SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

al-em

#33676 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

jajara wrote:naravno tako i treba da se radi! naoruzas se i zovnes onog ko te maltretira i posaljes ga na onaj visi sud. bam bam! niko na sebe neda :thumbup:
Tako je, kad policija i sudstvo ne radi svoj posao, pravdu u ruke. Klosar manje.
MaksprotivMarksa

#33677 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MaksprotivMarksa »

Oko cega je problem trajao dvije godine ? Posvadjali se na predavanju gospodina Pezica ? Mhm :bih:
MensurM

#33678 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MensurM »

Al što mali izjavom u policiji izofira majku i ženturače koje ga brane po fejsu da je napadnut na povratku iz džamije :lol:
Naslovnica

#33679 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Zaista pokušavam da shvatim kako balavci od 15 i 17 god, redovni u džamiji kako kažu (mada to nije garant za bilo šta) odluče da uzmu pravdu u svoje ruke, da kupe hladno oružje, da pozovu lika koji ih maltretira (i iza kojeg stoji čerga) da se pošopaju?!
Pa šta je taj otac radio, gdje je on?!?!
Samo se mati javlja i provlači po medijima, oca kao da i nemaju?!
smijesni_ste

#33680 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by smijesni_ste »

MensurM wrote:Al što mali izjavom u policiji izofira majku i ženturače koje ga brane po fejsu da je napadnut na povratku iz džamije :lol:
:D :D
tempuser

#33681 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Ne znam cemu tupit zube, mali u 5 recenica objasnio situaciju, dogovrili marisanu, dan ranije se opremili, jos prozivali druge sto in nema i sta bi - bi!
Sva ostala prica je svak se cese gdje ga svrbi!
zateznistub

#33682 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zateznistub »

tempuser wrote:Ne znam cemu tupit zube, mali u 5 recenica objasnio situaciju, dogovrili marisanu, dan ranije se opremili, jos prozivali druge sto in nema i sta bi - bi!
Tačno tako...
O'zone
Globalni moderator

#33683 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Naslovnica wrote:Zaista pokušavam da shvatim kako balavci od 15 i 17 god, redovni u džamiji kako kažu (mada to nije garant za bilo šta) odluče da uzmu pravdu u svoje ruke, da kupe hladno oružje, da pozovu lika koji ih maltretira (i iza kojeg stoji čerga) da se pošopaju?!
Pa šta je taj otac radio, gdje je on?!?!
Samo se mati javlja i provlači po medijima, oca kao da i nemaju?!
Ima i otac na onom snimku koji je neko postavio. A šta je radio...to samo on zna
mirza_15

#33684 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirza_15 »

A otkud Avazu izjava? Otkad to policija dijeli izjave uzete u istrazi medijima? Još uvijek žurite sa zaključcima.
MaksprotivMarksa

#33685 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

mirza_15 wrote:A otkud Avazu izjava? Otkad to policija dijeli izjave uzete u istrazi medijima? Još uvijek žurite sa zaključcima.
:D :lol:
tempuser

#33686 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

zateznistub wrote:
tempuser wrote:Ne znam cemu tupit zube, mali u 5 recenica objasnio situaciju, dogovrili marisanu, dan ranije se opremili, jos prozivali druge sto in nema i sta bi - bi!
Tačno tako...
I jos da ga zacera sebi pod precku kad je opisao da je ubo lika koji zapravo nije bio naoruzan!
MaksprotivMarksa

#33687 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

tempuser wrote:
zateznistub wrote:
Tačno tako...
I jos da ga zacera sebi pod precku kad je opisao da je ubo lika koji zapravo nije bio naoruzan!
Nije dijete krivo, gledao je prije toga klipove Bosniak revival pa bio nalozen, kada vakat bude dosao (prstpokazujeunebo).
Xavier1

#33688 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

i agree wrote:Ne kazem ja uopste da su i ovi drugi nevini ali nisu ni ova braca kako se govorilo kao samoodbrana,nevini branili se....
Nije jednako 15 i 21 godina. Ovaj mali ubica je jos dijete sto ce mu i pomoci da se izvuce iz ovoga.
tempuser

#33689 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Xavier1 wrote:
i agree wrote:Ne kazem ja uopste da su i ovi drugi nevini ali nisu ni ova braca kako se govorilo kao samoodbrana,nevini branili se....
Nije jednako 15 i 21 godina. Ovaj mali ubica je jos dijete sto ce mu i pomoci da se izvuce iz ovoga.
Naravno nije jednako, ali ako vjerovati onome sto pise, taj od 15 je prozivao ovog od 21 da mu izadje na megdan!
U moje vrijeme je vazilo pravilo, ne kaci se sa jacim od sebe. Kako god da se zavrsi uvijek si kriv za to!
Last edited by tempuser on 27/08/2019 20:47, edited 1 time in total.
omega369

#33690 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by omega369 »

Ja napisah jucer da se saceka da se vidi o cemu se tacno radi :wink: vjerovatno ce se mnogo toga jos saznati uskoro. Za sada je izgledno da je fajt dogovoren i da su jedni imali sjekiru a drugi noz.
Kako god okrenes, krivi i jedni i drugi

P.s. de bolan, ako ga je i zvao, sumnjam da je zvao da se bodu. Oruzje je to bilo vise kao backup opcija. Ipak su djeca u pitanju
Xavier1

#33691 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Xavier1 »

tempuser wrote:
Xavier1 wrote:
Naravno nije jednako, ali ako vjerovati onome sto pise, taj od 15 je prozivao ovog od 21 da mu izadje na megdan!
U moje vrijeme je vazilo pravilo, ne kaci se sa jacim od sebe. Kako god da se zavrsi uvijek si kriv za to!
Jasno da ima i njegove krivice. Ali nesto ne vjerujem da su braca zapocinjala sukob sa ciganima. Prije da su stvarno bili maltretirani i onda im prekipjelo jednom.
NightWatchMember

#33692 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by NightWatchMember »

Najjači su ovi što nešto kao zagovaraju uličnu pravdu i slična sranja... Mislim, wtf ljudi, na kakav se vi divlji zapad tripujete?
Naslovnica

#33693 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

NightWatchMember wrote:Najjači su ovi što nešto kao zagovaraju uličnu pravdu i slična sranja... Mislim, wtf ljudi, na kakav se vi divlji zapad tripujete?
Šta predlažeš kao alternativu u današnjem Sarajevu, sa indolentnom policijom i korumpiranim sudstvom?
Da obični čovjek pogne glavu i dozvoli da mu pali klempe svaka šuša kojoj to padne na pamet?!
NightWatchMember

#33694 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

A šta ti predlažeš? Revolver za pas i cigara u kraj usta kao Klint Istvud?
tempuser

#33695 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Xavier1 wrote:
Jasno da ima i njegove krivice. Ali nesto ne vjerujem da su braca zapocinjala sukob sa ciganima. Prije da su stvarno bili maltretirani i onda im prekipjelo jednom.
Jeste li vi fakat svi koji diskutujete o ovome rodjeni od Dejtona na ovamo da ne znate kako je nekad bilo pa da ovako plitko rezonujetei?????
Romi i jalijasi sa Crnog vrha su do rata djecu(ulgavnom dobrostojecih roditelja)sa Ciglana koji su isli u H. Kikic redovno maltretirala i otimala im pare. Toga nije bio postedjen cak ni sin tadasnjeg nacelnika CSB-a Sarajevo. U drugom slucaju su roditelji cak nabavili i velikog psa da bude uz sina. Cigama i jaliji su davali pare, kupovali autosperejeve itd. Roditelji su samostalno ili organizovano isli traziti ko im peljesi djecu, prijetilo se, samaralo se, ali nikad nijedno dijete sa Ciglana nije ubilo nikod na Crnom Vrhu.
MaksprotivMarksa

#33696 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Sta ce fina djeca u problemu sa tim sljamom, kakav problem mogu imati sa 27-godisnjim momkom, kakav god kreten neko bio, niko ne udara ljude dvije godine i razvlaci problem bez nekih dubljih razloga, vjerovatno droga.

Svi smo odrasli ovdje, znamo da mozes popito samar najvise, kasnije se mozda i zgotiviti sa budalom, a da bas onako bez ikakvog povoda te neko maltretira 2 godine, to nisam vidio.
tempuser

#33697 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

Naslovnica wrote:
NightWatchMember wrote:Najjači su ovi što nešto kao zagovaraju uličnu pravdu i slična sranja... Mislim, wtf ljudi, na kakav se vi divlji zapad tripujete?
Šta predlažeš kao alternativu u današnjem Sarajevu, sa indolentnom policijom i korumpiranim sudstvom?
Da obični čovjek pogne glavu i dozvoli da mu pali klempe svaka šuša kojoj to padne na pamet?!
Ok, vazi da bude po tvom. Uvalis mi se u traku u saobracaju, ja ne pognem glavu nego te stignem, pucam ti u koljeno i obogaljim te do kraja zivota! Jel tako treba?
Ma genijalan si! :run:
al-em

#33698 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by al-em »

NightWatchMember wrote:A šta ti predlažeš? Revolver za pas i cigara u kraj usta kao Klint Istvud?
Normalno, kako je cura koju su stalno pljackali u kladionici kupila pistolj i roknula iduceg koji joj je trazio pare. Proglasena herojem i zaposlena u policiji.
NightWatchMember

#33699 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

al-em wrote:
NightWatchMember wrote:A šta ti predlažeš? Revolver za pas i cigara u kraj usta kao Klint Istvud?
Normalno, kako je cura koju su stalno pljackali u kladionici kupila pistolj i roknula iduceg koji joj je trazio pare. Proglasena herojem i zaposlena u policiji.
Pročitaj post od tempusera iznad i reci kako ti se sviđa ideja da ti neko probuši koljeno jer si se prestrojio bez žmigavca.
tempuser

#33700 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tempuser »

MaksprotivMarksa wrote:Sta ce fina djeca u problemu sa tim sljamom, kakav problem mogu imati sa 27-godisnjim momkom, kakav god kreten neko bio, niko ne udara ljude dvije godine i razvlaci problem bez nekih dubljih razloga, vjerovatno droga.

Svi smo odrasli ovdje, znamo da mozes popito samar najvise, kasnije se mozda i zgotiviti sa budalom, a da bas onako bez ikakvog povoda te neko maltretira 2 godine, to nisam vidio.
Ja sam to malo ranije na drugi nacin pomenuo.
Sta 15-godisnjak ima ugovarati marisanu sa 21-godisnjakom i njegovim jo sstarijim ratom i jos iz izazivati jer kasne?
Gdje je onda stara mudrost, ne diraj jaceg od sebe?
Post Reply