?
Last edited by tempuser on 27/08/2019 22:57, edited 1 time in total.
-
tempuser
#33712 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da ti ponovim pitanje, koji ce autoritet da odredi da je to 2 godine maltretiranja na ulici, a ne saobracajni incident?Naslovnica wrote:Halooo ba, ne govorim o saobraćaju nego o dvije godine maltretiranja, shvatite to!NightWatchMember wrote:Ko je taj ko određuje kada su zakazali policija, sudstvo, tužilaštvo? Evo meni ozbiljno idu na neku stvar ljudi koji bahato voze, mislim da se čak i svi možemo složiti da država slabo šta radi da to dovede u red. Mogu li ja krenuti sa naoružanjem okolo da zavodima red?Naslovnica wrote: Genijalan si ti, nema govora.
Šta bi ti uradio?
Ako se moja djeca maltretiraju, ako to traje dvije godine, ako je prijavljivano školi - ništa, ako je prijavljivano policiji - ništa, ako je prijavljivano socijalnim ustanovama - ništa. ...znači nakon dvije godine moja djeca su maltretirana od strane nebitno koga, od nadležnih niko ništa nije uradio niti je očito u stanju da uradi, zar mislite da ja nemam pravo da kažem da su svi zakazali i da riješim problem u sopstvenoj režiji, po cijenu sankcija od strane tog istog nesposobnog državnog aparata?!
Pa eto taj sto napravio onako kako ti zagovaras da treba da se radi ce do daljneg brojati navoje na supku!
- Logovan
- RagibUzoriti
#33714 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda sam ja dobio neke druge informacije koje je dao na saslusanju.tempuser wrote:"Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat - ispričao je Ejjub."RagibUzoriti wrote:
Ne vjeruj sve portalima tempuser, ne palamudi na pamet
I cak stavise,sasvim smireno sve prihvatio i ispricao prilikom istrage. Uopste nije bio(barem) pod nikakvim stresom.
Last edited by RagibUzoriti on 27/08/2019 23:00, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33715 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Uzmite u obzir da je dijete od 15 godina imalo noz u ruci, nije 25, 30, 40.....vec hebote 15,....
-
tempuser
#33716 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mozda su nekog maltretirali pa je u samoodbrani uzeo stvar u svoje ruke?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#33717 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Garant opet veAbije i SDA....
-
tempuser
#33718 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam ja sta si dobio, ali ako si nesto i dobio ne hvali se Uzorati nego podlijeli sa obicnim pukom, jer sve dok s jedne strane imam neki portal, a s druge strane tebe bez ikakvih argumenata do tad si palamudolog bez pokrica.RagibUzoriti wrote:
Mozda sam ja dobio neke druge informacije koje je dao na saslusanju.
Bio je jedan tako dobro obavjesten dok ga fotografija s lica mjesta nije postavila na svoje mjesto!
- BHF_Manijak
#33719 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jah, sad se forumski pametnjakovici ibrete kako je moguce da neko nekog maltretira 2 godine, k'o da u Svedskoj zive dan te jeb'o a ne u supku svijeta zvanom BiH.
Sto se nije sistemski rijesilo dugogodisnje maltretiranje onog djecaka sto je na kraju izvrsio samoubistvo? Tad vas nisam vidio da ste palamudili FGR-ovci, ali zato kad je vehabije naguzit onda jebo sistem, valja, trebalo je advokata angazovati, ici step by step... Eto kod nas poznato da se stvari rjesavaju putem advokata, kad policija ne reaguje.
Sto se nije sistemski rijesilo dugogodisnje maltretiranje onog djecaka sto je na kraju izvrsio samoubistvo? Tad vas nisam vidio da ste palamudili FGR-ovci, ali zato kad je vehabije naguzit onda jebo sistem, valja, trebalo je advokata angazovati, ici step by step... Eto kod nas poznato da se stvari rjesavaju putem advokata, kad policija ne reaguje.
- RagibUzoriti
#33720 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kaze se palamudolog,nego palamudan.tempuser wrote:Ne znam ja sta si dobio, ali ako si nesto i dobio ne hvali se Uzorati nego podlijeli sa obicnim pukom, jer sve dok s jedne strane imam neki portal, a s druge strane tebe bez ikakvih argumenata do tad si palamudolog bez pokrica.RagibUzoriti wrote:
Mozda sam ja dobio neke druge informacije koje je dao na saslusanju.
Palamudas moj,cekat cemo zvanicnu verziju ili ti ga saopCenje tuzilastva. To ce jedino biti mjerodavno u predstojecem sudskom procesu.
Kontas,palamudas moj?
-
Dead Man Walking
#33721 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa drugi je jos uvijek drzao sjekiru, sta mislis da bi on uradio s njom da da je mali cekao da ga Ronaldo stocira i obori na zemlju? I sta mislis da je mali mogao pomisliti sta i njega ceka nakon sto mu je brat vec udaren sjekirom? U pitanju su djelici sekunde, a on ima noz kod sebe. Bas me zanima ko ga ne bi potegao.tempuser wrote:"Tada primjećujem Ronalda kako pesnicom namjerava da me udari i ja sam zamahnuo nožem i udario sam ga u vrat - ispričao je Ejjub."RagibUzoriti wrote:
Radicu i ja na samozastiti jer me drzava stiti, svaki put kad me neko pretekne preko pune, sgignem ga i metalnom stangom mu polomim i noge i auto. Jel to - to?
-
Nivelacija
#33722 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima li po Sarajevu racija i akcija vikendom kao u Ze?
Nevjerojatna razlika u kvaliteti policije a susjedni kantoni.
- RagibUzoriti
#33723 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma pusti tempusera i ala on.
FGR i raja za zastitu tdrkg f i ostalih vrijednosti
FGR i raja za zastitu tdrkg f i ostalih vrijednosti
-
Naslovnica
#33724 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da ti ponovim pitanje, koji ce autoritet da odredi da je to 2 godine maltretiranja na ulici, a ne saobracajni incident?tempuser wrote:Halooo ba, ne govorim o saobraćaju nego o dvije godine maltretiranja, shvatite to!Naslovnica wrote:Ko je taj ko određuje kada su zakazali policija, sudstvo, tužilaštvo? Evo meni ozbiljno idu na neku stvar ljudi koji bahato voze, mislim da se čak i svi možemo složiti da država slabo šta radi da to dovede u red. Mogu li ja krenuti sa naoružanjem okolo da zavodima red?NightWatchMember wrote:[quote="Naslovnica"
Genijalan si ti, nema govora.
Šta bi ti uradio?
Pa eto taj sto napravio onako kako ti zagovaras da treba da se radi ce do daljneg brojati navoje na supku![/quote]
Ja sam taj autoritet, naravno, ne znam šta nije jasno i koliko puta trebam ponoviti?! Kada su moja djeca u pitanju ja sam vrhovni autoritet, bar do njihove 18te godine, a bogami i poslije toga.
Dvije godine maltretiranja (dokumentovano prijavljeno) i niko ništa.
Treba li čekati još dvije godine da se nešto promijeni ili šta? Možda bi trebalo promijeniti školu, odseliti se iz kvarta, iz grada, pa bi se problem tako riješio?
Ja pitam vas da li imate djecu, i da ih imate da li bi ste dozvolili sebi da znate da ih neko maltretira, da su institucije nemoćne ili nezainteresovane, da li bi sjedili skrštenih ruku ili bi nešto preduzeli?!
Očito da nemate djecu i naprđujete ovdje bezze.
-
tempuser
#33725 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
OK!Naslovnica wrote:
Ja sam taj autoritet, naravno, ne znam šta nije jasno i koliko puta trebam ponoviti?! Kada su moja djeca u pitanju ja sam vrhovni autoritet, bar do njihove 18te godine, a bogami i poslije toga.
Dvije godine maltretiranja (dokumentovano prijavljeno) i niko ništa.
Treba li čekati još dvije godine da se nešto promijeni ili šta? Možda bi trebalo promijeniti školu, odseliti se iz kvarta, iz grada, pa bi se problem tako riješio?
Ja pitam vas da li imate djecu, i da ih imate da li bi ste dozvolili sebi da znate da ih neko maltretira, da su institucije nemoćne ili nezainteresovane, da li bi sjedili skrštenih ruku ili bi nešto preduzeli?!
Očito da nemate djecu i naprđujete ovdje bezze.
Ti si taj autoritet kad su tvoja djeca u pitanju!
Ja sam taj autoritet kad mene (i moju porodicu) ugrozis u saobracaju!
Svako sebe postavlja za autoritet prema svojoj procjeni. Sta ti tu nije jasno?
Imam dijete, naravno da ne bih dozvolio da ga neko malteretira onoliko koliko mi to neke norme ponasanja dozvoljavaju. Ja ne znam sta ce moje dijete napraviti, ali za ovakve stvari, nikad, ali apsolutno nikad necu tvrditi da su ispravne ili opravdane.