SDA-All about

bluesjunior

#33676 Re: SDA-All about

Post by bluesjunior »

ko je ovog razbio?
GeeTnT

#33677 Re: SDA-All about

Post by GeeTnT »

...pao na tespih.
jefff

#33678 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Neki sandzo kratkih nogavica ga susreo
Roccohljup

#33679 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

u avazu kaže da je ovaj

Image
Latić: Bio je to pokušaj ubistva
Autor: Saopćenje Nedžada Latića
prije 2 sata
A
A
A
81

S obzirom na to da mediji i policija nisu adekvatno reagirali na jučerašnji napad na mene, obraćam se javnosti radi tačnog informiranja o događaju.

Slijedila su me dvojica

- Jučer sam klanjao ikindiju-namaz u Kuvajtskoj džamiji na Čengić-Vili. Pored mene je klanjala osoba koja mi se cinično unosila u lice. Osobu poznajem od prije nekoliko godina, kada sam radio na organiziranju Svebošnjačkog sabora. Bio je osobni tjelohranitelj Hake Duljevića, građevinskog poduzetnika s Ilidže, inače porijeklom iz Sjenice.

Mislim da je i ta osoba porijeklom iz Sandžaka. Često je vozio muftiju Muamera Zukorlića koji, inače ima svoje privatne tjelohranitelje i u Sarajevu, a koje angažira Duljević. Dotična osoba je angažirana kao tjelohranitelj jer je pripadnik Kikboks kluba „Gazija“, u kojem treniraju isključivo momci selefističko-vehabijskog imidža.

Često treniraju u teretani pored džamije na Čengić-Vili i njih pet-šest, valjda poslije treninga, svrate na dnevne namaze, tako da sam vrlo često viđao svog nesuđenog ubicu.

Taj dan sam išao prema zgradi u kojoj stanujem, što je, inače, rijetkost, jer uvijek sa mnom budu dvojica-trojica džematlija. Pisao sam poruku na mobitelu dok sam hodao i primijetio sam da me slijede dvojica vehabija.

Postoji videonadzor

Nadomak zgrade sam zastao i namjerno uzeo telefon da nazovem prijatelja, novinara, kako bih ih propustio da prođu ispred mene. Napadač je skrenuo u prvi prolaz zgrade, a ja sam svjesno produžio do drugog prolaza. On se vratio i krenuo prema meni pitajući me gdje se nalazi stomatolog.

Slegnuo sam ramenima, jer sam razgovarao na mobitel, ali i nisam znao da tu postoji stomatolog.

U tom trenutku nasrnuo je na mene i zadao mi dva udarca u predjelu glave. Ostale udarce sam uspio blokirati i eskivirati dok nisam kriknuo od straha jer je on ispuštao krvožedne glasove poput deraće životinje. Valjda je tad istrčala krojačica iz salona i on je pobjegao...

Nazvao sam Hitnu pomoć i policiju. Dvojica policajaca su došla u Stanicu hitne pomoći, gdje sam im rekao da poznajem napadača, vjerujući da će oni odmah reagirati. Međutim, oni su mi predložili da poslije pregleda u bolnici, možda, sutra, dođem u Policijsku stanicu i prijavim napadača.

Otišao sam na KUM, gdje me je, uz sve papirnate peripetije, osoblje vrlo ljubazno i ljudski primilo i hospitaliziralo.

Došao sam kući i, namjerno, da pokažem đavoljevim ubicama da ih se ne bojim!

Razočaran radom policije, odlučio sam zamoliti muteveliju džamije, koja je pod videonadzorom, da mi sačuva snimak. Zamolio sam prijatelja koji mi je pomagao oko organizacije Svebošnjačkog sabora da pronađe identitet napadača, jer ga i on osobno poznaje. Tako sam priskrbio fotografiju koju dajem na uvid policiji.

Latić: Vidne povrede
Latić: Vidne povrede
Treći slučaj napada

Ovo je treći slučaj napada na mene prilikom odlaska u džamiju.

Prije toga sam napadnut na Grbavici poslije jacija-namaza i ispred Bakar-babine džamije i u te džamije više ne svraćam. Poznat sam kao osoba koja klanja „beš-vakat“ namaz u džamijama, a to znači i sabah u zoru, te su stoga ovakvi napadi mnogo opasniji.

Također sam napadnut u hotelu „Bristol” od tjelohranitelja Muamera Zukorlića, u njegovom prisustvu, gdje je osiguranje hotela vrlo savjesno reagiralo tako da je Zukorlića proglasilo "personom non grata" u tom hotelu.

Sve sam to uredno dokumentirao i prijavljivao ministrima policije Predragu Kurtešu, Vedranu Mulabdiću, ali i Bakiru Izetbegoviću 3. maja 2017. godine.

Pošto su moguće razne manipulacije ovog događaja, posebno od prorežimskih medija, jer se radi o jednoj vrsti vjerske mafije, čiji je centar u Novom Pazaru i Njemačkoj, molim medije da budu korektni pri izvještavanju.

Moja je procjena da je ovaj napad planiran i naručen iz tih centara s namjerom da me napadač ubije! Imajte u vidu da sam nedavno imao infarkt i da se nalazim u vrlo lošem zdravstvenom stanju - kaže se u saopćenju Nedžada Latića.

Bakir me uputio direktoru OSA-e, a ovaj umjesto da me primi, rekao je da „svašta pišem”

Izetbegović je dostavio dokumentaciju osoba koje mi na Facebooku prijete smrću Osmanu Mehmedagiću Osmici, direktoru OSA-e. Sreo sam u jednom restoranu Osmicu, želeći se najaviti na razgovor kod njega, a on mi je počeo pametovati kako „svašta pišem“, tako da do razgovora nije ni došlo – saopćio je danas Nedžad Latić.
kamen spoticanja

#33680 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

Obi Wan Bosnian

#33681 Re: SDA-All about

Post by Obi Wan Bosnian »

Oglasio se sultan :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#33682 Re: SDA-All about

Post by Truba »

dobro piše latić
stil ok
Roccohljup

#33683 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

kamen spoticanja wrote:https://www.faktor.ba/vijest/intervju-b ... nke-284970

aha
hajd sad :mrgreen:
Cuj tempirali ove procese i imaju kontrolu nad njima. Pa sto niste prije dvije god ocistili redove i doveli nove i stručne ljude koji bi napravili rezultate i onda bi glat i bez po muke pobjedili opet?
sumirprimus

#33684 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

Ostale udarce sam uspio blokirati i eskivirati dok nisam kriknuo od straha jer je on ispuštao krvožedne glasove poput deraće životinje.
eben i ovaj latic igrac, blokira i eskivira... :D :skoljka:

na stranu ovaj cin agresije na starijeg covjeka, lafo vjernici i gazije.pih
Roccohljup

#33685 Re: SDA-All about

Post by Roccohljup »

sumirprimus wrote:
Ostale udarce sam uspio blokirati i eskivirati dok nisam kriknuo od straha jer je on ispuštao krvožedne glasove poput deraće životinje.
eben i ovaj latic igrac, blokira i eskivira... :D :skoljka:

na stranu ovaj cin agresije na starijeg covjeka, lafo vjernici i gazije.pih
Samo sto nijw rekao "da me nije na foru ufatio, ja bih njega otresao ko slinu" :D :D :D
sumirprimus

#33686 Re: SDA-All about

Post by sumirprimus »

ha dobro, stariji covjek ,svejedno vidju napadaca ko blek spram njeg, sramota.
megaman4

#33687 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

Roccohljup wrote:

aha
Cuj tempirali ove procese i imaju kontrolu nad njima. Pa sto niste prije dvije god ocistili redove i doveli nove i stručne ljude koji bi napravili rezultate i onda bi glat i bez po muke pobjedili opet?
Zato sto vide da se narod polako okrenuo protiv njih, jer se boje gubitka izbora i gubitka vlasti. Eto zasto.

Bakire zakasnili ste debelo. Nista vas ne moze poraza spasiti, ma kakav on bio.
jefff

#33688 Re: SDA-All about

Post by jefff »

Roccohljup wrote:

aha
Cinjenica je da mu kadar stranke sacinjava bulumenta svakojakih cudaka koji su tu dosli u Tihicev vakat. On s njima tek treba da se razracuna.
Tihiceva era je i inace jedna vratolomija boljsevizma i zelenog populizma koja do sada nije vidjena.
Heller

#33689 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Dr Arsla wrote:Bolje upućeni poznavaoci političkih prilika na Tk znaju da iza ovih dešavanja u sda na Tk stoje Safet Softić, Amir Fazlić, Muhamed Ibrahimović, Ismet Osmanović, Salko Bukvarević, Salko Zildžić i još poneki nižerangirani pijuni. Razlog ? Strah da neće biti nosioci lista za državni i federalni parlament. Ipak u tim klupama imaju po 20 godina staža i žele umrijeti u dubokoj starosti kao Zastupnici. Bego im je poslužio samo kao sredstvo obračuna a zauzvrat mu je obećano mjesto glavnog kantonalnog tužioca
Bego glavni kantonalni tužioc :lol: pa lik nema dana staža osim ko drot.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#33690 Re: SDA-All about

Post by _BataZiv_0809 »

Heller wrote:
Dr Arsla wrote:Bolje upućeni poznavaoci političkih prilika na Tk znaju da iza ovih dešavanja u sda na Tk stoje Safet Softić, Amir Fazlić, Muhamed Ibrahimović, Ismet Osmanović, Salko Bukvarević, Salko Zildžić i još poneki nižerangirani pijuni. Razlog ? Strah da neće biti nosioci lista za državni i federalni parlament. Ipak u tim klupama imaju po 20 godina staža i žele umrijeti u dubokoj starosti kao Zastupnici. Bego im je poslužio samo kao sredstvo obračuna a zauzvrat mu je obećano mjesto glavnog kantonalnog tužioca
Prava drotovska čehra :D
Heller

#33691 Re: SDA-All about

Post by Heller »

_BataZiv_0809 wrote:
Heller wrote:
Prava drotovska čehra :D
Da mu vidiš buraza. U 7 i 15 dara :lol:
Crvene_brigade

#33692 Re: SDA-All about

Post by Crvene_brigade »

Još tri zastupnika SDA neće glasati: Nema većine za Konakovićevu smjenu?

Prema današnjim informacijama unutar Skupštine Kantona Sarajevo, još dva zastupnika SDA, navodno Amor Mašović, Eldar Čomor i Muhamed Kozadra, odbit će glasati za smjenu Elmedina Konakovića koji je napustio SDA.

Tako je SDA-ov klub "spao" na šest glasova, odnosno prepolovljen je ukoliko Kozadra, Čomor i Mašović ostanu pri svom stavu Također, glasanje o odlasku ili ostanku Konakovića moglo bi dovesti do novih isključenja iz SDA u Kantonu Sarajevo koji prolaze teške unutarstranačke sukobe, doduše neuporedivo manji nego li oni u Tuzli.

Ako se uzme u obzir dodatnih šest glasova SBB-a jasno je da, bez glasova opozicije i drugih stranaka, "Grande koalicija" neće uspijeti da smijeni do jučer njihovog favorita Konakovića. Postoji mogućnost da opozicija podrži "smjenu" Konakovića ali ne i imenovanje nove vlade što, zapravo, znači da bi ista Vlada i Konaković ostali na svojim funkcijama do kraja mandata!?
sarajevoxxxx

#33693 Re: SDA-All about

Post by sarajevoxxxx »

:-)
Alija Budnjo: Iz SDA su izašli oni koji nisu trebali u SDA ni biti nikada. U SDA ostaju čisti i pošteni ljudi koji će pošteno raditi za ovu državu, a ostali nek’ se traže gdje su. Mislim da će SDA istrajati u svojoj namjeri da u njoj ostanu kvalitetni i pošteni ljudi.

Image
megaman4

#33694 Re: SDA-All about

Post by megaman4 »

sarajevoxxxx wrote::-)
Alija Budnjo: Iz SDA su izašli oni koji nisu trebali u SDA ni biti nikada. U SDA ostaju čisti i pošteni ljudi koji će pošteno raditi za ovu državu, a ostali nek’ se traže gdje su. Mislim da će SDA istrajati u svojoj namjeri da u njoj ostanu kvalitetni i pošteni ljudi.

Image
Dohakat ce i tebi El-Budnjo. Poceli ste se izmedju sebe klati. Na Ilidzi nema sanse da se iko zaposli bez aminovanja SDA i ovakvih kakav je prijeratni elektricar El-Budnjo.

Na vrijeme su se Muzur i Stambolic odmakli.
Heller

#33696 Re: SDA-All about

Post by Heller »

Salko peotiv Podrinjaca u Tuzlanskoj sda jebo majku jebe lud zbunjenog. Jebem ti drzavu dje su Salke neki kurac
statixx

#33697 Re: SDA-All about

Post by statixx »

Konjski les, bacanja bombe pred diskoteku, namjestaljke, tuce i govor mrznje. Hebote ovo nema ni u filmu, prava mafijaska organizacija koja godinama, kao zmija, uvlaci se u institucije i polaze jaja.
Maraschino

#33698 Re: SDA-All about

Post by Maraschino »

kmirsad wrote:Upučeno onima koji prate moj rad na forumu i ostalim mojim aktivnostima :

Primio sam poruku jutros. Policija upravo vrši uviđaj.
Sta si sad zabrlj'o?
Dr Arsla

#33699 Re: SDA-All about

Post by Dr Arsla »

Heller wrote:
Pa kad je to u BIH uslov bio radni staž za podobne ?
Npr. Ružica Jukić diplomirala u 39-toj godini života i postala zamjenik u VSTV ili ona čistačica što odmah po kupovini diplome postade sudija Ustavnog suda BIH.
Ima i Ivana Ministrica Pravosuđa što sa radnog mjesta u kladionici upade u ministarsku fotelju. Ti i dalje vjeruj da stručnost i radno iskustvo su glavni faktori u BIH prilikom imenovanja na funkcije ;-)
daddy-kool

#33700 Re: SDA-All about

Post by daddy-kool »

Roccohljup wrote:

aha
Treba ove obračune posmatrati djelomično u kontekstu predstojećih izbora, a mnogo više u kontekstu sljedećeg kongresa SDA. Ne znam koliko je Kifla tempiran, ali sa Kukićem očigledno da jeste.
Post Reply