Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Tomahawk11
Globalni moderator

#33701 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

@hadinicasa, ako dozvoljavas (ako se ne ljutis odmah kao cLo)...mislim da je taj dio na neki nacin utjelovljen kroz lik Hugh Jackmana. Tako imaju i heroja, a i bad boy :)
hadzinicasa

#33702 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

Tomahawk11 wrote:@hadinicasa, ako dozvoljavas (ako se ne ljutis odmah kao cLo)...mislim da je taj dio na neki nacin utjelovljen kroz lik Hugh Jackmana. Tako imaju i heroja, a i bad boy :)
Pa ovaj film je meni kroz tu dimenziju bio interesantan. A Edi je kao lik zabavan do Nekle. Od Nekle ne bas. :)
HJ s druge strane... je postavljen da bi naglasio ove dvije strane: disciplina, trud, srcanost bez puno talenta - naspram opustenosti, aljkavosti i ravnodusnosti zu talenat. Iskarikirano naravno, ali hej... Bude to 'vako i u zivotu pa se onda ubijemo zaleci se kako nismo dobili ono sto smo zasluzili a onaj tamo smokljo jest', a vid' ga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33703 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

hadzinicasa wrote:
Tomahawk11 wrote:@hadinicasa, ako dozvoljavas (ako se ne ljutis odmah kao cLo)...mislim da je taj dio na neki nacin utjelovljen kroz lik Hugh Jackmana. Tako imaju i heroja, a i bad boy :)
Pa ovaj film je meni kroz tu dimenziju bio interesantan. A Edi je kao lik zabavan do Nekle. Od Nekle ne bas. :)
HJ s druge strane... je postavljen da bi naglasio ove dvije strane: disciplina, trud, srcanost bez puno talenta - naspram opustenosti, aljkavosti i ravnodusnosti zu talenat. Iskarikirano naravno, ali hej... Bude to 'vako i u zivotu pa se onda ubijemo zaleci se kako nismo dobili ono sto smo zasluzili a onaj tamo smokljo jest', a vid' ga.
:thumbup:
Eggsy

#33704 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Eggsy »

cLo wrote:
Eggsy wrote: ne gotivim niti vjerujem u tipologije ličnosti, u svakom slucaju sam daleko vise okruzena osobama koje su poput fiktivca, propali talenti natopljeni alkoholom nego eddijima.. i smatram talent precijenjenim..dok tebi nije meni je über simpatičan..i sve ok.. :)
Ma nema se tu sta vjerovat ili ne vjerovat, psihologija je nauka, nije dnevni horoskop. I eboga film, i ja bih voljela da je sve k'o u filmu, al' nema. :D Uz to je ovaj film i predvidjen da bude "furacki", da oci zacakle, da se srce rastopi k'o cokolada na suncu. Al' ade, not worth fussin' 'bout. Cheerio! :D
moderna psihologija te tipologije upravo i naziva horoskopima :) nijedan ozbiljan psiholog ili statisticar se oko njih nece zadati..samo HRovci jer trebaju nekako opravdati svoj lijeni poslic ;-) nemoguce je ljude potrpati u takve ladice i preporucujem ti da ni ti to ne radis (ni za sebe a ni za dr).. a naj mi je zanr gore horora pa ne bih da je sve k'o u filmovima :) znam sta je skok, a i betoniranje, sa daleko manjih skakaonica i film mi je simpatican najvise s te str. ako znas za jos neki tog tipa obavezno javni :kiss:
Eggsy

#33705 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Eggsy »

hadzinicasa wrote:
isla i ja poslije filma malo citati cika Gugla i dobro nisam ni ocekivala da je sve kao na filmu, ali procitati da je on prije ipak skakao, pa poslije procerdao sve onako prgav i zavrsio haman na ulici, bilo je 'nako pofin rijeliti cek :) koji je uvelike smanjio prvobitnu simpatiju koju sam prema liku iz filma osjetila (vodjena razbibrigom kao osnovnim motivom gledanja ovog uratka).
e nisam znala to za njega, steta
cLo

#33706 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

Eggsy wrote: moderna psihologija te tipologije upravo i naziva horoskopima :) nijedan ozbiljan psiholog ili statisticar se oko njih nece zadati..samo HRovci jer trebaju nekako opravdati svoj lijeni poslic ;-) nemoguce je ljude potrpati u takve ladice i preporucujem ti da ni ti to ne radis (ni za sebe a ni za dr).. a naj mi je zanr gore horora pa ne bih da je sve k'o u filmovima :) znam sta je skok, a i betoniranje, sa daleko manjih skakaonica i film mi je simpatican najvise s te str. ako znas za jos neki tog tipa obavezno javni :kiss:
Nisam ni psiholog, ni statisticar. Ja sam ti moja Eggsy u svemu haman pa samouka. :( :D Po prirodi sam znatizeljna, posmatram, sklapam, ucim, stvaram zakljucke na osnovu stecenih iskustava. I eto, sad se tako poklopilo da mi se Edi uklapa u ladicu, mada stvarno ne volim ni sama da generalizujem i trpam u sablon. A hocu, preporucim, kada naletim. :kiss:

@Tomahawk11
Ne ljutim se, nego mi mrsko objasnjavat nesto za sto mislim da se podrazumijeva. Vecina filmova koji su "bazirani" na istinitom dogadjaju, ustvari i jesu samo to - BAZIRANI! Okolo se nabomba, da bi film bio uzbudljiviji i interesantniji.

Eto, pozdrav svima, no hard feelings, uzivajte, filmovi su tu da nas zabave, ne da se ljutimo i svadjamo. :D :kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#33707 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

:thumbup: :kiss:
johnnykola

#33708 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by johnnykola »

Odadrite pa da vidite kako se fino uklopite:

https://www.16personalities.com/free-personality-test

Ljudi se mogu furati da su nešto posebno, ali zato i postoje stereotipi, zato što se njih 90% fino uklopi u iste.

https://www.amazon.com/You-Are-Not-So-S ... 1592407366
cLo

#33709 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

johnnykola wrote:Odadrite pa da vidite kako se fino uklopite:

https://www.16personalities.com/free-personality-test

Ljudi se mogu furati da su nešto posebno, ali zato i postoje stereotipi, zato što se njih 90% fino uklopi u iste.

https://www.amazon.com/You-Are-Not-So-S ... 1592407366
:D ja dobila ovog https://www.16personalities.com/enfp-personality , kojeg si ti?
U mojoj "grupi" Mark Twain, Julian Assange, Che Guevara, Fidel Castro, Salvador Dali, George Carlin, Jerry Seinfeld, Gwen Stefani :sretan: :D
medvjed23

#33711 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

16% ekstrovertnosti.. skromno, al upotrebljivo..
hadzinicasa

#33712 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by hadzinicasa »

ranger

#33713 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ranger »

pratim
ExNihilo

#33714 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ExNihilo »

hadzinicasa wrote:https://www.16personalities.com/intp-personality
Logicar - vele samo nas je 3%.
Sjo, i meni. Ipak nije tako rijetko. :D
cLo

#33715 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by cLo »

medvjed23 wrote:16% ekstrovertnosti.. skromno, al upotrebljivo..
Jao medice :D :oops: mi smo na kriticnim tackama suprotnih strana, ja 97% extrovert :-) Nije to dobro :lol:
ExNihilo wrote:
Opa :D Cestitam! Vi genijalci samo malo da se fokusirate mogli bi bit' Nobelovci :D Vidim Einstein, Newton, Pascal vam u raji. :D :thumbup:
medvjed23

#33716 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by medvjed23 »

đe bona nije dobro.. ti možeš rondati kad god treba i kome god treba i tako postići šta god treba.. tebi je nebo granica.. al s druge strane, ja mogu lamentirati nad stihovima koliko god treba i tako pregurati šta god treba.. nije priroda nikoga ostavila bez oružja za opstanak..
Snake Eyes

#33717 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Snake Eyes »

Iz moje grupe:

George Washington
George H.W. Bush
Angela Merkel
Natalie Portman
Anthony Hopkins
Sting
Condoleeza Rice

:lol:
Officer Crabtree

#33718 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Officer Crabtree »

fulio sam temu izgleda a možda i cijeli podrofum :lol: :lol:
¤ jelena ¤

#33719 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by ¤ jelena ¤ »

ExNihilo wrote:
khm...khm... :D

Image :D
Daryl Dixon

#33720 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Daryl Dixon »

ja i Steve Jobs #kekemi :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#33721 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

Ja ovo uradio, al mi nije nesto imalo smisla i nisam zapamtio sta bi, gdje upadam :D
relativno84

#33722 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by relativno84 »

Introverted 91% :stidljiv:
Odabrano drustvo Quentin Tarantino, Robert Downey, Robin Williams :izet: :D
Bloo
Globalna šefica

#33723 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Bloo »

dzisus
ENTP PERSONALITY (“THE DEBATER”) (ENTP-T)
humpft
haris0032

#33724 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by haris0032 »

Otvorite temu :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#33725 Re: Gledali ste film, preporuĆite ga drugima

Post by Tomahawk11 »

haris0032 wrote:Otvorite temu :-)
Neka, trazim da skinem ovaj Introverted 91%....pa prelazim na The Debater....valjda....al slabo nesto....valjda jos nisu izasli :oops:
Post Reply