redizajnirane reg. tablice.Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
slova i brojevi vuku na gotiku...
redizajnirane reg. tablice.Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
radostan dan wrote:redizajnirane reg. tablice.Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
slova i brojevi vuku na gotiku...
Reagovao sam na tezu da je Dodik u poziciji u kojoj mu ne treba država. Što nije tačno, recimo lova na račun entiteta se prosljeđuje sa državnog nivoa i tu ima dovoljno prostora za kreativnost kojom bi se Dodika učinilo kooperativnijim.vivaldi wrote:kakav bolan brisel skijas, pa jesi ti svjestan okruzenja u kojem zivis jebote.... Pa covjece nama je glavna tema u drzavi maticni broj. halo jebeni maticni broj!!!!Skijaš wrote: Brisel traži popis, manji entitet napravi popis, Brisel kaže "Neka hvala, sačekaćemo državni". I šta ? Da li bi to bio Dodikov uspjeh ? Ne bi. Njemu treba državni nivo i smiješno je reći kako on ima toliku slobodu da na entitetskom nivou donosi državne zakone.
ne postoji zemlja na ovoj planeti koja ima tako besmislene probleme. Znas li koji nam je najveci problem prije toga, a i dalje je? sejdic i finci!!!
pa gdje bolan to ima??? Pa to je sprdnja nevidjenih razmjera.
Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
na drzavnom nivou je minimalna pljacka. Ako ppogledas rashodovnu stranu sve ti je jasno. Pola budzeta ide za otplatu vanjskog duga , a od one polovine koja ostane vise od 2/3 ide za plate i naknade (ima vise od 20.000 zaposlenih na drzavnoj sisi), nema tu puno prostora za pljacku. A nema ni za ucjenu pogotovu jer i sds ima isto misljneje.Skijaš wrote:Reagovao sam na tezu da je Dodik u poziciji u kojoj mu ne treba država. Što nije tačno, recimo lova na račun entiteta se prosljeđuje sa državnog nivoa i tu ima dovoljno prostora za kreativnost kojom bi se Dodika učinilo kooperativnijim.
ja vjerujem da skijas misli da se onda treba ici jos dalje...vivaldi wrote:na drzavnom nivou je minimalna pljacka. Ako ppogledas rashodovnu stranu sve ti je jasno. Pola budzeta ide za otplatu vanjskog duga , a od one polovine koja ostane vise od 2/3 ide za plate i naknade (ima vise od 20.000 zaposlenih na drzavnoj sisi), nema tu puno prostora za pljacku. A nema ni za ucjenu pogotovu jer i sds ima isto misljneje.Skijaš wrote:Reagovao sam na tezu da je Dodik u poziciji u kojoj mu ne treba država. Što nije tačno, recimo lova na račun entiteta se prosljeđuje sa državnog nivoa i tu ima dovoljno prostora za kreativnost kojom bi se Dodika učinilo kooperativnijim.
a cime i da ga ucjenis? ako krenes necim readikalnim tipa masovno otpustnjae, on ce odgovoriti istom mjerom - otvorit ce novi racun za pdv, ovaj vise nece priznavat i opet si na istom.
treca stvar, u slucaju tehnickog mandata, njegovi ostaju na funckijama.
pa sta dalje?vee-jay wrote:ja vjerujem da skijas misli da se onda treba ici jos dalje...
Oplakah od smijeha, majke mivivaldi wrote: Sta ce biti sljedece? julijanski kalendar??
hercegovac_pravi wrote:ma ja ..Dodik je svemogući onda se čudite što mu se narod smije ko najobičnijem maloumniku.
Ovo što je vivaldi napisao je direktan uvod u otvoreni rat. Ponovo sa druge teme. Velikosrbi misle da im je sve dopušteno a nije. Čak ni blizu.
vivaldi wrote:hercegovac_pravi wrote:ma ja ..Dodik je svemogući onda se čudite što mu se narod smije ko najobičnijem maloumniku.
Ovo što je vivaldi napisao je direktan uvod u otvoreni rat. Ponovo sa druge teme. Velikosrbi misle da im je sve dopušteno a nije. Čak ni blizu.
tebi cu replicirati kad konacno nesto pogodis od svojih visegodisnjih profulanih prognoza.
i da, vec dvije godine cekam link da potvrdis jednu od onih svojih "samouvjerenih i nepobitnih cinjenica"
cionistomuzicar_iz_parka wrote:Ja bi sve ljude iselio iz BiH i naselio u Ameriku, tamo nebi bilo problema, još podjeliti na svih 50 saveznih država, manje bi bili upadljivi od Vijetnamaca, a ni šanse za život nisu loše.
A onda dao Amerikancima da naprave šta im volja od BiH, mjesto za odlaganje nuklearnog otpada, vojne baze, luku u Neumu za njihovu "Navy" ili nešto drugo šta im pane na pamet.
Oni dobiju strateški bitan prostor a mi smještaj i šansu za bolji život.
Godine prolaze, dok se hajvani na vlasti dogovore narod umire od gladi, a nema neke solidne perspektive u budućnosti.
pustit cu tehercegovac_pravi wrote:Pusti mene bola
Naravno da hoćeš. Bio bih istinski iznenađen kad ne bi.vivaldi wrote:pustit cu tehercegovac_pravi wrote:Pusti mene bola
ne. njemu treba haos da dokaže da je bih nefunkcionalna. ali, istina jeste da jeste nefuncionalna i da ne postoji način da se ona vrati u normalu - osim međunarodne intervencije što je utopija. njemu odgovara protok vremena, naravno, i ovi idioti u sarajevu koji vjeruju u nekakvu međunarodnu pravdu, sudove i slične gluposti. pa frenki i stanišić su slobodni ljudiSkijaš wrote: Brisel traži popis, manji entitet napravi popis, Brisel kaže "Neka hvala, sačekaćemo državni". I šta ? Da li bi to bio Dodikov uspjeh ? Ne bi. Njemu treba državni nivo i smiješno je reći kako on ima toliku slobodu da na entitetskom nivou donosi državne zakone.
postojala je mogućnost da se ukinu političke partije ili napravi moratorij na, npr 20 godina, uspostavi potpuna međunarodna uprava, međutim, pitanje je da li kao takva država mogla da bude primljena u eu, ali i kako bi reagovali u rs i hercegovini.vivaldi wrote: Opet kazem, tesko je na to imati adekvatan odgovor kada nemas nikakve instrumente sa sankcinonisanjem.
upravo tako. najveća iluzija koja postoji u ovoj državi još uvijek je da će neko sa strane da reaguje i riješi problem. ne, to je završena priča. mi ćemo u budućnosti biti podijeljeni kao palestinci i izraelci, samo bez bombaša samoubica i nasilja.vivaldi wrote: i sta mu ti mozes? ne mozes nista. Njega boli tuki za drzavom. On zivi u drzavi BiH samo zato sto ga je amerika natejrala na to, ali ga nisu mogli natjerati da se pomiri s tim i da je zavoli. Ne mozes njega kazniti nefunkcionisanjem drzave - njemu je to nagrada. Njega zanima samo entitet, a tu apsolutno dominira. Ne znam da li si primjetio, ali poslije svih izbora, od 15-ak vlada u BiH prva se uvijek formira vlada rs. On odmah zavrsi ono sto njemu treba..
vee-jay wrote:eno @skijas trubi vec preko godinu dana o tome "sta mu se moze". sad da li je to rjesenje, ja ne znam. ja sam jedino konstatovao da RS vec nekih desetak godina guzi Federaciju...vivaldi wrote:Opet kazem, tesko je na to imati adekvatan odgovor kada nemas nikakve instrumente sa sankcinonisanjem.vee-jay wrote:Da, to znam. Jedino ne znam zasto druga strana na takve kompromise pada. Ustvari znam i to, radi svojih fotelja.
Ali da se razumijemo, ustvari nije uopste tesko na Dodikovu destrukciju imati adekvatan odgovor.
Imamo problem sa JMBG i sta mile uradi? On donese entiteski zakon i rijesi u rs. Problem popisa? Mile opet kaze - hoces- neces- ne moras, napravicemo popis u rs-u...
i sta mu ti mozes? ne mozes nista. Njega boli tuki za drzavom. On zivi u drzavi BiH samo zato sto ga je amerika natejrala na to, ali ga nisu mogli natjerati da se pomiri s tim i da je zavoli. Ne mozes njega kazniti nefunkcionisanjem drzave - njemu je to nagrada. Njega zanima samo entitet, a tu apsolutno dominira. Ne znam da li si primjetio, ali poslije svih izbora, od 15-ak vlada u BiH prva se uvijek formira vlada rs. On odmah zavrsi ono sto njemu treba..
na ovom fonu, 90% ljudi u bih ne voli ovu drzavu ovakvu kakva je danas. iz tog razloga se svima jebe za nju dok se ovi medjusobno guzevolta dzontra wrote:
RS guzi Federaciju ali bosnjacke stranke to lagano supstituiraju jer mogu pokazati svojim biracima da guze Hrvate u FBIH.
Hrvati onda destruktivno uzivaju u Dodikovom guzenju "drzave" jer znaju da to Bosnjake boli, vise emocionalno nego prakticno, jer prakticno je moc "stvarnog guzenja" entitetima. Onda Bosnjaci uzivaju u doguzenju Hrvata u FBIH. Onda Hrvati nepotrebno cak drze svijecu kad Dodik opet guzi "Drzavu" jer Bosnjake vise boli dok je Hrvatima svejedno......oni ni ZHZ gdje su 99% ne osjecaju svojim.
Neki onda povedu prosvjede za JMBG. I opet to posluzi spiralnom perpetum mobile medjusobnom guzenju
Šta će nama gay parada kada je ona naša svakodnevnica na tv ekranima tokom dnevnika.volta dzontra wrote:
RS guzi Federaciju ali bosnjacke stranke to lagano supstituiraju jer mogu pokazati svojim biracima da guze Hrvate u FBIH.
Hrvati onda destruktivno uzivaju u Dodikovom guzenju "drzave" jer znaju da to Bosnjake boli, vise emocionalno nego prakticno, jer prakticno je moc "stvarnog guzenja" entitetima. Onda Bosnjaci uzivaju u doguzenju Hrvata u FBIH. Onda Hrvati nepotrebno cak drze svijecu kad Dodik opet guzi "Drzavu" jer Bosnjake vise boli dok je Hrvatima svejedno......oni ni ZHZ gdje su 99% ne osjecaju svojim.
Neki onda povedu prosvjede za JMBG. I opet to posluzi spiralnom perpetum mobile medjusobnom guzenju
ako bog postoji neka ih odmah uzme...radostan dan wrote:nek bog poživi miću, tiću, zlaju, gaju, vlaju....
imam, odabrati od dva zla manje zlo...radostan dan wrote:imaš neko bolje rješenje?