Sem ako se Putin ne koristi tim metodama, onda je dozvoljeno.Challenger_ wrote:Ne znam što mene kvotaš Katarina, ovo za inteligenciju je Kiprova teza.KatarinaKosaca wrote:ovo IQ ne slazem se, mada puno glasaca SDA jeste ruralnog porijekla i niskog stupnja naovbrazbe. Ali ne mislim da prosjecan SDP glasac ima visi IQ koji ocekuje da pobjedom SDP Tito vaskrsne, otvori fabrike i dekretom uvede bratstvo i jedinstvo. Cak i ne mislim da je IQ problem. Nego ocajan moralni odron koji nam je SDA sistemom kuhane zabe uvela u svijest. Ukrao=snasao se. Zaposlio familiju=ko pga ce drugog? Nismo svi isti pred zakonom=Ah, sta ces tako je. Trazim posao=imas li stelu? Dezerter=joj, pa sta? ... neki od ovih stvari vuku korijene iz proslog sistema, te lazne idile, ali je SDA doveo do savrsenstva. Mediji ne "obrazuju", ne rezonuju. Naprave kratki vristeci spin oko neke gluposti i godine prolaze. I sve smo dublje, SDA sve jaca, a opozicija sve umisljenija i zadovoljnija mrvicama ispod stola.
Hoce li trenerka dati ostavku sto je izgubio izbore? Naravno, ne. U svakoj drugoj zemlji jos juce oko ponoci.
Tvrdim samo da primarna svrha inteligencije nije prevara i za*eb.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Fudo387
#33676 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- madner
#33677 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ljevo desna podjela ne postoji, koalicije je pokusaj da se izbije slicna partija uz pomoc sto manje slicne.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#33678 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Opterećen si. Rusima. I bliskoistočnim shvatanjem "inteligencije".Fudo387 wrote:Sem ako se Putin ne koristi tim metodama, onda je dozvoljeno.
-
Fudo387
#33679 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ma jok, samo te podsjecam kakav si k’o IQ.Challenger_ wrote:Opterećen si. Rusima. I bliskoistočnim shvatanjem "inteligencije".Fudo387 wrote:Sem ako se Putin ne koristi tim metodama, onda je dozvoljeno.
- It_is_a_Leclerc
#33680 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I to je ok.Prpa.ba wrote:Umjesto komentara, samo cu navesti da sada na vec pozamasnom uzorku od cetiri izborna ciklusa, mozemo pouzdano tvrditi da se u Kantonu Sarajevo SDP i SDP derivati vrte oko 12 mandata, +-2 mandata. Ocekivati 15 mandata je vec guranje prsta u oko sreci, a nekakve progresivne vecine od 20 ruku su nezamislive sa ovim kadrovima, politikom i javnim istupanjima. Glasaci se mijenjati nece.It_is_a_Leclerc wrote:Bez stabilne progresivne većine od 19-20 ruku, Naša stranka treba da se drži izvan vlasti. Jer je poruka birača da žele desnu, konzervativnu vladu, iz broja glasova za SDA, NiP, SBB i sl. više nego jasna.
Ulazak u vlast ili ostanak u opoziciji se, između ostalog, mora temeljiti i na ideološkoj komplementarnosti te koalicije. Skupljanje kusog i repatog "samo da se izbjegne ovaj ili onaj" nas je 2010. uvelo u popriličan kurcšlus sa ustašama za koje nije glasao ni lični dnevni boravak, a koji su preko noći postali vlasnici političkog sistema u državi kojom načelno rukovode socijaldemokrati.
Čekati pogodnu priliku da se sa progresivnim snagama (i tu ću računati stranke poput SDP-a, pa i DF-a) napravi stabilna većina je jedino što preostaje Našoj stranci želi li sačuvati kredibilitet pred vlastitim biračima koji im ne daju gotovo eksponencijalno više glasova samo zato da pošto poto ulete s bilo kim u politički savez.
Die Linke u Njemačkoj neće u vlast sa demokršćanima, pa taman da 20 izbornih ciklusa presjedi u opoziciji. Jer valja čuvati obraz.
- cyprus
#33681 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
To u principu glasi - preuzmi SDA politiku, način djelovanja i svjetonazor... Drugačije se prosječnom glasaču (tj. masi prosječnih glasača) ne možeš približiti... Al šta bi u tom slučaju ostalo od Naše stranke?Lakat Jebić wrote:al nemoj ga zajebat i preveslat, nego ga ubijedi da treba za tebe glasat jer si intelektualno superioran i onda kad on glasa za tebe, onda radi za njegov boljitak i ispuni to sto si obecaocyprus wrote: Možda ipak glavna svrha inteligencije nije da nekog zajebeš ili preveslaš...
Isto ono što je ostalo od SNSD-a nakon njihove transformacije... Priča koju je Dodik imao 90-tih i početkom ovog stoljeća je u kontekstu tog vremena bila veća avangarda nego ovo što NS sad radi... I šta bi? Dodik odlučio bit pragmatičan, prilagodio se narodu, i sad imamo šta imamo...
Last edited by cyprus on 09/10/2018 00:28, edited 1 time in total.
- Challenger_
#33682 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ja tebe ama baš ništa ne razumijem.Fudo387 wrote:Ma jok, samo te podsjecam kakav si k’o IQ.
- Lakat Jebić
#33683 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
e jbg sad. to je tacno samo ako je svijet crno-bijelcyprus wrote:To u principu glasi - preuzmi SDA politiku, način djelovanja i svjetonazor... Drugačije se prosječnom glasaču (tj. masi prosječnih glasača) ne možeš približiti... Al šta bi u tom slučaju ostalo od Naše stranke?Lakat Jebić wrote:al nemoj ga zajebat i preveslat, nego ga ubijedi da treba za tebe glasat jer si intelektualno superioran i onda kad on glasa za tebe, onda radi za njegov boljitak i ispuni to sto si obecaocyprus wrote: Možda ipak glavna svrha inteligencije nije da nekog zajebeš ili preveslaš...
Isto ono što je ostalo od SNSD-a nakon njihove transformacije... Priča koju je Dodik imao 90-tih i početkom ovog stoljeća je u kontekstu tog vremena bila veća avangarda nego ovo što NS sad radi... I šta bi? Dodik odlučio bit pragmatičan, prilagodio se narodu, i sad imamo šta imamo...
-
Fudo387
#33684 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
I kad bi se taj pogodan momenat po tvom misljenju mogao desiti?It_is_a_Leclerc wrote:I to je ok.Prpa.ba wrote:Umjesto komentara, samo cu navesti da sada na vec pozamasnom uzorku od cetiri izborna ciklusa, mozemo pouzdano tvrditi da se u Kantonu Sarajevo SDP i SDP derivati vrte oko 12 mandata, +-2 mandata. Ocekivati 15 mandata je vec guranje prsta u oko sreci, a nekakve progresivne vecine od 20 ruku su nezamislive sa ovim kadrovima, politikom i javnim istupanjima. Glasaci se mijenjati nece.It_is_a_Leclerc wrote:Bez stabilne progresivne većine od 19-20 ruku, Naša stranka treba da se drži izvan vlasti. Jer je poruka birača da žele desnu, konzervativnu vladu, iz broja glasova za SDA, NiP, SBB i sl. više nego jasna.
Ulazak u vlast ili ostanak u opoziciji se, između ostalog, mora temeljiti i na ideološkoj komplementarnosti te koalicije. Skupljanje kusog i repatog "samo da se izbjegne ovaj ili onaj" nas je 2010. uvelo u popriličan kurcšlus sa ustašama za koje nije glasao ni lični dnevni boravak, a koji su preko noći postali vlasnici političkog sistema u državi kojom načelno rukovode socijaldemokrati.
Čekati pogodnu priliku da se sa progresivnim snagama (i tu ću računati stranke poput SDP-a, pa i DF-a) napravi stabilna većina je jedino što preostaje Našoj stranci želi li sačuvati kredibilitet pred vlastitim biračima koji im ne daju gotovo eksponencijalno više glasova samo zato da pošto poto ulete s bilo kim u politički savez.
Die Linke u Njemačkoj neće u vlast sa demokršćanima, pa taman da 20 izbornih ciklusa presjedi u opoziciji. Jer valja čuvati obraz.
2022, 2026....3068?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#33685 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako se formira ta koalicija bez SDA, gotovo sigurno Kifla premijer. SDA i poslije SDA....
-
svi u napad
#33686 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bravo Cypruse.
Nisam ja tebe krivo razumio. Sve si tako lijepo napisao da ja samo mogu ponoviti moj savjet NS-u: bolje vam je 2 sata slusati Cyprusa nego da vas odbor sjedi 7 dana i palamudi u supljo. Zaista si na ovoj temi briljirao i potvrdio da tvoje vrhunske analize i ocjene nasih fudbalera nisu slucajne. Hvala ti jos jednom sto pokusavas objasniti nedodirljivim clanovima NS sta im je uloga i u kojem pravcu trebaju ici. Ja cu ih svojim glasanjem za njih podrzati u tom pravcu. Zivjeli
- KatarinaKosaca
#33687 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Gledam sad svoje biracko mjesto da vidim kako glasa moja mahala
. NS 29% Fahro SBB 13% SDP13%, SDA 11%
-
Fudo387
#33688 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
A dje je ostalih 34% zavrsilo?KatarinaKosaca wrote:Gledam sad svoje biracko mjesto da vidim kako glasa moja mahala. NS 29% Fahro SBB 13% SDP13%, SDA 11%
- Pandakonda
#33689 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Prema trenutnim glasovima NS-ovih 5 su :
Damir Marjanović
Edin Forto
Vildana Bešlija
Neira Dizdarević
Mario Vukasović
Mario i Neira najaktivniji zastupnici prošli mandat, Vildana najaktivnija opštinska vijećnica
Nadati se da će dobiti još barem 2 mandata do kraja brojanja i da će imati glavnu riječ u mogućim koalicijama 
Damir Marjanović
Edin Forto
Vildana Bešlija
Neira Dizdarević
Mario Vukasović
Mario i Neira najaktivniji zastupnici prošli mandat, Vildana najaktivnija opštinska vijećnica
- KatarinaKosaca
#33690 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ostale... NIP, SBIH, itd... od kandidata idu Komsic, pa Becirevic, Amerikanac, Dzaferovic, Covic, Zelenika.Fudo387 wrote:A dje je ostalih 34% zavrsilo?KatarinaKosaca wrote:Gledam sad svoje biracko mjesto da vidim kako glasa moja mahala. NS 29% Fahro SBB 13% SDP13%, SDA 11%
-
Fudo387
#33691 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravo zajeban komsiluk.KatarinaKosaca wrote:ostale... NIP, SBIH, itd... od kandidata idu Komsic, pa Becirevic, Amerikanac, Dzaferovic, Covic, Zelenika.Fudo387 wrote:A dje je ostalih 34% zavrsilo?KatarinaKosaca wrote:Gledam sad svoje biracko mjesto da vidim kako glasa moja mahala. NS 29% Fahro SBB 13% SDP13%, SDA 11%
-
omar little
#33692 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
politicka infantilnost sumanutih razmjera, na stranu osionost i drskost, ne valju biraci. imaju mali iq. nasa stranka, nasa stranka je fenomenalna, oni su vise za jedne svedske a ne za ovu zaostalu zabokrecinu. ovdje u bih cumezu jednostavno nema ko za njih da glasa, toliko su intelektualni i obrazovani. u picku materinu. 
- Challenger_
#33693 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Moja, po snazi: Naša stranka ubjedljivo pa SDP, NiP, SBB pa SDA peta.KatarinaKosaca wrote:Gledam sad svoje biracko mjesto da vidim kako glasa moja mahala. NS 29% Fahro SBB 13% SDP13%, SDA 11%
EDIT: Komšić prvi sa skoro 45% a Šefik peti sa jedva 6%.
Enklava srce Sarajeva, LOL!
_____
Laku noć.
- cyprus
#33694 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pogrešna ti je premisa... Impliciraš da bi svi Falatarevi glasači dali glas Bećiroviću da se ovaj nije kandiddovao, i tako bi Denis pobijedio... Međutim, bojim se da nije tako... Da nije Falatara, ovih njegovih 15-tak hiljada glasova bi se rasulo na Hadžikadića, Komšića, naravno i na Bećirovića, te još ponekog, ali definitivno je da ne bi svi išli Bećiroviću...cadburry wrote:Nazalost, rezultati izbora su pokazali je Denis izgubio od Sefika taman za Falatarove glasove. Da su oni koji su glasali za Falatara svoj glas dali Denisu ili jos bolje, da je Nasa stranka podrzala Denisa, danas Sefik ne bi sjedio u Predsjednistvu.cyprus wrote:
Objedinit ću odgovore u jedan...
Ma dobro, očito je da malo i serem... Ali želim reći da sam frustriran... Frustitran sam činjenicom da je 90+% ljudi u ovoj državi tako kratkovidno po pitanju politike, društva, prošlosti i budućnosti... Evo već 30 godina udaramo glavom u zid, pokušavajući da kroz njega tako prođemo, a jedini rezultat su čvoruge na glavi... Uz to imamo one koji nam kao rješenje savjetuju da se još jače zaletimo, jer ćemo tako valjda imati šanse da probijemo zid, sa onom istom glavom punom čvoruga...
I onda se čudimo što imamo Dejton kao luđačku košulju... Pa da nismo ludi, ne bi je ni imali![]()
I u tom svom ludilu, dođe odnekle taj Falatar i započne priču koja djeluje tako nestvarno u našim okolnostima... Baš kao da je sa Marsa pao, ali ne mislim to u negativnom kontekstu... Čovjek je ponudio neki način političkog djelovanja zaista onakav kakav odgovoara onoj Bosni i Hercegovini koju ja u budućnosti želim vidjeti... I zbog toga bih volio da dobije što više glasova (iako mi je potpuno jasno da ne može pobijediti), baš kako bih vidio, eto ako ništa, koliko ljudi sličnih meni u ovoj državi ima... Doduše, kao što rekoh, pretjerao sam malo sa ovako oštrom kategorizacijom, jer evidentno je da ima razumnih ljudi koji će glasati i za druge kandidate, iz razloga koji se također racionalno daju objasniti...
Ali ta često isticana logika o bačenom glasu mi nekako baš i ne leži... Ne postoje bačeni glasovi... Iako moj favorit možda nema realnih izgleda za pobjedu, ako isti osvoji neku pristojnu cifru glasova, to će stranci koja ga je predložila reći da taj kurs koji su oni izabrali na ovim izborima ima nekog potencijala za budućnost i da ne odstupaju radikalno od njega... Sa druge strane, ako doživi potpuni fijasko, možda to bude signal (u ovom slučaju Našoj stranci) da se okrenu više populističkim metodama... To se recimo desilo onda kada je NS sklopila koalicijski dogovor sa Zdravkom Krsmanovićem, što je po meni mogao biti revolucionarni korak ka rušenju tog jebenog zida... Međutim, glasači sa obje strane entitetske linije su 'kaznili' tu koaliciju, što je natjeralo Našu stranku da se okane ćoravog posla, a gromadu kakav je Bojan Bajić da odstupi iz politike...
E zbog tog ću glasati za Falatara - kako bih pokazao da ta vrsta politike ima bar jednog simpatizera u ovoj državi - mene... A Bećirović vs Džaferović, sa dubokim žaljenjem smatram da po pitanju retorike bitne za nivo predsjedništva, tu nema značajne razlike... Razumijem ja Denisa i svoj SDP, ako hoćeš da ideš na pobjedu, moraš malo flertovat i sa ovim "nacionalno osvještenim", te ih čak i ne krivim puno, ali jednostavno me žalosti situacija u kojoj ljevica na Balkanu nema druge opcije, nego da ponekad zamahne i desnim krilom, jer u suprotnom je nema nigdje...
FGR sama pala, sama se ubila. I ne, nije mi drago sto sam bio upravu sa svojim rezonom.
A osim toga, ja ti samo mogu ponovit ono već rečeno... Nek mi oproste svi drugovi sa ljevice, ali ja u Šefikovoj pobjedi, odnosno Denisovom porazu i ne vidim veliku tragediju... Bećirović meni zaista ne djeluje kao neko ko bi mogao napraviti puno u predsjedničkoj fotelji, i iskreno mi je žao što je on trenutno najpopularnija ličnost u SDP-u... I ne - nije mi žao što sam glasao za Borišu...
- cyprus
#33695 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pravi FGR forumChallenger_ wrote:Moja, po snazi: Naša stranka ubjedljivo pa SDP, NiP, SBB pa SDA peta.KatarinaKosaca wrote:Gledam sad svoje biracko mjesto da vidim kako glasa moja mahala. NS 29% Fahro SBB 13% SDP13%, SDA 11%
EDIT: Komšić prvi sa skoro 45% a Šefik peti sa jedva 6%.
![]()
Enklava srce Sarajeva, LOL!
_____
Laku noć.
- KatarinaKosaca
-
Hakiz
#33697 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ako bi ušli u koaliciju sa SDA i bilo kime ko u sebi nosi SDA DNA, dakle svi takozvani otpadnici od SDA, moj glas više ne bi dobili.olimp84 wrote:sta je vama ljudi pa nema teoretske sanse da udju u vlast (prema 51.6% obradjenih glasova)
reko je franjo fino, kad neko nabroji tih 18ruku il kolko vec moze se razglabat o koaliciji. ovako nema smisla.
ja sam iskreno za koalicju ns+nip+sdp+... ako bi formirali vlast. nemam ja strpljenja, a ni vremena () da cekam sljedecih 4 godine, pa jos 4 da docekam rezultate pobjednicke nase stranke, ili bilo koga drugog ko bi poceo mijenjati stvari. s tim da je upitno da li ce se to uopce desiti.
@sabina ne razumijem kuda vodi to da ostanu do te mjere dosljedni i principijelni, kad ce stici plodovi toga ? zar nisu principijelnost i dosljednost bitni da bi se nekad isplatili ? ili bi ti radije da ih se pamti kao herojsku stranku koja je bila neumoljiva, pa makar i po cijenu usporavanja propasti drzave ? sad jednostavno postoji dobar razlog da se prekine taj niz principijelnosti (sto je opet diskutabilno jer ga prekidaju radi radi viseg cilja?). nekad sam ja i za tu apsolutnu odanost principima, ali nit je 20. stoljece, nit je ns partizanska stranka.sabina1 wrote:Jedina stranka koja je dosada ostala dosljedna i principijelna
ne mislim da bi im ljudi zamjerili koaliciju sa nipom, tj. ne mislim da ih moze kostati to znacajno na sljedecim izborima (samo po sebi).
inace se slazem oko tvojih misljenja u vezi sa kiflom kao licnosti i politikce figure.
razlog sto mi je u redu da se koalira sa njim, a ne sa sda je sto mislim da ima neke nade da ce biti kooperativni, da bi ih ns mogao dovoljno ukrotiti da pored licnog interesa ulazu i dovoljno u rad koji bi rezultirao poboljsanjem stanja u ks.
ali, sacekat pune rezultate(tek je 50% obradjeno), vidjet imal sanse za ulazak u vlast, pa se sekirat
hvala, pozdrav
Zna li iko ko je bio Philippe Pétain? Takvi mi ne trebaju.
-
convict
#33698 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
a sta je sa tuzlom? mislio sam da ce Selim na staru slavu makar prebaciti prag
- Leverage
#33699 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Možda i hoće. Tuzla se sporo broji.convict wrote:a sta je sa tuzlom? mislio sam da ce Selim na staru slavu makar prebaciti prag
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#33700 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
U svakoj vladi sa Dinom Konakovicem NS je gubitnik , ovca za klanje u kojoj Konakovic drzi ima veliki noz.
S ljudima koji su uveli ovaj Kanton u katastrofu se ne ispravlja katastrofa.
Oni ce samo zrtvovati par preduzeca koje ionako ne kontrolisu da kazu - evo , dali smo vam sansu a vi nista ne radite i sav kredibilitet godinama gradjen pada u vodu.
Ne moze se voziti auto bez motora , tockova i volana a odzada te gura Konakovic.
Jaka NS-SDP vlada (uz manjnsku podrsku bez izvrsne vlasti bilo koga ako trrba) sa jasno profilisanim ljudima i zadacima je nesto sasvim trece.
NS ce propasti a Dino Konakovic samo zamijeniti SBB i pocistiti ga.
Nema NS 11 na kantonu i 8 u Federacijj da preuzme odgovornost.
Licna ambicija vodecih stranku vodi u propast. Dobra vijest je sto je Pedja usao pa ne mora biti ministar.
S ljudima koji su uveli ovaj Kanton u katastrofu se ne ispravlja katastrofa.
Oni ce samo zrtvovati par preduzeca koje ionako ne kontrolisu da kazu - evo , dali smo vam sansu a vi nista ne radite i sav kredibilitet godinama gradjen pada u vodu.
Ne moze se voziti auto bez motora , tockova i volana a odzada te gura Konakovic.
Jaka NS-SDP vlada (uz manjnsku podrsku bez izvrsne vlasti bilo koga ako trrba) sa jasno profilisanim ljudima i zadacima je nesto sasvim trece.
NS ce propasti a Dino Konakovic samo zamijeniti SBB i pocistiti ga.
Nema NS 11 na kantonu i 8 u Federacijj da preuzme odgovornost.
Licna ambicija vodecih stranku vodi u propast. Dobra vijest je sto je Pedja usao pa ne mora biti ministar.