Ja sam samo zamislio da imam djecu i rekao zeni evo vidis zbog ovog ih ne trebamo praviti.mali_milojica wrote:Ja sam djecu u sobu odveo kad sam procitao ovo Mesanovic>Benko
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- jeza u ledja
#33676 Re: Premijer liga BiH
- Infologicar
#33677 Re: Premijer liga BiH
Jasmin je u šampionskoj sezoni imao 11 golova, uz 3 asistencije. Uzmi u obzir da je klub postigao 52 gola, što je manje 4 gola od Sarajeva i Širokog, koji su postigli 56 gola. Šampion je prošle sezone primio samo 17 golova i radi toga su prvaci, kompletnija ekipa.jeza u ledja wrote:Ja, pa? Koliko je dao prosle sezone kad je Zrinjski bio prvak, a koliko je dao Benko?Infologicar wrote:
Očigledno da ne pratiš prvaka BiH, da jesi znao bi šta znači profesionalac prema igraču koji voli popiti prije utakmice.
Jasmin ove sezone već četiri gola i jedna asistencija u sedam kola, što je dovoljno za prvo mjesto Mostaraca.
Benko 18 golova i 4 asistencije iz 26 utakmica, Mesanovic 11 golova i 3 asistencije iz 29 utakmica, prosle sezone.
Znaci to je samo sto se tice nase lige, da ne spominjemo naravno ogromnu razliku u karijeri jednog i drugog igraca. Benko je sa ovoliko godina koliko ima Mesanovic vec igrao u Bundesligi, dok se Mesanovic nije uspio nametnuti u jebenom Osijeku.
Svaka dalja rasprava na tu temu je besmislena.
Jedini napadac u ligi koji se donekle mogao porediti s Benkom je Lendric, medjutim i on je evo ofalio u formi, jer evo vec sesta utakmica bez gola. Benko za sezonu i po igranja nije imao period od vise od dvije utakmice bez datog gola.
Svaka para za njega je vrijedila.
Mi smo prosuli pare na neke druge igrace, na Benku ne.
Uzmi u obzir da su Todorović i Karačić postigli po 7 golova, a Jasmin, kao što rekoh već 11, s tim da je na mnogim utakmicama igrao kao krilu jer je prvi napadač bio Stevo Nikolić. Ako hoćeš mogu potražiti sve utakmice i napisati na kojima je igrao kao krilo, a na kojima kao klasični napadač.
Karijere ne možeš uspoređivati, to sačekaj za sedam ili osam godina. Benko je grijao klupu u Nunberg-u, nije igrao.
Svi se mogu uspoređivati jedni s drugima, ali na kraju se pamti prvak države i igrači koji su ga osvojili.
- Infologicar
#33678 Re: Premijer liga BiH
Tu poziciju igra već neko vrijeme. Koliko je dominantan Wagner u Premijer ligi BiH, pokazuje i činjenica broja golova kada nije bio klasični napadač.jeza u ledja wrote:Benko se ne moze porediti s Wagnerom koji igra ligu vec 10+ godina i nije uopste centarfor.
- Logovan
#33679 Re: Premijer liga BiH
A kad već pišeš statističke podatke. Pazi ovo...Infologicar wrote: Jasmin ove sezone već četiri gola i jedna asistencija u sedam kola, što je dovoljno za prvo mjesto Mostaraca.
Ove sezone Ahmetović zabio 4 gola, kao i Mešanović. Eto jedino što ovaj nema nijednu asistenciju upisanu.
Pa daj hahahaInfologicar wrote: Kraj živog Wagnera nikad.
- Infologicar
#33680 Re: Premijer liga BiH
O čemu mi ovdje uopće pišemo?Logovan wrote:A kad već pišeš statističke podatke. Pazi ovo...Infologicar wrote: Jasmin ove sezone već četiri gola i jedna asistencija u sedam kola, što je dovoljno za prvo mjesto Mostaraca.
Ove sezone Ahmetović zabio 4 gola, kao i Mešanović. Eto jedino što ovaj nema nijednu asistenciju upisanu.Ako je bolji od Ahmetovića, onda je to za nijansu, što govori da je Benko bio broj jedan u ligi.
Pa daj hahahaInfologicar wrote: Kraj živog Wagnera nikad.
Benko bolji igrač od Jasmina uopćeno ili Benko veći doprinos u Premijer ligi BiH od Benke?
Nikad nisam rekao da je Jasmin gledajući karijeru bolji od Benka, niti da je bolji da imaju isto godina. Leon je bio dominator sa 20 i nešto godina kada je pretrčavao protivničke igrače u HNL-u kao svojevremeno Ivica Olić.
- Kinaski
#33681 Re: Premijer liga BiH
hajde cala pokazi sutra koliko si nesposoban
- ultima_palabra
#33682 Re: Premijer liga BiH
Mesanovic izvikan igrac, nivo Fedje Dudica.
- Infologicar
#33683 Re: Premijer liga BiH
Nije Jasmin Mešanović Lazar Popović ili Alen Melunović.ultima_palabra wrote:Mesanovic izvikan igrac, nivo Fedje Dudica.
- Logovan
#33684 Re: Premijer liga BiH
Ne spominjem ja ničiju karijeru, ne interesuje me ko je gdje igrao, kao ni to gdje je Leon bio dominator sa 20 i nešto godina, jer je stvarno sve ovo bespotrebno spominjati.Infologicar wrote: O čemu mi ovdje uopće pišemo?
Benko bolji igrač od Jasmina uopćeno ili Benko veći doprinos u Premijer ligi BiH od Benke?
Nikad nisam rekao da je Jasmin gledajući karijeru bolji od Benka, niti da je bolji da imaju isto godina. Leon je bio dominator sa 20 i nešto godina kada je pretrčavao protivničke igrače u HNL-u kao svojevremeno Ivica Olić.
Leon je bio dominator u našoj ligi. Vrhunski igrač, a Mešanović mu nije bio ni do koljena. Ukratko, bio je Bog i batina u ovoj ligi.
- jeza u ledja
#33685 Re: Premijer liga BiH
Prvo, jeko Karacic? Miljenko?
Drugo, Mesanovic je igrao 25 utakmica kao klasicni spic i 4 utakmice kao krilo. Otvori pa pogledaj. Dakle to "mnoge utakmice igrao kao krilo" nije tacno. Trece, Wagner i sada cesce igra ofanzivnog veznog nego napadaca. Napadaca igra Krstanovic. I to mozes potraziti. Cetvrto, Wagner je dao bruku golova ali je i odigrao bruku utakmica. Ne moze se porediti sa Benkom, ponavljam, jer ne igra istu poziciju i igra ligu mnogo duze. Peto, gubis se polako, raspravljas se bez potrebe, a i mislim da ne pratis bas koliko tvrdis da pratis ("pratim Benku od Varazdina - ne zalaze se na terenu ko Mesanovic", da ga pratis znao bi da mu je zalaganje jedna od glavnih odlika).
Bespotrebna rasprava totalno.
Drugo, Mesanovic je igrao 25 utakmica kao klasicni spic i 4 utakmice kao krilo. Otvori pa pogledaj. Dakle to "mnoge utakmice igrao kao krilo" nije tacno. Trece, Wagner i sada cesce igra ofanzivnog veznog nego napadaca. Napadaca igra Krstanovic. I to mozes potraziti. Cetvrto, Wagner je dao bruku golova ali je i odigrao bruku utakmica. Ne moze se porediti sa Benkom, ponavljam, jer ne igra istu poziciju i igra ligu mnogo duze. Peto, gubis se polako, raspravljas se bez potrebe, a i mislim da ne pratis bas koliko tvrdis da pratis ("pratim Benku od Varazdina - ne zalaze se na terenu ko Mesanovic", da ga pratis znao bi da mu je zalaganje jedna od glavnih odlika).
- leškarenje
#33686 Re: Premijer liga BiH
Ma odakle ovaj iskoci sa ovim poredjenjima 
- ultima_palabra
#33687 Re: Premijer liga BiH
Drugaciji tip igraca.Infologicar wrote:Nije Jasmin Mešanović Lazar Popović ili Alen Melunović.ultima_palabra wrote:Mesanovic izvikan igrac, nivo Fedje Dudica.
Recimo Kokot je za Mesanovica Koljic.
- Infologicar
#33688 Re: Premijer liga BiH
Mislim da si spomenuo to što kažeš da nisi, ali okej.Logovan wrote:Ne spominjem ja ničiju karijeru, ne interesuje me ko je gdje igrao, kao ni to gdje je Leon bio dominator sa 20 i nešto godina, jer je stvarno sve ovo bespotrebno spominjati.Infologicar wrote: O čemu mi ovdje uopće pišemo?
Leon je bio dominator u našoj ligi. Vrhunski igrač, a Mešanović mu nije bio ni do koljena. Ukratko, bio je Bog i batina u ovoj ligi.
I Jasmine je dominator u našoj ligi, možeš ga hejtati ili ne, nebitno, govorim kako jeste.
Na stranu golovi i asistencije, ovdje govorim o kompletnoj igri bivšeg mladog reprezentativca. Dakle, vraćanje u odbrani, pomaganje, rekoh ranije, kompletan igrač za naše uslove.
- Infologicar
#33689 Re: Premijer liga BiH
Znaš koje igrače pamtim po nekoj dominaciji u našoj ligi, mislim na malo starije. Ako si stariji sigurno se sjećaš Senada Brkića iz Čelika koji je makazicama davao golove, a drugi je i dalje aktivni Darko Spalević.ultima_palabra wrote:Drugaciji tip igraca.Infologicar wrote:Nije Jasmin Mešanović Lazar Popović ili Alen Melunović.ultima_palabra wrote:Mesanovic izvikan igrac, nivo Fedje Dudica.
Recimo Kokot je za Mesanovica Koljic.
-
Nadzorna_ploca
#33690 Re: Premijer liga BiH
Dobro braco rekao si i ok je. Reklo je i tebi 10 ljudi da lupas pa ti i dalje nastavljas. Ima i sutra dan za ubjedjivanja.
- leškarenje
#33691 Re: Premijer liga BiH
A jel Brkic dao gol s gola na go 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#33692 Re: Premijer liga BiH
Mesanovic je zahvalan igrac,to stoji. Ali od 11 golova prosle godine zabio je 5-6 sa 11m. Nesto tipa Koljic 
- Infologicar
#33693 Re: Premijer liga BiH
Jeste tačno je, četiri utakmice kao krilo je moglo rezultirati kao četiri gola, što bi značajno povećao broj postignutih golova. Ovo je pod pretpostavkom koju ti sam iznosiš, pod šta bi bilo kad bi bilo.jeza u ledja wrote:Prvo, jeko Karacic? Miljenko?![]()
Ne moram ništa potražiti kada aktivno pratim našu ligu od prvih dana.
Wagner je najbolji igrač u historiji Premijer lige BiH?
Pa šta je odlika Mešanovića nego zalaganje?
- Infologicar
#33694 Re: Premijer liga BiH
Ako nemaš ništa pametnije napisati, idi na bez cenzure i spamaj koliko hoćeš. Do tada, ne trolaj ozbiljne teme.Nadzorna_ploca wrote:Dobro braco rekao si i ok je. Reklo je i tebi 10 ljudi da lupas pa ti i dalje nastavljas. Ima i sutra dan za ubjedjivanja.
- Infologicar
#33695 Re: Premijer liga BiH
Asmir Ikanovićleškarenje wrote:A jel Brkic dao gol s gola na go
- ultima_palabra
#33696 Re: Premijer liga BiH
Muharemovic je ispred Wagnera po golovima i trofejima. A ni on nije igrao spica.
- jeza u ledja
#33697 Re: Premijer liga BiH
Cekaj, stani, ovaj je napisao preko 100 postova samo danas? Ma kako?
Vidim po cijelom forumu se razletio.
- leškarenje
#33698 Re: Premijer liga BiH
E onda je Ikanovic bolji od BenkAInfologicar wrote:Asmir Ikanovićleškarenje wrote:A jel Brkic dao gol s gola na go
-
Nadzorna_ploca
#33699 Re: Premijer liga BiH
Lik je car totalni.
- Infologicar
#33700 Re: Premijer liga BiH
Ne, skoro da je Nermin Šabić kada je na Grbavici postigao eurogol sa 35 metara, možda je i više bilo.leškarenje wrote:E onda je Ikanovic bolji od BenkAInfologicar wrote:Asmir Ikanovićleškarenje wrote:A jel Brkic dao gol s gola na go